JUGGLER - Obchody

Trading, tipy na obchody a investície, zverejňvanie pozícií, denníky traderov a investorov
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2609 times
Been thanked: 2946 times

Re: JUGGLER - Obchody

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Update:
ES 1236 ( minimum bolo 1218, max. 1244 )
Na trhu prevláda mierny optimizmus. Pramení z očakávaní, že Berlusconi odstúpi do nedele a nahradí ho bývalý eurokomisár Mário Monti.
Trh očakáva, že pod vedením Montiho dokáže Taliansko presadiť ozdravný plán.
Medzitým sa znížili prognózy rastu HDP EU v 2012 z 1,8% na 0,5%.
Makrodáta z Číny naznačujú ochladenie ( Čína v noci -5%..polovica s toho je reakcia na US)
Technicky to vyzerá na pullback k 1250. Pohoda. Ešte budú v hre makrodáta.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1250
eurooptimizmus graduje.
Horná komora v Taliansku schválila ozdravný rozpočet, keď to zajtra schváli aj dolná komora Berlusconi odstúpi. Po jeho odstúpení sa už nebude v bezvládí čakať 3 mesiace na predčasné volby, ale vlády sa ihneď chopí eurotechnokrat Monti ( ten istý scénar Brusel naaranžoval v Grécku ).
Ceny dlhopisov vzrástli, uročenie kleslo pod 7. Dôvod na oslavu ?
Zatial ostávam v polovičnej pozícii na pokles, rozum velí dokupovať, ale mám strach, že po víkende - po odstúpení Belusconiho - bude optimizmus pokračovať.

Fascinuje ma, ako sa reálna situácia zhoršuje, ale investori stále veria, že ceny akcií budú rásť. V US po zlom HDP reportovanom v auguste vypukol výpredaj. V EU na znižovaníe prognóz HDP investori kašlú. To bude plaču, keď utrpia straty.

to Coudy:
Coudy napísal:Super! A keby si to teraz longol s targetom 1250 a aj by to tam došlo, tak by si bol capo di tutti capi. :D
Blahoželám k úsudku. Škoda, že si to nestrejdoval !
Prílohy
ES 11.11.2011.png
ES 11.11.2011.png (9.51 KiB) 12541 zobrazení
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
Coudy
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 22 06, 2007 9:14 pm
Has thanked: 36 times
Been thanked: 6 times

Príspevok od používateľa Coudy »

Longol som neskôr ES na 1225 a bol som vystopkovaný na 1222, vzápätí sa to rozbehlo...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

QG (mar12) in 3,68

- konzultoval som s naším plynárom (Kocinavi) a podľa jeho vzoru zadal order
- prečo nie? ...veď ,,cena plynu môže iba stúpať,, :lol:
- order sa chytil, tak uvidíme :roll:
- cez víkend kolega napíše argumenty
- mne stací pohľad na graf a stávka na to, že ,,príde zima,,.
- prečo to neskúsiť?

P.S. ES 1260. Trhy idú proti, ale nevzdávam to. I napriek tomu, že tento víkend taliani asi vytiahnu posledné esá z rukáva a eufória môže v pondelok vygradovať, verím, že polovičná pozícia stojí za podržanie.

Pekný víkend.

90 min. graf plynu:
Prílohy
Plyn 3-12.png
Plyn 3-12.png (8.03 KiB) 12478 zobrazení
Ir0nman
Dátum registrácie: So 05 11, 2011 11:19 am

Príspevok od používateľa Ir0nman »

JUGGLER napísal:QG (mar12) in 3,68
Peto, mohol by si prosim k vstupom napisat aj stopky?
Dik.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ir0nman napísal: Peto, mohol by si prosim k vstupom napisat aj stopky?
Dik.
Zatial som nedal SL. Vyzerá to dosť nelikvidne. Uvidím cez trading hours. PT 3,96

ES short 1269,75
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ES cover 1256,25 ( +13,5 b. )

- SPXU naďalej držim ( celkove som teda na short, len krátkodobo vidím trh neutrálne)
- trejdom na ES som v podstate vykompenzoval stratu, ktorú mám na polovičnej pozícii SPXU
Prílohy
ES pon 14.png
ES pon 14.png (6.5 KiB) 12379 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1253. Americké trhy zjavne nevedia kam sa vybrať...

