| Autor |
Správa |
|
peter.cmorej
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 1:14 pm |
|
Založený: Po 10 08, 2007 11:35 am Príspevky: 1197
|
|
dostane pravnik zaplatene iba ked vyhra sudny spor ? Samozrejme vzdy tu budu vynimky, ktore si budu tak verit, ze sa budu snazit o nieco extra, napr. pravnici pracujuci pro bono ak nebudu uspesni, ale mne by nateraz uplne stacilo, keby sa z financneho poradenstva stala aspon normalne fungujuca profesia.
A len tak mimochodom, mam za to, ze sa bavime o poradenstve pre retailoveho klienta. Aj u nas extistuje private banking, respektive o.c.p., ktory si beru len % zo zisku. Lenze tych nezaujimaju klienti, ktori chcu sporit 30 alebo 100 Eur mesacne. To bude aj pripad tebou spominanych managed accounts. Jednoducho ide o inu cielovu klientelu.
_________________ financny poradca MFC, peter.cmorej@gmail.com
|
|
| Hore |
|
 |
|
Mika
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:29 pm |
|
Založený: Ut 05 18, 2010 9:17 am Príspevky: 51
|
peter.cmorej napísal: dostane pravnik zaplatene iba ked vyhra sudny spor ? Samozrejme vzdy tu budu vynimky, ktore si budu tak verit, ze sa budu snazit o nieco extra, napr. pravnici pracujuci pro bono ak nebudu uspesni, ale mne by nateraz uplne stacilo, keby sa z financneho poradenstva stala aspon normalne fungujuca profesia.
A len tak mimochodom, mam za to, ze sa bavime o poradenstve pre retailoveho klienta. Aj u nas extistuje private banking, respektive o.c.p., ktory si beru len % zo zisku. Lenze tych nezaujimaju klienti, ktori chcu sporit 30 alebo 100 Eur mesacne. To bude aj pripad tebou spominanych managed accounts. Jednoducho ide o inu cielovu klientelu. kazdy clovek ma pravo na nazor. moj je taky, ze pokial niekto produkuje zisk, tak jeho provizia by mala byt odvodena od zisku. kapitaleve trhy s ktorimi investicne sluzby suvisia su presne pole pre ludi ktori nieco dokazu,. a preto si myslim ze clovek by mal dostat zaplatene len za to ze nieco dokaze. marketing v tejto oblasti sice predava, ale pre mna ako klienta aj investora je neakceptovatelne aby som platil za nieco co mi zisk nevynesie. skoda ze je biznis okolo investovania prespikovany od najnizsich az po najvyssie levely takymito nekorektnymi proviznymi schemami.
|
|
| Hore |
|
 |
|
Martinisko.eu
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:36 pm |
|
Založený: Št 04 19, 2007 7:15 pm Príspevky: 421
|
Mika, súhlasím... Avšak, poradcovia neovplyvnia výkon a výnosnosť fondov, preto je nelogické, aby mali províziu z výnosu, i keď by to bolo určite zaujímavé. Stačí, ak by bola provízia len nejaké percento zo zisku, a bolo by to viac ako je to teraz. Taktiež by napríklad mohla byť provízia za hypotéku nie z poplatku (ten by sa mohol zrušiť), ale zo zisku banky (z úrokov úveru), a toho je viac. Ja som si napríklad prvé dva roky práce finančného poradcu (cca 4 roky dozadu) myslel (a bol som tak učený), že provízia za IŽP je zo zisku poisťovne a nie z vrecka klienta. Vraveli nám to, že keď klientovi spravíme IŽP a on ho po dvoch rokoch zruší, dostane naspäť celú sumu (jej výška je samozrejme ovplyvnená vývojom akcií, či dlhopisov). A tak sme v OVB robili IŽPčká aj klientom, ktorí chceli šetriť aj len 3-5 rokov  Čiže zhrniem to, provízie sú nastavené zle a sú pre klienta drahé, ale asi sa to nezmení 
_________________ http://www.martinisko.eu
|
|
| Hore |
|
 |
|
Martinisko.eu
