Dlhopisovy fond

Podielové fondy, ETF, Hedge fondy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Yan
Dátum registrácie: Ut 27 11, 2007 11:45 am

Dlhopisovy fond

Príspevok od používateľa Yan »

Aky mate nazor na inv.fond SLNKO. Ma vyznam tam nechavat peniaze? :?:
Bebe
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm

Re: Dlhopisovy fond

Príspevok od používateľa Bebe »

Dovolím si odpovedať metaforou: Slnko je slnko, svieti už dlhé roky a dáva životodarnú energiu bez prerušenia. Ak sa ale do neho uprene zadívaš spláliš sa a raz sa stane to, že Ťa zničí úplne neodvratne tak, či tak.
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

bebe a skús aj niečo zrozumiteľné. Slnko malo tuším pár percent Sk akcií a preto sa mu darilo viac ako čistým dlhopisovým fondom.
Yan
Dátum registrácie: Ut 27 11, 2007 11:45 am

Príspevok od používateľa Yan »

Teraz je ale v slusnom minuse a ja neviem, ci by nebolo lepsie necakat az slnko vyjde a premiestnit grose (aj ked so stratou) niekde inde. :oops:
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

vsetky "grose" by som v nom urcite nemal, ale ako dlhopisova sucast portfolia (v rozumnej miere) je Slnko dobra volba, aj ked dlhopisy teraz nic moc. A ano, ma cast SKK akcii, do 10 % max tusim.
Tibor
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 18 01, 2007 7:50 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tibor »

Toto nechápem. Minimálne tri roky dozadu bolo jasné, že dlhopisové aktíva nebudú vynášať, resp. že pôjdu do straty, pretože sa začal cyklus zvyšovania úrokových sadzieb. Prečo by som mal mať čo i len 1% aktív v dlhopisoch? Kým u akciových aktív sa to nedá určiť, tak u dlhopisových aktív sa budúci vývoj dá predpokladať oveľa jednoduhšie. Ak sa začne obdobie zvyšovania úrokových sadzieb, tak je normálne dlhopisy predať a prostriedky točiť na peňažnom trhu. Veď dnes je to na SKK úrok 3,5%, na Euro sa dá dostať až cez 4%. A takto to zostane minimálne rok. Ak prepukne inflácia (čo podľa mňa je dosť možné) tak úroky vyletia ešte viac hore. Tak prečo dlhopisy v dnešnej dobe ???
Verím, že trh je prirodzený, existuje aj v Severnej Kórei. A preto verím, že raz sa presadí aj v EÚ a v USA
Tibor
Gold Member **
Dátum registrácie: Št 18 01, 2007 7:50 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tibor »

Upresnenie: "dlhopisy" samozrejme myslím dlhopisové fondy. Pretože samozrejme sa dá investovať do dlhopisov s výnosom, naviazaným na medzibankové zadzby a dlhopisy držať do splatnosti. Vtedy samozrejme výnos bude vyšší, ako výnos peňažného trhu. Takto sa dajú dlhopisy použiť aj dnes, samozrejme.
Verím, že trh je prirodzený, existuje aj v Severnej Kórei. A preto verím, že raz sa presadí aj v EÚ a v USA
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

Tibor napísal:Toto nechápem. Minimálne tri roky dozadu bolo jasné, že dlhopisové aktíva nebudú vynášať, resp. že pôjdu do straty, pretože sa začal cyklus zvyšovania úrokových sadzieb. Prečo by som mal mať čo i len 1% aktív v dlhopisoch? Kým u akciových aktív sa to nedá určiť, tak u dlhopisových aktív sa budúci vývoj dá predpokladať oveľa jednoduhšie. Ak sa začne obdobie zvyšovania úrokových sadzieb, tak je normálne dlhopisy predať a prostriedky točiť na peňažnom trhu. Veď dnes je to na SKK úrok 3,5%, na Euro sa dá dostať až cez 4%. A takto to zostane minimálne rok. Ak prepukne inflácia (čo podľa mňa je dosť možné) tak úroky vyletia ešte viac hore. Tak prečo dlhopisy v dnešnej dobe ???
Ano, pre mna a pre teba nema dlhopisova cast v portfoliu sucastnosti ziaden zmysel (btw. vsak som ani nikde nanapisal, ze dlhopisova cast musi byt v kazdom portfoliu :) ) Ale beznemu klientovi, ktory nie je zbehly, neviem co s nim za rok za dva bude, nakolko bude dostupny a pristupny zmenam, ake budu nase vztahy .. si nedovolim spravit portfolio bez dlhopisov.

K tej inflacii a urokom. Pri prijati Eura musime mat tusim rovnaku zakladnu urokovu sadzbu ako ECB, ze ? kedze sme sa tohto ciela este oficialne nevzdali :) , tak to mozeme brat ako smerodajny fakt, preto si myslim, ze NBS bude hladat skor ine sposoby ako bojovat s pripadnou vyssou inflaciou.
V ECB to na zvysovanie sadzieb nevidim: 1. hypoteky a likvidita, 2. mozna recesia v USA asi Eurozone na vykonnosti neprida
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

NBS nebude mať žiadnu možnosť bojovať s infláciou po zavedení eura. Ak sa náš vývoj v tomto rozdielí od vývoja v ostatnej EMU, tak na to doplatíme. Obmedzene môže zapôsobiˇzníženie verejných výdavkov a zrušenie dotácií hypoték. To ale nezabezpečuje NBS.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

Banky na Slovensku momentálne neodporúčajú kupovať na trhu slovenské štátne dlhopisy. Očakávajú, že slovenská vláda si bude požičiavať peniaze na krytie verejného dlhu drahšie.

Dôsledkom bude, že cena starších slovenských vládnych dlhopisov na trhu klesne, aby ich výnosy zostali pre investorov atraktívne.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5411922/pokle ... z0qEja6H2D" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ekonomika.sme.sk/c/5411922/pokle ... banky.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Napísať odpoveď

Návrat na "Fondy, ETF, Hedge fondy"