Som spokojný, lebo trejd ES s nástupom včera po polnoci bol tým pádom ,,jednohubka,,
Bola to hra na to, že to pri malom objeme to malí hráči zbytočne tlačia hore...pri malom objeme to už nadmerne tlačili v piatok ( v USA bol polosviatok ) a veľkí hráči už dávno mali v cene Taliansko, Grécko a spol.
Dnes sa dostávajú do ceny dalsie očakávania. V prvom rade si Amerika rieši svoje problémy okolo dlhu - okolo toho narastá nervozita. Do konca mesiaca by mali vyriešiť kolko škrtov a šetrenia ich čaká podla toho, čo schválili v auguste.
Podotýkam, že ak by sa nedohodli, tak v hre môže byť dalsie zníženie ratingu.
Ak sa dohodnú, tak pre trhy to nemusí byť dobrá správa - lebo vela šetrenia v kríze bude tlak na ekonomiku ( potrebovali by presný opak, napr. QE 3 ).
Neviem či ste zaregistrovali maličkosti akože Slovinsko má tiež úrokovú sadzbu na dlhu už 7%.
Trh si to nevšíma, lebo Slovinsko je 5x menšie ako ,,malé,, Grécko, ale pre mňa to má výpovednú hodnotu, kam speje EU.
Zajtra zaútočia eurobyrokrati na ratingové agentúry. Prídu z reštrikciami, aby mali ratingovky čo najmenší vplyv na trh. Pokladám to za dalšiu reguláciu, ktorá sa nebude páčiť investorom.
To môžeme rovno novinárom zakázať písať o kríze...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1246

- Monday’s decline in equities came along with a weakening euro after Italy sold 3 billion euros of five-year notes priced to yield 6.29%, the loftiest level since mid-1997.
- Stocks in Hungary took a hit on Monday after Fitch Ratings on Friday affirmed the country’s long-term credit rating at BBB-minus, but revised its outlook to negative from stable.
-Spain’s 10-year government bond yield spiked back above 6% for the first time since early August, rising by 25 basis points to 6.07%.

Otázka pre value investorov:

Kolkonásobok operačného zisku na rok dopredu sa pokladá za primeranú ocenenosť ?
- teraz je: “The market’s valuation level, at 12 times estimated 2012 operating earnings for the S&P 500, continues to provide a valuation cushion ....
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1240

- zlé správy z EU
- HDP eurozóny za Q3 je len +0,2% ( Grécko a Taliansko je s toho výpočtu vyňaté! )
- V nemecku klesol ekonomický sentiment viac ako sa očakávalo
- úročenie dlhopisov rastie, kým ECB ich nenakupuje dosť razantne:
Itália 7%, Spain 6,22 a F 3,6%... vcera už boli problémy s predajom dlhopisov
- euro klesá ( -0,6%)
- Grécko znova neplní deficit 7,5% ale očakáva až 9% ( čítal som už včera, ale ohrozuje to dalšiu tranžu z pomoci)
- o 14,30 budú makrodáta z USA...predbezne v zverejneniach je tam WMT slabší a HD lepší
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Update: ES 1245
makrodáta US boli dobré. Trh dnes môže ist hore.
Krátkodobo som neutrálny, nemením však celkový pohlad na short.
Tango
Gold Member **
Dátum registrácie: St 16 11, 2011 7:49 pm
Has thanked: 11 times
Been thanked: 30 times

Príspevok od používateľa Tango »

Osobne myslim, ze stejne nakonec vse vyrazi nahoru. nyni konsolidace v trianglu na SPX a brzy break Up. Jsem Long SSO za 46USD.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Tango napísal:Osobne myslim, ze stejne nakonec vse vyrazi nahoru. nyni konsolidace v trianglu na SPX a brzy break Up. Jsem Long SSO za 46USD.
Nemá to dôvod vyraziť. S toho bude ,,falling knife,,. Malé objemy svedčia o tom, že amatéri nakupujú, ale veľkí vyčkávajú. A vo vzduchu neustále visí výpredaj a panika.
Moja taktika dnes bola na long intraday s tesnou stopkou UPRO (3x SPX) z 59,85 na 60,97...reportoval som to na ICQ ), ale pritom mám neustále otvorený short SPXU, aby som neminul silný výpredaj a paniku, ktoré visia vo vzduchu. A len čo som vybral zisk na long, v závere dňa začal makať i môj short.

