JUGGLER - mesačník 10/2010 ( október )

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2462 times
Been thanked: 2846 times

JUGGLER - mesačník 10/2010 ( október )

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Pri poslednom mesačníku mali americké indexy tieto hodnoty:

SPX 1110
Nasdaq 2242
Dow 10463

Včera, vo štvrtok 7.10. skončili indexy po mesiaci takto:

SPX 1158 ( +4,3% )
Nasdaq 2384 ( +6,3% )
Dow 10949 ( +4,6% )

Pozrime sa, čo som minule tipoval:

,,Na najbližší mesiac som vo všetkom NEUTRÁL. Dokonca aj čo sa týka zlata.,,

Výsledok je taký, že:

1. Akciové trhy vyrástli o 4-6%,
2. Dolár voči euru oslabil o 9,7% (z 1,268 na 1,392)
3. Zlato posilnilo o 6,8% ( z 1249 na 1335)
4. Ropa vyrástla o 6,4% ( zo 76,4 na 81,4)

Uplynulý mesiac som takmer neobchodoval, trhy sledujem zbežne už druhý mesiac. Vyjadrím sa preto len všeobecne.

Najviac ma prekvapilo oslabenie dolára. Voči euru na osemmesačné minimum, voči jenu na 15 ročné minimum. Myslím, že posilnenie eura ide na vrub zlepšujúcemu sa stavu nemeckej ekonomiky.
No u mňa tento optimizmus nesedí. Očakávam problémy eurozóny a tipujem, že prídu na budúci rok. Neverím, že lokomotíva Nemecko bude ťahať tú kopu šrotu donekonečna.
Forex neobchodujem často, ale v pásme 1,40-1,50 budem uvažovať o shorte eura voči doláru.
Rast ceny zlata a ropy súvisí s oslabením dolára. Rast cien komodít vyzerá ako scénar z roku 2008. No tentoraz neverím, že sa zopakuje.
Voči zlatu ostávam medveď. Zlato mi pripadá ako ,,double down, or nothing,,. Buď veľká výhra, alebo prídete o gate. Mňa by teraz nikto neprinútil vstúpiť do longu. Na short je v silnom uptrende, ale korekciu si tipnem. V zlate je kopa ľudí a inštitúcií. Mám silný dojem, že tá kopa ľudí na ňom nezarobí. Tipujem, že na zlate začnú inštitúcie v istom bode vyberať zisky a bublina praskne. Zaplatia to malí investori.
Pri rope som za rast, ale bude treba ekonomickú prosperitu, prípadne oslabovanie dolára. V pásme 82-85 ju krátkodobo vidím na short. Dlhodobo zostávam býk.

To je asi všetko, takže teraz si zatipujem na najbližší mesiac:

1. Akciové trhy DOWN.
2. Euro voči doláru DOWN. (nad 1,40 robím set-up na short).
3. Zlato a ropa korekcia, teda DOWN.

Čo sa týka akcií, záver roka býva tradične dobrý. Ale tentoraz o tom nie som presvedčený.
Zverejnenia i fundamenty podľa mňa začali stagnovať až mierne oslabovať.
Dnes budú reportované payrolls – očakávam, že budú slabšie. Výsledkovú sezónu včera odštartovala Alcoa. Celkom dobre, ale je to komoditná akcia, takže ju beriem z rezervou.
Prvé prídu na rad banky, tie by mohli stagnovať. Uvidíme ako nastavili laťku analytici. Ja bankám neverím, ale bude sa tam vytvárať dojem, že je všetko OK.
Myslím, že tento kvartál bude zvláštny. Ten posledný rozhodne bol. Polovicu kvartála sa mi fundamenty páčili, v druhej polovici sa to zhoršilo. Teraz uvidíme, či zhoršenie pretrváva.
Bodaj by som nemal pravdu. Prajem si, aby záver roka bol dobrý, len môj optimizmus nejak vyprchal.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 197 times
Been thanked: 453 times

