10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
spoty
Silver Member *
Príspevky: 154
Dátum registrácie: Št 15 10, 2009 7:00 pm

10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa spoty »

Na trimbrokeri sa obajvil zaujimavy vypis dovodov preco neinvestovat do US akcii. Celkom zaujimave citanie :-)
Mate moznost rozprudit diskusiu.

10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Paul Farrell nedávno zverejnil analýzu, v ktorej odporúča nekupovať akcie, až do momentu ich kolapsu. V analýze hovorí, že „Wall Street je banda stroskotancov, ktorá vám odporúča akcie kupovať. A znova sa jej podarí nachytať vás. Stratíte viac ako v minulej dekáde. Mali by ste si to uvedomiť skôr, ako bankári z Wall Street zapríčinia ďalší krach, ktorý bude mať za následok masový bankrot.“ To sú ozaj silné slová. Pozrime sa preto na 10 dôvodov, prečo by ste sa akciovému trhu ako celku mali vyhnúť až do ďalšieho pádu.

1. Americké akcie sú vysoko rizikovou stávkou na rast, ktorý má veľmi krehký základ

To je pohľad Petera Moriciho, bývalého hlavného ekonóma International Trade Commission. Ten sa pýta, kedy si už konečne ľudia uvedomia, že ich Wall Street nehanebne klame. So ziskami firiem, ktoré lámu rekordy, sa Wall Street úzkostlivo snaží nahnať ľudí do akciového trhu. Ak si „Main Street“ začne uvedomovať, že akcie už nie sú to, čo niekedy bývali, môžu bankári čakať na svoje výzvy veľmi dlho.

Americký akciový trh je rozdelený na 2 časti: jedna je určená pre bohatých jednotlivcov, ktorým sú známe pomery z Wall Street, druhá pre „stroskotancov z Main Street“. Investori, na rozdiel od traderov, kupujú akcie firiem, u ktorých očakávajú rast ziskov. Základná poučka hovorí, že ceny akcií rastú spoločne s rastom ziskov konkrétnych spoločností, ale počas dvoch posledných biznis cyklov sa tak jednoducho nedialo.

V rokoch 1998 – 2010 rástli zisky o 203%. Ale index S&P 500 vzrástol iba o 7%. A stále, naivní investori kupujú akcie aj naďalej.

Kam ale potom idú tie obrovské zisky? Odpoveď je jednoduchá. Bohatým insiderom. Pretože väčšina vytvorenej hodnoty vo forme ziskov putovala do hedge fondov, private equity fondov, oddeleniam mergers & acquistions a takisto veľkým investičným bankám, ktoré sa počas posledných 20 rokov niekoľko násobne zväčšili.

2. Otvorenie veľkého množstva krátkych pozícií: Podvodná hra s derivátmi sa opäť zrúti

Mali by sme položiť otázku, prečo tie isté banky z Wall Street, ktoré tak vehementne lobovali za zmiernenie zákona, ktorý obmedzoval obchodovanie na ich vlastný účet, sa teraz zbavujú týchto obchodných oddelení, bez toho, že by im to prekážalo. Odpoveď nie je zložitá: Wall Street si je vedomá ziskov, ktoré jej plynú z kasíno hry s názvom deriváty. Preto urobí čokoľvek, aby táto hra pokračovala čo najdlhšie. Ich cieľom nie je opustiť obchodovanie na vlastný účet. Chcú dať tejto aktivite iba iné meno a zaistiť tak, že im regulátori dajú raz a navždy pokoj.

3. Hedge fondy shortujú Čínu – varovanie pre USA: hrozí zničenie ich kolaterálu

Čína by mohla padnúť ešte pred USA. Hedge fond manažér Jim Chanos je presvedčený, že jeho stávka na krach čínskej ekonomiky, konkrétne jej realitného trhu bude úspešná. Čína je ekonomikou „na steroidoch“. Čína sa svojou politikou rastu vydala na cestu do pekla, myslí si Chanos. Ak by to bola pravda, krajiny emerging markets, ktoré sú na Wall Street momentálne v móde, by taktiež boli pre investorov veľkou pohromou.