P.S. Dnešný výpredaj pred close treba brať ako malú vzorku toho, čo nás čaká. Skôr, či neskôr padnú trhy na hubu, podľa mňa niekoľko stoviek bodov. Aj s menšou pozíciou sa budú dať úplne pohodlne zarobiť pekné peniaze.

V 2008/2009 som to ani spolovice nevidel tak na SHORT ako teraz. Na 100% sa pripájam k názorom Honzajsa.

Tango? Ty si ten Tango, čo si kedysi chodil na traders.cz?
Prílohy
ES streda 16.11.png
ES streda 16.11.png (6.41 KiB) 11468 zobrazení
Tango
Gold Member **

Hej som :)

Nicmene protoze to vypada hodne na short, bude z toho nakonec Up rally ... :wink:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Tango napísal:Hej som :)

Nicmene protoze to vypada hodne na short, bude z toho nakonec Up rally ... :wink:
Tak ahoj. Rád Ťa vidím. Ja prispievam posledné roky tu. Chodím aj na traders, ale tam už nie je s kým debatovať.

Bear market rally je vždy možná. Samozrejme. Keby nie, tak na short do toho vrazím majland. Fundamenty USA sa tento kvartál zlepšili a je jasné, že americké akcie sa mnohým javia podhodnotené. Navyše, voľby v USA sa blížia, a štatisticky sa očakáva prudký rast.
Lenže starí burziáni vedia, že Amerika je príliš globalizovaná na to, aby v konjuktúre prežila recesiu Európy. Nemožné. Skôr, či neskôr sa kríza preleje celým svetom.
A navyše. Kríza 2008/2009 bola o bankách a to stačilo na pád -60%. Teraz to bude o bankách a štátoch.
Upozorňujem, že risk/reward na short je vynikajúci. Na long je veľmi zlý. Som o velkom páde natolko presvedčený, že si bez pozície na short nedovolím minúť ani jeden overnight, ani jeden víkend... Na long si akurát zadaytrejdujem. Po dobrých makrách ako včera a dnes.

Drž sa Tango.
Tango
Gold Member **

Oni to politici s centralnima bankama nakonec nejak udelaj, ocekavam globalni QE... Dalsi velka krize a velke poklesy akciovych trhu nikomu nevyhovuji. Takze i pres aktualni odmitani ECB a Nemecka nakonec i euro tiskarna spusti a prijde neco podobneho jako loni na podzim. :) A mezitim smaozrejme vysoka volatilita s pohyby na obe strany. :wink:
Prílohy
sp.png
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Skutočné QE si môžu dovoliť len amíci. Tí sa môžu smiať a tajne tlačiť kolko chcú. Europa si bude musieť dať pozor na hyperinfláciu. Sme v kýbli. Nemáme zbrane, ani jednotu ako amíci.
Prílohy
Double deep.JPG
Ferin007
Platinum Member ***
Dátum registrácie: St 11 07, 2007 4:14 pm

Príspevok od používateľa Ferin007 »

Juggler: Proč ses tak upnul zrovna na tenhle obrázek? Podobných internet chrlí každej den stovky, pokaždý s jinýma číslama, trendama a časovýma horizontama. Se ti tam tak líbí ta setinová přesnost? ;-)
Jinak je pravda, že v EU není po QE taková vůle. Ale není důvod, aby Evropě hrozila hyperinflace víc, než Améru. Spíš naopak. Nebo mi něco uniklo?
Pokud jde o ten trend, v roce 2009 taky všichni mluvili jen o tom, jak to ještě pude dolů. A jaká byla realita? Teď je situace prakticky identická, všude plno pesimismu. Tím neříkám, že to dopadne stejně, na šablonovitý chování trhů nevěřím, je v tom vždy příliš mnoho proměnných a to i mimo ekonomii.
Uvidíme, jak to dopadne.
Tango
Gold Member **

