Pasivny prijem z Investicie?

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
karol87
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 29 04, 2013 1:13 pm

Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa karol87 »

Zdravim,

sledujem toto forum dlhsie, dnes som sa rozhodol pridat sa a poziadat Vas o Vase konkretne rady.

Moj dlhodoby ciel je stat sa financne nezavysly, inymi slovami mat mesacne dostatok penazi na plnohodnotny zivot + rezervu, ale tak, ze ak napr. 4 mesiace nepohnem prstom, moj prijem to nijako neovplyvni. Viem, ze to znie ako detsky sen, toto je vsak to, co by som v zivote chcel - nechcem drahe auto, nekupujem si znackove oblecenie, nepotrebujem byt "lepsi" ako ostatni - chcem zit zivot, ktory nebude zavysly na peniazoch.

Tolko k predstaveniu :lol: Podnikam, mesacne som schopny odlozit cca 2 tisic eur, ak by som ale mal CIEL, tak verim ze kludne 5 tisic, casom asi aj viac. V sucasnosti ale uprimne priam neviem "naco zarabat viac", kedze neviem ako si vobec zacat budovat svoj pasivny prijem.

Ciel vsak nemoze byt "pasivny prijem" - co to vobec je?... Ciel by bol "kazdy mesiac kupit jeden byt a potom ho prenajimat" - to je skoro DOKONALE - mam presny ciel, za mesiac zarobit a odlozit 100K EUR - kupit za to byt - a o trosku zase zvysit pasiv... Mal by som MOTIVACIU zase makat, pretoze ak zamakam, kupim dalsi byt a zas si trosicku zvysim pasiv co je moj CIEL (ocividne)... Jediny problem je, ze 100K za mesiac nedam, aj keby som robil 24/7...


Cize to je moj problem. Neviem sa namotivovat na pracu, pretoze nevidim moznost kam investovat peniaze. Keby stali byty 10 000 EUR tak je to KRASNE, rozmyslal som nad Garazami alebo Kancelariami - nic o tom ale zatial neviem. Vkladat peniaze do banky? Skutocne neviem. Ak uvidim potencial (ako v priklade s bytom), tak verim ze som schopny mesacne do toho davat 5 - 10 tisic EUR. Ja len zatial neviem vobec do coho...


Strasne Vam budem vdacny za akukolvek debatu a diskusiu!

Krasny den este prajem,

Karol
slimak
Platinum Member ***
Príspevky: 798
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa slimak »

Co ja viem? Vykradas banky? Ma prijem ani nevie zaco - co to stoji. Keby vedel by sa tak hlupo nepytal.

Neviem sa namotivovat na pracu, pretoze nevidim moznost kam investovat peniaze.

Ak je pravda co pises. teda nevies co s peniazmi - co nepomozes nejakym 100 deckam v detskom domove. Aj tie 4 mesiace co by si chcel mat volne na to obetuj.
Ak budes uspesny, stymi detskami aj ten fico z modreho neba ci ten co chce byt prezidentom Kiska ti mozu fukat cukor do riti.

Mozes byt uzitocny clovek. Aj stastny. 100 vdacnych deti - a ty vidis vysledok prace? Na nezaplatenia.

Lahko sa pise a to dalsie je tazsie..
lukas-svk
Gold Member **
Príspevky: 423
Dátum registrácie: Ut 22 12, 2009 8:57 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa lukas-svk »

Roman103 napísal:Tak pán Karol, skúste sa najprv obrátiť na mňa.
... Vidím, že máte skvelé plány a preto Vám veľmi rád pomôžem, ako sa dopracovať k tým 100.000€ a poradiť Vám neskôr aj s realitami alebo sa môžeme dohodnúť ...
A toto vsetko samozrejme nezistne :-))

Mimochodom ja Karola vcelku chapem...