Ak sa pozrieme na 80. roky 20. storočia, Japonsko rástlo na báze kapitálových investícií, aby sa neskôr zmenilo na ničiteľa kapitálu ako takého. To isté platí aj pre súčasnú Čínu. Ak máte ekonomiku, v ktorej 60% investícií smeruje do fixných aktív, nie je to udržateľné ani pre rozvíjajúcu sa krajinu.

Chanos sa nezapodieva tým, kedy táto bublina praskne. Jednoducho verí, že skôr či neskôr praskne.

4. Nové obvinenia z insider tradingu zabíjajú dôveru malých investorov

Investori prestávajú dôverovať, že akciové trhy budú v roku 2011 rásť. Pred novembrovými voľbami, uskutočnila CNBC prieskum, ktorý ukázal, že 61% investorov stratilo dôveru v trh, hlavne vďaka extrémnej volatilite; 55% verí, že trh manipulovaný v prospech insiderov.

5. Obchodovanie bankárov potvrdzuje, že akciový trh je prostredím manipulácie


Posledný rok zarobila investičná banka Goldman Sachs viac ako 100 miliónov dolárov za jeden deň. Toto sa opakovalo počas 23 dní z 30. Tento rok sa táto hra stala ešte drzejšou. J.P. Morgan a Bank of America nezaznamenali počas 3. kvartálu ani jeden obchodný deň stratu. Pokiaľ neveríte v dokonalosť, niečo nehrá na informáciách, ktoré využívajú. Ak niekto po celý čas získava, niekto iný musí strácať. To platí pre bežného investora. Trh s akciami sa stal hrou manipulácie, v ktorej 95 miliónov amerických investorov ťahá za kratší koniec.

6. Podstatou Wall Street je zarábanie peňazí insiderom

Americký novinár John Cassidy raz napísal, že to, čo robí väčšina investičných bankárov je spoločensky bezvýznamné. Wall Street existuje iba preto, aby samu seba urobila veľmi, veľmi bohatou. Aj napriek tomu, že tento druh podnikania je spoločensky bezvýznamný, ekonómovia a tvorcovia hospodárskej politiky akceptovali rozmach finančného priemyslu, ignorujúc základ, na ktorom je vybudovaný, a ktorý môže prakticky hocikedy skolabovať. A čo je ešte horšie, trend Kongresu a Bieleho domu podriaďovať sa Wall Street, ako sa zdá, nekončí. Prečo? No kvôli „úspešnému“ lobbyingu Wall Street, ktorý má nepredstaviteľné rozmery. Avšak jedného dňa (nikto nevie presne kedy) bude mať toto všetko katastrofálne dôsledky a Wall Street „zožerie“ samú seba.

7. Fed je najhoršou nočnou morou USA – nočná mora s 3,3 biliónmi dolárov morálneho hazardu

Morálny hazard v podmienkach Wall Street jednoducho nefunguje. Skôr naopak. Pri spustení katastrofy z roku 2008 nielen, že Wall Street nepocítila žiadne dôsledky. Jej insideri vyšli z tohto obdobia s pocitom presvedčenia, že môžu v budúcnosti ešte viac riskovať, pretože ich vždy príde niekto zachrániť. Prečo je tomu tak? No pretože vždy príde niekto (žeby politici?) kto ich zachráni a oni tak nepocítia dôsledky svojho chybného konania. Minulý týždeň vydal Fed 21 000 dokumentov, v ktorých ukazuje ako Ben Bernanke schválil 3,3 bilióna USD pre nekompetentné banky z Wall Street, blue chips spoločnosti a dokonca pre banky zo Švajčiarska, Francúzska atď. Bernankeho politika je tragédiou nielen pre USA, ale aj pre celý svet. Keď minulý rok znovu vymenoval Obama do funkcie guvernéra americkej centrálnej banky Bena Bernankeho, vyjadril sa Nassim Nicholas Taleb, že to bola Obamova najväčšia chyba v otázke vnútropolitického rozhodnutia.

8. Zvyknite si na nový normál: žiaden rast, iba deflácia

Vo svojom poslednom newsletteri vydáva ekonóm Gary Shilling, dlhoročný prispievateľ časopisu Forbes, nasledujúce varovanie: „Reálna úroveň ekonomického rastu v roku 2011 bude pravdepodobne 2% alebo menej. Ale potrebujeme najmenej 3,3%, aby sme dodržali tempo rastu populácie.“

A tak vysoká nezamestnanosť ostáva politickým problémom so slabým ekonomickým rastom, črtajúcou sa defláciou, dolárom a dlhopismi ako „safe havens“ v mori globálnych problémov.

