rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch atd

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
sinep
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12 02, 2017 2:17 pm

rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch atd

Príspevok od používateľa sinep »

Zdravim,

som tu novy, dufam, ze tato otazka sem patri, vhodnejsiu sekciu som nenasiel.
Zaujimalo by ma, ze preco su na roznych financnych strankach ako napriklad Yahoo Finance, Google Finance, Stock Market Watch a potom oficialna stranka danej firmy reportovane odlisne hodnoty pre volume k urcitemu dnu.
Pozrime sa napriklad na volume Lockheed Martin k 12-12-2016.

Yahoo Finance: 7 080 300
https://finance.yahoo.com/quote/LMT/his ... equency=1d" onclick="window.open(this.href);return false;

Google Finance: 7 080 271
https://www.google.com/finance/historic ... WCswHOr4No" onclick="window.open(this.href);return false;

Stock Market Watch: 7 079 560
http://thestockmarketwatch.com/stock/st ... F22%2F2017" onclick="window.open(this.href);return false;

a nakoniec oficialna stranka Lockheed Martin: 7 078 760
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zht ... ereturned=" onclick="window.open(this.href);return false;

Moj odhad, je ze to moze byt sposobene tym, ze niektory poskytovatelia financnych dat zahrnaju aj udaje za pre-market a after-hours obchodovanie do vypoctu volume k danemu dnu ale aj tak, 4 rozne cisla?

Dufam, ze mi niekto bude vediet poradit. Vopred dakujem
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch

Príspevok od používateľa Airmike »

panuje vseobecna mienka, ze burza je prostredie, ktore je vysoko regulovane, plne transparentne a centralizovane miesto kde sa obchoduje s akciami . realita je taka, ze dnesnu burzu v amerike tvori myslim 12 oficialnych obchodnych systemov zo statutom burzy a dalsich 48 alternativnych obchodnych systemov, ktore nemaju statut burzy ale plnia jej funkciu.

neviem to povedat celkom s istotou, ale pride mi celkom dobre mozne, ze mozu existovat drobne rozdiely, pokial sa zbieraju data zo vsetkych miest, kde sa s akciou obchoduje. akcii su tisice.
sinep
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12 02, 2017 2:17 pm

Re: rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch

Príspevok od používateľa sinep »

dakujem za odpoved. Preco su ale ceny potom vsade rovnake? Nemali by sa aj tie lisit?
Airmike
Guru Member ****
Príspevky: 2307
Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 27 times

Re: rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch

Príspevok od používateľa Airmike »

ja neviem ako presne beru google a yahoo data, ale oni niesu poskytovatelia presnych financnych dat. predpokladam ze cenu beru z roznych zdrojov, kazdopadne to co viem povedat s urcitostou je, ze na trhu vyrovnavaju rozdiely arbitrazne algoritmy, takze cena je +/- vsade rovnaka. samozrejme lisit sa moze o par centov , aj sa lisi. staci si len pozriet na strankach BATS co je jedna skupina, ktora obhospodaruje niekolko obchodnych systemov, ze ani v ramci tejto skupiny nie je cena v kazdom momente rovnaka. http://www.bats.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

preklikaj si napriklad svoju akciu v roznych systemoch. BZX, BYX, EDGX, EDGA

uvidis, ze sa lisi nielen volume ale aj cena
sinep
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12 02, 2017 2:17 pm

Re: rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch

Príspevok od používateľa sinep »

Dakujem ale na danej stranke neviem najst ziadne informacie k Lockheed Martin a uz vobec nie ku dnu k akemu potrebujem. Mimochodom, nikdy som skupine Bats nepocul a na internete som nenasiel informacie k systemom BZX, BYX, EDGX, EDGA, co je to prosimta? Dakujem
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 15693
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 989 times
Been thanked: 1343 times

