Aké znalosti by mal mať finančný poradca?

Finanční poradcovia, poradenské spoločnosti, spolupráca, zamestnanie, sprostredkovanie finančných služieb.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Re: Aké znalosti by mal mať finančný poradca?

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

jozef.puchon napísal:Peto shvalne, co je to duracia, ale negoogluj :) heh:)
Asi viem co chces povedat :) Ano, ucilo sa to jemne zjednodusene: duracia urcuje priemernu dobu splatnosti dlhopisov v danom fonde. Tot vsjo. Tie "zbytocnosti" o zmene ceny dlhopisu sa uz nejako vynechavali. Ale aspon poradca vie kde je sever.

[quote="jozef.puchon] No dobre,dajme tomu, ze poradca vie,co je duracia a co dalej?:) Je mu to v reali na nieco platne. Ano vie sa lepsie orientovat v danych fondoch, vie mozno lepsie poskladat portfolio,ale aj tak dlhopisy su daleko zlozitejsie ako nejake akcie,takze celkovo mu je to na tri veci :)...

to je pravda
radvan
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ne 20 05, 2007 9:26 am
Been thanked: 11 times

Príspevok od používateľa radvan »

specializacia je zaklad ... na poistky a uvery jeden typ poradcu, na investicie druhy ... kedze ak mi obcas niekto skusi zavolat, ze mi poradi kam zainvestovat a par krat som bol na kave, tak som zaplakal ked mi zacala opacna strana cosi splietat o investiciach ... a to neide o to, zeby musel byt nejako nadupany teoriou, ale aby aspon nesplietal bludy (ze tahal 10% p.a. krivku pravitkom do buducnosti a podobne) ... proste ak investicie, tak len poradca na investicie (pre solventnejsiu klientelu), ktory vie podstatne podstatne viac ako to co mu natlacia do hlavy na skoleniach (vid. p. Traxler napr.) ... a ak na poistky a uvery, tak poistky a uvery ... a ak jeden z nich bude mat klienta, co bude chciet nieco z inej oblasti, tak ho posle za kolegom (podla mna) ... toto je idealny svet, v reali to tak samozrejme nebude fungovat :)
http://www.Quantpedia.com - the leading quantitative trading research company
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

kedze ak mi obcas niekto skusi zavolat, ze mi poradi kam zainvestovat a par krat som bol na kave, tak som zaplakal ked mi zacala opacna strana cosi splietat o investiciach ...
najlepšia káva je káva zadarmo, ale aj tak by sa mi nechcelo ísť :-)
SWIG
Dátum registrácie: Po 13 10, 2008 2:14 am

Príspevok od používateľa SWIG »

no ale nedostávaš to každý rok? Potom to nie je také zlé. Ja keby som chcel ako živnostník robiť automatizéra, tak si musím platiť tučnú poistku na zodpovednosť za škodu 1-2 mil. EUR, aby mi vôbec niekde dali zakázku. Podobných situácii je vo firmách milión. A poistné udalosti aj poistky sú zložitejšie. Už len keď sme poisťovali obchod, tak to bolo docela zaujímavé z hľadiska toho čo všetko ako a prečo poistiť. Myslím, že to môže byť lepší biznis ako životné poistky.
to máš pravdu renta je renta :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Finančné poradenstvo, poradcovia"