Pette napísal:
Podla mna je cesta zjednodusenie terajsieho systemu, postupne znizovanie odvodov a dani (co je ale malo realne, vzhladom na stav ekonomiky a demograficky vyvoj). Samozrejme, zjednotit platenie, lepsie sa pozriet na vynimky.
Súhlas.
Prečo fatalista? To je človek, čo verí, že jeho osud, alebo osud sveta je dopredu určený.
Ja som presný opak. Verím, že len odo mňa samého závisí môj osud, šťastie, zdravie atď.
A verím, že smerovanie štátu závisí od tých sráčov - politikov.
Cirkev robí z ľudí fatalistov. Ja som vnútorne silný a nezávislý, nepotrebujem oporu.
Nechcem sa šprtať do vecí, čo sa nevyznám, preto odvodový bonus neobhajujem, ani nekritizujem.
A je mi jedno, či sa ho vzdajú a s ním aj registrovaných partnerstiev a marihuany. To je vec konsenzu , dôležité je, aby sa ujednotili na kľúčových témach a to sú zastavenie úpadku a rozkrádania verejných zdrojov a aspoň status quo v daňovej reforme.
Najviac sa bojím presného opaku. Že nebudú vedieť ustupovať, robiť kompromisy, začnú sa hádať a navzájom vydierať, že bez hociktorej strany sa vláda rozpadne.
A ešte jednu vec si treba uvedomiť, keď sa sa robí sranda z SaS.
Nebyť tejto novej strany (nových ľudí), tak by sa neodčerpali hlasy HZDS a SNS a šanca na zmenu by bola v háji.
Aj keby sa Sulík vzdal celého programu, už tým, že existuje znemožnil ľavici ďalej vládnuť a poslal HZDS na smetište dejín.
Sulík je zvláštny zjav. Je dosť ukecaný, zbrklý, nemá diplomatické jednanie, dar reči, ani politické skúsenosti. Ale verím, že v jadre je dobrý a že to myslí úprimne. O Ficovi mám opačnú mienku.
A ešte jedna vec. Nesúdim, resp. neodsudzujem dopredu.
O ľuďoch si robím mienku na základe toho, čo majú za sebou, čo sa dá vyhodnotiť.