Karol a co investovat do svojho biznisu? Aby to nebolo len 2k/mesiac ale viac? Pripadne do cudzieho ( podiel v cudzej ale perspektivnej firme ). Ked vies ze co chces dostiahnut tak je to len o prilezitostiach..
tu asi nikto nebude mat nejaky univerzalny recept na uspech a bohatstvo :)
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

nic proti zadavatelovi - ale pripada mi to trochu zvlastne, ze clovek, ktory dokaze podnikanim pravidelne generovat zaujimave peniaze - nema motivaciu "zarabat viac" a ani predstavu, co s peniazmi.

na garazach sa da s trochou stastia robit cca 10% p.a. a sam z nich planujem vyskladat postupne jednu cast portfolia, ale su to male sumy v porovnani s generovanym prijmom uvedenym vyssie a treba striehnut na dobre ponuky. kazdy ma taktiez inu predstavu o financnej nezavislosti. jeden vzorec by som vsak mal - treba si urcit pribliznu sumu, ktoru by mi mali generovat stabilne moje investicie (mesacne), dalej vynosnost - ktoru som schopny taktiez vyrovnane dosahovat a dopracujem sa k nejakemu "uvodnemu kapitalu". lahko sa to cita, ale v praxi to bude aj tak fungovat trochu inak.

moja rada je,- venuj sa tomu, co ti ide a co ti zaraba (podnikanie - co by ma aj zaujimalo, v akej oblasti) a postupne si buduj portfolio investicii, ktorym rozumies.
takto je dost mozne, ze po nejakom case si budes moct povedat, ze si ako-tak financne nezavisly.


PS: moja predstava financnej nezavislosti - vlastna nehnutelnost na byvanie, "pasivny prijem cca 1000Eur" a nadalej byt cinny bud v zamestnani, alebo v podnikani a pracovat na sebe. predstava pasivneho prijmu a nicnerobenia mi pride v pripade mladeho cloveka zvratena. (neviem kolko mas rokov, preto pisem o sebe)
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
karol87
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 29 04, 2013 1:13 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa karol87 »

Dakujem za odpovede, najma posledne dve. Par veci som asi dobre nevysvetlil.

Predmetom mojho podnikania je marketing pre rozne firmy, uz skor len privatne. Inymi slovami ma platia firmy za napady, mozno nejake skusenosti. Nie je to tazke podnikanie, ked clovek vie co robi ale psychicky hrozne narocne - zodpovednost, neustala komunikacia v nematerinskych jazykoch a pod., da to cloveku zabrat, verte mi. Cize skutocne by som netvrdil, ze ani neviem odkial beriem peniaze.

Ja milujem podnikanie, milujem vytvarat nove veci. To co je moj ciel je robit presne to co teraz ale nemat stale ten pocit za sebou, "ze musim" - ak teraz prestanem robit, do X mesiacov sa mi zastavi income a zostane mi len akasi rezerva, ktora sa skor ci neskor minie. Toto nechcem! Chcem dalej podnikat, pomahat ludom spustat ich start-upy (jedna z veci co ma tesi), robit svoje veci, ale mat peniaze nejakym sposobom kryte, aby som sa o ne nemusel bat...

Cize nieco velmi podobne ako je tvoja predstava Marco. Dost mozno uplne rovnaka :)

Investovat do svojho podnikania je priam nutnost, to je nieco ine. Tie sucasne 2K a casom viac ak budem vediet "na co" uz realne beriem ako cash, ktory sice mozem umelo topit v podnikani (spustat dalsie veci na ktore nebudem mat cas a pod.) alebo ich mozem pouzit na nieco co mi bude budovat pasiv. Problem je asi len v tom, ze je taka "blba suma" - nie mala, to urcite nie, ale nie dost velka aby sa s nou dalo hrat :/ Teda asi, preto som prisiel sem za skusenejsimi...


Co ma este napadlo su male garzonky mimo BA. Varim z vody, toto nie je moja parketa a teraz len naberam informacie, preto mozno hovorim z cesty, ale zohnat sa daju uz za sumy cca 20K EUR (idealna suma pre mna!!) a uz by som vlastnil nieco svoje... Takto ich kupoval viac a viac... Len sa bojim rizika nepreskumanej vody, nikdy som s realitami nerobil, neviem ci je mudre kupovat nieco v mestach o ktorych nic neviem. Je to zly napad? Nemate dobre skusenosti s kupami lacnych bytov a ich prenajmom? Chapem ze sa to odvija od mnozstva faktorov a ja som neprisiel po hotovy recept, len som dufal ze mi nejake investicne "prilezitosti" vypadli... Ako napr. napad s investovanim do inych firiem, to je uzasny napad, len neviem ci presne to co teraz hladam...