Varovanie by mohlo vyzerať približne nasledujúco: Nová éra USA, žiaden rast, deflácia a zhoršujúci sa stav zamestnanosti budú pokračovať niekoľko rokov. Toto obdobie sa bude podobať tomu japonskému počas minulých dvoch (stratených) dekád. Čo je ešte horšie, výrazné znižovanie deficitu zapríčiní nepokoje ako v Anglicku alebo Francúzsku.

9. Privatizácia systému sociálneho zabezpečenia

Kasíno s názvom Wall Street by nemohlo byť šťastnejšie, keby mohlo použiť ďalších 20 biliónov dodatočných zdrojov, tento krát vo forme peňazí dôchodcov. Ich derivátový gambling by sa posunul k vyššiemu levelu.

Prečo je privatizácia sociálneho systému, ktorá sa nezdá až taká nepravdepodobná, podľa niektorých autorov zlým nápadom? Dôvod je ten, že dôchodcovia by nemali byť závislí od vrtochov trhu, keď sa jedná o peniaze, na ktorých závisí ich živobytie. Viac ako polovica zosobášených párov s vekom nad 65 rokov a 72% slobodných ľudí dostáva viac ako polovicu svojho príjmu zo systému sociálneho zabezpečenia. A pre 20% párov, ktorí majú 65 rokov a viac a pre 41% slobodných, predstavuje sociálne poistenie 90% ich príjmu. Ak by bol sociálny systém privatizovaný počas pádu v roku 2008, znamenalo by to viac škody ako nukleárny výbuch. Americká ekonomika by bola úplne zničená.

10. Wall Street stratí ďalších 20% vašich peňazí do roku 2020

Takéto varovania počúvate zrejme už dlhý čas. Ale pravda je taká, že Wall Street stratila na akciovom trhu od roku 2000 bilióny dolárov. To bol rok, kedy index Dow Jones Industrial Average dosiahol svoj vrchol na úrovni 11 722. Dnes sa pohybuje niečo nad úrovňou 11 000 bodov. Ak upravíme čísla o infláciu, zistíme, že americkí občania prišli počas tohto obdobia o 20% svojich peňazí.

A Wall Street to spraví zas a znovu, do roku 2020. Opäť prerobí 20% dôchodkov amerického obyvateľstva. Mohli by sme tvrdiť, že ak chcete stratiť svoje poctivo zarobené peniaze, kúpte si akcie. V skutočnosti zrejme stratíte viac ako 20%, keďže zažijeme ďalší veľký pád. Straty budú väčšie ako v roku 2000 a 2008 dohromady. Stane sa tak, keď banky „too-greedy-to-fail“ z Wall Street napokon skrachujú. Keď sa začne revolúcia daňových poplatníkov, ktorí odmietnu zachrániť skorumpovaný bankový systém, a keď obyvatelia donútia Kongres k navráteniu sa k tvrdým reguláciám z 30. rokov 20. storočia.

Wall Street je samovražedná entita. Je to kamikadze. Hrá ruskú ruletu s americkou budúcnosťou. Deštrukčná chamtivosť Wall Street vedie Ameriku na pokraj kolapsu. Správanie Wall Street je ľahko predpovedateľné – ako keď závislý človek popiera svoju závislosť, nevidiac smrteľné dôsledky svojho správania.
Vytvoril:Peter Margetiny
zdroj:http://www.trimbroker.com/index.php/tex ... cie-101212
Valueinvestor
Príspevky: 52
Dátum registrácie: Po 31 05, 2010 11:48 am
Bydlisko: Gibraltar
Kontaktovať používateľa:

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Valueinvestor »

