Prečo kúpiť fondy cez E&S?
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Prečo kúpiť fondy cez E&S?
Dobry den prajem pan Cmorej,
Ja pracujem pre firmu E&S a neprisiel som sem sa hadat ale je nutne si nieco ujasnit. Vase clanky o firme su poburujuce a poskodzuju dobre meno firmy. Na zaklade vasich nedostatocnych informacii ste pisal prispevky ktore su zalozene len na polopravde.V kazdej firme sa najdu kvalitny poradcovia a menej kvalitny poradcovia.Jedno je vsak iste Kazdy produkt nieco stoji a investiciie do fondov su dlhodoba zalezitost.Je to jednoduchy a pohodlny nastroj ako sa postarat o svoj dochodok bez namahy a starosti.Viem ze ste ferovy a charakterny clovek snazite sa ludom dobre poradit a preto urcite nebudete mat problem vypocitat a zverejnit CELKOVE NAKLADY KLIENTA pri investovani 100€ pocas doby 30 rokov do akcioveho fondu Franklin Templeton s predpokladanim zhodnotenim 7,5%pa.Tu zistite ze naklady klienta u E&S niesu vobec vysoke.
Juraj Miso alias JIMMY.
Ja pracujem pre firmu E&S a neprisiel som sem sa hadat ale je nutne si nieco ujasnit. Vase clanky o firme su poburujuce a poskodzuju dobre meno firmy. Na zaklade vasich nedostatocnych informacii ste pisal prispevky ktore su zalozene len na polopravde.V kazdej firme sa najdu kvalitny poradcovia a menej kvalitny poradcovia.Jedno je vsak iste Kazdy produkt nieco stoji a investiciie do fondov su dlhodoba zalezitost.Je to jednoduchy a pohodlny nastroj ako sa postarat o svoj dochodok bez namahy a starosti.Viem ze ste ferovy a charakterny clovek snazite sa ludom dobre poradit a preto urcite nebudete mat problem vypocitat a zverejnit CELKOVE NAKLADY KLIENTA pri investovani 100€ pocas doby 30 rokov do akcioveho fondu Franklin Templeton s predpokladanim zhodnotenim 7,5%pa.Tu zistite ze naklady klienta u E&S niesu vobec vysoke.
Juraj Miso alias JIMMY.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
Re: Dlhodobe investovanie do 100 EUR/mes - konkretne odporuc
milujem slova typu,dlhodoby investicny horizont , predpokladane zhodnotenie a podobne.
osobne sa do debaty nechcem zapajat pretoze ja spolocnosti ktore tieto sluzby robia vobec nepoznam, ale rad by som sa dozvedel odkial ako stanovujete tie predpokladane zhodnotenia.
nefunguje to nahodou tak ze ak potrebujem predpokladane zhodnotenie povedzme 5% a povedzme mi nevychadza investicny horizont za 10 rokov, tak ho jednoducho natiahnem na 20-30-50 aby som sa na tych 5% dostal ? kolko takych investicnych horizontov ktore sa nebudu prelinat sa vlastne da poskladat za sebou? je to dostatocne dobra statisticka vzorka?
zaujima ma hlavne to odkial je to cislo 7.50% pretoze ked som sa v minulosti rozpraval z nejakymi ludmi, z roznych firiem, tak sa vsetci predbiehali v odhadoch predpokladaneho zhodnotenia, ale fakt nikto mi exaktne nevedel povedat na zaklade coho sa to predpoklada.
dakujem za odpoved
osobne sa do debaty nechcem zapajat pretoze ja spolocnosti ktore tieto sluzby robia vobec nepoznam, ale rad by som sa dozvedel odkial ako stanovujete tie predpokladane zhodnotenia.
nefunguje to nahodou tak ze ak potrebujem predpokladane zhodnotenie povedzme 5% a povedzme mi nevychadza investicny horizont za 10 rokov, tak ho jednoducho natiahnem na 20-30-50 aby som sa na tych 5% dostal ? kolko takych investicnych horizontov ktore sa nebudu prelinat sa vlastne da poskladat za sebou? je to dostatocne dobra statisticka vzorka?
zaujima ma hlavne to odkial je to cislo 7.50% pretoze ked som sa v minulosti rozpraval z nejakymi ludmi, z roznych firiem, tak sa vsetci predbiehali v odhadoch predpokladaneho zhodnotenia, ale fakt nikto mi exaktne nevedel povedat na zaklade coho sa to predpoklada.
dakujem za odpoved
Mika stavím sa, že viem akú odpoveď dostaneš a viem, že ju čakáš.
Bohužiaľ pre väčšinu nič iné ako podielové fondy neexistuje. Je to však stroj na výrobu ziskov pre akcionárov fondu. Ja by som však do slov, že je to dlhodobá záležitosť ešte dodal, že s neistým výsledkom. Kľudne sa môže stať, že sporiteľ nebude mať po 30 rokoch ani istinu, ktorú vkladal.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
JIMMY - prečo si mám u vás ten fond kúpiť drahšie ako kdekoľvek inde? Výnos bude rovnaký nech mi to sprostredkuje ktokoľvek. Stále to bude ten istý fond. Ale v E&S to bude najdrahšie.