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:42 pm |
|
|
peter.cmorej napísal: ...bol si vyhodeny, the end. Vidím, že to splnilo efekt  Centrála sa dozvie, že manažér spoločnosti odchádza ku konkurencii, tak aby sa po internete nešírilo, že odišiel prvý manažér v histórii MFc (odišiel aj Izakovič, ale to sa tiež hovorí, že bol vyhodený  ) tak rýchlo pošlú z centrály výpoveď, aby sa mohlo hovoriť, že neodišiel, ale dostal výpoveď  Ja som tú výpoveď nedal len preto, lebo som rátal s tým, že sa MFc zachová korektne a budú mi následne vyplácané provízie (následné) aspoň rok. Ale nie, lepšie je dať sprostredkovateľovi výpoveď a následné provízie ostanú spoločnosti. Ja som síce veľa neživotného poistenia nespravil, možno 50 zmlúv za ten rok a pol, ale aj tak je to nejakých cca 100€ mesačne, ktoré má teraz niekto k dobru  The End 
|
|
| Hore |
|
 |
|
Mika
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:45 pm |
|
|
Martinisko.eu napísal: Mika, súhlasím... Avšak, poradcovia neovplyvnia výkon a výnosnosť fondov, preto je nelogické, aby mali províziu z výnosu, i keď by to bolo určite zaujímavé. Stačí, ak by bola provízia len nejaké percento zo zisku, a bolo by to viac ako je to teraz. Taktiež by napríklad mohla byť provízia za hypotéku nie z poplatku (ten by sa mohol zrušiť), ale zo zisku banky (z úrokov úveru), a toho je viac. Ja som si napríklad prvé dva roky práce finančného poradcu (cca 4 roky dozadu) myslel (a bol som tak učený), že provízia za IŽP je zo zisku poisťovne a nie z vrecka klienta. Vraveli nám to, že keď klientovi spravíme IŽP a on ho po dvoch rokoch zruší, dostane naspäť celú sumu (jej výška je samozrejme ovplyvnená vývojom akcií, či dlhopisov). A tak sme v OVB robili IŽPčká aj klientom, ktorí chceli šetriť aj len 3-5 rokov  Čiže zhrniem to, provízie sú nastavené zle a sú pre klienta drahé, ale asi sa to nezmení  Martinisko.eu pardon len ja som hovoril o investicnom poradenstve, nie o investovani do fondov, tie su z mojho hladiska a aj z hladiska vyuzitia potencialu produktov zanedbatelne.
|
|
| Hore |
|
 |
|
peter.cmorej
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:53 pm |
|
|
Martinisko.eu napísal: odišiel aj Izakovič, ale to sa tiež hovorí, že bol vyhodený Ja som na rozdiel od teba Izakovica, jeho vyhodenie a jeho nasledne vylevy zazil osobne. Martinisko.eu napísal: Ja som tú výpoveď nedal len preto, lebo som rátal s tým, že sa MFc zachová korektne a budú mi následne vyplácané provízie (následné) aspoň rok. kedze ti cca pol roka bolo tolerovane tvoje laskovanie s Fincentrom a navadzanie ludi na ochod, myslim, ze sa nemas na co stazovat
|
|
| Hore |
|
 |
|
peter.cmorej
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:56 pm |
|
|
Mika napísal: pardon len ja som hovoril o investicnom poradenstve, nie o investovani do fondov, tie su z mojho hladiska a aj z hladiska vyuzitia potencialu produktov zanedbatelne. nerozlisujes rozne druhy klientov. Museli by mi ponuknut velmi vysoky pausal aby som vobec rozmyslal o tom, ze by som manazoval portfolio niekomu kto nevie ani len co to je podielovy fond.
|
|
| Hore |
|
 |
|
Martinisko.eu
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 3:58 pm |
|
|
Mika napísal: pardon len ja som hovoril o investicnom poradenstve, nie o investovani do fondov, tie su z mojho hladiska a aj z hladiska vyuzitia potencialu produktov zanedbatelne.