Skutocne dakujem za diskusiu, velmi si vazim Vas cas a postrehy!
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

karol - rozhodne si nemyslim, ze som skusenejsi ako ty (takze moj prispevok ber s rezervou). prave naopak, rad by som raz chcel mat zmysluplny biznis - ako pises a co si myslim, ze v ramci slovenskych realii si uz teraz da sa povedat financne vyrazne nadpriemer.


ku garzonkam mimo miest len tolko - ja by som nad tym neuvazoval. prenajom moze byt komplikovany, realitny trh tam prakticky neexistuje a cielova skupina najomnikov nebude bonitna. ak chces ist cestou nehnutelnosti, tak odporucam (na zaciatok) garaze - s vlastnej skusenosti viem, ze prakticky ziadne problemy / male naklady - co ocenis hlavne pri docasnej neobsadenosti. za 20 000 mozes mat 2 v dobrej lokalite vo velkom meste (pri starsich nehnutelnostiach mozno aj 3). na prenajom rozhodne lepsi point, ako stara garzonka na periferii. ja planujem prikupovat. iny typ nehnutelnosti s vynimkou vlastneho byvania mi do nastavajuceho obdobia nedava prilis velky "sense".
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
karol87
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 29 04, 2013 1:13 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa karol87 »

marco napísal:karol - rozhodne si nemyslim, ze som skusenejsi ako ty (takze moj prispevok ber s rezervou). prave naopak, rad by som raz chcel mat zmysluplny biznis - ako pises a co si myslim, ze v ramci slovenskych realii si uz teraz da sa povedat financne vyrazne nadpriemer.


ku garzonkam mimo miest len tolko - ja by som nad tym neuvazoval. prenajom moze byt komplikovany, realitny trh tam prakticky neexistuje a cielova skupina najomnikov nebude bonitna. ak chces ist cestou nehnutelnosti, tak odporucam (na zaciatok) garaze - s vlastnej skusenosti viem, ze prakticky ziadne problemy / male naklady - co ocenis hlavne pri docasnej neobsadenosti. za 20 000 mozes mat 2 v dobrej lokalite vo velkom meste (pri starsich nehnutelnostiach mozno aj 3). na prenajom rozhodne lepsi point, ako stara garzonka na periferii. ja planujem prikupovat. iny typ nehnutelnosti s vynimkou vlastneho byvania mi do nastavajuceho obdobia nedava prilis velky "sense".
Nadpriemer ako nadpriemer, osobne ten pocit nemam. Kde som, som sa dostal sam, bez penazi od rodicov ci konexii od znamych a to ma tesi. Financne ale skutocne nie som tam, kde by som chcel byt (nechcem aby to vyznelo ako vytahovanie alebo prave chlacholanie, proste to tak citim).

Ale vidis, tie garaze mozno nie su tak zle potom! A teoreticky to kombinovat s malymi bytmi (tu budes mat pravdu, cize skor malymi bytmi v BA). Problem s garazmi asi bude s velmi malymi mesacnymi najmami, co? Ako som zbezne pozeral, bavime sa tu o takych 60 EUR/mesiac z jednej garaze. Na druhu stranu 10 000 EUR je ciel, ktory si viem predstavit plnit a ak sa zacne viac darit (resp. konecne zacnem skutocne robit naplno) a bude viac penazi, kedykolvek mozem "pre zmenu" kupit garzonku za 40 000 EUR... Toto mi pride pekne, len sa zas bojim kolko roboty by stalo "starat" sa o 10-20 garazi (obcasne opravy, hladanie novych najomnikov, riesenie problemov...).

Naozaj skutocne dakujem za nazory Marco!!
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

ano - prenajmy su sice male, ale vynosnost je ovela lepsia ako pri bytoch. preto ich treba aj mat viac - ak chce mat clovek z toho zaujimavu sumu (co nemusi byt na skodu). ak sa bavime o bratislave, tak mimo BA 1 je ten trh pomerne vyrovnany - (60-80 eur je v globale taka normal cena prenajmu). ak pises o 10-20 garazach, tak tam sa uz oplati realizovat "uspory z rozsahu" a na obcasne vybavovacky si najat cloveka (moze to byt napr. niekto na dochodku, kto sa nudi, alebo niekto z rodiny kto ma viac casu ako ty). na nahadzovanie a aktualizovanie ponuk na webe zase nejaky student, ale nemyslim ze to je az tak casovo narocna zalezitost. rozhodne menej, ako ked ti niekto robi bordel v byte a riesit rekonstrukcie, platenie energii atd :)
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
karol87
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 29 04, 2013 1:13 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa karol87 »