U vás dostanem ten istý produkt, tie isté služby, ten istý výnos, ale za vyšší poplatok. Je to proste totálna kravina a na najbližšom školení by si sa mal opýtať aký to má zmysel.
U vás dostanem ten istý produkt, tie isté služby, ten istý výnos, ale za vyšší poplatok. Je to proste totálna kravina a na najbližšom školení by si sa mal opýtať aký to má zmysel.
Re: Prečo kúpiť fondy cez E&S?
1. Mate pravdu stale to bude ten isty fond ale drahsie to nebude v tom sa mylite.Pozrite si stranku: http://www.transparentne.info" onclick="window.open(this.href);return false; 2. Kazdy kto na Slovensku prostredkovava investicie do fondov to robi cez obchodnika s cennymi papiermi na jeho zberny ucet ktory je kryty garancnym fondom len do vysky 50.000€.Nasi klienti toto riziko nemaju a mnozstvo dalsich odlisnosti ktore tu nebudem vsetky vypisovat.
Rado presne ako si napisal nasi klienti su pravoplatny akcionari fondu cize ten stroj pracuje pre nich
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Ten fond si môžem kúpiť hocikde, nie len cez E&S alebo EIC a nie len na Slovensku. A s vstupným poplatkom kludne od 2% aj menej.
Ano je to mozne ale vzdy to bude cez o.c.p.
A treba si povedat kolko ma to bude celkovo stat pretoze to sa tu neustale prebera.
A treba si povedat kolko ma to bude celkovo stat pretoze to sa tu neustale prebera.
Niesu dolezite pociatocne naklady ale celkove naklady o ktorych tu nechce nikto rozpravat.Kazdy sa snazi poukazovat len na druhych a ich pociatocne naklady.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Filip uz odpovedal, ja len doplnim
- nie, nemusi to byt vzdy cez OCP
- ano, dolezite su celkove naklady, lenze pri EIC sa celkove naklady rovnaju pociatocnym
Dakujem za upozornenie ze na transparentne.info nie je E&S. Hned idem Jozovi zavolat nech ich tam prida a dobre ich dodrbe
- nie, nemusi to byt vzdy cez OCP
- ano, dolezite su celkove naklady, lenze pri EIC sa celkove naklady rovnaju pociatocnym
Dakujem za upozornenie ze na transparentne.info nie je E&S. Hned idem Jozovi zavolat nech ich tam prida a dobre ich dodrbe
ako je to s tymi zbernymi uctami. v pripade ze sa napriklad spolocnost EIC(alebo ina spolocnost - je to podstatne aka?) dostane do upadku a bude na nu vyhlaseny konkurz, stanu sa podiely v podielovych fondoch ktore si klienti cez EIC kupili sucastou konkurznej podstaty ci nie?
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Nie. Ak sa EIC dostane do upadku, tak klient ma "problem" iba ak ma peniaze prave v tom momente na zbernom ucte EIC. Takze ak spori napr 100 Eur mesacne a uz ma nasporenych povedzme 3000 Eur, a posle dalsiu platbu povedzme 10. v mesiaci, investovat sa ma 15. a 14. EIC skrachuje, tak 100 Eur co bolo na zbernom ucte klienta ide do konkurznej podstaty. Tych 3000 Eur je v spravcovskej spolocnosti zapisanych pod omnibusom EIC a s konkurzom nemaju nic spolocne. Nepamatam si ten mechanizmus presne, ale omnibus sa myslim rozpusti a podiely omnibusu su prepisane na klientov v pomere v akom boli v omnibuse.
Pan Cmorej posielam vam v prilohe od vas (EIC) ponuku na 100€ investovanie do fondov na 25 rokov mozte mi povedat kolko to pri tejto ponuke bude klienta stat?
Pri 10% zhodnoteni je cielova suma cca 130.000,-
- Prílohy
-
- MFC ponuka na 100€.pdf
- (221.68 KiB) 484 stiahnutí
Oprava
Pan Cmorej posielam vam v prilohe od vas (MFC) ponuku na 100€ investovanie do fondov na 25 rokov mozte mi povedat kolko to pri tejto ponuke bude klienta stat?
Pan Cmorej posielam vam v prilohe od vas (MFC) ponuku na 100€ investovanie do fondov na 25 rokov mozte mi povedat kolko to pri tejto ponuke bude klienta stat?
- Prílohy
-
- MFC ponuka na 100€.pdf
- (221.68 KiB) 437 stiahnutí
Pri tomto konkretnom priklade to nasho klienta bude stat cekovo 3675€ co je 2,83% z cielovej sumy pan Cmorej tento udaj mozete posunut spravcovi stranky http://www.transparentne.info" onclick="window.open(this.href);return false;
@JIMMY
10/10 za predstavenie sa a cestnost
9/10 za uroven pisania
2/10 za odpovede na otazky, pripomienky
bonus: 1 bod za dobry nick
a teraz vazne. budem strucny. E&S nie je podvodnicka spolocnost ani nic podobne.
ale
ponuknem ti chleba za 10 euro. no bol by si blazon keby si ho kupil, kedze ten isty chleba dostanes inde za 2 eura. ja ti ale poviem, ze tento chleba ma benefity, ako napriklad peknu formu. ty ma posles kade lahsie, kedze benefity neprinasaju taku hodnotu aby ospravedlnili cenu 10 euro. ja = E&S, ty = investor do podieloveho fondu.