:idea: Tu a tam je nějaká pravda. Ale v globále je to víceméně nesmysl.
Ještě by mohl napsat, že burzy jsou eficientní.
" "V rokoch 1998 – 2010 rástli zisky o 203%. Ale index S&P 500 vzrástol iba o 7%." "
Nejlépe se vydělá samozřejmě s německými akciemi, ale musí se držet jen asi 3-4 roky od levného roku do drahého roku pro každou akcii jinak. S americkými akciemi se od 1998 do 2010 také vydělaly stovky procent a to nelze vyvrátit slabým růstem indexu. Neboť několik zdravých akcií jak McDonald nebo United Technologies, to je něco zcela jiného než index. Daleko nejhloupější je tvrdit, že s akciemi se nevydělalo nic za dekádu a neukazovat žádný graf akcie, ale graf indexu od roku extrémního předražení jako od 2000 do 2010 nebo od 1929 do 1939. Samozřejmě, že od roku historicky největšího předražení akcií se za 10 let s indexem nic nevydělalo, ale od roku extrémního podcenění jak 1932 nebo 1990 nebo 2003 nebo 2009 za 10 let se vydělalo moc peněz s indexem a ještě 3x více se vydělalo s jednotlivými akciemi než s indexem. :idea:
Tedy počítat s tím, jak se vydělaly stovky procent s indexem od 1932 nebo od 1990 nebo od 2003 nebo od 2009 za 10 let. A ještě lepší oznámit, kolik stovek procent vydělaly ty nejsilnější akcie od 1990 do 2000 nebo od 2003 do 2007. A nyní se vydělávají zas stovky procent s akciemi západní Evropy, Německa i USA od března 2009. Jen do indexu S&P500 by neměl investovat nikdo na léta. Ten je jen pro daytrading s pákou.
Insiders nevydělají více než malí investoři.
Velci investoři nevydělají víc než malí investoři.
Pouze zločinci jak John Paulson a Goldman Sachs vydělají víc, když nechají vyrobit bezcenné papíry a pak se pojistí proti jejich ztrátě.
Forum http://forum.nr1a.com test the best from east to west akcie http://akcie.webz.cz
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa filip glasa »

Hororové scenáre sú vždy zaujímavšie pre publikovanie. Niečo podobné sa tvrdilo aj v roku 2009 keď bola tá najpesimistickejšia doba. A odvtedy vyleteli ceny akcií neuveriteľne.
Toto je tiež len také strieľanie na slepo. Keď sa to vyplní tak jasnovidec bude kráľ. Keď nie, tak sa na to zabudne.
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2309
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Airmike »

presne tak, nic zaujimave, stale dokola to iste. najhorsie spravy sa predavaju najlepsie
vratko.michalik
Silver Member *
Príspevky: 192
Dátum registrácie: So 15 08, 2009 9:27 pm

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa vratko.michalik »

Chápem, že najhoršie správy sa predávajú najlepšie. Ale od niekoho, kto si hovorí analytik, by som čakal vyššiu úroveň článku.
Zvlášť body 1 a 10 mi pripadajú ako okopírované z Nového Času.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa filip glasa »

úlohou analytikov, v tomto biznise, je robiť rozruch. To zvyšuje objem obchodov :D
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2309
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Airmike »

vratko.michalik

tazko nieco vycitat analytikom. robia si svoju robotu za ktoru su plateni, proste zvysuju predaj . v podstate je to presne to iste ako velka vacsina vsetkych financnych sluzieb. pokial odporucania nemaju formu dlhodobo preukazatelnej uspesnosti, ktora je zdokumentovana. tak je relevantnost analyz spochybnitelna. analyza moze byt dvojsecna zbran prave pre ludi ktori ju maju ako job. ide totiz o to ze podobnymi analyzami si moze analytik poskodit z pohladnu odbornej verejnosti, investorov. moze ale zdvihat predaj prave ponukanim sluzieb retail klientele. kazdy ma pravo si vybrat. analytik neriskuje kapital, riskuje svoje meno a reputaciu.
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Príspevky: 1127
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Lobista »

Neviem, tiez nie som nejaky vyrazny medved, ale ked som minule videl v jednom grafe vyvoj akcii a objem POMO operacii FEDu za posledny rok, tak to vyrezalo ako 100% korelacia :P. Skor je to o tom, ze vzdy boli a aj budu spolocnosti, ktorym sa bude darit dobre a aj spolocnosti, ktorym sa bude darit velmi zle. Je to podla mna vsetko o tom vybrat si tie spravne a pokial nepride black swan /ktory chodi v poslednom case pomaly kazdych 10 rokov :P/ , tak je vsetko v pohode aj ked pride deflacia :P
vratko.michalik
Silver Member *
Príspevky: 192
Dátum registrácie: So 15 08, 2009 9:27 pm

