multifond-v5

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
BLINKY2
Dátum registrácie: Po 10 12, 2007 9:53 pm

multifond-v5

Príspevok od používateľa BLINKY2 »

Čo na to hovoríte?

http://www.ing.sk/sk/produkty-sluzby/in ... tifond-v5/" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Re: multifond-v5

Príspevok od používateľa Lobista »

Ak som to dobre pochopil, tak sa to sklada z niekolkych podfondov. V prvom rade by som si overil, ci fond plati vstupne a vystupne poplatky pri investovani do tychto podfondov. Pretoze ty ako klient vstupne a vystupne poplatky neplatis, ale to este nic neznamena.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

Lobista napísal:Ak som to dobre pochopil, tak sa to sklada z niekolkych podfondov. V prvom rade by som si overil, ci fond plati vstupne a vystupne poplatky pri investovani do tychto podfondov. Pretoze ty ako klient vstupne a vystupne poplatky neplatis, ale to este nic neznamena.
hned ti poviem odpoved: "noooo, asi nie" Popritom sa budu skrabat na hlave a rozmyslat, ze co sa to vlastne spytal.
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

hned ti poviem odpoved: "noooo, asi nie" Popritom sa budu skrabat na hlave a rozmyslat, ze co sa to vlastne spytal.
:D No to sa mozno da najst v tom prospekte, len sa mi ho nechce nejako citat teraz :P
hydra84
Dátum registrácie: Št 11 02, 2010 9:11 am

Príspevok od používateľa hydra84 »

Kolko bude predpokladany rocny cisty vynos pri tomto fonde? zacne byt aktivny az od 4. 2010?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

velky nebude, konzervativny = mix dlhopisov a poriedko akcii = v najblizsej dobe nie moc dobre vyhliadky. Ale do prospektu urcite pouziju nejake pekne cislo :wink:
hydra84

volal som na On call podporu a zenska mi nevedela povedat kolko bude odahadovany urok výnos...vyzera to zaujimavo ze sa plati iba 1% za spravu rocne a inak nic ale ked neviem aký bude výnos aspon priblizne.....a aj tá strata je predpokladaná najviac 5%...keby to uz fungovalo skorej tak si vie clovek pozriet......ale co ked viac stratim ako získam....?
Naposledy upravil/-a hydra84 v Št 25 02, 2010 12:22 am, upravené celkom 1 krát.
hydra84

Aký výnos môžem od fondu očakávať?
ING Multifond Aktiv V5 je konzervatívny otvorený podielový fond. Jedným z jeho cieľov je zarobiť na sporiace účty - správca fondu má za cieľ zarobiť za 12 mesiacov 2% p.a. nad trojmesačnú sadzbu EURIBOR. Nejedená sa o zistený fond a mená teda tento výnos zaručený – môže dosiahnuť menej aj viac.

Toto je na ich stranke vie mi niekto povedat aka je to hodnota aspon priblizne? Kolko je ta sadzba?
za 12 mesiacov 2% p.a. nad trojmesačnú sadzbu EURIBOR? aspon orientacne?
Martin52
Active Member
Dátum registrácie: Ut 02 09, 2008 8:17 am

Príspevok od používateľa Martin52 »

3m EURIBOR sa meni kazdy den. Napr. vcera bol 0.661%.
Takze v sucasnosti mozes ocakavat vynos okolo 2.5%.
Ale to len za predpokladu splnenia investicnej strategie.
Ked si predstavim ze mozem mat zisk 2.5% a stratu 5%, tak to nie je velke terno. Ale pravdepodobnost straty bude zrejme nizka, ide o konzervativny fond.

Ked zacne stupat EURIBOR, stupnu postupne aj uroky na bankovych vkladoch.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

hydra, je chyba pokusat sa na zaklade minulych vynosov predpovedat buduce vynosy. Kazda investicia so sebou nesie urcite rizika. Nikto ti nepovie toto bude mat taky vynos a taku maximalnu stratu. Mas iba nejake predpoklady, na zaklade ktorych mozes usudzovat aka je pravdepodobnost vynosu a straty a zaroven ich vysky. Ja si osobne myslim, ze rizika su pri tomto fonde zrejme vyssie ako mozny vynos.
hydra84

To ja viem len som chcel vediet aka je ta aktualna sadzba Euribor....aspon priblizne takze ked je to okolo 2,5% + 2 % daju oni tak to je 4,5% priblizne zisk a mozna strata 5 % tak to nie je ktovie co......hlavne ze to tak reklamuju ako keby to bolo neviem aky prevratní produkt....
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

Obrázok

http://www.euribor-rates.eu/euribor-charts.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"