Dlhodobé investovanie na dôchodok

Zadajte dopyt na konkrétnu požiadavku sporenia, investovania či poistenia seba, alebo rodiny, alebo vypracovanie finančného plánu.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
oliverka
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Pi 24 02, 2017 10:43 am

Dlhodobé investovanie na dôchodok

Príspevok od používateľa oliverka »

Prosím znalých o názor.
Manželia, obaja vek 42, investičné ŽP v NN – jeden od r. 1999, druhý od r. 2000. Pripoistenia: kritické choroby, poúrazová hospitalizácia, trvalé následky + smrteľný úraz, + jedno dieťa. Mesačná platba obaja po cca 55 eur.
Potrebovali by sme investovať z dlhodobého hľadiska, s cieľom aspoň minimálne si prilepšiť po odchode na dôchodok. Podotýkam, že v investovaní sa nevyznám, nie je to moja oblasť a ani nemám čas sa mu venovať.
Zvažovala som 2 varianty:
- pokračovať v investičnom ŽP + mesačne investovať do nejakých fondov cca 30 eur (do akých? aký je postup?)
- zrušiť ŽP, poistiť sa len na riziká bez sporiacej zložky + mesačne investovať väčšiu sumu do fondov (cca 150 e mínus suma na nové poistenie).
Čo myslíte? Ďakujem za názor.
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3910
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 478 times
Been thanked: 159 times

Re: Dlhodobé investovanie na dôchodok

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Neporadim, len napisem co by napisal niekto iny neskor.
Ked chcete radu ohladom rusenia alebo zmeny ŽP , tak s tym opatrne.. plus, bolo by nevyhnutne napisat uplne do detailov, o ake ŽP sa jedna.. je tu zopar ludi, ktori sa tomu venuju a verim ze coskoro pridu prispiet :) oni urcite pridu a poradia :)
Odoslané z počítača
peter.cmorej
VETERAN MEMBER *****
Príspevky: 3249
Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Re: Dlhodobé investovanie na dôchodok

Príspevok od používateľa peter.cmorej »

to IZP treba vidiet. Ci ho nahradit cisto rizikovym poistenim zavisi od jeho priebeznych poplatkov a od Vasho zdravotneho stavu. Sporenie do fondov Vam tie mozem odporucit. Napiste mi email alebo spravu
Napísať odpoveď

Návrat na "Potrebujem investovať, sporiť, poistiť sa"