prosim o radu s investiciou do 300 000

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Re: prosim o radu s investiciou do 300 000

Príspevok od používateľa jonatanus »

brani my sme tu vsetci boli najdalej v malackach, takze verime ze vsetci mimo slovenska su uzasni a slovaci su sprosti a arogantni, len keby si si teto dristi odpustil a.. mozno sa odstahoval na nake to anglicke forum s milymi a skromnymi anglicanmi.

a mas pravdu v tom ze neni vsetko taketo podvod, len asi 99% a kdo da niekomu peniaze na uzasne vyhodone investovanie typu stavanie hotelu v tramtarii za 10%, tak tomu gratulujem. ako arogantny slovak ho musim rovno oznacit za idiota, keby som bol anglican tak poviem ze vyborne investoval.
Brani
Silver Member *
Dátum registrácie: So 13 06, 2009 11:47 am

Príspevok od používateľa Brani »

@Jonatanus
Každý má nárok na svoj názor. Každý niečím prešiel a má nejaké skúsenosti. Problém však je, že zatial čo Angličan ti to podá gentlemansky, Slovák ti to podá arogantne a nafúkane a s výrazom majstra sveta. Od obyčajného prechodu cez križovatku až po nejaké to investovanie. Každý čaká, že kedy dobehneme ten západ. Ale od seba začať to nie. Ak sa mentalita nezmení, stále budeme v rovnakých srač*** ako sme aj boli. Ale povedzme si otvorene. Slovák bude radšej poukazovať na slušných policajtov na západe a na tých arogantných u nás, na čistotu na západe a ten bordel u nás. Na milé správanie predavačov na západe a arogantné u nás. Ale NIKTO nezačne od seba!!!
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

brani pochop jednu vec, existuje milion kadejakych smejdov co ponukaju rovnako "vyhodne" investicie, od uplnych podvodnikov po mozno-ani-on-sam-nevie-jaka-je-to-blbost ludi jak ten pitres co tu nukal garantovanych 10%... pozri si temu o podvodoch, kolko toho existuje a kolko ludi sa nato nachyta.

a my sme tu na to uz alergicki, takze sa necuduj ze ked prides na matematicke forum a zacnes sa hadat ze 1+1=3, tak tam s tebou nebude nikdo slusne diskutovat na 10 stran ze to tak neni. ze tebe kamarat povedal ze na kalkulacke jeho stryka to raz ukazalo ze 1+1=3....
Brani
Silver Member *

Ale to ja netvrdím, že neexistuje milión podvodov a podvodníkov. To 1+1=3 inak nie je najlepší príklad. Aj ja som ich stretol v živote dosť a ešte aj stretnem. A pritom často krát ani oni sami nevedeli, že to čo ponúkajú je napríklad skrytá pyramídová hra. Ja som opatrný človek ako som spomínal inde. Ale tvrdím,že nie vždy a všetko je podvod. Áno, možno 98% je. Ja len tvrdím,že aj na tie 2% človek môže naraziť. Ja som na ne narazil. Ale musí to byť človek, ktorého poznáte veľmi dlho a viete,že je čestný.
A vrchol všetkého bolo, že práve tá typická slovenská mentalita išla mňa označovať za typickú slovenskú dušičku. (Viď Jugglerov príspevok vyššie). Dokonca sa tu plno ludí ani neunúva čítať, čo píšem. V dychtivosti človeka przniť a dehonestovať preskočia celý text a potom píšu hovadiny. Ja som tu nič neponúkal a ani nebudem.
Keby tu chcem oblbovať, tak napíšem, že všade tam som aj ja osobne vrazil prachy a ako mi to strašne moc vynieslo. To by bolo lepšie?? Ja som čestný človek a preto som napísal ako to naozaj celé bolo. A za to si tu nejaký bezcharakterný človek, typický Slovák bez chrbtovej kosti išiel hladkať ego. Ak je taký múdry, tak nech si zistí, že kolko bolo vlastníkov pozemkov pod novým sídliskom v Nitre čo sa ide stavať. Naráta ich max 6. Tolko nás totiž malo do toho ísť. Ja som nešiel už zo spomínaných dôvodov.
This makes me homesick: http://www.youtube.com/watch?v=aBNu8ahM ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

Klidek pani, beriete to nejako moc vazne :P .

Brani, napriek tomu, ze mas zrejme pravdu a nie vzdy je vsetko podvod, je podla mna predsa len dobre drzat sa od podobnych projektov co najdalej -- teda ak ich nejdes robit sam cez svoju firmu, nebudes fyzicky kontrolovat tu stavbu, a pod. Aj ten najschopnejsi kamarat moze totiz obcas naletiet :P. Proste, riziko je neumerne moznemu vynosu.