A ty sam uz mas nejake garaze ci nad tym len uvazujes (ako do tej casti vlastneho portfolia)? Snazim sa o tom nieco hladat na nete, nejake zaujimave clanky a pod., ale nejako nic neviem najst. Ak by si ty, alebo ktokolvek iny, vedel o nejakych zaujimavych zdrojoch na tuto temu, budem rad! Prakticky cokolvek co ma moze posunut dalej, na co davat pozor, kde su nevyhody (urcite budu - napr. s tym kto vlastne vlastni pozemok pod garazou a pod.).

Ale toto je vec, ktora sa mi skutocne paci. Sam si to teraz tak zbezne pocitam a skutocne mi vychadzaju lepsie cisla ako pri bytoch (a to neriesim este tie opravy a pod.). Znama ma garzonku za 40 000 EUR, prenajima ju za 220 EUR v cistom (to jej uz realne zostava, energie este k tomu - zase neriesim opravky a pod.). 4 garaze po 10 000 (vyzera to byt realne cislo) po 70 EUR kazda uz da 280 EUR. Co pri vacsich mnozstvach zacne dost nabiehat...

Uprimne si ma potesil :) Toto je mozno nieco presne take ako som hladal. Su to PRESNE peniaze, ktore som schopny vygenerovat - teraz povedzme za 3 mesiace, ale ak sa namotivujem a budem vidiet ze si realne "nieco budujem" tak verim ze aj za mesiac. A kupovat si kazdy mesiac garaz, zase vlastnit o trosku viac a zase o trosku zvysovat pasiv je krasne (a hlavne presne to co som chcel!!).

Naozaj Ti dakujem Marco a ak sa pripadne viem nejako revanzovat, kludne napis aj ty mne :)

Tym nekoncim debatu, ak mate niekto iny nazor alebo napad, budem strasne vdacny za postrehy!!
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa filip glasa »

Mas 24 000 eur rocne a mozno aj viac. To je pomerne dost na buduvanie akehosi pasivneho prijmu.

Treba zacat nakupovat aktiva, ktore su ti blizke mentalitou. Darmo sa budem presviedcat do obchdoovania s opciami, ked su ti blizsie byty. Tak mozes skusit tie byty, alebo ine nehdnutelnosti.
Chces pravidelny prijem, tak ta zaujima rocna renta nie kapitalove zisky. To je podstatne.

No a ako budes postupne kupovat, tak sa to jednoducho naucis. Urobis nejake chyby, ale casom siskas skusenosti a stanes sa majstrom sveta v garazach, alebo garsonkach.

Ak by ti boli blizke ine aktiva, tak by si nakupoval tie. Nic ine nez sympatie za tym nie je.

Inak samozrejme treba pozerat na rocny vynos, mozne problemy s obsadenostou, ci si vies najomnikov najst sam, alebo budes platit provizie realitke a tak podobne. To znamena rozne nezanedbatelne vydaje a vypadky, ktore znizuju kalkulovany vynos.

Dalej sa da poobzerat po dividendovych akciach, po dlhopisoch s rozumnym pomerom riziko/kupon, prenajom komercnych priestorov (obchody, kancelarie, sklady), proste je toho milion.

Casom sa ti stane jedna vec. Jednotlive male investicie ta budu otravovat a ty budes chciet vsetko predat a nakupit za 20 garazi jednu velku nehnutelnost. S drobnostami je proste otrava. To sa stane fakt kazdemu. Doporucujem precitat blogy (clanky o realitach) u Johna Vanharu a Fandora napriklad.

No a toto je velka vyhoda cennych papierov (akcie, dlhopisy, ...) - proste ich len dokupis. Ked ich mas viac, tak s nimi nemas vacsie starosti. len toho isteho nakupis viac.
Pri bytoch je to ine - ked mas jeden, je to v pohode. Ked mas desat, tak ta to otravuje a chces ich predat a kupit za to jednu budovu.
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

velmi dobry prispevok filip.

ja to vnimam tak, ze je vacsia moznost diverzifikacie v porovnani s jednou drahou nehnutelnostou - mozes posobit aj trochu obchodnicky, spekulovat na cenu a podobne. (to ale nemusi vyhovovat kazdemu)
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
karol87
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po 29 04, 2013 1:13 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa karol87 »

Dakujem Filip za Tvoj prispevok, a zaroven prepac za moju neskorsiu odpoved - musel som odist na skok mimo SR.

