kocinavi napísal:V ktorom nemeckom meste museli jest mrtvych ako v Stalingrade?
na ukraine 1932-33 zomreli miliony ludi od hladu (ruska prasacina)
v nemecku tesne po vojne v zajateckych taboroch zomreli tisice nemcov od hladu (americka prasacina, aj ked sa tvaria ze lepsie sa nedalo)
ale neviem presne kam tou otazkou mieris..
Uznavam ze nemecky narod je na omnoho vyssej urovni ako rusky, ale to este neznamena, ze ked zabijali miliony ludi v mene niecoho a mne je jedno coho a robili to sofistikovanejsie a laskavejsie ako divi Rusi, ze to bolo ok.
ale ved ja netvrdim ze to bolo ok.. ja len porovnavam co realne kdo pocas toho obdobia (alebo aj ponom) spravil a jake niesol nasledky.
este raz sa pytam, jake niesili rusi nasledky za vsetky prasaciny 20. storocia? od lenina po putina? snad netreba ani pisat zoznam mien..
rusi nenesli ziadnu zodpovednost. ziadnu zodpovednost za to co spravili na ukraine, za napadnutie litvy, lotyska, estonska, finska, polska, za vsetky prasaciny vo vojne (to snad neboli vojnove zlociny? kde kdo ich za ne odsudil?), za cely komunizmus..
povec mi jediny pripad kedy naky rus povedal "ospravedlnujeme sa celemu svetu za to jake sracky sme robili cele 20. storocie"
nemci platia odskodne za koncetraky do dnes.. povec mi jediny halier odskodneho co zaplatili rusi.
Z tohto pohladu su americania najvacsi agresori a ze sa to vola boj za slobodu a demokraciu,alebo v stredoveku za cirke svatu, za hitlera za Velku risu, ona idea a dovod sa vzdy najdu.
suhlasim, ale musime mat nejakeho policajta zemegule a kdo to ma byt? chces cinu, rusko, severnu koreu, alebo koho? americania su najmensie zlo. ale za vsetky vojnove zlociny maju samozrejme niest zodpovednost.
Ale druhu svetovu urcite nerozputali Rusi.
sak o to ani nejde, ale je fakt ze japonci mastili cinanov a rusi kde-koho este davno pred "oficialnym" zaciatkom ww2. ti dobri rusi ktori nas zachranili a potom vyzmizikovali polku dejepisu....
Mimochodom, ja som rad, ze to tak dopadlo a mozem rozpravat slovensky a nemusim nemecky a teraz som slovak a nie tretorady nemec.
teraz si tretorady europan
tazko povedat co by bolo keby vyhrali nemci.. mozno by sme uz neboli (to by mi az tak nevadilo

), mozno by sme boli naky otroci a mozno by sa to casom rozsypalo jako cccp/komunizmus a mali by sme sa dneska celkovo lepsie... to sa uz nedozvieme...
ty zradca!! sak my sme boli nemecki spojenci!