A koniec koncov, sam si napisal, ze si do toho nesiel -- a podla mna si urobil dobre, tak neviem, co tu riesite...
Brani
Silver Member *

Priznám sa, že keby s tým príde za mnou niekto iný a nie konkrétne ten Maroš, tak by som nad tým ani neuvažoval. Ale keďže ho poznám roky a viem,že si na svojej cti dosť zakladá, tak som bol ochotný do toho ísť. Ale kvôli svojej opatrnosti som sa rozhodol nakoniec inak. Tí čo šli do toho, vynieslo im to podľa dohody. Ja som len tým reagoval na predošlý príspevok, kde sa uvádzalo, že je to vždy podvod. Vždy nie je. Aj keď sú to len 2%, už to nie je vždy!
Poznám aj prípady (jeden sa stal človekovi iba pár metrov odo mňa), keď investoval cez známeho a prišiel o všetko. A prečo? Poznal toho známeho iba 5 rokov. To je na investície nezvyčajného charakteru žalostne málo.
Ale problémom tuná je snáď iba to, že málokto číta čo vlastne píšem. Prečíta prvú vetu a potom rýchlo rýchlo dehonestovať toho človeka a znevážiť. Typicky Slovenské. To,že o pár riadkov nižšie píšem to, čo mi on ide vyčítať potom vyznieva dosť tragikomicky. Že sa ten človek potom necíti trápne....
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 249 times
Been thanked: 606 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Ja som ti len napisal, ze pises o niecom o com nemas znalosti/forex/.Tak ako mozes o tom pisat a vyjadrovat sa k tomu,citujem - teraz to vrazili do forexu-. A pisal som to aby som zdoraznil, ze investovanie do forexu bez znalosti je strata penazi.
Filozofia, ze ak to plati v 2% ,tak je to mozne, je zla a nebezpecna ,hlavne v investovani. Ak budes mat nadchu a lekar ti predpise liek po ktorom len 2% pacientov preziju, ale je to doktor, ktoreho poznas 25 rokov. Asi ho neuzijes. Preco to radis ostatnym.
Ty mas problemy so Slovenskom? V kazdej odpovedi to rezonuje. Asi si nestastny clovek, ked zijes medzi takou slovenskou spodinou, kde je vsetko zle a v Anglicku je to vsetko dobre. Zakoncim citatom z davnych cies, ktory plati a bude platit.
HLUPY KTO VLAST SVOU TUPI Hugolin Gavlovic Valasska skola mravu stodola.
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Brani
Silver Member *

Ale ja tu nikomu nič neradím. A už vôbec nie Forex. Keďže som sa sám na neho pýtal. Ja som len písal,že nie VŽDY musí byť všetko podvod. Lenže majstri sveta cítili potrebu hladiť si ego.
A inak podla toho hesla, je 90% Slovákov tupých. A to mi dáva za pravdu. Lebo každý sa len sťažuje na niečo. Ale začať od seba, to nie. Angláni majú jednu skvelú múdrosť: You can make your point, without being rude!! A toto na Slovenku nikto asi nikdy nepochopí.
Ako raz povedala známa, čo som jej tu vybavil brigádu. Po návrate domov som sa jej pýtal, že ako sa má. A ona: No skvele. Ešte som len nastúpila na autobus a hneď som vedela, že som už na Slovensku. Skoro som sa dogrcala.
Kto nezažil, nepochopí. Ale inak mne je to v podstate u riti. Ja sa na Slovensku správam ako keby som v Anglii a je to velmi zaujímavé vidieť, ako ludia reagujú. Niekedy je to až úsmevné. Moja vlasť bude vždy moja vlasť. Len škoda,tej mentality ludí, ktorí ju obývajú. Česť výnimkám. Lebo nájdu sa samozrejme aj slušní ľudia.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

Brani napísal:A inak podla toho hesla, je 90% Slovákov tupých. A to mi dáva za pravdu. Lebo každý sa len sťažuje na niečo.
nestazujes sa tu najviac nahodou ty? :roll:

co mi chces tvrdit, ze mimo slovenska su vsetci ludia "dobri"? trosku preafektovani ale velmi mili americania a podobne? ze nikde inde ti nikdo nevynada? alebo bachorky o podnikani - v zahranici sa platia faktury nacas a podobne? ze tam nikdo neojebava? ze ti anglicania ta ako slovaka povazuju za ubermenscha a su velmi radi ze si knim dosiel?

alebo ze na forach sa vsetci spravaju slusne?
http://elitetrader.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

tebe tu musel niekdo strasne ublizit.
bol som vselikde. zijem tu. preco myslis? pretoze ty si jediny kdo si dokaze nasporit na skyeurope letenku do anglicka?

a ak sme sa zhodli na tom ze te "velmi vyhodne" 10% investicie maju statistiku ze v 98-99% prides o vsetko, preco sa preboha o tom bavime? statistika v kasine je omnoho lepsia a predpokladam ze cloveka co "investuje do rulety" oznacis za idiota. tak preco neoznacit rovno za idiota aj toho kdo da peniaze na 10% vynos z hotela v tramtarii s 98% sancou ze pride o vsetko???

dobry den, chcem investovat do rulety na cervenu
nerob to
ale kamarad investoval a vyplatili mu dvojnasobok, vy idioti slovaci arogantni, vy si len stale na nieco stazujete a pritom kamarad vyhral v rulete
Brani
Silver Member *