Ahá, jasne, sorry...
|
|
| Hore |
|
 |
|
Mika
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 4:09 pm |
|
|
|
no myslim ze zachadzat do detailov nemusime, faktom je ze existuje rozne mechanizmi ako sa to da vyriesit, nakoniec niektore druhy OCPciek a manazerov pouzivaju zberne ucty. nieje problem s tym kolko a akych klientov mate, ide skor o to aku je celkovy sucet na uctoch . ostatne je len technicke riesenia.
|
|
| Hore |
|
 |
|
peter.cmorej
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 5:14 pm |
|
|
|
ja hovorim skor o tom ako musis k takemu klientovi pristupovat, vysvetlovat mu veci a tak. Vsetko mas nieco za nieco. Ak mam niekomu poskytovat sofistikovane sluzby, musis byt za to zaplateny. Ak som zaplateny iba urcitym malym percentom, tak jednoducho pod urcity objem prostriedkov je pre mna klient nezaujimavy. A ten objem je tym vyssi, cim klient menej vie.
|
|
| Hore |
|
 |
|
Mika
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Ne 07 25, 2010 5:51 pm |
|
|
peter.cmorej napísal: ja hovorim skor o tom ako musis k takemu klientovi pristupovat, vysvetlovat mu veci a tak. Vsetko mas nieco za nieco. Ak mam niekomu poskytovat sofistikovane sluzby, musis byt za to zaplateny. Ak som zaplateny iba urcitym malym percentom, tak jednoducho pod urcity objem prostriedkov je pre mna klient nezaujimavy. A ten objem je tym vyssi, cim klient menej vie. nechcem sa priet ale mam dojem ze sme sa velmi dobre nepochopili, asi to bude profesionalnou deformaciou.  ludia ktori chcu sporit maju moznost odkladat si peniaze do banky na sporiaci ucet. ludia ktori chcu investovat a nemaju vzdelanie maju velmi obmedzene moznosti. potrebuju proste radu, a poradia vo velkej vacsine velmi spatne. cely ten moj prvy prispevok spocival v tom ze si myslim ze by sa trh mal zliberalizovat a tym by sa vytvoril tlak na banky, poskytovatelov investicnych produktov a rovnako aj ocp a maklerskych spolocnosti. pretoze to co na slovensku mame , to je katastrofa. dozor a regulaciou pocinajuc sluzbami konciac. jednorazovy profit je postaveny nad zaujmi klienta. zabudol som podotknut jednu velmi dolezitu vec. samozrejme ze taketo sluzby by nemohol poskytovat hocikto. predpokladam ze standardne modely investovania a "ne"riadenia rizika nikomu samozrejme ziadne zaujimave zhodnotenie neprinesu.
|
|
| Hore |
|
 |
|
filip glasa
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Po 07 26, 2010 6:40 am |
|
 |
| admin |
Založený: Št 11 30, 2006 8:31 pm Príspevky: 7583 Bydlisko: Bratislava
|
|
súkromná debata cmorej vs. martinisko je premazaná.
|
|
| Hore |
|
 |
|
peter.cmorej
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Po 07 26, 2010 11:50 am |
|
|
|
preco si to zmazal ? co sa Martin za nieco hanbi ? mohol si to len presunut. Ked uz zmazat, tak potom by si mal zmazat vsetko od Martinovho "slobodneho rozhodnutia" ist ku konkurencii
|
|
| Hore |
|
 |
|
filip glasa
|
Predmet príspevku: Re: Do kedy MLM v poradenstve Odoslané: Po 07 26, 2010 5:07 pm |
|
 |
| admin |
Založený: Št 11 30, 2006 8:31 pm Príspevky: 7583 Bydlisko: Bratislava
|
|
| Hore |
|
 |
|