Re: JUGGLER - mesačník 10/2010 ( október )

Príspevok od používateľa jogo »

JUGGLER napísal:Voči zlatu ostávam medveď. Zlato mi pripadá ako ,,double down, or nothing,,. Buď veľká výhra, alebo prídete o gate. Mňa by teraz nikto neprinútil vstúpiť do longu. Na short je v silnom uptrende, ale korekciu si tipnem. V zlate je kopa ľudí a inštitúcií. Mám silný dojem, že tá kopa ľudí na ňom nezarobí. Tipujem, že na zlate začnú inštitúcie v istom bode vyberať zisky a bublina praskne. Zaplatia to malí investori.
Preco by si zlato nelongol?
Uptrend ako uptrend a je to jedno ci je na akciach,komoditach, forexe alebo zlate.Ved SL to isti.
Sikovni mali investori by to nemuseli zaplatit,mozu vyskocit na SL.
Na shorty je cas,az sa trend obrati.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
Coudy
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
Has thanked: 35 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Coudy »

Jogo: Pomer reward:risk je už naprd. Teraz je šanca tak 1:1, že to pôjde hore alebo dole.
Zlato je dosť prepálené, vysoko nad EMA20. Keď sa raz začnú vyberať zisky a odpaľovať stopky, tak to pekne rupne.
Kedy to bude, kto ví...
Prílohy
gld.png
gld.png (35.97 KiB) 4083 zobrazení
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Príspevok od používateľa Airmike »

zlato ako napisal juggler je pracou dolaru. samotna komodita mi velmi atraktivna v aktualnej situaciinepride. ale short by som rozhodne nesiel. radsej stranou

co sa tyka eurodolara , tam je to podla mojho nazoru vysledok americkeho deficitu a dlhu, oproti tomu naznaky europskeho konsolidacneho usilia. euro klesalo bez korekcie s 1.51 na 1.18 takze z mojho pohladu ziadne prekvapenie. pozicne drzim od 1.25 a som skepticky k poklesu . viac sa mi pozdava alternativa konsolidacie z naslednyym up spikom . pohyby v rangu 1.45 -1.35
Coudy
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
Has thanked: 35 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Coudy »

to Mika: Aký uprednostňuješ štýl obchodovania? Swing, pozične?
Airmike
Guru Member ****
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Príspevok od používateľa Airmike »

Coudy napísal:to Mika: Aký uprednostňuješ štýl obchodovania? Swing, pozične?
no vo vseobecnosti sa styl obchodovania pri drobnych odporuca podla toho co im sedi a podla psychyckej odolnosti. mne osobne vyhovuje co najagresicnejsi daytrading. ale dlhodobe cash pozicie riadim podla aktualnej situacie 1:1 bez paky. koli ochrane kapitalu.

ale nebudeme OT u jugglera vo vlakne
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2462 times
Been thanked: 2846 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mika napísal: ale nebudeme OT u jugglera vo vlakne
Nemám s tým problém. Treba diskusiu.
Každý mesačník zakladám ako samostatnú tému. Je škoda to nevyužiť.

Zlato by som nelongol z dôvodu ako píše Coudy.
Na druhej strane v takom uptrende nemá RRR ani na short.
Je to na pozorovanie.

Rovnaký pohľad mám na eurodolár. S tým, že tam vidím lepšiu šancu na short eura.

Jogo: môj problém je v tom, že nedokážem trejdiť čistú TA, čisté set-upy.
Neverím trejdu ak nevidím aj iné argumenty. A keď niečomu neverím, tak som nervózny, strácam disciplínu...
Mne na short eura, alebo long zlata nestačí TA. Ja potrebujem byť presvedčený, že euro stráca fundamenty.
To je môj handicap v tradingu forexu i futures.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
kubik
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 06 03, 2008 7:42 pm

Príspevok od používateľa kubik »

Zlato se bude lámat okolo 1400,nějaký měsíc se to tam může motat a uvidíme,bude záležet kam se vydají akcie.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"