Ty tu zas miešaš hrušky s jablkami. A povedal by som ti to asi tak,že na Slovensku je tupých a arogantných majstrov sveta asi tak 80%. Kdežto v Anglii je to 20%. Čiže asi tak nejak mojko.
A aký si si istý, že lietam so Sky Europe. Fascinujúce. Ty vieš všetko. Gratulujem, majstre sveta :lol:
A USA sa vyjadrovať nebudem, lebo som tam nebol nikdy dlhšie ako na týždeň. Z toho sa nedá súdiť nič. Ale ty ako majster sveta iste posúdiš :shock:
Ono to príslovie čo som vyššie písal tebe nehovorí absolútne nič taktiež. Potom to na Slovensku aj tak vypadá.
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Brani skus vymysliet aj ine slovne spojenie nie stale to majster sveta. :lol:
A to Paretovo pravidlo v tvojom ponati je prosto uzasne :shock:
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Brani
Silver Member *

Tak neviem, či by som to zahrňoval do Paretovho pravidla. To hovorí predsa len o niečom inom. Ak teda vôbec vieš, čo som mal na mysli.
A majster sveta ma jediné napadá, pretože keď sa na takého človeka pozrieš, tak on sa aj tak tvári. A nielen tak rozpráva :wink:
Inak je fascinujúce, ako človek dokáže chváliť ako je to na západe a ako hrozne tu. Ale akonáhle mu poviem, že je to o VŠETKÝCH ľuďoch a preto treba najskôr začať od seba, tak hneď ma začne vyhánať nazad na západ od kial som prišiel :lol:
Človek preto má 2 možnosti. Buď zmení svoje správanie, alebo sa odsťahuje na západ. A tam mu ukážu, že takéto malomeštiacke správanie tam nemá miesto. Jedine ak v prisťahovaleckých štvrtiach.
Je mi jasné,že tu v tomto topicu sa paradoxne sťažujem ja. Ale som si myslel, že keďže je to fórum o financiách, tak sa tu pohybuje distingovaná spoločnosť. Mýlil som sa. Majstri sveta neobišli ani to. Ale asi len na fórach. Lebo v slušnej spoločnosti s takým prístupom by dlho neprežili. A keby aspoň čítať vedeli aaach jaj :(
A práve kvôli takým sa mi potom vždy ťažko obhajuje moja domovina, prečo sa tam vrátiť, pred luďmi, ktorí sa od tial odsťahovali. Tí najschopnejší totiž vždy odchádzali a asi bohužiaľ aj budú. Lebo Slovač sa nikdy nezmení. Ak mi zdochla koza, nech susedovi zdochnú 2 platí už veky a platiť aj bude. Bohužiaľ.
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 198 times
Been thanked: 457 times

Príspevok od používateľa jogo »

Brani,Brani: Pripadas mi ako Arab, ktory by sa niekde v Maroku na trhu rozculoval, preco tam nemaju pevne ceny ako v Europe v hypermarketoch a keby sa jeho sukmenovci ohradili, tak by im nadaval, ze nevedia, co je to kultura.
Proste my sme take povahy, co na srdci, to na jazyku.Tak si budes musiet na nas zvyknut.Alebo ist do toho Anglicka.
Inac k tym financnym veciam, co si pisal nemam pripomienky.Napisal si svoju skusenost.Za to ti netreba nadavat.
Len ten tvoj prvy prispevok trochu podpichol(takym anglickym sposobom) a uz sa to mlelo.

Napisal si:
Mno neviem neviem aké máte teda znalosti páni, ale niekoľkí jedinci práve dostali sľúbený výnos po dokončení hotelového komplexu v Dubai. Keď sa s tým prišlo, že investovať do toho, tak som váhal. Nevidelo sa mi to nejak. Ale to je už nejaký ten rôčik. A oni tie výnosy naozaj prišli. Nuž, ušlo mi to. Čo už. Ja len na margo toho, že investovať do takého je blbosť a prečo si investor nevezme úver z banky atď atď....
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

Brani, uz si s tym papagajovanim toho isteho fakt vrcholne trapny
Brani
Silver Member *

Holt asi predsa len patrím do tej krajiny gentlemanov :D
Mňa osobne najviac naštartovalo toto:
Citujem Jugglera:
Typická slovenská dušička. Práve minula ohromnú investičnú príležitosť.
.....

P.S. ...mám taký pocit, že Brani tu hádže medové motúziky, aby tu predal slovákom nejaký ,,produkt,,.

Tak tento človek ide mňa označovať za typickú slovenskú dušičku? Práve on? Čo sa správa ako typická Slovač? Čiže ako majster sveta? A to nehovorím ani o tom, že sa mi neospravedlnil za jeho výrok, že niečo sa snažím predať Slovákom. Keby je chlap, tak si dozná svoju chybu, že sa mylne niečo domnieval a nahlas vyslovil. Ale on to neurobí. Lebo nemá charakter. Ale keby sem teraz napíšem, že: Ľudia, zastupujem spoločnosť L-invest (Lakatoš invest :lol: ) a investujte cez nás, tak by bol prvýýý, čo by tu prežíval životný orgazmus a kričal, že on to vedeeel on to vedeeel. Typicky slovenská dušička.
Brani
Silver Member *

peter.cmorej napísal:Brani, uz si s tym papagajovanim toho isteho fakt vrcholne trapny
Pre trapáka každý trápny :wink:
Mimochodom. U teba krásne platí to, že u nás je to vždy najlepšie. Haníš poradenské spoločnosti a pritom evidentne nemôžeš byť objektívny, keďže robíš pre inú spoločnosť. Ale u vás je to najlepšie nie? Tak isto aj u OVB, aj Partners group, Broker consulting atď. Kua a ja som si vždy myslel,že NAJ môže byť iba jeden. A ono je ich viac.
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

