Dobry den,
pan Glasa potrebovala by som pomoct, mam program ktory Vam posielam v prilohe, sluzi na vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade teorie portfolia, mohli by ste mi pomoct ako ten program obsluhovat?
dakujem pekne
vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t
- Prílohy
-
- idport.xls
- (188.88 KiB) 186 stiahnutí
- Lobista
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm
Re: vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t
Aha, to je nieco zalozene na CAPM ak to dobre chapem. Cize do tej tabulky inputs si daj vsetky akcie, ktore zvazujes tam umiestnit. Potom tam mas tie pravdepodobnosti vynosov a jednotlive vynosy. Pravdu povediac, napada ma jedine ako to robit je na zaklade historickej volatility. Cize zoberies si historicku volatilitu a cez binomial model si spravis niekolko alternativ -- asi by som dal rovnaku pravdepodobnost s tym, ze spravis povedzme 3 kroky toho modelu -- v kazdom kroku cena bud stupa alebo klesa a je tam k tomu urcita pravdepodobnost. Potom z vyslednych cien ziskas vynosy a mas ten return.
Alebo to spravit na zaklade historickej distribucie vynosov -- vynosy za poslednych 20 rokov tej akcie dat na graf, urcit si nejake intervaly, a dat to tam.
Alebo vas napada nejaka ina metoda?
Alebo to spravit na zaklade historickej distribucie vynosov -- vynosy za poslednych 20 rokov tej akcie dat na graf, urcit si nejake intervaly, a dat to tam.
Alebo vas napada nejaka ina metoda?
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Re: vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t
hehe, tak som zvedavy, ci toto pisatel pochopil. Ja teda nie