Vdaka za za pekne rozpisanu odpoved.

Jasne. Spravne si odhadol, som typ investora ,,buy and hold,, a v portfoliu mam len zdrave a podhodnotene spolocnosti.
Ked hladam, tak sa snazim analyzovat sam a vcelku sa mi dari. Juggler, len vies co je zaujimave. Neviem ci to bolo aj tak pred 12 rokmi. Napriklad dal som si cez nich len tak
analyzovat spolocnost CP(Canadian Pacific Railway ), tu mam kupenu pred rokom a stale ju drzim, aj pekny zisk mam.

Ide o to, ze vectorvest hodnoti zakladne 3 veci,
hodnota, bezpecnost a odporucanie. Cena jednej akcie je 118 USD a vectorvest mi vyhodilo, ze je nadhodnotena a ferova hodnota by mala byt 75 USD, co je pekny velky rozdiel,
potom mi tam napisalo, bezpecnost je velmi dobra a odporucanie je ,,BUY,,(??)

zaujimave, ze na vyrazne nadhodnotenu akciu daju odporucanie kupit. Aj ked nevidim dovod ju teraz predavat,
ked je takto vysoko hore. Len ma to trochu prekvapilo. Este takto podobne rovnako mi vyhodilo na svajciarsku spolocnost Nestle, ktoru tiez mam v portfoliu.
Len chcel by som sa trochu posunut hore s tymi vynosmi( 60-80 percent p.a.) a nemam problem kupovat male ziskove spolocnosti. Mal by som predstavu, ze raz za polroka az rok kupim napriklad 3 akciovky a potom ich predam, a zas kupim
nejake 3, potom predam....Ci sa da cez nich vyskladat alebo najst take agresivnejsie portfolio? Daytrading moc nepreferujem, to je uz pre mna ina liga, a na to treba silne srdce. Ale vynosy su tam velmi pekne.

Vela mi dala perfektna, asi aj najlepsia kniha Inteligenty Investor od B. Grahama. To som precital, este pred tym ako som si zalozil obchodny ucet( aj dobre som urobil!). Zaujimave info a typy sa sa daju najst v casopise Forbes, co mam
aj predplateny a je to zaujimave citanie. Take na motivaciu.