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa vratko.michalik »

Chalani (Filip a Mika) máte pravdu.
Keď si v hlave premenujem funkciu analytik na sales manager, tak mi ten článok hneď dáva zmysel :wink:
Ešte by som doplnil bod 11

11. Úrokové sadzby sú nízko, americké akcie určite padnú
Keďže sú úrokové sadzby nízko a americké akcie nečaká nič dobré, odporúčam každému zobrať úverov koľko unesie a nakupovať komodity a shortovať akcie.


No ale vážne. Majú takéto články nejaký efekt ? Veď ten, koho by to aj mohlo obalamutiť, takéto správy nečíta. Čaká doma, kedy mu niekto donesie akcie TMR.
A ten, kto trošku číta, tak by si na to mohol urobiť vlastný názor. Či je aj nejaká skupinka medzi, ktorá investuje na základe odporučení analytikov sama, ale názor si urobiť nevie ?
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2309
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Airmike »

vratko.michalik napísal:
No ale vážne. Majú takéto články nejaký efekt ? Veď ten, koho by to aj mohlo obalamutiť, takéto správy nečíta. Čaká doma, kedy mu niekto donesie akcie TMR.
A ten, kto trošku číta, tak by si na to mohol urobiť vlastný názor. Či je aj nejaká skupinka medzi, ktorá investuje na základe odporučení analytikov sama, ale názor si urobiť nevie ?
no pockat. taketo clanky maju velky vyznam pre marketingovu strategiu. bez ohladu na to, aka je realita. takyto druh servisu zasahuje presne tu skupinu ludi ktoru zasiahnut ma.
netreba si pliest cielovu skupinu ludi. standardnym klientom totiz nieje clovek ktory by si kupil nejaku akciu alebo fond. cielom marketingovej strategie sprostredkovatelskych sluzieb tohto druhu je klient, ktory ma za ciel starat sa o svoje financie aktivne a sam. tieto clanky a spravodajsky pristup takemuto horlivemu a namotivovanemu cloveku maju dat pocit ze sa bavi zo skutocnymi profesionalmi, ktori mu zabezpecia len ten najlepsi servis.

vsetky druhy sprostredkovatelskych sluzieb a affilate programov su postavene na tomto principe. dokonca je to niekedy velmi prinosne. ale len niekedy. zalezi velmi na tom aky druh provizneho systemu ma dana sprostredkovatelska firma. existuju v principe 2 modely .a to jeden je fixna premia za klienta a druha je moznost mat profit z zobchodovaneho objemu ktory klient urobi (uvediem priklad). pokial sprostredkovatelska firma ma fixnu jednorazovu premiu za klienta, tak v principe nepotrebuje rozdavat nijake svetoborne know how, jedine co staci je vypadat dobre a sofistikovane. tradicne je potom strategia postavena na aktivite, clanky, analyzy odporucania a sirenie dojmu profesionality. ( samozrejme nespochybnujem profesionalitu) . pokial ma alesprostredkovatel sluzieb proviziu zo zobchodovaneho objemu, tak je v jeho zaujme aby klient "zil" co najdlhsie. a tedaprisposobi tomu aj strategiu. a tu je presne advantage sprostredkovatelskych firiem a intro. brokerov. oni totiz mozu zabezpecit adekvatne tools, software od vymyslu sveta podla toho co preferuje klient. rozne pristupi k skutocne hodnotnym skoleniam a seminarom odprofesionalnych traderov a podobne vychytavky. ty ako samoztatna entita niesi ochotny platit 5-6-10tisic USD za seminar, ale intro broker to urobit moze, a na priklade mozem uviest aj , preco samu to oplati.

