Mika napísal:
ak mozem poradit tiez som zastanca alternativnej investicie, ale na rozdiel od kolegu rozhodne odporucam vyhnut sa akemukolvek platenemu seminaru. ano akemukolvek. vsetko co potrebuje zaciatocnik vediet o investovani a obchodovani sa moze dozviet na internete a cuduj sa svete vacsina s toho je zadarmo. jedinou investiciou ktoru musis podstupit je cas. precitaj vsetky specializovane webov strany, o obchodovani a investovani, preskumaj vsetky pristupy a styli a peniaze si zamkni doma na zamok. aby si ich v ziadnom pripade nepouzil predcasne do nevyhodnej investicie. zdoraznim este raz , najhorsie co mozes spravit je na zaciatku svoje peniaze investovat. potrebujes si vyhradit par mesiacov na studium, nechaj si par mesiacov na kazdy server a potom sa rozhodni. a sam budes prekvapeny ked zistis ze mas milion moznosti co a ako obchodovat, do coho zainvestovat. dlhodobo zastavam nazor ze investovanie do akcii si derivatou a baze smerovych strategii je pre zaciatocnika ta najhorsia mozna cesta ako do biznisu vstupit. ked pises ze vies nula cela nic, tak mas perfektnu sancu preskumat vsetky trhy, produkty a instrumenty na trhu. a nebudes mat predsudky sam si povies comu by si sa chcel venovat. ci uz ta zaujmu opcie (KOC , WRT, Certifikaty, Binarky, exoticke ), alebo spot Fx, futures , CFD, ETF, stocks . jednoduche alebo zlozene strategie . mas cistu hllavu treba to vyuzit.
Obaja ste ma zle pochopili. Ja som pod alternativnou investiciou nemyslel investicne seminare. Tym sa uspesne vyhybam. Od kedy sa venujem penaznej ekonomii a investovaniu rozmyslal som len nad jednym a to konkretne od Richarda Kozu.
Pod alternativnou investiciou som myslel ako pisem v originalnom poste: "jazykove kurzy (anglicky, frj, spanielsky a podobne)", kurzy retoriky, v ramci studia danej temy (toho co sa chystas studovat na VS) urcite existuju zahranicne konferencie, seminare, ktore ked absolvujes ziskas omnoho viac ako dividendy. Moja rada teda znela, zameraj sa momentalne na svoje hard a soft skills. To ti podla mna prinesie v tvojom veku najvacsii zisk. Strasne vela toho zazijes. A este jedna rada. Ak budete mat na skole AIESEC, prihlas sa. Naucis sa byt proaktivny co je skvela vec.
Suhlasim s Mikom, ze ohladom investovania je toho na nete strasne vela. Ano to je, ale vzdy je to lahsie ak mas pri sebe ucitela

a hlavne pre nas, co nezaciname obchodovat s velkym kapitalom. Samotne "skolne" trhu by sme totiz nemuseli fin. zvladnut. To je moj pohlad z druhej strany.
Prajem vela stastia.