Ale som si myslel, že keďže je to fórum o financiách, tak sa tu pohybuje distingovaná spoločnosť. Mýlil som sa. Majstri sveta neobišli ani to.
Brani, myslim, ze v tomto si sa trochu sekol. Myslis si, ze v Anglicku/Nemecku/USA su ludia v oblasti financii --teda hlavne investovania a tradingu -- slusni a skromni? Su to este vacsi majstri sveta ako my Slovaci. Nedavno sme tu mali par Americkych profesorov financii, a to bolo teda nieco. Ja som dost sebavedomy, ale na nich fakt nemam :D .
A ako potom vystupuju investicni bankari, manageri, dealeri? Akurat teraz cez krizu sa snazia moc neputat na seba pozornost. Ale akonahle to prejde, vrati sa to zasa tam, kde to bolo.

Apropo, k tomu Anglicku -- ked bol summit G8 a ludia na uliciach protestovali voci zachrannym balickom pre banky, bankari im zhora mavali bankovkami a robili si z nich srandu... takze takych istych majstrov sveta mas aj tam :P.
Znacne sebavedomie proste k financnikom patri a to na celom svete, nie len tu.
Brani
Silver Member *

Mno. Ja by som skôr povedal, že keby sa to isté deje tu, tak Slováci by sa správali ešte horšie. Onoho času, keď Volkswagen spúšťal na Slovensku prevádzku bola dohoda, že 5 rokov pobeží pod nemeckou taktovkou a potom pod slovenskou. Rozumej manažment. Takže manažment prišiel, za tých 5 rokov vyškolil ten slovenský a 5 rokoch sa nemecký porúčal o dúm dál. No a vtedy to začalo. Ranná otázka vždy bola: Koho dnes vyhodíme? Najlepšie niekoho, kto tu robí najdlhšie. Ako na výstrahu pre ostatných. Nech náhodou neupadne pracovná morálka... Akože sila.
Ja si nič neidealizujem. Všade sú ludia dobrí a zlí. Ale keby si tu žil, tak by si pochopil ten prístup. Nedá sa to so Slovenskom ani porovnať. Stúpiš v Tescu Anglánovi na nohu a ešte on sa ti ospravedlní,že ju mal tak, že si mu na ňu musel stúpiť.
To sa proste nedá ani porovnať. Samozrejme, že 20% je aj tu idiotov, resp majstrov sveta. Lenže na Slovensku je to 80% a to je to.
Ale nechcem to tu už zahlcovať naďalej. Beztak je to off topic. Bola chyba sem vôbec niečo písať. Len čo ma zase rozčúlil ten slovenský malomeštiacky prístup. Odpovedať tak, aby si toho druhého dehonestoval.Čiže asi sa budem porúčať tak ako som aj prišiel. Ale aspoň sa niektorí tu prítomní predviedli,že čo sú zač :wink:
jonatanus
VETERAN MEMBER *****

http://www.youtube.com/watch?v=9XrL_F6tnT4" onclick="window.open(this.href);return false;
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2468 times
Been thanked: 2850 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Brani.
Zvykol si si na anglickú zdvorilosť a úsmevy, ale roky ti ešte potrvá kým rozoznáš, aký je rozdiel medzi otvorenou pravdou povedanou do očí a pretvárkou.
Je mi jedno ako na teba pôsobím, ja vravím ľuďom svoj názor do očí a som alergický na ľudskú hlúposť.
Keď sa vyjadrujem k téme ,,hlúpi slováci a úžasní západniari,, tak vedz, že to robím na základe toho, že som dlhé roky žil medzi tými, ktorých tak ospevuješ.
Dlhé roky som žil v Amerike a bol som aj v Anglicku.
Môžem ti povedať jedno: do Ameriky ani nemusíš ísť, lebo Anglicko a Amerika je jedno a to isté, akurát v Amerike je väčší bordel.
Vlastne, ani tam radšej nechoď, keď ti na Slovensku smrdí, lebo tam na mnohých miestach budeš grcať.
Samozrejme, ak sú tvojou prioritou len prachy, tak nič neuvidíš a nič nepochopíš.
Ak ti mám povedať pravdu do očí, tak na mňa pôsobíš úžasne zakomplexovane.
Neviem čo robíš v Anglicku, ale podla toho, čo píšeš tak tam chodíš pracovať. Či si gasterbaiter, alebo imigrant - ono je to aj tak jedno, lebo to, čo práve prežívaš je len prvé štádium, ktoré ja nazývam ako ,,štádium posratosti,,.
Skrátka, prišiel si na západ a si posratý s toho, čo tam vidíš.
Nevnímaš súvislosti, si ako Alenka v ríši divov - všetko sa ti zdá byť v Anglicku úžasné a všetko na Slovensku hnusné.
Najsmutnejšie na tom je, že zapieraš vlastnú rasu, že nadávaš na Slovákov a pľuješ tak de facto sám sebe do tváre.
Lebo posledné štádium tvojho poznania na Západe bude - teda ak tam vydržíš viac ako 5 rokov, že Slováci sú úžasní ľudia, len ich skurvilo 40 rokov komunizmu.
A raz prídeš na to, že ani Anglicko, ani Amerika nie sú pupok sveta, len tvrdý a vyspelý kapitalizmus ku ktorému sa raz dopracuje aj Slovensko.
Väčšina slovákov nadáva, lebo stále čakajú od iných, že ten blahobyt im zariadia.
Iní odchádzajú na Západ, lebo tam to už je zariadené a stačí makať a zvýšiť si životnú úroveň.
Ale skús sa zamyslieť nad tým, čo ťa delí od toho, aby si žil v blahobyte ako angličania a nemusel chodiť makať do Anglicka?
Odpoveď je - vlastná neschopnosť.