http://www.tradewithvelocity.com/commis ... oductID=46" onclick="window.open(this.href);return false;
tu napriklad mozes vidiet klasicky priklad spolocnosti ktora poskytuje datafeed a soft od roznych providerov, rovnako takmozes vidiet discount program zobchodovaneho objemu. spolocnost si moze zaplatit licenciu alebo ineho brokera, (takeho cez ktoreho idu vacsie fondy, prop. company alebo profi traderi) a ona mu len dodava likviditu. na RT poplatkoch ma povedzme profit 1-2 USD. zize ak ty cez nu zobchodujes za mesia 1000 kontraktov RT po 4,5
USD tvoja likvidita ide priamo k materskej firme a intro broker zinkasuje profit povedzme 2 USD. cize 1000x2USD=2000 USD jeden klientza mesiac. ked ma takychto klientov 50 tak ma stovku, a za tu stovkuoze rozsirovat klientsku zakladnu a sprostredkovavat sice pre jednotlivca drahe ale pre spolocnost vyhodne seminare a rozne druhy pomocok. navyse aj ludia v spolocnosti maju uplne inu motivaciu a starostlivost o klienta. ako povedal manazer v seriali MDT. broker je tvoja stetka. nemusis byt nanho mily. on musi urobit vsetko co si zaziadas.

no takze toto je asi zakladny rozdiel medzi brokerom a brokerom. sprostredkovatelom a sprostredkovatelom. FIX premia a staraj sa o seba ako vies. alebo Bonus z objemu a spravim pre teba co ti na ociach vidim. :)
spoty
Silver Member *
Príspevky: 154
Dátum registrácie: Št 15 10, 2009 7:00 pm

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa spoty »

paradicka pani :-) netusil som, co vsetko sa dozviem, ked som to postoval.
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa filip glasa »

tak určite existujú aj nezávislí analytici, ktorí sú mimo bánk a brokerov. Ale to neznamená, že sa nemôžu mýliť.
Používateľov profilový obrázok
Lobista
Platinum Member ***
Príspevky: 1127
Dátum registrácie: Ne 16 12, 2007 11:46 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Lobista »

Mika, suhlasim, len k tej motivacii doplnim, ze niektori brokeri standardne funguju tak, ze ti robia na obchody cez CFD priamo protistranu, a vtedy vznika u analytika konflikt zaujmov -- ak bude davat dobre tipy, tak spolocnost bude prerabat, kedze je druhou stranou tych tradov, a teda logicky si takyto analytik nemoze dovolit davat nejako extra dobre tipy dlhodobo ani keby chcel...
tak určite existujú aj nezávislí analytici, ktorí sú mimo bánk a brokerov.
Myslis tie rozne instituty, co tu mame? To snad nie... :P . Ok, existuju este vydavatelia roznych platenych newslettrov, ale tam je to zase podobne ako pisal Mika -- su platene newslettre, ktore su zamerane na publicitu a potom su take, ktorym ide o to, aby si udrziavali dlhodobych klientov.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15955
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1091 times
Been thanked: 1445 times

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Mne sa ten článok celkom páči :) .
Je v ňom kus pravdy.

Jedno je isté.
Trhy už nie sú to, čo bývali.

Predtým kapitál slúžil hlavne na investovanie. Všetko sa vlievalo cez burzu do podnikania a následne rastu ekonomiky.
Posledných 10 rokov sa obrovský balík kapitálu odčlenil (do hedge fondov). Z investičného vznikol špekulatívny.

Triliardy dolárov sa teraz prelievajú na burzách vo forme špekulatívneho kapitálu. Tento kapitál nie je zameraný na to, aby profitoval z rastu akcií. Čiže z rastu ziskov firiem a z rastu ekonomiky. Je zameraný na to, aby vysával z burzy peniaze.
Z rastu i z poklesu cien!
Zo všetkého a čím viac. Aj deriváty a forex sa stali gigantickými trhmi len za posledných 15 rokov.

A kto riadi hedge fondy a investičné banky?
Tí najlepší z najlepších.
A z čoho profitujú, keď nie z prostoduchých kupcov, teda investorov?

Ďalej.
Možno 2/3 kapitálu sa umiestňuje denne na burzu cez naprogramované počítače. Tie prekonávajú ľudské schopnosti.
Samotný internet je len rýchlodráhou pre presun kapitálu. Čím rýchlejšie sa otáča kapitál, tým lepšie. Vysávač zvyšuje výkon.

To všetko úhrne spôsobuje, že stúpa volatilita a stáva sa bežným javom, že burza rachne o 10% za 2-3 dni. Ale ukáže mi niekto tri dni keď prostoduchí kupci vyhnali ceny na trhu o 10%?