10/10 za predstavenie sa a cestnost
9/10 za uroven pisania
2/10 za odpovede na otazky, pripomienky
bonus: 1 bod za dobry nick
a teraz vazne. budem strucny. E&S nie je podvodnicka spolocnost ani nic podobne.
ale
ponuknem ti chleba za 10 euro. no bol by si blazon keby si ho kupil, kedze ten isty chleba dostanes inde za 2 eura. ja ti ale poviem, ze tento chleba ma benefity, ako napriklad peknu formu. ty ma posles kade lahsie, kedze benefity neprinasaju taku hodnotu aby ospravedlnili cenu 10 euro. ja = E&S, ty = investor do podieloveho fondu.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
JIMMY napísal:Pri tomto konkretnom priklade to nasho klienta bude stat cekovo 3675€ co je 2,83% z cielovej sumy pan Cmorej tento udaj mozete posunut spravcovi stranky http://www.transparentne.info" onclick="window.open(this.href);return false;
Mojho klienta bude toto sporenie v najdrahsej variante, ktoru mu mozem dat stat za celu dobu sporenia 1590 Eur
Realne by som mu to dal asi s poplatkom 3,6 %, takze by ho to stalo 1170 Eur
Takze kolko je to Jimmy ? 2 az 3x menej ako u Vas ?
Well velmi dobre vie co pise
Samozrejme pan Cmorej slusne diplomatocky ste sa vyhol prikladu co som vam poslal a tie poplatky ktore ste uviedol naposledy niesu kompletne.A vy to velmi dobre viete.
Bavili sme sa tu o celkovych nakladoch klienta pan Cmorej nie len o casti !
Bavili sme sa tu o celkovych nakladoch klienta pan Cmorej nie len o casti !
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
šak napíš Jimmy jak je to u vás a aké sú tie celkové poplatky u Cmoreja keď to tak dobre vieš.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Jimmy, ak nemas nejaku ocnu vadu tak si si urcite vsimol ze som napisal, ze ide o celkove naklady klienta.
Ide o kompletne poplatky. Bodka. Bez diskusie.
A upozornujem ta, ze ak chces tvrdit nieco ine, tak si laskavo precitaj aj diskusiu pod mojimi blogmi o ES. Lebo ak zacnes trepat tie iste nezmysly ako tvoj kolega, tak ta velmi nediplomaticky poslem rovno do prdele. Odmietam bande tupcov vypisovat v jednom kuse to iste dokolecka dokola.
Nicomu som sa nevyhol, odpovedal som presne na priklad ktory si dal. Cielova suma je to co klient vlozi do sporenia. Takze v tvojom pripade, pri investovani 100 Eur na 25 rokov je cielova suma 30 000 Eur a z tej sa pocita poplatok. Teda ak clovek nema poplatok priebezny, lebo aj take sporenia samozrejme existuju, len tym uz Jimmy nechcem zatazovat tvoju hlavicku.
Pocitat poplatok z nejakej fiktivnej zhodnotenej sumy za X rokov je drzost najvyssieho kalibru. Dokonca som si skoro 100 % isty, ze ak by si to dokazatelne napisal pod hlavickou ES, tak je to aj na odobratie licencie a zakaz cinnosti. Drzost, ktou mate Vy v ES, ze si len tak extrapolujete vyvoj nejakeho fondu z minulosti a bohapusto tvrdite, ze zhodnotenie dalsich X rokov bude 10 % rocne nie je nicim inym iba prachsprostym zavadzanim klienta.
Ide o kompletne poplatky. Bodka. Bez diskusie.
A upozornujem ta, ze ak chces tvrdit nieco ine, tak si laskavo precitaj aj diskusiu pod mojimi blogmi o ES. Lebo ak zacnes trepat tie iste nezmysly ako tvoj kolega, tak ta velmi nediplomaticky poslem rovno do prdele. Odmietam bande tupcov vypisovat v jednom kuse to iste dokolecka dokola.
Nicomu som sa nevyhol, odpovedal som presne na priklad ktory si dal. Cielova suma je to co klient vlozi do sporenia. Takze v tvojom pripade, pri investovani 100 Eur na 25 rokov je cielova suma 30 000 Eur a z tej sa pocita poplatok. Teda ak clovek nema poplatok priebezny, lebo aj take sporenia samozrejme existuju, len tym uz Jimmy nechcem zatazovat tvoju hlavicku.
Pocitat poplatok z nejakej fiktivnej zhodnotenej sumy za X rokov je drzost najvyssieho kalibru. Dokonca som si skoro 100 % isty, ze ak by si to dokazatelne napisal pod hlavickou ES, tak je to aj na odobratie licencie a zakaz cinnosti. Drzost, ktou mate Vy v ES, ze si len tak extrapolujete vyvoj nejakeho fondu z minulosti a bohapusto tvrdite, ze zhodnotenie dalsich X rokov bude 10 % rocne nie je nicim inym iba prachsprostym zavadzanim klienta.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
no konecne som sa dozvedel odpoved na tu moju otazku, odkial beru to predpokladane rocne zhodnotenie fondov. proste si poviem ze 10% a potom uz len modelujem. 
ja by som len strasne rad vedel, co robi dozorny organ tolke roky.
ja by som len strasne rad vedel, co robi dozorny organ tolke roky.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
no nedokazes im to zmrdom, to je problem. Nic z toho nemaju popisane na papieri, vsetko len ustne podanie alebo takyto tajtrlici po forach a diskusiach. Ale dobre, toto ich sporenie sa este da predychat. Ked im niekto vycaluje tolke prachy na drevo za tie vzdusne zamky .. jeho sprostost a sikovnost predajcu. Predal pozlatene hovno. Fajn. Ale tito parchanti navadzaju ludi aby si zobrali uver a investovali peniaze z uveru !! vsak to je na zavesenie za rebro na hak
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2479 times
- Been thanked: 2863 times
Čauko all.