Tým ťa nechcem zotrieť, len keď nadávaš na národ a krajinu, tak sa zamysli nad tým, že nadávaš aj na seba, svoju matku, otca, kamarátov atď.
A keď si bol chudák na Slovensku a cítiš sa ako majster sveta v Anglicku, tak vedz, že nie všetci sú tu chudáci.
A my, tým že sa tu snažíme diskutovať o finančnej gramotnosti sa tiež podielame na tom, aby tých chudákov, čo investujú nesprávne bolo čím menej.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Brani
Silver Member *

Zaujímavé, že všetci čo kedy v Anglicku boli dlhšie ako na výlete tak každý hovorí, že aký je to znateľný rozdiel v mentalite. Ale ty tvrdíš, že nie. Nevadí. Asi vieš zase lepšie. Ja som tu cca 4 roky. A keďže nechodím len do práce a po práci piť, ako väčšina Slovákov, tak mám čas na sledovanie vecí okolo seba, stretávať ľudí, robiť si nové kontakty atď.
A naozaj, niekedy sa hanbím za to, že som Slovák. Hovor si o tom čo chceš. Sme jedna banda závistlivcov a nevychovancov. A to je úžasná výhovorka, že úsmevy to sú len pretvárka, ale Slovač sa na nič nehrá, ale všetko povie do tváre. S takou chabou výhovorkou môžeš ísť do škôlky. Tam možno uspeješ. A porovnávať USA a Anglicko? Si snáď robíš prdel, nie??
A ty si už svoj charakter dokázal. Obvinil si ma tu z niečoho, čo sa nezakladalo vôbec na pravde. Keby si chlap, tak sa za to ospravedlníš. A paradoxne ty si žiadal od niekoho ospravedlnenie ako som si čítal inde. Práve ty? Čo sám nie je schopný niečo urobiť, žiada to isté od druhého? Jak nechutne pokrytecké. Ale typicky slovenské, že? Nevadí,že je to pokrytecké. Hlavné je, že je to slovenské. To je ďalšie tvoje ospravedlnenie, však?
S tebou by som ja osobne nikdy biznis nerobil, pretože nikdy nerobím biznis s človekom bez chrbtovej kosti,alebo s majstrom sveta. Asi tak.
A mimochodom. Paradoxne Slovákov neskurvil komunizmus, ale práve ten kapitalizmus. A mne je jedno čo si o mne myslíš. Ja si užívam svoju školu gentlemanov, ktorá na Slovensku prináša ovocie. A práve preto som za tú školu veľmi vďačný. Mne je iba ľúto ludí ako si aj ty, ktorí nevedia povedať svoj názor bez toho, aby niekoho neurazili. A práve to je základný znak zakomplexovanosti. Ale nevadí. Pokračuj a hlavne si zase na mňa niečo vymysli. A potom žiadaj omluvu od niekoho, kto si niečo vymyslí na teba, ok?
A mimochodom. Tebe to asi nedochádza, ale všetko so všetkým súvisí. A pokiaľ sa Slovač nezačne chovať ľudsky, ale ako hovadá (majstri sveta), tak do vtedy to tu bude bordel aký to je. A to ma najviac štve. Že moja vlasť je tam kde je kvôli hovadám.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Brani napísal: A ty si už svoj charakter dokázal. Obvinil si ma tu z niečoho, čo sa nezakladalo vôbec na pravde. Keby si chlap, tak sa za to ospravedlníš.
Nemám sa ti začo ospravedlniť.
Za tým, čo som napísal si stojím.
Neobvinil som ťa z ničoho, len som vyjadril názor, že investovanie do Dubaja a Forexu na základe ,,JEDNA BABKA POVEDALA..,, je HLÚPOSŤ a z toho plynie, že keď to tu propaguješ, že si buď naivný hlupák, alebo si tu prišiel predávať nejaký ,,investičný produkt,,.

A tá tvoja filozofia, že niekedy také investície vyjdú je SUPER HLÚPOSŤ, lebo pôsobíš ako hlupák , čo hrá a prehráva na rulete, ale prišiel nám tu rozdávať rozumy, že pozná takých, čo na rulete vyhrali...
A to je kasíno proti tomu, čo ty ospevuješ bezpečnejšia investícia.

