Kiyosaki a opcie

Trading s opciami, derivátmi, futures a hedžovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Honza
Dátum registrácie: Ne 31 12, 2006 6:57 pm
Kontaktovať používateľa:

Kiyosaki a opcie

Príspevok od používateľa Honza »

Honzajs napísal:Vědom si všech rizik, přesto jsem vytroubil do světa svůj aktuální přístup:
http://www.pro-investory.cz/aktualni_an ... i_pristup/
Ano, něco podobného jsem se dočetl nedávno v knize Kiosakiho - Do důchodu mladý a bohatý, kde popisuje jak nakládat s opcemi a podivuje se nad tím, proč je vlastně skoro nikdo nepoužívá :D
Ale přiznám se, že o jejich existenci/funkci jsem donedávna taky neměl ani ponětí ...
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Nejčernější scénář

Príspevok od používateľa filip glasa »

kde popisuje jak nakládat s opcemi a podivuje se nad tím, proč je vlastně skoro nikdo nepoužívá
tak na opcie v Kiyosakiho podaní by som si dával fakt pozor. Ak on popisuje opcie preúplných laikov čo doteraz predávali parfémy cez MLM, tak neviem neviem ako to môže dopadnúť. Asi bysom mal napísať článok o tom, na čo si trebadávať pozor pričítaní Kiyosakiho.
radvan
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa radvan »

ak sa nemylim a ak si dobre pametam (kedze som tu knihu necital celu len prebehol ocami kapitolo v knihkupectve), tak tam vysvetloval ako predavat out-of-the-money opcie :) ... taze super bezpecna vec :)
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
Andrej
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Príspevok od používateľa Andrej »

Pisal tam ze:
- "naked" opcie popisoval v pripade, ked danu akciu aj tak planoval kupit a ukazoval postup ako sa da cez opcie dosiahnut lepsia cena,
- a ze nechodi nad ramec hotovosti na pokrytie.

Zase nerobte z neho uplneho debila :D To ze na strane 378 napise dva odstavce o tom ako nieco zobchodoval cez opcie zase neznamena ze nahovara novacikov na derivaty.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

neznamena ze nahovara novacikov na derivaty.
lenže ja som pár takých nováčikov (čo poriadne ani nevedeli čo je podielový fond)počul hovoriť o tom ako sa dostať k tým opciám a hedge fondom atď., lebo to čítali u Roberta.
Andrej
Gold Member **

Niekedy mam pocit ze to zavisi viac od cloveka ako od knihy ktoru precita. A ze ti ktorych si pocul keby nezohnali Roberta, tak by vrazili vsetko do BMG alebo urobili zaruceny rozpis na Loto :D

Ja hovorim za seba - som tiez novacik, ked som cital Kiosakiho tak som bol uplny mega novacik (boli to moje prve knihy o investovani) ale veru nenapadlo by ma na zaklade toho ist kupovat derivaty. A to mozno aj preto lebo som to cital pozorne, a tam Kiosaki o opciach pisal jednoznacne ako o nastroji na poistenie ceny, pri akciach ktore kupoval. Alebo som proste len inteligentnejsi (a skromnejsi) ako ostatni novacikovia :D
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

no neviem andrej, ale nieco sa mi mari ze som cital typu "vypisal som nake opcie a tak som zarobil za 10 minut $5000".
Andrej
Gold Member **

No sak presne to je ta pasaz, a dalej to pokracuje takto nejako: je to dobra firma, poznam ju, a tie akcie aj tak planujem kupit, a aj keby isla opcia proti mne tak to stale kupim za dobru cenu, lebo pre kazdy obchod mam naplanovany aj vystup, bla bla bla... :D
Kusok inde je pasaz kde sa pyta nejakej redaktorky preco nehovori ludom o opciach, a ked ona zhrozene povedala ze su nebezpecne (presne ako niektori tu na fore :D ) tak RK povedal ze nebezpecne je prave kupovat akcie bez poistenia a ze opcie sluzia primarne na poistenie kolisania ceny akcii.
Honza
Dátum registrácie: Ne 31 12, 2006 6:57 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Kiyosaki a opcie

Príspevok od používateľa Honza »

Koukám, že jste se do toho pěkně opřeli :D
Svým sdělením jsem nechtěl říci nic jiného, než že kniha od Kiyosakiho byla první nějaká zmínka na kterou jsem narazil o tom, jak vlastně opce fungují, co s nimi lze dělat a k čemu se používají, což mi navíc přišlo velmi výstižná analogie s tím, co popisoval Honzajs.
Nikdo neřek ani slovo o tom, že se chystá držet Kiyosakiho jako návodu, či podle jeho postupů něco konkrétního podnikat. Spíš to bylo myšleno tak, že v Kiyosakiho knihách lze najít velmi hodně podnětů k zamyšlení, velmi hodně přínosných nakopnutí, které pak ale samozřejmě vyžadují další a další studium.

Ale ten článok o tom, na čo si trebadávať pozor pričítaní Kiyosakiho by jsi mohl napsat, nikdy neuškodí pohled na věc ze dvou různých stran.
Andrej
Gold Member **

Re: Kiyosaki a opcie

nikdy neuškodí pohled na věc ze dvou různých stran
No vsak presne to teraz robime predsa :D

Na kazdu jednu knizku mozes mat tolko nazorov kolko citatelov. Ja hovorim len za seba, ze reakcia "RK spomina opcie, varujme ludi" je priamo nim spominana ako "standardna reakcia - opcie su rizikove, a teda zle", vid moj predosly prispevok. Keby som necital RK, tak mozno doteraz zijem v predstave ze opcie sluzia len pre spekulantov aby mohli naprazdno obchodovat. Vdaka RK viem ze opcia je dobry nastroj na poistenie investicie, a ze rizikove je prave to ked ma niekto akcie nepoistene. A bol som dost prekvapeny ked som otvoril hrubu a detailnu knihu o derivatoch, a hned v uvode bolo napisane ze obchodovanie s derivatmi su hazardne hry. Ani slovo o "negamblerskom" pouziti derivatov. Ja by som zase varoval pred touto knihou, ale kedze som ju rovno zahodil tak neviem ktora to bola :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Opcie, deriváty, futures, hedging"