vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t

Príspevok od používateľa filip glasa »

Dobry den,

pan Glasa potrebovala by som pomoct, mam program ktory Vam posielam v prilohe, sluzi na vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade teorie portfolia, mohli by ste mi pomoct ako ten program obsluhovat?

dakujem pekne
Prílohy
idport.xls
(188.88 KiB) 186 stiahnutí
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Re: vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t

Príspevok od používateľa Lobista »

Aha, to je nieco zalozene na CAPM ak to dobre chapem. Cize do tej tabulky inputs si daj vsetky akcie, ktore zvazujes tam umiestnit. Potom tam mas tie pravdepodobnosti vynosov a jednotlive vynosy. Pravdu povediac, napada ma jedine ako to robit je na zaklade historickej volatility. Cize zoberies si historicku volatilitu a cez binomial model si spravis niekolko alternativ -- asi by som dal rovnaku pravdepodobnost s tym, ze spravis povedzme 3 kroky toho modelu -- v kazdom kroku cena bud stupa alebo klesa a je tam k tomu urcita pravdepodobnost. Potom z vyslednych cien ziskas vynosy a mas ten return.

Alebo to spravit na zaklade historickej distribucie vynosov -- vynosy za poslednych 20 rokov tej akcie dat na graf, urcit si nejake intervaly, a dat to tam.

Alebo vas napada nejaka ina metoda?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Re: vytvorenie idealneho portfolia cennych papierov na zaklade t

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

hehe, tak som zvedavy, ci toto pisatel pochopil. Ja teda nie :mrgreen:
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"