Takže sme sa dopracovali k faktu, že pri 100€ mesačne na 25 rokov vycaluje klient cez E&S 3675€ , pričom kadekde inde by ho to stálo o polovicu až 2/3 menej.
Ďalej v spoločnosti E&S modelujú klientom predpokladaný výnos 10% p.a., čo je bohapusté zavádzanie a lož, lebo keď sa pozriete na konkrétnu výnosnosť tých fondov, tak 8 z 9 fondov je za posledných 5 rokov v mínuse ( najhorší -40%).
https://www.conseq.sk/prices_current.asp?page=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Ak ma chce niekto presviedčať o dlhodobom horizonte, tak očakávam reálne čísla minimálne za posledných 10 rokov, alebo 15 rokov a do toho môžete namodelovať vstupný poplatok
a -1,88% p.a. za správu. Tak sa klient dozvie holú pravdu.
Holá pravda o E&S je, že je najdrahšia a že klientov modelovo zavádza.
Holá pravda o fondoch už bola napísaná. Franklin Templeton nevyzerá že vytŕča z tej biedy.
Takže sme sa dopracovali k faktu, že pri 100€ mesačne na 25 rokov vycaluje klient cez E&S 3675€ , pričom kadekde inde by ho to stálo o polovicu až 2/3 menej.
Ďalej v spoločnosti E&S modelujú klientom predpokladaný výnos 10% p.a., čo je bohapusté zavádzanie a lož, lebo keď sa pozriete na konkrétnu výnosnosť tých fondov, tak 8 z 9 fondov je za posledných 5 rokov v mínuse ( najhorší -40%).
https://www.conseq.sk/prices_current.asp?page=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Ak ma chce niekto presviedčať o dlhodobom horizonte, tak očakávam reálne čísla minimálne za posledných 10 rokov, alebo 15 rokov a do toho môžete namodelovať vstupný poplatok
a -1,88% p.a. za správu. Tak sa klient dozvie holú pravdu.
Holá pravda o E&S je, že je najdrahšia a že klientov modelovo zavádza.
Holá pravda o fondoch už bola napísaná. Franklin Templeton nevyzerá že vytŕča z tej biedy.
JUGGLER
10% som pouzil z prikladu od MFC a co sa tyka fondov to sa mylis.Od Templetonu su dobre fondy a su v pluse za poslednych 5r. aj 10r. Nemas prehlad.Neviem o tom ze niekto
ponuka klientom pozicku na investovanie do fondov.Ja urcite nie.
10% som pouzil z prikladu od MFC a co sa tyka fondov to sa mylis.Od Templetonu su dobre fondy a su v pluse za poslednych 5r. aj 10r. Nemas prehlad.Neviem o tom ze niekto
ponuka klientom pozicku na investovanie do fondov.Ja urcite nie.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Jimmy - aj keby robili niektoré fondy 15-20% p.a. do budúcna, tak je nechutné pýtať si 2-3x taký poplatok ako je obvykle. Je to proste zlodejina a nič viac. Okrem toho je pochybné a možno aj nelegálne predávať fondy s tým, že predpovedáš budúci výnos na základe minulých výnosov.
poplatok za správu je už započítaný vo výnose u podielových fondov aj ETF a podobne.môžete namodelovať vstupný poplatok a -1,88% p.a. za správu.
Mika, tak toto som ešte nepočul, ale máš 100% pravdu. Sales, sales, sales nič iné ako keby ani neexistovalo.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
oni ponukaju len franklin telmpleton a maju tam jeden emerging markets fond so slusnym vykonom, ktory otrcaju ako svaty gral
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
presnejšie to má byť takto:
To, čo pokladám za najväčší podvod je účtovanie poplatku cez stanovenie cieľovej sumy.
Oni proste povedia, že predpokladané zhodnotenie je 10% p.a. a preto pri 100€ mesačne na 25 rokov je cieľová suma 130 000 € a z tejto sumy nám zaplaťte jednorazový poplatok 4,5% !
V skutočnosti však klient urobí za 25 rokov 300 vkladov po 100 €, takže vloží spolu 30 000 € a jediné, čo ma isté je, že za túto zábavu vycaluje 3 675 € ( vypočítané sprostredkovateľom ), čo je presne 12,25%.
Pri mesačnej splátke 100€ to znamená tri roky platenia nákladov, čo ďaleko prekonáva aj investovanie cez IŽP, kde je klient aspoň poistený.
Oni proste nielenže klamú, že zhodnotenie bude 10% p.a. , oni toto klamstvo prepočítajú na zisk 100 000 € a z toho si vypočítajú províziu !