JJ, v prvnich mesicich 2009 tez vse vypadalo neskutecne spatne, v 2002 ucetni skandaly take. Vyhledy spatne, akcie v horsi kondici nez nyni, vubec to nevypadalo na to, ze by nekdo mel pomyslet na nejake velke nakupy. Nakonec vse vyustilo ve velke rusty. Nyni to samozrejme nevypada ruzove, ale stejne to nakonec administrativy s centralnima bankama nejak usmouli (global QE a dalsi akce).
Dluhy lze resit rustem, bankrotem, snizovanim vydaju a inflaci. Bankroty si nikdo nepreje, snad jen u Recka, snizovani vydaju probiha. Takze se prida jeste snaha stimulovat ekonomiky k rustu (QE...) a vyssi inflace, ktere se naoko zatim nekteri (ECB, Nemecko,..) brani.
Pokles trhu (SP500) o nekolik stovek bodu neocekavam (nicmene vsichni vime, ze na burze je mozne cokoliv, i to absolutne neocekavane). Ocekavam drive ci pozdeji vetsi rusty trhu, ovsem pocitam i s kratko-strednedobymi moznymi poklesy. Obchoduji pozicne, dale do poklesu akumuluju na Long vybrane akcie a komodity, nemalou cast portfolia drzim jiz 2 roky ve fyzickem zlatu a stribru.

P.S: - taktez zdravim Jugiho, dlouuuho jsme se chatove a forove nevideli. At se dari :) :wink: Ale to preji samozrejme vsem
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ferin007 napísal:Juggler: Proč ses tak upnul zrovna na tenhle obrázek? Podobných internet chrlí každej den stovky, pokaždý s jinýma číslama, trendama a časovýma horizontama. Se ti tam tak líbí ta setinová přesnost? ;-)
Neupnul. Je to jediný, ktorý som si dal do pameti. Kašlem na grafy, čo maľuje kdekto po internete. Jeden som potreboval, tak som si ho skopíroval. Takisto ma nezaujímajú názory ,,market guruov,, z ktorých polovica to vidí pesimisticky a druhá optimisticky.
Čokolvek čítam - čítam to len pre fakty a argumenty a puzzle o tom, kde sa vyberie trh si skladám sám.
Ferin007 napísal: Pokud jde o ten trend, v roce 2009 taky všichni mluvili jen o tom, jak to ještě pude dolů. A jaká byla realita?
Realita bola, že to padlo -60%. Ale ty myslíš asi tých sráčov, čo mluvili o ďalšom páde, keď to bolo -50%. Ja som vtedy nakupoval na long.

Poviem k tomu len jednu vetu:
Trh sa pohybuje zatiaľ v 2011 okolo ,,nuly,, a v 2008 sa ani zdaleka nedialo to, čo teraz.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Tango napísal:JJ, v prvnich mesicich 2009 tez vse vypadalo neskutecne spatne, v 2002 ucetni skandaly take.
Pre mňa nie. Ja som nakupoval. Pre mňa bol pokles -60% prehnaný - iracionálny.
Lenže pri tom ako sa situácia vyvíja teraz, za iracionálne pokladám aj to, že sa trh drží na ,,nule,,. Čakám na moment, keď si investori uvedomia, že ich v dohľadnej dobe nečaká žiadny rast akcií. Od toho momentu nastane výpredaj. A z výpredaju je už len krok k panike, lebo vtedy si zároveň uvedomia, že treba vyberať straty.
Tango
Gold Member **

Ja teda na Daxu vidim cca 35% ni pokles, nerek bych ze jsou trhy na 0. :)

Ja podzim 2008 a jaro 2009 take nakupoval a nakupuji, opatrne, i nyni :wink:
Prílohy
dax.png
dax.png (6.04 KiB) 11523 zobrazení
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ja nepisem o DAXe, Tango. Ja o voze, ty o koze?
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Št 17 11, 2011 2:43 pm, upravené celkom 1 krát.
Ferin007
Platinum Member ***