A ešte jedna vec pán ,,URAZENÝ GENTLEMAN,,.
Prečítaj si svoje vyjadrovanie voči mne.
Ja som sa vôbec nevyjadroval k tebe, len k tomu o čom si písal.
Ty si začal nadávať na mňa, nie ja na teba.
A sranda je v tom, že ty potrebuješ rozumy a musíš chodiť zarábať do Anglicka, nie ja.

Takže na záver, zamysli sa prosím ťa nad sebou.
Zamysli sa nad tým, koľko ľudí ti tu vysvetlovalo aká hlúposť je riskovať peniaze v tom o čom píšeš.
A na konci si ešte prečítaj, čo si popísal, kolko krát si urazil slovákov
a zamysli sa nad tým, aký obsah si tu do debaty priniesol.
Mne vychádza len jedno: NULA
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Brani
Silver Member *

Tak potom si nielen majster sveta, ale hlúpy majster sveta. Napísal si presne toto:
Citujem:
Typická slovenská dušička. Práve minula ohromnú investičnú príležitosť.
.....

P.S. ...mám taký pocit, že Brani tu hádže medové motúziky, aby tu predal slovákom nejaký ,,produkt,,

Takže kto tu začal koho osočovať prvý? A kde je ten produkt, čo ponúkam? No kde? Si obyčajný bezcharakterný pokrytec a hrdý hejSlovák. S Jankom Slotom jedna ruka možno aj. A navyše ešte nevieš čítať. Kde som JA propagoval Forex? Si na práškoch? A ešte aj chceš klamať. Že ty si sa nevyjadroval ku mne, ale ku tomu čo som písal. A to Typická slovenská dušička je čo? Vôbec nie na mňa, že? A ja trvám na tom,že pokiaľ bude na Slovensku stále takých ludí v tak velkom počte ako si ty, čiže nafúkaný majster sveta, arogantný, pokrytecký klamár, tak SK bude stále tam kde je. A ak ti ponúknu niekde 4x viac za to čo robíš, tak len hlupák ako ty by to neprijal. Nevadí. Takí potom len závidia a šúchajú nohami. Ako pravá Slovač. Pri takých ako ty sa práve hanbím za to, že som Slovák. S čestnými a slušnými ľuďmi problém nemám. Ale je ich čoraz menej bohužiaľ. Byť hovadom je teraz asi IN. Ešte dobre,že som nikdy netúžil byť súčasťou davu. A hovor si o tom Dubaji čo chceš, viem čo viem a iba kvôli tebe si to v hlave neprepíšem,že ako to bolo. Ak je 98% podvod, nehádam sa. Ale URČITE nie 100%, ako to ty tu tvrdíš pán vševed. Dobrú noc.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Brani napísal:. Typická slovenská dušička. Práve minula ohromnú investičnú príležitosť.
.....
P.S. ...mám taký pocit, že Brani tu hádže medové motúziky, aby tu predal slovákom nejaký ,,produkt,,
Ospravedlňujem sa.
Už nemám pocit - mám istotu.
Neprišiel si tu predávať produkt, nie sú to medové motúziky.

Prišiel si nám povedať, že investícia, čo vyjde na 2% je lepšia ako stávka na ruletu, čo vyjde na 47%.
Prišiel si nám povedať, že slováci na Slovensku sú hlupáci, ale slováci v Anglicku sa menia na gentlemanov.
Ďakujem ti za názory a týmto v tomto vlákne končím.

P.S. Už nebudem reagovať, len sa ťa ešte opýtam , či si po 4 rokoch prišiel na to, prečo angličanom tečie z jedného kohútika horúca voda a z druhého studená?
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Brani zmylil si si stranku ,tu si na stranke ako - investovat a nie ako - hazardovat.
Urazas ludi,narod. Prepac, ale na reci 4. cenovej nemam cas.Nabuduce k veci.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Brani napísal: Pre trapáka každý trápny :wink:
Mimochodom. U teba krásne platí to, že u nás je to vždy najlepšie. Haníš poradenské spoločnosti a pritom evidentne nemôžeš byť objektívny, keďže robíš pre inú spoločnosť. Ale u vás je to najlepšie nie? Tak isto aj u OVB, aj Partners group, Broker consulting atď. Kua a ja som si vždy myslel,že NAJ môže byť iba jeden. A ono je ich viac.
Dakujem za analyzu mojho ja. Je to pre mna velka cest od psychoanalytika s tolkou sebareflexiou spoza kanala La Manche. Prepac mi moje chyby, ja som len hlupa malomestianska Slovac, panovi urodzenemu nesiaham po clenky.
Brani
Silver Member *

@Juggler
V podstate ty si sa znížil iba ku klamstvám, za ktoré nemáš ani charakter sa ospravedlniť. Lebo si asi už nemal čo.Nevadí. Ale čo čakať od človeka s nickom Juggler? (Juggler znamená aj podvodník pre neznalých)

@Kocinavi
Áno, bohužiaľ máš pravdu. A nie som na to hrdý. A hlavne nie som hrdý na to, že ľudia sa menia na hovadá a majstrov sveta. Kto do tej kategórie nepatrí, pochopí. A kto do nej patrí, sám sa v nej nájde. Ale iste si postrehol, že ja som nezačal prvý s urážaním, ale bol to pán Juggler. A ešte k tomu sa znížil aj ku klamstvám. Ja ak sa zmýlim, tak sa vždy ospravedlním. Káže mi to moja česť. A o hazarde som tu ja písať nezačal. Ak je pre teba hazard moja rada, že robte nezvyčajný biznis IBA s človekom, ktorého dlhé roky poznáte a je čestný, tak potom máš zvláštnu predstavu o hazarde.