Reálne náklady poznáš. Pri investícii cez brokera, cez etf ako SPY je to aj z dividendami a nákladovosť je cca 0,01%. Takže ďakujem za ponuku 12,25%
Ja fakt nechápem na čo sa robia také šašky z licencovania a dohľadu, keď je možné takto klamať a zavádzať. Na čo majú úverové produkty rpmn, keď v iných produktoch je možné okrádať klientov na základe fiktívneho zhodnotenia?
Jogo: dobre napísané !jogo napísal: Je zaujimave, ze fondy vacsinou maju nastavene grafy tak, ze sa pozries na ich vykonnost max. 5 rokov dozadu. Chcel som si pozriet, ako by som na tom bol, keby som zostal v akciovych fondoch, do ktorych som vstupil roku 2000-2001. Taky graf vsak neponukaju, asi vedia preco. Padol by mytus o vyhodnosti dlhodobeho investovania do akciovych fondov.
Jimmy: Neobhajuj neobhajitelne.
Pozri si tie vysledky fondov kritickym okom a zistis, ze tam nie je ziadna pridana hodnota. V priemere su vacsinou slabsie ako bechmark. A to este v tych grafoch nemas zapocitane vstupne poplatky.
A ze sem-tam nejaky fond prekonal bechmark?
Noo...ak das ziakom 1 triedy ZDS vybrat kazdemu 10 akcii z indexu SP500 do portfolia, tak ti garantujem, ze sa tam najde okolo 50% nahodnych portfolii, ktore ten index ako bechmark prekonaju.
Ak im vsat do tych portfolii "zamontujes" skryte poplatky za spravu, vstup atd. tak pocet portfolii, ktore prekonaju index vyrazne klesne.Ale stale ich tam bude zopar, ktore ten bechmark(nahodne) prekonaju. Nie je to nic ine, len Gausovo rozdelenie pravdepodobnosti.
A vy stale operujete s tymi "nahodne" uspesnymi fondami ako standartom.
V priemere mam rovnaku sancu kupit uspesnu akciu, ktora prekona index, ako kupit fond, ktory prekona index. samozrejme ak ten fond nebude mat "drakonicke poplaky" - potom uz je sanca vyrazne na strane akcie-samozrejme, ak kupujem slusny objem, kde poplatok pri kupe bude tak 0.1-0.2% sumy.
Poplatok za spravu sa berie tusim okolo 1% z objemu kapitalu. Ano, z objemu je to 1% ,ale ak budem pocitat priemerny vynos 10%, tak poplatok je vlastne 10% z mojho zisku. Cize cosi ako "zdanenie navyse" nezavisle od toho, ci som v zisku alebo strate.
P.S: A to najdolezitejsie nakoniec. Plati, ze cim vyssie poplatky, tym nizsi zisk investora do fondu.
To, čo pokladám za najväčší podvod je účtovanie poplatku cez stanovenie cieľovej sumy.
Oni proste povedia, že predpokladané zhodnotenie je 10% p.a. a preto pri 100€ mesačne na 25 rokov je cieľová suma 130 000 € a z tejto sumy nám zaplaťte jednorazový poplatok 4,5% !
V skutočnosti však klient urobí za 25 rokov 300 vkladov po 100 €, takže vloží spolu 30 000 € a jediné, čo ma isté je, že za túto zábavu vycaluje 3 675 € ( vypočítané sprostredkovateľom ), čo je presne 12,25%.
Pri mesačnej splátke 100€ to znamená tri roky platenia nákladov, čo ďaleko prekonáva aj investovanie cez IŽP, kde je klient aspoň poistený.
Oni proste nielenže klamú, že zhodnotenie bude 10% p.a. , oni toto klamstvo prepočítajú na zisk 100 000 € a z toho si vypočítajú províziu !
Reálne náklady poznáš. Pri investícii cez brokera, cez etf ako SPY je to aj z dividendami a nákladovosť je cca 0,01%. Takže ďakujem za ponuku 12,25%
Ja fakt nechápem na čo sa robia také šašky z licencovania a dohľadu, keď je možné takto klamať a zavádzať. Na čo majú úverové produkty rpmn, keď v iných produktoch je možné okrádať klientov na základe fiktívneho zhodnotenia?
Dobrý deň všetkým,
prečítal som si všetky príspevky ktoré ste uverejnili, a rozhodol som sa reagovať...
uvedomte si jedno, na DF píšu rôzni amatéri a nevzdelanci, ktorí nemajú ani vzdelanie, ani skúsenosti s obchodovaním, nota bene odbornosť, nehovorím o osobnosti/charaktere/ či profesionalite/čo je človek, ktorý vie čo hovorí a má všetky relevantné a aktuálne informácie/, čiže takí finanční poradcovia, ktorí ani nevedia alt. nechcú verejne odokryť všetky relevantné a platné informácie, pretože zavádzajú a manipulujú všetkých, vrátane 15 ročných či 65 ročných účastníkov...viete, spravodlivosť či pravda má dve tváre, jedna je súdnictvo, druhá je svedomie - pán inžinier magister Cmorej - kde je vaša schopnosť vnímať, rešpektovať a ctiť VOP DF? ....pozeráte sa do zrkadla?
