no nic mily calculator a tvoj pologramotny vypocet stavebneho sporenia
skus excel, pomaha. Na tvoj prispevok som reagoval uz inde ale skusim aj tu.
v pripade, ze by som daval do zuna 682 (664 + 18) Eur rocne 1.1. kazdy rok, tak verim, ze aj excelovsky analfabet si dokaze prepocitat ze, keby som to robil 6 rokov po sebe pri utoku 4 % minus dan a dalsi rok vklad, urok a dan z uroku atd, tak som na konci 6 rocneho obdobia na sume 4.575,54 Eur. Keby som to iste robil na stavebku a kazdy rok na konci si pripisal premiu a zhodnocoval to 2 % a k tomu 18 Eur poplatok, tak po 6 rokoch mam 4.615,72 Eur. Ten rozdiel je maly, resp cca poplatok za zalozenie stavebka ALE ....
Stavebko viem vyuzit na byvanie a to je benefit, co Zuno nikdy neda. Moznost cerpania tak lacneho uveru ako pri PSS navyse bez dokladovania prijmu !!! ...
takze ak drahy calclator chces, poslem Ti excel s prepoctom, nech tu pls nepises kraviny. Takyto poloanalfabeti ma zabijaju s ich fiktivnymi cislami
ZA DALSIE: uroky v bankach na TV odporuju akejkolvek logike. Vzhladom k tomu, ze zakladna urokova sadzba ECB bola uz zvysena z 1 - 1,25 % v tomto roku a ECB ohlasilo este 2-3 zvysenia v tomto roku a dalsie v buducom, logika hovori o tom, ze pri sucasnej sadzbe budu uroky na terminakoch male a budu narastat. Faktom zostava, ze banky ocakavaju zvysenie, takze tym, ze si zaviazu ludi teraz na 3 roky, tak na tom mozno aj zarobia a koniec koncov aj peniaze na hypoteky treba.
Ked mi niekto povie, ze chce investovat peniaze na 10 rokov, tak sa ho spytam ako rizikovo a 200-500 Eur mesacne rozhadzem medzi stavebko, terminak, dlhopisy a akcie podla preferencii klienta. Pretoze 10 rokov je MOC resp. VELMI MOC dlha doba na blby terminak. Existuju programy pravidelneho investovania napr. Pioneer Investments program rytmus a kopu dalsich, ktore maju sluzit na ciastocne kompenzovanie kolisania trhu, ked clovek pri pravidelnom investovani pri poklese trhov sice straca hodnotu docasne ale na druhej strane investuje lacno a tym padom pri opatovnom naraste trhov ziskava viac.
http://www.pioneerinvestments.sk/Rytmus/Uvod.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale ziadne riesenie, ktore tu bolo navrhnute doteraz seriozne neodpovedalo otazku, ktory ten clovek na zaciatku polozil, resp. odpovedalo asi takou kvalitou, aka je kvalita financneho poradenstva v SR.
prajem pekny den a dalsie otazky na CALCULATORA (ktoremu sice nesedi matematika alebo kalkulacka

) alebo na mna.
peter.janovec13@gmail.com