Investovanie do Terminaku?Alebo na Axa euro konto?

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
printerscd
Dátum registrácie: So 19 06, 2010 4:21 pm

Investovanie do Terminaku?Alebo na Axa euro konto?

Príspevok od používateľa printerscd »

Vyuzit Terminovany vklad od Privat Banky?Alebo peniaze drzat na AXA Euro konte?
vratko.michalik
Silver Member *
Dátum registrácie: So 15 08, 2009 9:27 pm

Re: Investovanie do Terminaku?Alebo na Axa euro konto?

Príspevok od používateľa vratko.michalik »

Myslim ze nieco podobne sa tu uz riesilo, skus pohladat.
V skratke - ak potrebujes dostupne peniaze, AXA Konto. Ak chces fixny vynos, ktory bude pravdepodobne vyssi ako v penaznom fonde tak terminak.
Alebo si to rozdel na dve polovice, jednu daj na AXA Konto a druhu do terminaku.
Nepisal si na aku dobu mozes tie peniaze zaviazat.
A este jedna podstatna vec, AXA Konto spravuje AXA investiční společnost a.s. sidliaca mimo SR, cize vynosy si pri vybere penazi z fondu musis sam zdanit v danovom priznani (kedze ti ich nezdania zrazkovou danou, ako pri fondoch sidliacich v SR).
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2618 times
Been thanked: 2965 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

To akože si kvôli termiňáku otváraš účet u Penta banky?
A ktorý produkt ťa láka?:
Jedinečná úroková sadzba 2,50 % p.a. na 12 mesiacov?
Jedinečná úroková sadzba 4,00 % p.a. na 60 mesiacov?

Pri súčasnej 0,7% inflácii je každé % výhrou.
Len si treba uvedomiť, že pri viazanosti na 3-5 rokov je tu riziko hyperinflácie.
V takom prípade by sa ti úspory mohli znehodnotiť.
Zatiaľ to nehrozí, ale ja by som sa na 5 rokov neviazal.

• vkladať a vyberať (disponovať) nie je možné počas doby viazanosti vkladu.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
vratko.michalik
Silver Member *
Dátum registrácie: So 15 08, 2009 9:27 pm

Príspevok od používateľa vratko.michalik »

Juggler - kvoli terminaku nemusis mat u Privatky ucet.
A k tomu disponovaniu s vkladom - disponovat sa da, ale za cenu, ze klient prichadza o vynos za dany rok, v ktorom peniaze vybera + navyse plati sankcny urok od 0,5% do 1,9% podla doby viazanosti.
Vkladat dalsie prostriedky sa pocas viazanosti neda, da sa len si otvorit dalsi terminak za podmienok, ake budu platit v danom case.
To len tak pre upresnenie :wink:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

keď sa bojíš inflácie, ako si písal niekde inde, tak sa rozhodne neviaž na dlhšie než 1 rok. A na 1 rok tie termiňáky nie sú o moc lepšie než peňažné fondy.
pavol.hrnko
Dátum registrácie: Po 19 07, 2010 10:34 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pavol.hrnko »

Ahoj.

Keďže na Slovensku je málo spoločností, ktorý majú (finančných poradcov nastavených na predja nejakého poistenia tak sa každý bude snažiť predať ti životné poistenie a 100% bude tvrdiť že sa zhodnotí.)

Myslím si že životné poistenie by malo mať význam taký že za poistku za celý život nezaplatíš viac ako 50 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a dalších 50 %dostane tvoja rodina keďsa ti niečo stane...smrť a keĎ trvalé následky alebo Kritické ochorenie tak peniaze ti majú poslúžiť na to aby si žil v pohode ako predtým!

Investovanie je niečo iné a s poistením to nejde dohromady!

Čo by si povedal na účet ktorý funguje online keďže máme internet, informácie o poplatkoch vydíš sám na svojom účte...dostupnosť peňazí je veľmi ľahká. 8dní na tvojom účte.

V prípade záujmu viem povedať niečo bližšie.

Alebo kukni web stránku v mojom profile.
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 17 times

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

v prvom rade by si mal napisat co si zac. Amaterska stranka s kontaktom na nejaky gmail, bez uvedenia pravnej formy, portfolia, licencii ... to je minimalne nedoveryhodne.
pavol.hrnko
Kontaktovať používateľa:

peter.cmorej napísal:v prvom rade by si mal napisat co si zac. Amaterska stranka s kontaktom na nejaky gmail, bez uvedenia pravnej formy, portfolia, licencii ... to je minimalne nedoveryhodne.
Prepáč ale nevšimol som si žeby si mal ty pri svojom mene vizitku...OVB, Partners,AWD alebo Fincentrum.

Som predajca či sa to niekomu páči alebo nie.Som ako každý riadne zaevidovaný na NBS s právo pre predaj Finančných produktov.

Tá mamatérska Stránka má sídlo kancelárie v Žiline,je tam telefonický kontakt.

Alebo ty máš vlastnú webstránku a históriu svojej spoločnosti?

Nemám nad sebou žiadneho managera,oblasťáka alebo dokonca regionála.Ide o pilotný projekt na Slovensku.Sme dvaja kolegovia z okolia Žiliny ktorý chcú niečo spraviť a neísť cestou OVB alebo Partnersu.

Mimochodom prečo máš gmail? Lebo má najviac miesta na serveri a máš možnosť ukladať dokumenty?