a propos investície - všetci píšete o nákladovosti či nákladoch investície - pokiaľ viete, existuje niekoľko indikátorov investície - úver či investícia je to jedno, treba vedieť, že pri úvere nie je prioritou výška úrokovej sadzby, ale index preplatenosti úveru, čiže inak pri úvere je to RPMN. to je pre nevzdelaných finančných poradcov z rôznych navzájom si konkurujúcich a upadajúcich spoločností ktorým konečne niekto papá z ich dekadentného koláčika percentá na deformovanom a ustráchanom trhu v SR , lebo v ľuďoch ste zakorenili strach a obavy....
poďme sa konečpozrieť na spomínanú ponuku od MFC cez EIC....takže 100 EUR mesačne na 25 rokov - táto investícia sa skladá z 2 fáz podľa tabuľky - prvá je akumulačná , tam si klient/zákazník platí buď 5 či 4,5% pre MFC + 0,3% pre EIC, a to z CS/cieľovej sumy/ čo je spolu 4,8 % min. to je 1.440 EUR nadrevo, a máme to v troch OPF - poplatok za mes. výpis je za tri OPF x 2 EURá x 12 mes x 25 rokov...
to je 1.800 EUR spolu páni...
+ pripísanie ročnej dividendy, tri OPF x 2 EURá x 25 rokov, to je 150 EUR páni....
čiže investícia klienta stojí v 1. fáze spolu 3.390 EUR...
2.fáza - tá začína presunom finančných prostriedkov/FP/ po 19 rokoch do stabilizačného programu/portfólia, kde si MFC berie 1,25% + EIC berie 0,3% čo je spolu za presun cca 68.000 EUR spolu 1,55 % čo je 1.054 EUR z FP....sú tu len 2 OPF, a to na výpisoch máme 2 EURá/ks x12x6 rokov= 288 EUR,
+ pripísanie dividendy 2 OPF x 2 EURá x 6 rokov spolu 24 EUR.
zrátame to spolu - 1. + 2. fáza činí spolu 3.390 + 1.366 = 4.756 EUR, čo je percentuálne..15,9 % RPMN....
pozor, ešte nemáme za sebou ostatné drobnosti ako depozitné poplatky počas 25 rokov....
čo chcete s čím porovnávať finanční poradcovia?
pán Cmorej z MFC....na vašej stránke máte o.i. neúplné a zavádzajúce info o výkonnosti OPF, takže výkonnsť sa vždy objktívne porovnáva za celé obdobie existencie OPF - nie podľa vami vycmúľaného dátumu, ktorý vám vyhovuje, a propos každého nepočarovaného investora zaujíma 1. výkon, 2.objem spravovaného majetku a 3. história správcu majetku, 4. ratingové hodnotenia od min. troch RA, alt výkon vzhľadom k BM.
Pán ing. mgr. Cmorej, dobré meno ste mali iba jedno...
PS: naučte sa Vy pseudo finanční poradcovia etike či morálke obchodníka a vráťte sa do ZŠ, ak na to máte....
JOKER
prečítal som si všetky príspevky ktoré ste uverejnili, a rozhodol som sa reagovať...
uvedomte si jedno, na DF píšu rôzni amatéri a nevzdelanci, ktorí nemajú ani vzdelanie, ani skúsenosti s obchodovaním, nota bene odbornosť, nehovorím o osobnosti/charaktere/ či profesionalite/čo je človek, ktorý vie čo hovorí a má všetky relevantné a aktuálne informácie/, čiže takí finanční poradcovia, ktorí ani nevedia alt. nechcú verejne odokryť všetky relevantné a platné informácie, pretože zavádzajú a manipulujú všetkých, vrátane 15 ročných či 65 ročných účastníkov...viete, spravodlivosť či pravda má dve tváre, jedna je súdnictvo, druhá je svedomie - pán inžinier magister Cmorej - kde je vaša schopnosť vnímať, rešpektovať a ctiť VOP DF? ....pozeráte sa do zrkadla?
a propos investície - všetci píšete o nákladovosti či nákladoch investície - pokiaľ viete, existuje niekoľko indikátorov investície - úver či investícia je to jedno, treba vedieť, že pri úvere nie je prioritou výška úrokovej sadzby, ale index preplatenosti úveru, čiže inak pri úvere je to RPMN. to je pre nevzdelaných finančných poradcov z rôznych navzájom si konkurujúcich a upadajúcich spoločností ktorým konečne niekto papá z ich dekadentného koláčika percentá na deformovanom a ustráchanom trhu v SR , lebo v ľuďoch ste zakorenili strach a obavy....
poďme sa konečpozrieť na spomínanú ponuku od MFC cez EIC....takže 100 EUR mesačne na 25 rokov - táto investícia sa skladá z 2 fáz podľa tabuľky - prvá je akumulačná , tam si klient/zákazník platí buď 5 či 4,5% pre MFC + 0,3% pre EIC, a to z CS/cieľovej sumy/ čo je spolu 4,8 % min. to je 1.440 EUR nadrevo, a máme to v troch OPF - poplatok za mes. výpis je za tri OPF x 2 EURá x 12 mes x 25 rokov...
to je 1.800 EUR spolu páni...
+ pripísanie ročnej dividendy, tri OPF x 2 EURá x 25 rokov, to je 150 EUR páni....
