Japonská kríza vs. aktuálne kríza v USA a vo svete
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
Re: Japonská kríza vs. aktuálne kríza v USA a vo svete
dôležité je, že si niečo napísal, keď už tam tak trochu pracuješ. Nejede ani tak o kvalitu, ale o kvantitu 
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
http://www.scribd.com/doc/27344313/Japa ... atsenelson" onclick="window.open(this.href);return false;
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
docela pekne aj pre chabych anglictinarov jak som ja (vela obrazkov) 
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Japonské akcie
Názor na japonské akcie:
http://ako-investovat.sk/clanok/524/jap ... etreba-bat" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ako-investovat.sk/clanok/524/jap ... etreba-bat" onclick="window.open(this.href);return false;
Absolútne nezastávam názor, že Abe bude úspešný a zachráni Japonsko pred neodvratnou pomalou deštrukciou ekonomiky. No takto expanzívna menová a fiškálna politika sprevádzaná reformami sa určite bude ďalej na horizonte minimálne jedného roka v ekonomike prejavovať, rovnako aj na cenách aktív a bolo by chybou nezviesť sa na vlne vyvolanej centrálnou bankou. Z pohľadu modernej teórie bilancií sa nedá na Japonsko dívať inak ako kladne. Expanzia bilancií prebieha na všetkých úrovniach - bilanciu zväčšuje vláda, zväčšuje ju centrálna banka, rovnako opatrne aj súkromný sektor, čoho následkom sa podľa tejto teórie musí dostaviť hospodársky rast.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 457 times
Re: Japonské akcie
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/332 ... h-dob.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslim, ze toto je zakladny problem Japonska. A nasledne, ze nedovolia firmam krachnut, preto su tie firmy dlhe roky vyciciavane splacanim investicii do predrazenych nehnutelnosti.Mezi roky 1956 a 1986 v této zemi vzrostly ceny půdy o 5000 % i přesto, že ceny spotřebního zboží se během stejného období jen zdvojnásobily.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
iceberg8
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 246 times
no ved 100% inflacia za 30 rokov je v pohode..
to je len ubohych 2.34% inflacie rocne...
a poda o 50 nasobok? u nas tiez. pody je extremne obmedzene mnozstvo, potravin je nekonecne vela (venezuela napr az platila farmarom, aby nepestovali, dnes je tam basa az dozivotie za kupu "privela potravin").. cize je to pomerne vysvetlitelne podla mna...
plus.. pocet ludi stupol = viac ludi sa deli o rovnaky pocet m2 (alebo km2) a kedze je viac ludi, jedlo musi ist dole, lebo dopyt je vyssi, ponuka tiez (velkovyroba..)
a co udaj medzi 1986 a 2016 - to by ma tiez zaujimalo...
to je len ubohych 2.34% inflacie rocne...
a poda o 50 nasobok? u nas tiez. pody je extremne obmedzene mnozstvo, potravin je nekonecne vela (venezuela napr az platila farmarom, aby nepestovali, dnes je tam basa az dozivotie za kupu "privela potravin").. cize je to pomerne vysvetlitelne podla mna...
plus.. pocet ludi stupol = viac ludi sa deli o rovnaky pocet m2 (alebo km2) a kedze je viac ludi, jedlo musi ist dole, lebo dopyt je vyssi, ponuka tiez (velkovyroba..)
a co udaj medzi 1986 a 2016 - to by ma tiez zaujimalo...
Odoslané z počítača
Paul Krugman, že keby sa zohľadnil demografický vývoj v Japonsku a GDP sa počítalo len z pracujúcich ľudí, ekonomika by v skutočnosti rástla 1.2 % ročne.
Také niečo nie je odveci aj u nás, keďže sa rodí čoraz menej detí, deflácia je (aj keď Iceberg ani ja ju nevidíme, zmrzlina už stojí 50 centov
). Len aby sa u nás nestalo niečo podobné ako v Japonsku
Také niečo nie je odveci aj u nás, keďže sa rodí čoraz menej detí, deflácia je (aj keď Iceberg ani ja ju nevidíme, zmrzlina už stojí 50 centov
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
http://ako-investovat.sk/index.php/trhy ... -s-dneskom" onclick="window.open(this.href);return false;
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 2850 times
Velmi dobrý článok !!! Potvrdzuje, čo si myslím - že sme v japonskom scénari...akurát QE vypumpovalo ceny akcií hore a to sa v Japonsku nestalo. Na druhej strane, v Japonsku bola vysoká miera úspor...v USA a EU nie je. Ďalej Japonci krízu riešili zvyšovaním štátneho dlhu a to je v USA a EU problém. Hm..to môže byť sakramentský problém pre EU, lebo tu sa miesto podpory verejných projektov začalo tvrdo šetriť...
Jogo: dobrý nápad dať článok od naších blogerov na diskusiu do príslušného vlákna.. Ale všimol som si, že Martin Baláž si už vybral vlákno na diskusiu a dal si ho pod článok... preto som zlúčil obidve vlákna. Aspoň tu bude väčší poriadok.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Poriadok v tomto fore uz treba trochu urobit. Mozno na zaciatok by stacilo, aby sa dali clanky a diskusne vlakna zoradit podla abecedy a nie len podla datumu vytvorenia clanku, pripadne datumu poslednej zmeny diskusneho vlakna ako je to teraz. Horeuvedeny clanok som nasiel vo svojom sukromnom archive na svojom pocitaci az potom tuna na webe.JUGGLER napísal: Jogo: dobrý nápad dať článok od naších blogerov na diskusiu do príslušného vlákna.. Ale všimol som si, že Martin Baláž si už vybral vlákno na diskusiu a dal si ho pod článok... preto som zlúčil obidve vlákna. Aspoň tu bude väčší poriadok.