JUGGLER napísal:Realita bola, že to padlo -60%.
Realita byla, že to nepadlo vůbec, ale naopak vystřelilo nahoru.
Psal jsem o roce 2009. Žes jel na long vím a budiž ti to ke cti. :wink:
JUGGLER napísal: Trh sa pohybuje zatiaľ v 2011 okolo ,,nuly,, a v 2008 sa ani zdaleka nedialo to, čo teraz.
Trh se pohybuje okolo nuly možná v Améru, ale v Evropě rozhodně ne.
Reálně se zatím neděje nic, zatímco v roce 2008 docházelo k tvrdým krachům, nijak neřízeným.
Samozřejmě, že problémy můžou ještě vygradovat (a čekám, že v nějaké míře k tomu dojde), píšu o tom, k čemu zatím došlo/nedošlo.
Ale v roce 2008-2009 byly taky noviny, internet a televize plný těch nejčernějších scénářů, jak hypotéky nakonec nebude splácet nikdo, jak se vzápětí krize přelije i do dluhů z kreditních karet, jak následně zkrachujou všechny banky a zřítí se celej finanční systém, jak se londýnská City úplně vylidní, apod. A prd. Lehmanama to v podstatě začalo i skončilo.
Člověk má tendanci nepříjemnosti zapomínat.
Máš pravdu, že teď jsou v tom naplno namočený i státy, od Aljašky až po Gibraltar, ale na jedné straně mají taky státy, pokud se nedostanou do vleku událostí jako Řecko, daleko větší možnosti jak to "zašolichat" (a nemyslím to čistě pejorativně), a na druhé straně jsou teď posle mě ekonomika i jednotlivý firmy na případnou recesi/zpomalení daleko líp připravený. V roce 2008 to byla v podstatě bomba z čistýho nebe, po 20 letech nepřetržitýho růstu si to nikdo neuměl pořádně představit a nikdo na to nebyl připraven, ve většině firem byla přezaměstnanost a nákladová rozežranost, banky byly plný virtuálních produktů, který se sypaly jak domečky z karet, na všem obrovský páky apod. Tyhle věci teď nejsou. Banky jsou sice plný toxických dluhopisů, ale reálných, který se jen tak přes noc neodpaří.
V neposlední řadě je taky podle mě konsensus obyvatel k případné recesi a utáhnutí opasků daleko větší než před 2-3 lety- Zaprvé nejsou teď tak rozežraní a zadruhé zatímco v roce 2008 nechápali, proč mají "pikat" za něco, co způsobili "bezskupulózní tradeří a penzijní a hedgeový fondy" daleko za oceánem, dnes je jim jasný (aspoň velké části), že jsou za tím reálný dluhy, který projedli i oni a který si dovedou materiálně představit.
Tím rozhodně netvrdím, že se v podstatě nic neděje a že pojedeme nahoru. Ale je potřeba zasadit věci do kontextu a ne jen sýčkovat.
Ferin007
Platinum Member ***

JUGGLER napísal:Ja nepisem o DAXe, Tango. Ja o voze, ty o koze?
Pokud se nepletu, použils slovo "trh". A trh není jen amér. I když ty obchoduješ americký indexy.

Na druhé straně je pravda, že potenciál poklesu je tím pádem v Améru podstatně větší.
Naposledy upravil/-a Ferin007 v Št 17 11, 2011 3:05 pm, upravené celkom 1 krát.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ferin007 napísal:Realita byla, že to v 2009 nepadlo vůbec, ale naopak vystřelilo nahoru.
Nehádam sa. Máš pravdu. Nepadlo, ale vystrelilo... Aj tak sa to dá vidieť...
Prílohy
SPX 5r.JPG
SPX 5r.JPG (12.57 KiB) 11518 zobrazení
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Št 17 11, 2011 2:56 pm, upravené celkom 1 krát.
Ferin007
Platinum Member ***

JUGGLER napísal: Pre mňa nie. Ja som nakupoval. Pre mňa bol pokles -60% prehnaný - iracionálny.
Ještě poslední poznámka. Ano, tys nakupoval. Ale třeba honzajs dál věrozvěstoval další apokalypsy (pády dalších bank, kreditní karty apod.). Teď jste zajedno. O čem to vypovídá?
I sám honzajs mi teď přinde spíš nejistej. Jistě, zainvestoval do zlata a stříbra, ale to je ochrana proti lecčemus. Krom toho, do nich investoval i v roce 2008. Ale tehdy přesně odhadl/věřil informacím, který shromáždil, k čemu v roce 2008 dojde, a správně a konkrétně to zobchodoval. Udělal životní obchod na bankovních putkách. Teď nic takovýho.
Tango
Gold Member **

Ano, souhlasim s Ferinem, vidim to velmi podobne :)

Na druhe strane si samozrejme uvedomuji mozna rizika, ale trhy se proste daji "ridit a manipulovat" administrativami a velky deletrvajici pokles politikum a vladnoucim garnituram i bankovnim lobby vyhovovat nebude, takze udelaji vse proto, aby podporili trhy. Takze zatim stale jsem pripraven dalsi pripadne poklesy akumulovat a na velke propady trvajici delsi dobu to nevidim. Take ta rostouci ropa posledni dny na nejake obrovske problemy a recesni ocekavani neukazuje.
Ferin007
Platinum Member ***

