Dlhopisovy fond
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
Bebe
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Po 12 02, 2007 1:09 pm
Re: Dlhopisovy fond
Dovolím si odpovedať metaforou: Slnko je slnko, svieti už dlhé roky a dáva životodarnú energiu bez prerušenia. Ak sa ale do neho uprene zadívaš spláliš sa a raz sa stane to, že Ťa zničí úplne neodvratne tak, či tak.
Vedieť sa pozrieť na vec z viacerých uhlov, je pre mňa dôležitejšie, ako skalopevne zastávať určitý názor.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
bebe a skús aj niečo zrozumiteľné. Slnko malo tuším pár percent Sk akcií a preto sa mu darilo viac ako čistým dlhopisovým fondom.
Teraz je ale v slusnom minuse a ja neviem, ci by nebolo lepsie necakat az slnko vyjde a premiestnit grose (aj ked so stratou) niekde inde. 
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
vsetky "grose" by som v nom urcite nemal, ale ako dlhopisova sucast portfolia (v rozumnej miere) je Slnko dobra volba, aj ked dlhopisy teraz nic moc. A ano, ma cast SKK akcii, do 10 % max tusim.
-
Tibor
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 18 01, 2007 7:50 pm
Toto nechápem. Minimálne tri roky dozadu bolo jasné, že dlhopisové aktíva nebudú vynášať, resp. že pôjdu do straty, pretože sa začal cyklus zvyšovania úrokových sadzieb. Prečo by som mal mať čo i len 1% aktív v dlhopisoch? Kým u akciových aktív sa to nedá určiť, tak u dlhopisových aktív sa budúci vývoj dá predpokladať oveľa jednoduhšie. Ak sa začne obdobie zvyšovania úrokových sadzieb, tak je normálne dlhopisy predať a prostriedky točiť na peňažnom trhu. Veď dnes je to na SKK úrok 3,5%, na Euro sa dá dostať až cez 4%. A takto to zostane minimálne rok. Ak prepukne inflácia (čo podľa mňa je dosť možné) tak úroky vyletia ešte viac hore. Tak prečo dlhopisy v dnešnej dobe ???
Verím, že trh je prirodzený, existuje aj v Severnej Kórei. A preto verím, že raz sa presadí aj v EÚ a v USA
-
Tibor
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Št 18 01, 2007 7:50 pm
Upresnenie: "dlhopisy" samozrejme myslím dlhopisové fondy. Pretože samozrejme sa dá investovať do dlhopisov s výnosom, naviazaným na medzibankové zadzby a dlhopisy držať do splatnosti. Vtedy samozrejme výnos bude vyšší, ako výnos peňažného trhu. Takto sa dajú dlhopisy použiť aj dnes, samozrejme.
Verím, že trh je prirodzený, existuje aj v Severnej Kórei. A preto verím, že raz sa presadí aj v EÚ a v USA
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
Ano, pre mna a pre teba nema dlhopisova cast v portfoliu sucastnosti ziaden zmysel (btw. vsak som ani nikde nanapisal, ze dlhopisova cast musi byt v kazdom portfoliuTibor napísal:Toto nechápem. Minimálne tri roky dozadu bolo jasné, že dlhopisové aktíva nebudú vynášať, resp. že pôjdu do straty, pretože sa začal cyklus zvyšovania úrokových sadzieb. Prečo by som mal mať čo i len 1% aktív v dlhopisoch? Kým u akciových aktív sa to nedá určiť, tak u dlhopisových aktív sa budúci vývoj dá predpokladať oveľa jednoduhšie. Ak sa začne obdobie zvyšovania úrokových sadzieb, tak je normálne dlhopisy predať a prostriedky točiť na peňažnom trhu. Veď dnes je to na SKK úrok 3,5%, na Euro sa dá dostať až cez 4%. A takto to zostane minimálne rok. Ak prepukne inflácia (čo podľa mňa je dosť možné) tak úroky vyletia ešte viac hore. Tak prečo dlhopisy v dnešnej dobe ???
K tej inflacii a urokom. Pri prijati Eura musime mat tusim rovnaku zakladnu urokovu sadzbu ako ECB, ze ? kedze sme sa tohto ciela este oficialne nevzdali
V ECB to na zvysovanie sadzieb nevidim: 1. hypoteky a likvidita, 2. mozna recesia v USA asi Eurozone na vykonnosti neprida
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
NBS nebude mať žiadnu možnosť bojovať s infláciou po zavedení eura. Ak sa náš vývoj v tomto rozdielí od vývoja v ostatnej EMU, tak na to doplatíme. Obmedzene môže zapôsobiˇzníženie verejných výdavkov a zrušenie dotácií hypoték. To ale nezabezpečuje NBS.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
http://ekonomika.sme.sk/c/5411922/pokle ... banky.html" onclick="window.open(this.href);return false;Banky na Slovensku momentálne neodporúčajú kupovať na trhu slovenské štátne dlhopisy. Očakávajú, že slovenská vláda si bude požičiavať peniaze na krytie verejného dlhu drahšie.
Dôsledkom bude, že cena starších slovenských vládnych dlhopisov na trhu klesne, aby ich výnosy zostali pre investorov atraktívne.
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5411922/pokle ... z0qEja6H2D" onclick="window.open(this.href);return false;