V marci by som potreboval (stavebny) uver

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
klingac01
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut 20 08, 2013 3:35 pm

V marci by som potreboval (stavebny) uver

Príspevok od používateľa klingac01 »

Dobry den
Citam tento portal uz dlhsie a dost som sa tu na nom naucil. Teraz potrebujem konkretnejsiu radu. V marci/april 2014 by som potreboval cca 18000e na investiciu. Najlepsie podla toho vychadza stavebko. Mam stavebne ale len od zaciatku roka cize tam vela este nie je. Pravidelne nan prispievam aby som mal na stav. premiu. V decembri zalozim stavebka na oboch rodicov - vlozim na ne to minimum, aby som taktiez ziskal premiu. Zaciatkom roka (januar) by som na ne dal opat to minimum na premiu a potom ich spojil. Dostanem za ne premiu na konci roka 2014 aj ked ich napr vo februari spojim ? Konkretne mam PSS . Problem ale je s hodnotiacim cislom . Ako som sa tak len zbezne informoval potrebujem aspon cislo 5. A to neviem ako dosiahnem. Resp. asi nestihnem dosiahnut i ked budem mat relativne dost penazi za kratke obdobie. Jedna sanca by bola asi v zruseni terminaku (3000e a konci mi v marci 2014) u postovej banky - 2,8% a vlozeni penazi na moje stavebko? Ale to pravdepodobne pridem o cely urok doteraz. Ci sa mi to oplati. Pocitam aj s tym medziuverom ci je vobec vyhodny. Ludia co ste tu od fachu skuste ma nejako naviest na spravnu cestu :D a ci vobec rozmyslam dobre.
Dakujem vopred.
incognito
Gold Member **
Príspevky: 380
Dátum registrácie: Ut 05 07, 2011 10:03 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 36 times

Re: V marci by som potreboval (stavebny) uver

Príspevok od používateľa incognito »

Napis mi spravu, na co konkretne peniaze potrebujes a potom mozeme zacat hladat riesenie...

Kazdopadne, ak ti ta investicia nebude vynasat aspon 10%p.a., tak medziuver NIE je vyhodny...
gangstro
Príspevky: 74
Dátum registrácie: St 25 05, 2011 2:40 pm

Re: V marci by som potreboval (stavebny) uver

Príspevok od používateľa gangstro »

Medziúver nie je vhodný:)Ako písal kolega hore.
Hodnotiace číslo rastie z tvojich úrokov - čím viac úrokov získavaš - tým viac rastie.
Ak by si chcel stavebný úver - musel by si na dva roky vložiť takú sumu ako chceš úver.Vložíš 5000 eur a za dva roky dostaneš stavený úver 5000 eur + tvojich 5000eur.
Takže čím menej vložíš - tým dlhšie čakáš.
Prémiu dostaneš aj keď by to stavebné sporenie trvalo jeden deň a prišli by tam peniaze.
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"