JUGGLER napísal: Nehádam sa. Máš pravdu. Nepadlo, ale vystrelilo... Aj tak sa to dá vidieť...
Myslím, že se tady nemusíme tahat za slovíčka a meřit si pindíka, kdo ho má většího. :wink:
Napsal jsem "v" roce 2009 (nikoliv "na začátku" roku 2009) taky všichni mluvili jen o tom, jak to "ještě" pude dolů...
Z toho je jasný, že jsem tím myslel dno. Myslím, že to z kontextu zjevně vyplývá.
PS: 60 % v tom grafu fakt nevidím. :wink:
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ferin007 napísal: třeba honzajs dál věrozvěstoval další apokalypsy (pády dalších bank, kreditní karty apod.). Teď jste zajedno. O čem to vypovídá?
Ja netvrdím, že Honzajs je zajedno so mnou... len, že teraz som ja zajedno s ním. Vidím to horšie pre pád akcií ako v 2008.
Mne Honzajs vôbec nepripadá neistej. Vtedy to videl katastroficky. Teraz to vidí katastroficky. Videl to ako jednu krízu a keď z toho bude ,,double dip,, tak to aj jedna kríza bude. To, že on videl aj skutočný koniec - finančný kolaps mu vôbec nezazlievam. Nebolo od neho ďaleko.
Na rozdiel od Honzajsa, kopa hlupákov nevidela nič. Je lepšie vidieť najhorší scénar a nezarobiť na tom nič ( zostať v cashi ) ako byť hlupák- optimista a prerobiť na tom gate.
Tí super manažéri čo stratili 50% majetku, lebo nevideli nič, nevedeli robiť nič iné, len dokupovať do straty a modliť sa, aby to nepadlo ešte viac. Pri kolapse by prišli o všetko.

To, že Honzajs zarobil na poklese mu slúži ku cti. Ja som zarobil v 2008 i v 2009 cez 70% p.a.-bez ohľadu na to, kde šiel trh. Ale zarobil som extra money na ,, výstrele,, a úplne bezprácne.
Všetko o čom tu píšem teraz je, že tentoraz vidím veľkú šancu zarobiť ,,bezprácne,, na poklese. Lenže vy chlapci pravú stranu grafu nevidíte. To je vaša smola. Budete rozprávať až o páde po páde a o výstrele po výstrele.
Naposledy upravil/-a JUGGLER v Št 17 11, 2011 3:34 pm, upravené celkom 1 krát.
Ferin007
Platinum Member ***

Juggler: Já jsem tím nijak nechtěl zpochybnit tvoje nebo honzajsovy schopnosti a zásluhy. Před vašima výnosama klobouk dolů (i když honzajs je nijak explicitně nezveřejňuje). Tou nejistotou jsem nemyslel "směr", v tom on nejistej není vůbec, stále je věrnej své pověsti "krále pesimistů" ;-), ale spíš konkrétní scénář. Žádnej jsem od něho nečetl. Chci říct žádnej srovnatelné konkrétnosti s rokem 2008. Tehdy si ho nalinkoval a úspěšně zobchodoval, snad jen setrval příliš dlouho v tom pesimismu. Teď ale žádný konkrétní putky, nic. Jen to zlato. Buď to vidí tak černě, že tady bude rozmetaný úplně fšecko a nepřežije nic ve své stávající podobě, nebo jenom ví, že je důvod k pesimismu, ale tím to končí. Což už není taky zrovna málo.
Ty snad tu pravou stranu grafu vidíš? ;-)
Já rozhodně taky nepřetýkám optimismem, bojím se ledasčehos, s nějakýma poklesama eště počítám a mám je zakomponovaný (z menší části short a z větší opatrně akumuluju na long, asi jako Tango).
Jenom píšu, že nejsu fanoušek bezbřehýho pesimismu a že není fšecko zas tak úplně černý, jak se to jeví. Nebo v to aspoň doufám.
Tango
Gold Member **

Vsak pravou stranu nevidi nikto prece :) ani Ty

O velkych poklesech a velkych shortech se melo psat kdyz byl SP500 na jare u 1400 bodu a DAX na 7500 bodech.