čiže investícia klienta stojí v 1. fáze spolu 3.390 EUR...
2.fáza - tá začína presunom finančných prostriedkov/FP/ po 19 rokoch do stabilizačného programu/portfólia, kde si MFC berie 1,25% + EIC berie 0,3% čo je spolu za presun cca 68.000 EUR spolu 1,55 % čo je 1.054 EUR z FP....sú tu len 2 OPF, a to na výpisoch máme 2 EURá/ks x12x6 rokov= 288 EUR,
+ pripísanie dividendy 2 OPF x 2 EURá x 6 rokov spolu 24 EUR.
zrátame to spolu - 1. + 2. fáza činí spolu 3.390 + 1.366 = 4.756 EUR, čo je percentuálne..15,9 % RPMN....
pozor, ešte nemáme za sebou ostatné drobnosti ako depozitné poplatky počas 25 rokov....
čo chcete s čím porovnávať finanční poradcovia?
pán Cmorej z MFC....na vašej stránke máte o.i. neúplné a zavádzajúce info o výkonnosti OPF, takže výkonnsť sa vždy objktívne porovnáva za celé obdobie existencie OPF - nie podľa vami vycmúľaného dátumu, ktorý vám vyhovuje, a propos každého nepočarovaného investora zaujíma 1. výkon, 2.objem spravovaného majetku a 3. história správcu majetku, 4. ratingové hodnotenia od min. troch RA, alt výkon vzhľadom k BM.
Pán ing. mgr. Cmorej, dobré meno ste mali iba jedno...
PS: naučte sa Vy pseudo finanční poradcovia etike či morálke obchodníka a vráťte sa do ZŠ, ak na to máte....
JOKER
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
RPMN - ročná percentuálna miera nákladov.
To čo spočítal Joker nemá s RPMN nič spoločné. Tak neviem kto sa má vrátiť do ZŠ.
K vstupným poplatkom posledný krát - tie sú tak vysoké ako si ich klient vyháda. A vyháda si ich aj 1%, alebo nájde akciu priamo u správcu za 0%.
To čo uvádza správca ako vstup. poplatok je maximálny vstupný poplatok. Ale keďže ide o províziu sprostredkovateľovi, tak je možné dojednať menej.
Pri tej firme E&S bol myslím ten problém, že si okrem vstupného poplatku účtovala dodatočný poplatok pri uzatváraní zmluvy. Čiže človek ten vstup akoby zaplatil dva krát.
EIC je samozrejme drahšie o tie ich špeciálne poplatky, ktoré majú navyše. 0,3% ku vstupnému. Ale každý človek si ten fond môže kúpiť aj priamo u správcu alebo cez lacnejšieho sprostredkovateľa a nemusí riešiť EIC ani E&S ak nechce.
To čo spočítal Joker nemá s RPMN nič spoločné. Tak neviem kto sa má vrátiť do ZŠ.
K vstupným poplatkom posledný krát - tie sú tak vysoké ako si ich klient vyháda. A vyháda si ich aj 1%, alebo nájde akciu priamo u správcu za 0%.
To čo uvádza správca ako vstup. poplatok je maximálny vstupný poplatok. Ale keďže ide o províziu sprostredkovateľovi, tak je možné dojednať menej.
Pri tej firme E&S bol myslím ten problém, že si okrem vstupného poplatku účtovala dodatočný poplatok pri uzatváraní zmluvy. Čiže človek ten vstup akoby zaplatil dva krát.
EIC je samozrejme drahšie o tie ich špeciálne poplatky, ktoré majú navyše. 0,3% ku vstupnému. Ale každý človek si ten fond môže kúpiť aj priamo u správcu alebo cez lacnejšieho sprostredkovateľa a nemusí riešiť EIC ani E&S ak nechce.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
Smutne, fakt smutne.
Toto som uz raz pisal pod svoj blog, ale ok, kedze tu to nie je, este raz zopakujem. Podrobne ako pre debilkov:
1. poplatok za mesacny vypis postou je 2 Eura. Poplatok za mesacny vypis emailom je ..chvilka napatia .. 0 EUR ! Takze vsetci moji klienti platia .. 0 EUR!
Poznamka na okraj k uvazovaniu a matematike zastupcov E&S: to kde ste nabrali taku blbost, ze ked ma klient v sporeni 3 OPF, tak dostava 3 vypisy ?? Vsak to je vypis z uctu klienta: ked bude mat v sporeni 25 fondov, tak dostane 1 vypis s prehladom vsetkych 25 fondov, ktore tam ma
2. Poplatok za pripisanie dividendy je 2 Eura. A teraz Joker otazka pre teba .. aky poplatok ma klient za pripisanie dividend ak ma v sporeni iba fondy takychto troch typov:
- fond o dividendy zvysuje svoju NAV
- fond vyplaca dividendy formou pripisania dodatocnych podielov podielnikovi
- fond nevyplaca dividendy (napriklad ma investicne zameranie na male firmy nevyplacajuce dividendy)
Odpoved: 0 Eur ! Vies Joker, museli by sme byt idioti aby sme davali klientom do sporeni fondy, ktore vyplacaju dividendy iba cash a nijako inak. A v MFC ani v EIC idioti nepracuju (preto nikdy nebudes nasim spolupracovnikom). Takze kolko zaplatili vsetci moji klienti sporiaci cez EIC za tie roky za pripisovanie dividend na ich ucet ? 0 Eur !
