hifron napísal: ↑Ne 28 08, 2022 10:48 am
jogo napísal: ↑Ne 28 08, 2022 9:58 am
Veď už teraz diaľkovo ovládame odber v tarifoch
na kúrenie. Tak prečo by mal byť taký neriešiteľný problém diaľkovo ovládať tarif
Zaujímavejšie by bolo zistiť, že treba naložiť kopu uhlia do pivnice a samo by sa to mohlo urobiť, napríklad tak, že elektrárne samé ponúknu nejakú zaujímavú možnosť, čo sa týka vykurovania(a
na trhu je obrovský výber možností ako elektricky kúriť) a hoci ešte pred pár rokmi platilo, že elektricky vykurovať je tá najdrahšia možnosť, tak dnes to už neplatí a je to možno presne naopak(akurát nie každá voľba je tá správna)...
ja sa zamýšľam, koľkí z Vás v domoch tak draho vykurujú, keď ceny elektriny máme stále rovnaké, ceny plynu stále rovnaké, síce
na burzách to ide kade - tade ale my ako domácnosti platíme rovnako ako v januári a oproti minulému roku 2021 je to pár percentný rozdiel a budúci rok to nebude tiež žiadna katastrofa, zdražie to ako zdraželi aj ostatné veci
taktiež
na budúci rok bude elektrina zastropovaná
na základe memoranda s elektrárňami, mochovce začíname spúšťať, elektriny je dosť a čo sa týka plynu, tak avizované zdraženie o 20%, či koľko preboha pri tých všetkých výdavkoch nie je vôbec pre väčšinu likvidačné, za plyn platím 70€ mesačne, no tak budem 85€ ak dovtedy neklesnú tie prehnané ceny tepelných čerpadiel
plyn chcem meniť len preto, že neznášam barbarov Rusov a nechcem ich podporovať a tiež si vyrobím ročne minimálne 30MWh elektriny a nemám ju kde dávať a tepelné čerpadlo by malo elektrinu po 3 centy (moja cena z FVE po rozrátaní
na záruku komponentov FVE) ale ak by som mal rozmýšľať v elektrických sadzbách pre domácnosti, tak plyn je a bude aj budúci rok stále najvýhodnejšie pohodlné kurivo a elektrina sa neoplatí
(pohodlné preto, lebo nerátam, že by som celé leto pripravoval drevo
na zimu a v lete prikladal do kotla, o 100 rokov sa nebudem vracať ako niektorí
na dedinách - že je drevo lacné môže povedať ten, kto si ráta svoj čas
na 0,00€)
Ale k prípevku hifron, ak myslíš kúrenie elektrinou priamo, teda elektrokotlom alebo priamovýhrevnými rádiátormi, tak v ktorom vesmíre je kúrenie elektrinou lacnejšie ako plynom ? Aj pri najvýhodnejších sadzbách
na kúrenie (výmena za väčší mesačný poplatok za elektromer) je to vždy a nakoniec celková ročná suma vykurovania viac ako plyn.