Alebo ťa škrie že niekto používa slovné spojenie za menej viac?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

ja mam v podpise vizitku = MFC
http://www.mfc.sk" onclick="window.open(this.href);return false;, tu mas vsetky udaje, ktore mas uvadzat:
http://www.mfc.sk/?kto-sme" onclick="window.open(this.href);return false;

tu mas moj profil:
http://www.mfc.sk/?cmorej_peter" onclick="window.open(this.href);return false;

a tu mas moj firemny mail, na ktory mozes tiez napisat:
pcmorej@mfc.sk ... aj tak to skonci v gmaili :)

btw. kto ta odchoval ? niekde si s poradenstvom musel zacat. Pytam sa, lebo ti nespokojni so systemom (kvaziporadenskym MLM bludom), idu casto prave k nam.
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

ci pana ty mas 2 vysoke skoly?
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****

no, kockac som ja :D
jonatanus
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 12 04, 2007 4:02 am

Príspevok od používateľa jonatanus »

peter.cmorej napísal:no, kockac som ja :D
taky vzdelany a volil sas :roll: :lol:
pavol.hrnko
Kontaktovať používateľa:

btw. kto ta odchoval ? niekde si s poradenstvom musel zacat. Pytam sa, lebo ti nespokojni so systemom (kvaziporadenskym MLM bludom), idu casto prave k nam.
:D
Áno aj OVB,Partners a Fincentrum tvrdí že idú k nim.Mne stačilo a rozhodujem sa hlavou.

Neviem v roku 2002 som začínal v spoločnosti Amslico a pracoval som v priamej sieti asi 3 roky a predával som životné poistenie.
Potom prišla vlastná inciatíva a prešiel do vtedy a asi aj súčasne najväčšej poisťovne Allianz.Bohužiaľ po roku som prišiel na to že Oblastný riaditeľ je dement a odišiel som.
v roku 2008 som bol oslovený spoločnosťou Fincentrum a.s. a pracoval som do Marca 2010 na základe dič a licencie NBS.
Z Fincentra som odišiel pretože kôli čomu som išiel do Fincentra sa zrazu začalo diať. TLAK....!
Nechem hovoriť o príčinách prečo a začo ale bol som spokojný až kým neprišiel do Fincentra p.Tatík z OVB a už to začalo.
Pracujem v pilotnom projekte kde nepociťujem tlak.
Provízie sú postačujúce a mám v rukách pár tronfov ktoré na Slovensku má málo kto.
Popri tom externe chodím na Vš odbor ekonomiky zatiaľ bc + o 2-3 roky snáď ing. uvidíme.
Napadla nás myšlienka Vlastnej web-stránky na ktorej je presne popísané čo a prečo robíme.

Myslím že dostatočné informácie.....

Chcel som tu len vyjadriť názor a nepredstavovať svoju minulosť ale budiš...stalo sa 8)
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

Pavol,

vy to poradenstvo robite fee-only, alebo klasicky beriete provizie?
branno25
Dátum registrácie: St 23 06, 2010 8:31 pm

Príspevok od používateľa branno25 »

Myslim ze Pavol vie ocom pise, ci uz berie proviziu alebo nie je to jeho biznis !
pavol.hrnko
Kontaktovať používateľa:

Beriem za to províziu.....

Ale nemám nadriadeného a nikdy nechcem a nebudem zástancom ŠTRUKTÚR !!!!!!!

Sme zastrešený pod maklérskou spoločnosťou ktorá noam robí len bacoffice (administratívu)

Myslím že toto je budúcnosť poradenstva.....

Koľko predá taký Regionálny Riaditeľ?Koľko má vlastních klientov?!

Nie koľko má ľudí podsebou a hlavne aký robia obrat.....ale to čo vyprodukujem ja tak mne zoberie 10% z provízie? Nie! ďakujem !
Lobista
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm

Príspevok od používateľa Lobista »

Sme zastrešený pod maklérskou spoločnosťou ktorá noam robí len bacoffice (administratívu)
A to vam nevadi, ze sa s nimi o to musite delit? Mne to pride podobne ako mat tych regionalnych riaditelov. Nebolo by vyhodnejsie dohodnut sa priamo s bankou /alebo ta bude chciet nejake vysoke minimalne objemy?/? Pripadne robit private banking ako zamestnanec pre banku?
pavol.hrnko
Kontaktovať používateľa:

A to vam nevadi, ze sa s nimi o to musite delit? Mne to pride podobne ako mat tych regionalnych riaditelov. Nebolo by vyhodnejsie dohodnut sa priamo s bankou /alebo ta bude chciet nejake vysoke minimalne objemy?/? Pripadne robit private banking ako zamestnanec pre banku?[/quote]

Nie pretože kto sa bude s tebou baviť ako osobou? Ale keď niekto povie....donesiem Vám mesačne 100hypo úverov v hodnote za 100.000.000€ tak môžeš pítať akú koľvek províziu.

Ale keď ideš ako osoba a začiatočník (z vlastných skúseností) ti povedia ok...kolko donesiete produkcie? a ty povieš tak donesiem 100hypoték ale spravíš len 50ks.A povedia ti...vietečo dostanete len polovičné provízie pretože ste nedodržali plán...
Bohužial takto to je na Slovensku.( zatial aj v ČR ale myslím že sa má meniť zákon aj v ČR kde sa uažuje že sa spravia nejaké tabulky.)ale či to bude nevie povedať nik.
Je to presne ako s licenciou.Keď si spravíš licenciu v NBS tak môžeš robiť sprostredkovanie len na Slovensku aj investície.
Keď spravíš licenciu v ČR máš oprávnenie pre celú európu či už poradenstvo alebo investície.
Ale hráme sa na blbý zákon o poradenstve a či je niekto maklér,predajca alebo poradca...je to všetko na milú jarmilu....lebo to trvá a trvá.....
BIROKRACIA to je to slávne slovo.........
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"