spread
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 249 times
- Been thanked: 606 times
- Kontaktovať používateľa:
spread
poradi mi niekto potrebujem sledovat spread medzi cash a futures pre jednotlive komodity .Na akej stranke by sa to dalo?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Re: spread
nevím přesně o jaké spready máš zájem, ale já když začínal spready tak jsem používal toto:
http://acs.barchart.com/sample/mrioldj.htm
pak přímo burzu:
http://www.cme.com/trading/dta/del/prod ... ctType=com
nevim jestli ti to pomůže, ale ještě něco mám na druhém PC tak bych ti to případně dohodil
http://acs.barchart.com/sample/mrioldj.htm
pak přímo burzu:
http://www.cme.com/trading/dta/del/prod ... ctType=com
nevim jestli ti to pomůže, ale ještě něco mám na druhém PC tak bych ti to případně dohodil
-
boobslover1@azet.sk
- Dátum registrácie: Pi 06 11, 2009 4:25 pm
spread-
Neraz si pripadám ako žiak 1 ročníka ZŠ, ktorý ma problém rozpoznať či b sa píše s bruškom vpravo, alebo vľavo a pokúša sa nie len prečítať, ale aj pochopiť Kafku. Napriek tomu som sa čítaním rôznych diskusných príspevkov som sa dosť naučil. Uvedomujem si, že čo sa týka investovania, som ja na začiatku 1. levelu a vy už v 10. V tomto príspevku by som sa chcel opýtať na spread. Chápem, že je to vlastne odmena brokera, ale neviem presne, ako sa účtuje. Príklad: EUR/USD spread 2 kurz 1,4502/1,4504
1.) Vopred mam zadany limit na predaj 1,4502 - pokyn sa nezrealizuje, lebo sa nemôže zaúčtovať spread.
2.) musí byť zadaný limit na predaj 1,4504 - pokyn sa zrealizuje, lebo už v tom môže byť započítaný spread 1,4502 + 0,0002 = 1,4504
Pochopil som bod 1 a bod 2 zatiaľ správne?
Zároveň mám zadanú aj súvisiacu objednávku na výber zisku - kúpa EUR/USD, teraz úplne neviem či sa bude spread účtovať. Príklad: aktuálny kurz EUR/USD 1,4306/1,4308
A.) limitná cena na kúpu bude 1,4308 - nákup sa nezrealizuje, lebo nie je započítaný spread.
B.) limitná cena na kúpu bude 1,4308 - nákup sa zrealizuje, lebo spread sa už neúčtuje, nakoľko bol už zaúčtovaný v bode 2.
C.) limitná cena na kúpu musí byť 1,4310 , aby sa pokyn zrealizoval, lebo aktuálna cena
1,4308 + 0,0002 = 1,4310
Ktorá možnosť v bode A, B, C je správna? Ďakujem.
1.) Vopred mam zadany limit na predaj 1,4502 - pokyn sa nezrealizuje, lebo sa nemôže zaúčtovať spread.
2.) musí byť zadaný limit na predaj 1,4504 - pokyn sa zrealizuje, lebo už v tom môže byť započítaný spread 1,4502 + 0,0002 = 1,4504
Pochopil som bod 1 a bod 2 zatiaľ správne?
Zároveň mám zadanú aj súvisiacu objednávku na výber zisku - kúpa EUR/USD, teraz úplne neviem či sa bude spread účtovať. Príklad: aktuálny kurz EUR/USD 1,4306/1,4308
A.) limitná cena na kúpu bude 1,4308 - nákup sa nezrealizuje, lebo nie je započítaný spread.
B.) limitná cena na kúpu bude 1,4308 - nákup sa zrealizuje, lebo spread sa už neúčtuje, nakoľko bol už zaúčtovaný v bode 2.
C.) limitná cena na kúpu musí byť 1,4310 , aby sa pokyn zrealizoval, lebo aktuálna cena
1,4308 + 0,0002 = 1,4310
Ktorá možnosť v bode A, B, C je správna? Ďakujem.
-
Myk
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ne 29 11, 2009 8:05 am
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 92 times
Re: spread-
Profesor610:
Spread = rozpětí
Spread může být mezi:
- bid/ask - o tom mluvíš ty
- rozdíl cen jednotlivých futures měsíců
- rozdíl cen mezi cash a futures - a o tom se mluvilo v tomto vlákně
- pak jsou ještě jiné spready, např. opční spread, ale to sem netahejme
Takže se ptáš ve špatném vlákně, tady jsou ty spready v jiném významu, než na co se ptáš . Včera to tu někde vysvětloval Juggler na konkrétních číslech, tam to máš. Sem to nepatří. Ale když se ptáš, tak na forexu obchoduješ proti brokerovi. Broker ti prodá za 1,4504 a koupí za 1,4502. Spread neúčtuje. Prostě prodáš, tak za 1,4502. Když hned koupíš zpět, tak za 1,4504 a broker získal 2 pipsy. Když nekoupíš hned, tak se cena vyvíjí a až budeš kupovat, tak vždycky koupíšš za cenu, která bude o 2 pipsy výše než za kolik bude momentálně možné prodat. Ve tvém příkladě koupíš zpět za 1,3808.
Spread = rozpětí
Spread může být mezi:
- bid/ask - o tom mluvíš ty
- rozdíl cen jednotlivých futures měsíců
- rozdíl cen mezi cash a futures - a o tom se mluvilo v tomto vlákně
- pak jsou ještě jiné spready, např. opční spread, ale to sem netahejme
Takže se ptáš ve špatném vlákně, tady jsou ty spready v jiném významu, než na co se ptáš . Včera to tu někde vysvětloval Juggler na konkrétních číslech, tam to máš. Sem to nepatří. Ale když se ptáš, tak na forexu obchoduješ proti brokerovi. Broker ti prodá za 1,4504 a koupí za 1,4502. Spread neúčtuje. Prostě prodáš, tak za 1,4502. Když hned koupíš zpět, tak za 1,4504 a broker získal 2 pipsy. Když nekoupíš hned, tak se cena vyvíjí a až budeš kupovat, tak vždycky koupíšš za cenu, která bude o 2 pipsy výše než za kolik bude momentálně možné prodat. Ve tvém příkladě koupíš zpět za 1,3808.
-
boobslover1@azet.sk
- Dátum registrácie: Pi 06 11, 2009 4:25 pm
Re: spread
,,Prostě prodáš, tak za 1,4502. Když hned koupíš zpět, tak za 1,4504 a broker získal 2 pipsy. Když nekoupíš hned, tak se cena vyvíjí a až budeš kupovat, tak vždycky koupíšš za cenu, která bude o 2 pipsy výše než za kolik bude momentálně možné prodat. Ve tvém příkladě koupíš zpět za 1,3808."
Dik za odpoved, ak som to dobre pochopil , moje predchadzajuce predpoklady boli mylne, skratka kupujes a predavas za cenu ktoru momentalne vidis Bid/Ask, ziadne dotatocne 0,0002 sa k tomu neučtuje. Tu poslednu hodnotu vo svojom prispevku si urcite myslel 1.4308,a bol to asi len preklep.Omluvam sa ak som svoj dotaz nezaradil do spravneho vlakna.
Dik za odpoved, ak som to dobre pochopil , moje predchadzajuce predpoklady boli mylne, skratka kupujes a predavas za cenu ktoru momentalne vidis Bid/Ask, ziadne dotatocne 0,0002 sa k tomu neučtuje. Tu poslednu hodnotu vo svojom prispevku si urcite myslel 1.4308,a bol to asi len preklep.Omluvam sa ak som svoj dotaz nezaradil do spravneho vlakna.