Ted to dalsi zarputile presvedcovani o dalsich poklesech o stovky bodu trosku pripomona Roubiniho a Honzajsa a dalsi prave na jare 2009, pred obratem trhu. Ale uznavam, ze proste ten nejhorsi scenar fakt nastat muze, jen ja s nim nepocitam ;)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ferin007 napísal:Ty snad tu pravou stranu grafu vidíš? ;-)
Hrajem to, čo vidím.

Samozrejme, nikde nie je istota. To by všetci zahodili lopaty a živili by sa na burze...

Píšem o tom, čo hrajem za seba. Keď sa ma iní pýtajú na radu, vravím nedržte akcie, nedržte fondy, nedržte dlhopisy... lebo je tu obrovské riziko straty a malá šanca na zisk.
To vravím za seba. Môj názor zadarmo. Každý nech sa zariadi ako chce.
Ir0nman

Juggler, este mas QG? Zatial bez stopky?
jogo
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
Has thanked: 202 times
Been thanked: 466 times

Príspevok od používateľa jogo »

Ferin, Tango: Jugglerove predpovede trhu sledujem od roku 2008 a mozem povedat, ze ma pri nich velmi vysoku uspesnost.
Ved sami si ich mozte pozriet v tomto fore pri dolezitych obratoch trhu v minulosti.
To nie su predpovede typu "som optimista a verim v rast trhu za kazdych okolnosti" alebo "som pesimista a predpovedam stale krizu". A raz sa mi predpoved vyplni.(aj ked za 3 roky, ale vyplni)
U neho plati, ze dokaze vidiet v trhu rast este pred rastom a pad este pred padom s vysokou uspesnostou v dohladnej dobe par tyzdnov az mesiacov.
Nebral by som ako dlhodoby investor, ktory akumuluje prostriedky v akciach, jeho predpovede na lahku vahu.
Aj ked samozrejme nikto s urcitostou nevie, ako to dopadne.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Dík Jogo.

Každú predpoveď treba brať z rezervou. Veď nikto nevie, čo bude. A fakty sa menia.
Moja tradičná predpoveď na rok dopredu na 2011 je na webe:
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... =48&t=2805" onclick="window.open(this.href);return false;

Čo nevidieť to vyhodnotím a dám novú.

Vidieť niečo rok dopredu je viac menej sranda. Ale tentoraz cítim, že 2012 trafím najľahšie a najlepšie. Samozrejme - to najdôležitejšie nebude samotná predpoveď, ale to, čo urobím, ako to zahrám a či z toho vytlčiem zisk.

ALL: Držím palce všetkým a to hlavné, čo hladám v debatách na webe je výmena argumentov a faktov, kolegovia. A kto real time aj zahrá svoj názor - ten je u mňa king.
( aj cash je king ... preto je lepšia rada neinvestovať od Traxlera, ako investing od Ladisa)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ir0nman napísal:Juggler, este mas QG? Zatial bez stopky?
Ahoj. Mám. Dnes na tom bolo cca -400, čo som pozeral. A zastavil sa pokles.
Nedá sa na tom držať stopka, je to absolútne nelikvidné.
Keď sa rozhodnem vystúpiť, bude to zrejme treba chytať celý deň. Zatial držím, v žiadnom prípade nedokupujem a čakám na tuhú zimu. Možno tomu pomôže aj expirácia decembrových kontraktov, čo by malo byť zajtra. Profi taking očakávam pod 4,00 - jednorazovo...a viac plyn nechcem ani vidieť.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ARUN in 21,50
Ir0nman

ARUN - pekne! Uz vidim prve pohyby smerom hore. :)
QG, dnes vstup na 3,40 a tiez planujem vystup niekde pod 4 USD. S tymto trhom som este nerobil, ale kedze su tam mensie rizika ako pri inych futures (ma to market value iba 8600 USD a pri ticku sa nerobia stodolarove pohyby), tak idem do toho. :)
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

ARUN out 23,10 ( +7,4% )

- tgt na zajtra som mal 23,99 no beriem pekný uptick a zajtra nemusím trejdiť
- je to taká zvláštna akcia..napr. neviem prečo dnes padla 10%, ale viem, že aj po in line zverejnení ide pekne hore. Zvlášť ked pridá min. 1500 nových zákazníkov za Q.
Napísať odpoveď

Návrat na "Trading, tipy, zverejňovanie obchodov a investícií"