Re: rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Sinep. Burza sa už nedá chápať ako tradičná burza, kde makléri sprostredkujú obchody. Veľa obchodov ide cez plne elektronické systémy ( ECN = Electronic Communication Network ), kde sa ponuka a dopyt párujú automaticky. Je viac takých systémov...aj tradičná burza ako NYSE ( Newyork Stock Exchange) má svoju ECN ktorá sa nazýva Arca. Ďalej je tu burza Nasdaq - ktorá funguje plne elektronicky a združuje viac takých systémov a potom sú tu iné ECNky, ktoré jednoducho môžeme nazvať ako elektronická burza. Ich účelom je vytvárať trh kde sa párujú príkazy na kúpu a predaj. Aj taký broker, ked má dajme tomu milión klientov, tak môže mať vlastný párovací systém a ked ty s tým súhlasíš a je ti jedno kde sa realizuje tvoj príkaz, tak to broker spáruje najprv u seba až potom to ide na burzu...

Ja si myslím že aj kvôli tomu nie sú žiadne presné a jednotné čísla. Sú to milióny transakcií cez desiatky rôznych párovacích systémov. Za dáta na jednotlivých burzách sa platí, preto sú dáta oneskorené..zvyčajne 10-20 minút. Ale sú aj také systémy, ktoré sú zadarmo a preto napr. Yahoo uprednostňuje jeden z takých systémov aby ukazoval akože real-time price, ktorá sa približuje tej skutočnej platenej, ale nie je presná ako tá skutočná ( je real-time iba v tom jednom systéme)...lebo tá skutočná real-time price (skutočná last price zo všetkých systémov ) musí byť platená a k jej odberu musíš byť zaregistrovaný.

Myslím, že nemá prakticky význam si s tým lámať hlavu. Close price, čiže EOD dáta (end of day) sú zvyčajne rovnaké a pri tých objemoch sú tie odchýlky štatisticky nepodstatné. Okrem toho ECN bežia aj mimo burzových hodín...čiže aj vtedy sa vytvára objem a každá ECN má rôzny čas fungovania. Napr. Arca funguje už od 10 ráno a zatvára o 2 ráno...čiže 16 hodín. Ked máš napr. akciu listovanú na NASDAQu, tak cez deň môžeš predať/kúpiť na volnom trhu, alebo, ked máš brokera s priamym prístupom na burzu (direct access), tak ju môžeš predávať/kupovať cez ECN ktorú si ty sám vyberieš.Ale napr. o 11 ráno, ked máš akúkolvek americkú akciu, tak funguje iba jedna ECN: Arca. Poobede sa k nej pridá druhá: Inet (patrí Nasdaqu), tretia Edge, DirectEdge...BATS atd...a počas dňa (trading hours) už fungujú všetky.
sinep napísal:Dakujem ale na danej stranke neviem najst ziadne informacie k Lockheed Martin a uz vobec nie ku dnu k akemu potrebujem. Mimochodom, nikdy som skupine Bats nepocul a na internete som nenasiel informacie k systemom BZX, BYX, EDGX, EDGA, co je to prosimta? Dakujem
LMT je akcia listovaná na NYSE, takže najlepšie urobíš ked burzové informácie o LMT budeš hľadať na NYSE.com. Ale ked si chceš pozrieť aj presné objemy obchodov cez ECN mimo burzových hodín, tak to nájdeš na stránke Nasdaqu, v kolónkach Premarket Quote a Afterhours trading. Tu máš napríklad presné objemy a časy ako sa akcie LMT obchodovali po zavretí trhov v piatok: http://www.nasdaq.com/symbol/lmt/after-hours" onclick="window.open(this.href);return false;. Keby si mal direct access brokera a real-time dáta, tak to môžeš sledovať obchod po obchode, aj s ECN na ktorej sa to spárovalo. Tie informácie možno nájdeš aj zadara na niektorých iných finančných portáloch...Ináč, keď už používaš Yahoo, Marketwatch a Google Finance, tak ti poradím ešte finviz.com , prípadne barchart.com.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
sinep
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne 12 02, 2017 2:17 pm

Re: rozlicne hodnoty volume na Yahoo,Google,StockMarketWatch

Príspevok od používateľa sinep »

dakujem pekne za rozsiahlu odpoved, dobre sa to citalo a asi najviac sa to priblizuje odpovedi na moju otazku. Dakujem aj za odporucane stranky.
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"