Ďalej kríza. Neviem, či ste si uvedomili, čo sa stalo a čo viselo vo vzduchu (a ešte stále visí ). Kolaps celého finančného systému! Stovky miliárd z verejných financií sa vliali do záchrany súkromných bánk! Zoštátňovalo sa ako v komunizme.
A to všetko len preto, aby sa odvrátil kolaps, ktorého následky si nikto nevie predstaviť.

Z tohto pohľadu by som ten článok celkom neignoroval.

Upozorňuje na veci, ktoré nikto nikomu pri lákaní do dlhodobých investícií (IŽP, fondov atd) nepovie.

S tým insider tradingom tiež súhlasím. Myslíte, že Goldmani majú takých šikovných trejderov? Veď aj na obyčajnom upgrade, či downgrade sa nabalujú stovky insiderov. Takisto na zverejneniach firiem. Sledujem stovky akcií a pri mnohých sa pred zverejnením hromadne nakupuje, alebo predáva (mám na tom založenú aj jednu stratégiu). Po zverejnení sa vyberajú zisky (ďalšia stratégia).
A davy čumia, že zas nezarobili! Ako to? Veď kúpili super fundamenty...

A tak nie náhodou aj toho roku roku bude medziročný rast zisku firiem +37%, ale rast akciového trhu len +10%. A celý zisk trhu bude dosiahnutý v poslednej tretine roku (ked sa nič mimoriadne neudialo), hoci firmy makali 4 kvartále.

Nevravím, že sa deje niečo hrozné. Špekulovalo sa vždy.
Ale ten rozsah a nebezpečenstvo sa podľa mňa stupňuje.

Preháňajú to hedge fondy ( je ich už možno 10 000), prehnalo sa to s derivátmi ( tie dostali na kolená banky, nie iba prasknutie bubliny), prehnali to politici i regulátori (legislatíva, sadzby, zachraňovanie súkromných firiem...)

Nie som prívrženec čierných scénarov a extrémizmu.
Ale v tom článku sú veci, ktoré treba brať do úvahy. Prinajmenšom sa treba zamyslieť. A byť pripravený.

Tí, čo nie sú pripravení, prídu o všetko.
Tí, čo sú pripravení , nemusia prísť o nič.
A tí najlepší z najlepších na tom zarobia.

Taký je život.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2309
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: 10 dôvodov, prečo by ste nemali kupovať americké akcie

Príspevok od používateľa Airmike »

Lobista napísal:Mika, suhlasim, len k tej motivacii doplnim, ze niektori brokeri standardne funguju tak, ze ti robia na obchody cez CFD priamo protistranu, a vtedy vznika u analytika konflikt zaujmov -- ak bude davat dobre tipy, tak spolocnost bude prerabat, kedze je druhou stranou tych tradov, a teda logicky si takyto analytik nemoze dovolit davat nejako extra dobre tipy dlhodobo ani keby chcel...
.
no to ano , to mas pravdu. ja som ulne vynechal tu velku skalu bucketshopov a scam brokerov ktore na trhu su. zabudam na to casto prave preto , lebo s ich strany sa nejedna o ziadny relevantny servis. bolo by od nas trosku nefer zrovnavat dealing a sales z bucketsopov z robotou analytikov a ludi z realnych supportov skutocnych brokerov.
ja napriklad voci analyzam a clankom , zaujimavostiam ,ktore zvysuju zaujem o biznis a rovnako tak nahanaju klientov nemam vobec nic , a mozno to znelo pejorativne, ale nemyslel som to v zlom. ak su kvalitne , na trhu maju miesto . ak s nekvalitne, tak ich budu sledovat len newbies .ale na newbis sa firma neda stavat, lebo nemaju dlhu zivotnost. neprinesu peniaze. peniaze ti prinesu len skutocne stabilni traderi a velke objemy.preto je o nich dobre postarane. to by mala byt fiozofia brokerskych domov.
ja napriklad obdivujem ludi, account manazerov ,ludi zo supportu co maju cely den na uchu telefona musia riesit vseliake problemy a vystrelky traderov. a este popritom vyvyjaju aj tools. to je drsna robota. tam vidim ze tie peniaze si zasluzia.
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"