@Peter.Cmorej
Finančné poradenstvo funguje na jednom a tom istom princípe.(Rozdiely sú len kozmetické na oko) Všade kam som sa pohol, všade ohovárali konkurenciu a pritom je to to isté všade. Podľa toho nie je ANI jedna poradenská spoločnosť ok, keďže každá na každú nájde XY príkladov špiny. A ty robíš to isté. Takže čo si o tom možno pomyslieť? Finančný poradca je najlepším poradcom iba sám pre seba. A ty to vieš tiež :wink:
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Brani napísal:@Peter.Cmorej
Finančné poradenstvo funguje na jednom a tom istom princípe.(Rozdiely sú len kozmetické na oko) Všade kam som sa pohol, všade ohovárali konkurenciu a pritom je to to isté všade. Podľa toho nie je ANI jedna poradenská spoločnosť ok, keďže každá na každú nájde XY príkladov špiny. A ty robíš to isté. Takže čo si o tom možno pomyslieť? Finančný poradca je najlepším poradcom iba sám pre seba. A ty to vieš tiež :wink:
Pocuj ty vseznali chytrak. Ukaz mi prosim ta aspon jedno vlakno, kde som hanil konkurenciu alebo aspon jeden prispevok kde som napisal, ze MFC je najlepsie. Ak vsak niekto ponuka blbosti, tvrdi blbosti a odzubava klientov, nemam problem to napisat. Tomu sa vsak hovori podavanie informacii nie hanenie konkurencie. Ked najdes, ze ja alebo niekto iny z MFC napisal blbost, prosim napis to. V MFC som z nejakeho dovodu. Samozrejme si myslim, ze MFC je dobre, inak by som v MFC nebol. Nikde som vsak netvrdil, ze MFC je to jedine uzasne najlepsie.

A vyliec sa prosim ta zo svojho sebaklamu, ze ty si jediny kto vie vsetko najlepsie, mas patent na rozum a nejake vyssie stvorenie ti dalo moc rozhodovat, ze nieco je takto a takto. Si iba dalsi niemand, ktory hovno vie, nevie pouzivat vlastnu hlavu a preto vobec uvazuje o super investiciach ala hotelove komplexy v Dubaji. A este tu rozpisuje svoje litanie na cele strany v diskusii v XY prispevkoch. Boze, trapnost nad trapnost, blbost nad blbost.
Brani
Silver Member *

Zaiste si si všimol,že nepíšem o tom, čomu nerozumiem. Na to sú tu iní pacienti. Čiže patent na rozum asi nemám. A prečítal som si väčšinou tvoje príspevky + blog a na základe toho je to jasné. Len pre tvoju informáciu. V poradenskom biznise som bol riadne riadne dlho. A preto velmi dobre viem, ako to funguje. To čo píšeš v blogu, je pravda. Ale na konci si nezabudol podotknúť vo skrytej forme, že u vás je to inak. Ale nie je. A viem, prečo to hovorím :wink:
Nevieš kto som, nevieš kolko mám rokov, čo som robil, kde som robil,ale i napriek tomu ma ideš označovať za niemanda. Podla seba súdim teba? Keby ma označíš za majstra sveta, beriem. Ale takto to vyznieva iba ako výkrik zo zúfalstva.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

Dalsie keci o nicom.
Brani napísal:Len pre tvoju informáciu. V poradenskom biznise som bol riadne riadne dlho. A preto velmi dobre viem, ako to funguje..............Ale na konci si nezabudol podotknúť vo skrytej forme, že u vás je to inak. Ale nie je. A viem, prečo to hovorím :wink:
Keci, same keci. Brani si zasa nieco vylozil sam pre seba, lebo vsak on to vie najlepsie.
A v poradenskom biznise ? a co si ludom radil ked ako sam tvrdis, o investovani toho vela nevies ? Kecalek.
Brani napísal:Zaiste si si všimol,že nepíšem o tom, čomu nerozumiem.
:mrgreen: :mrgreen:
Brani napísal: Nevieš kto som, nevieš kolko mám rokov, čo som robil, kde som robil,ale i napriek tomu ma ideš označovať za niemanda.
Staci mi co pises.
Brani napísal: Keby ma označíš za majstra sveta, beriem.
Brani dal aj usmevnu vlozku :mrgreen:
Brani napísal: Ale takto to vyznieva iba ako výkrik zo zúfalstva.
Hej, zufalstva nad ludskou blbostou.
Brani
Silver Member *

Evidentne máme odlišný pohľad na pojem investovať. Nevadí. Ale nechcem to tu už ďalej zahlcovať beztak OT. Čo malo byť povedané, bolo. Nebudem sa už opakovať ako papagáj. Želám ti pekný deň.
kopec1
Silver Member *
Dátum registrácie: So 19 05, 2007 1:05 pm

Príspevok od používateľa kopec1 »