Tie garaze ma uprimne chytili, Johna citam pravidelne niekolko rokov, o Fandorovi som len pocul, zacnem ho sledovat :) Dakujem za tipy!

Tie cenne papiere zneju tiez zaujimavo, ale toho som sa vzdy bal (mozno preto, ze o tom nic neviem) - mam strach kupit cenne papiere firmy, ktora potom pojde dole vodou a pod., bojim sa ze to clovek musi stale sledovat aby vedel ako sa firmam dari a tak - ale ono to asi bude sposobene tym, ze o tejto teme toho moc neviem... Na druhu stranu opice :) Proste tie reality su mi nejako k srdcu blizsie :)

Skutocne Vam vsetkym dakujem za prispevky, velmi ste mi pomohli :)
lukas-svk
Gold Member **
Príspevky: 423
Dátum registrácie: Ut 22 12, 2009 8:57 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa lukas-svk »

ono moze vyvstat aj otazka ci pouzit aktualne prijmy na budovanie pasivneho prijmu alebo pouzit terajsi prijem na zvysenie buduceho prijemu (investicia do vzdelania, vedomosti, technologii, pristrojov, rozbehnutie vlastneho podnikania alebo zlepsenie toho stareho atd.) a nasledne lahsie budovat pasivny prijem.

S prijmom 2000e/mesiac mi pride lahsie investovat do seba a snazit sa nadalej zvysovat prijmy. Akakolvek dalsia aktivita napr byty alebo garaze chce dodatocny cas. Ja napr stale uvazujem ze v pripade takych aktivit by som rozhodne chcel mat trosku vaciu rezervu vo vyske prijmu aby som vedel lahsie zvladnut aj pripadny neuspech.
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

lukas - ale napriklad garaze mozes nadobudat postupne aj 10 rokov a nadalej na sebe pracovat
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
slimak
Platinum Member ***
Príspevky: 798
Dátum registrácie: Po 08 12, 2008 9:11 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa slimak »

marco napísal:lukas - ale napriklad garaze mozes nadobudat postupne aj 10 rokov a nadalej na sebe pracovat
v bratislave garaz stoji 10 000? U nas vdedine 6 000. Unas si tir auta co nemaju ani cenu inak vazia.
Používateľov profilový obrázok
Chris
Platinum Member ***
Príspevky: 654
Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
Been thanked: 1 time

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa Chris »

Jaka bola slimakovho príspevku ?
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa filip glasa »

v bratislave garaz stoji 10 000?
ako kde. kludne aj 20 000.
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

da sa vsimnut ale jedna zaujimava vec. v prenajmoch garazi nieje az taky markantny rozdiel, vzhladom na cenu, alebo lokalitu. vynimka je mozno prave BA 1. cize je dolezite sledovat si hlavne vynosnost. "vyhoda" za vyssiu cenu je skor lepsia likvidita a rychlejsia prenajimatelnost, na prenajmoch sa to velmi neprejavuje.
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 11207
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Bydlisko: Bratislava
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa filip glasa »

Dobre su garazove statia v novostavbach, kde su uz vypredane a neda sa nic zohnat. Novostavby zvacsa vobec nemaju vonkajsie parkoviska (resp. su velmi male).
Lenze tie statia sa v takejto chvili vobec nedaju kupit.
Pri vystavbe sa niekedy daju kupit, ale niekedy ich predavaju len k bytom.
marco
Silver Member *
Príspevky: 208
Dátum registrácie: Pi 11 05, 2012 11:27 pm

Re: Pasivny prijem z Investicie?

Príspevok od používateľa marco »

tak to mam aj ja.

ale vzdy je dobre, ak to nieje len statie, ale je to aj zakryte branou ako klasicka garaz - potom je viac zaujemcov, ktori to vedia vyuzit aj ako sklad atd. nehovoriac o tom, ze v tychto objektoch (aj v novostavbach) sa casto vyskytuju kradeze.
"Who has a lot of money, can speculate.
Who has little money, must not speculate.
Who has no money, has to speculate."(A. Kostolany)
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"