3. poplatky z druhej fazy
.. mily Joker, maximalne 1,25 % plati klient z novych penazi, ktore posle do EIC. Za presun prostriedkov z akumulacnej do stabilizacnej fazy plati klient iba poplatok za vykonanie pokynu, ktory je 0,1 az 0,2 %. To by si zistil keby si si otvoril cennik sluzieb EIC. Poplatok 0,3 % je totiz iba pri akciovych fondoch a v stabilizacnej faze su uz iba fondy penazne a dlhopisove.
4. o vyske vstupneho poplatku ti uz napisal Filip = jeho vyska je individualna. Mimochodom, mozes si to precitat aj priamo v cenniku EIC: http://eic.eu/eicweb/Article.action?pageId=22" onclick="window.open(this.href);return false;
A posledna vec: Depozitne poplatky ? Noze Joker, objasni nam co si predstavujes pod depozitnymi poplatkami. Dlho sme tu nemali ziaden dobry vtip.
Basnicka otazka na zaver: kto je tu amater a nevzdelanec ?
Toto som uz raz pisal pod svoj blog, ale ok, kedze tu to nie je, este raz zopakujem. Podrobne ako pre debilkov:
1. poplatok za mesacny vypis postou je 2 Eura. Poplatok za mesacny vypis emailom je ..chvilka napatia .. 0 EUR ! Takze vsetci moji klienti platia .. 0 EUR!
Poznamka na okraj k uvazovaniu a matematike zastupcov E&S: to kde ste nabrali taku blbost, ze ked ma klient v sporeni 3 OPF, tak dostava 3 vypisy ?? Vsak to je vypis z uctu klienta: ked bude mat v sporeni 25 fondov, tak dostane 1 vypis s prehladom vsetkych 25 fondov, ktore tam ma
2. Poplatok za pripisanie dividendy je 2 Eura. A teraz Joker otazka pre teba .. aky poplatok ma klient za pripisanie dividend ak ma v sporeni iba fondy takychto troch typov:
- fond o dividendy zvysuje svoju NAV
- fond vyplaca dividendy formou pripisania dodatocnych podielov podielnikovi
- fond nevyplaca dividendy (napriklad ma investicne zameranie na male firmy nevyplacajuce dividendy)
Odpoved: 0 Eur ! Vies Joker, museli by sme byt idioti aby sme davali klientom do sporeni fondy, ktore vyplacaju dividendy iba cash a nijako inak. A v MFC ani v EIC idioti nepracuju (preto nikdy nebudes nasim spolupracovnikom). Takze kolko zaplatili vsetci moji klienti sporiaci cez EIC za tie roky za pripisovanie dividend na ich ucet ? 0 Eur !
3. poplatky z druhej fazy
4. o vyske vstupneho poplatku ti uz napisal Filip = jeho vyska je individualna. Mimochodom, mozes si to precitat aj priamo v cenniku EIC: http://eic.eu/eicweb/Article.action?pageId=22" onclick="window.open(this.href);return false;
A posledna vec: Depozitne poplatky ? Noze Joker, objasni nam co si predstavujes pod depozitnymi poplatkami. Dlho sme tu nemali ziaden dobry vtip.
Basnicka otazka na zaver: kto je tu amater a nevzdelanec ?
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
tak som im nalozil hajzlikom:
http://cmorej.blog.sme.sk/c/313218/Zast ... entov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cmorej.blog.sme.sk/c/313218/Zast ... entov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 198 times
- Been thanked: 457 times
Nuz chlapci od E&S sa tusim drzia osvedceneho hesla: Co my dokazeme slubit, to nikto nedokaze splnit. 
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
http://zpravy.e15.cz/byznys/finance-a-b ... cie-934706" onclick="window.open(this.href);return false;
kedy nieco take bude mat mfc???....asi nikdy tusim
kedy nieco take bude mat mfc???....asi nikdy tusim
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
je to zaplatený PR článok:
A prednášajúci typu Partner Bank s produktom Golden Value sú na úsmev. Predáme vám všetko, hlavne že sa to leskne.Komerční sdělení
to mozte pan cmorej, ale viete ze len na vasom blogu...peter.cmorej napísal:tak som im nalozil hajzlikom:
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Ale ved je to tam na E15 napisane, ze je to inzercia. Tak neviem kto by to potom mal brat vazne.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
Prečo ich klienti nezažalujú, prípadne nedajú podnet na NBS za zavádzanie klientov a podvody?
Zavádzajúce je, že klientom sľubujú kladné výnosy a megapodvod je v tom, že z budúcich výnosov si účtujú províziu !
Celá legislatíva a dohľad okolo licencovania vo fin.poradenstve je kontraproduktívna.
Ved takto behajú po Slovensku stovky licencovaných podvodníkov!
Zavádzajúce je, že klientom sľubujú kladné výnosy a megapodvod je v tom, že z budúcich výnosov si účtujú províziu !
Celá legislatíva a dohľad okolo licencovania vo fin.poradenstve je kontraproduktívna.
Ved takto behajú po Slovensku stovky licencovaných podvodníkov!