Ahoj Brani,
mam taku malu otazocku ?:
Ako vlastne Tvoj cestny kamarat a ludia,ktori za nim prisli,vobec mohli vediet,ze tie pozemky sa budu predavat ako stavebne t.j. normalnou olaskou romstinou povedane,ako vopred vedeli ,ZE SA ROZSIRI UZEMNY PLAN ZONY O DANE POZEMKY?
A zrazu developer aj nim nalobovani poslanci daneho zastupitelstva to zariadaia.A vsetci budu spokojni.Aj developer aj par INSIDEROV z radov poslancov.
Podobnost ciste nahodna s podobnymi kadodennymi slovenskymi hajzlovinami CESTNYCH LUDI A KAMOSOV napr. pri pozemkoch pre hydrogeologicky prieskum, tazbu uranu, golfove ihriska,solarne elektrarne a dotacie...
Brani
Silver Member *

Ahoj kopec. Som rád, že si jeden z mála, čo vlastne aj číta, čo som napísal. Nemám vo zvyku si vymýšľať ak niečo neviem a preto to nebudem robiť ani teraz. Jediné, čo ti k tomu môžem povedať je, že keď som sa ho pýtal, či si je tým plánom na 100% istý, tak povedal, že veď ho poznám a je to tutovka. A práve preto, že ho dobre poznám roky, tak prevelice silno pochybujem, že by to nadobudol nejakou nečestnou cestou. To si on nemôže dovoliť.
Andrej
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 30 04, 2007 8:05 pm

Príspevok od používateľa Andrej »

Brani napísal:... prevelice silno pochybujem, že by to nadobudol nejakou nečestnou cestou...
Ak vedel že je to tutovka, tak poznal dopredu rozhodnutie poslancov. Tvrdíš že túto informáciu získal čestne. A potom to predal so ziskom developerovi, ktorý už nebol taký čestný aby túto informáciu získal čestne sám, a neodrbal sa o peniaze pri nákupe pozemkov.

Prosím napíš, čo si Ty tak predstavuješ pod slovom "čestne" ?
Brani
Silver Member *

Čestnosť u mňa znamená, že sa môžeš každému vždy pozrieť kľudne do očí. Dosť ľudí totiž nemôže.
A nie som si istý, či vtedy bolo vlastníkom pozemkov mesto. Marí sa mi,že nebolo. Prečo za každú cenu chceš nájsť palicu, ktorou budeš psa biť?
Andrej
Gold Member **

Myslíš že sa môže čestne pozrieť do očí tomu developerovi, ktorý určite nie ľahko pretlačil svoj projekt cez mestských byrokratov, a keď išiel nakupovať pozemky, tak zistil že tvoj kamoš ich sťaby zázrakom skúpil pár dní pred rozhodnutím o zmene územného plánu?
Brani
Silver Member *

Povedzme si otvorene. Vieme ako fungujú a pracujú developeri. Takže nejakého nevinného developera by som na stenu určite nemaľoval. Skús sa spýtať tých mestských poslancov, ktorých teda spomínaš, že akú skúsenosť majú s developerom čo stavia Mlyny, alebo ešte lepšie, čo postavil N-Centrum :wink:
Andrej
Gold Member **

Kopec1 to napisal presne - niekto sa nabalil na insider info. Ver mi ze toto tu vsetci dobre poznaju. Aj hranie sa na "toto neni insider info, toto bolo cestne zverejnene na nastenke ministerstva" :D
Brani
Silver Member *

Neviem či sa niekto na niečo hrá,alebo hral. Ja toto považujem za čestnú investíciu, pri ktorej každá strana dostala čo mala. Je mi jasné, že ty teraz, keďže chceš psa biť, tak si palicu nájdeš. Budeš hovoriť o nemorálnosti ani neviem čoho vlastne. Ale pritom som si istý, že keby tebe niekto dôveryhodný ponúkne takú možnosť investície a máš na to (ja som vtedy bohužiaľ na to nemal), tak by si bez váhania do toho šiel :wink: Ale nechcel by som to tu nejak riešiť, lebo všetko je to Off Topic.Ak chceš, môžeš na to založiť nový topic a tam môžeme o tom podiskutovať.
PS: To by v prípade aj obchodovanie na burze bolo nemorálne. Keďže sa využívajú informácie,ktoré hýbu trhom a kto prvý zareaguje, zarobí.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Brani napísal: PS: To by v prípade aj obchodovanie na burze bolo nemorálne. Keďže sa využívajú informácie,ktoré hýbu trhom a kto prvý zareaguje, zarobí.
Znova pletieš piate cez deviate.

Mňa, čo sa čestne živím na burze deväť rokov a nemám nič s nikým na Slovensku hádžeš do jedného vreca z tunelárom Slotom.
Robíš zo mňa magora a ja sa pritom živím len vlastným rozumom.

A svojho kamaráta, ktorý sa podiela na kriminálnej činnosti - dopredu vie, že sa podplatia poslanci, aby schválili zmenu územného plánu považuješ za čestného len preto, že sa podelí o zisk zo svojími kumpánmi.

Máš to v hlave úplne pomýlené.
Nechápeš čo je morálne a nemorálne, ani čo je česť.

Čestne sa pochvál, čo robíš v Anglicku?
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"