ja som lenivy, ale skus urobit screenshot z toho uctu a ak tam nie je nieco citlive, tak sem nalep. Niekto to uz spocita.Filip ak nemate co robit, je to praca mozno na 2,3 hodiny(musi pozriet 20% vyhernych ticketov z 520 je to 100(mozno 150),ake tam boli kurzy), dam ti pristup k uctu nech to chlapec spocita, ci si vymyslam. Ma to aj pre mna zmysel. Ak to je pod 2 zaplatim za pracu 30 eur, ak pod 3, 15 eur.
Tradingom zarobit 100% rocne
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tradingom zarobit 100% rocne
Screenshot zo 100 vyhernych zapasov(ticketov)? to nejde ...filip glasa napísal:ja som lenivy, ale skus urobit screenshot z toho uctu a ak tam nie je nieco citlive, tak sem nalep. Niekto to uz spocita.
Tam nieje citlive nic. Len som chcel vediet ako by som bol uspesny keby som na kazdy zapas dal 1 eur, ci 10 euro. Ja som to nechcel po tebe, chlapcovi co mas ho na pracu analyticku som chcel zaplatit, aj som zvysil cenu. Minimum, nech je 20 eur.
Ale aj by si overil ci taram, ci netaram. Ale ak nemas zaujem asi nie, dam si to spravit u chlapca z rodiny,lebo ma to zaujima.
Inak nieje to problem spravit aj pre mna,len sa na tie tikety nemam zaujem uz pozerat.
Naposledy upravil/-a slimak v Št 07 02, 2013 7:33 pm, upravené celkom 1 krát.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Slimak tvoje stávkovanie je niečo, čo robí daytrader. Aspoň tí, ktorí čo to prezradili, robia niečo podobné na burze. Ja také niečo nerobím. Minule som zadával príkazy do mobilu na prechádzke so psom.
15 min. roboty, trochu mi zmrzli prsty lebo som to ešte zavesil sem, ale potom už žiadna burza, ale cvičák. Moje obchodovanie je však veľmi špecifické. Prirovnal by som skôr k investovaniu z hľadiska stráveného času pri obchodnej platforme. Čisté diletanstvo z pohľadu, ktorý je všeobecne zaužívaný o obchodovaní na burze z filmov a kníh. Môj trading room - voľná príroda s 3G sieťou.
Nie je to však pravidlo. Na dovolenke som obchodoval na pláži.
(Filipa porazí z takého kacírstva. Sry, ale je to fakt.
)
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
Obchodovanie ide vseobecne lepsie ked sa na to nepozeras
Ja ked pozeram do platformy tak na kazdom pare to ide proti mne, potom sa nastvem idem sa prejst, najem sa, dam si super sprchu, vratim sa a 2/3 pozicii zatvorenych v profite.
- peter977
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 23 04, 2012 9:22 pm
Tak by mal trading fungovať, nie?Biosko napísal:Obchodovanie ide vseobecne lepsie ked sa na to nepozerasJa ked pozeram do platformy tak na kazdom pare to ide proti mne, potom sa nastvem idem sa prejst, najem sa, dam si super sprchu, vratim sa a 2/3 pozicii zatvorenych v profite.
Však ak zadáš obchod na základe tvojej stratégie a dodržíš všetky pevne stanované pravidlá, ktoré tá stratégia obsahuje, tak už nemáš čo nad tým sedieť. Buď zarobíš alebo sa aktivuje SL. Tým, že zadáš parametre na obchode si už v podstate rozhodol o tom ako ten obchod dopadne, alebo sa mýlim?
share your trading ideas
https://www.facebook.com/groups/ukforexsk/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/ukforexsk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nemas nad tym co sediet
Ale tak niekedy to cloveku neda, napriklad posledne 2 tyzdne je to celkom divoke
. Niekedy sa proti tebe market spikne a vyskusa ta
ze ci mas silu ho ustat.
- Chris
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: St 17 08, 2011 10:43 pm
- Been thanked: 5 times
no tak ktory fesak ukaze ten svoj track-record aspon 2-3 rocny s 50% ROI ? 
Biosko: no nevim ako programujes, ked popri tom trejdis... ked so kodil, tak som sa koncentroval na myslienku ako to najlepsie implentovat a trejdenie popri tom... neviem neviem
neviem v akych firmach robite, ale v normalnych medzinarodnych corp je security policy, ze majetok firmy (pc) mozes pouzivat len na business related veci. Bud ti to vo vacsine pripadoch GPO nedovoli ani nainstalovat alebo ak ti nainstalujes, zbehnu reporty a budes pokefovany. Teraz nemyslim IT firmy na JRD.
btw. Slimak co ides kupovat?
Biosko: no nevim ako programujes, ked popri tom trejdis... ked so kodil, tak som sa koncentroval na myslienku ako to najlepsie implentovat a trejdenie popri tom... neviem neviem
neviem v akych firmach robite, ale v normalnych medzinarodnych corp je security policy, ze majetok firmy (pc) mozes pouzivat len na business related veci. Bud ti to vo vacsine pripadoch GPO nedovoli ani nainstalovat alebo ak ti nainstalujes, zbehnu reporty a budes pokefovany. Teraz nemyslim IT firmy na JRD.
btw. Slimak co ides kupovat?
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Za mňa musí stačiť to, čo je tu.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
Moja cena za auto bola cca 15000. Kvoli danovym vydavkom lacnejsie auto nemozem. Nema zmysel.Chris napísal:btw. Slimak co ides kupovat?
tak najnovsie.
nissan qashqai 1 6
Najprv som presiel vsetky NPV a potom som zacal SUV.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
Chris napísal:
Keby v takejto iluzii zila nejaka 25-rocna personalistka alebo 45-rocny IT manager, tak to by som este dokazal pochopit.
V reali to programatori premyselnych liniek (v case ked uz fabrika patriaca do "MEDZINARODNEJ CORP" vyraba, co moze byt kludne aj 10 rokov) maju asi takto. 10-20% casu pracovnej doby realne programovanie. 20-30% casu riesenie sukromnych blbosti operatorov alebo managerov typu "pozri mi prosim vysledky zapasu, zase mi nejde tlaciaren prosim nevedel by si mi s tym pomoct,...". A zvysnych 50% casu si robia vlastny biznis, alebo citaju internet, pozeraju filmy, pocuvaju hudbu. Plat v cistom 1000-1500. Vlastne vsetkych, ktorych osobne poznam, to maju priblizne podobne.
Ti co programuju a uvadzaju linku od piky do chodu, to maju trochu komplikovanejsie, ale nie o vela. Lebo vela veci sa programuje zabehnutym rutinnym sposobom. A zase maju vyssi plat.
Takze ja kludne Bioskovi verim, ze popri programatorskej praci (aj ak nerobi priemyselneho programatora) ma kludne kopu casu na ine veci. Hlavne ak je este slobodny, bezdetny, nestavia dom a tak.
-
Airmike
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 18 05, 2010 10:17 am
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 31 times
jaroslav80
myslim si ze chris asi nehovori o programatoroch priemyselnej linky Teraz nemyslim IT firmy na JRD
ale o niecom trosku inom. a btw, ma pravdu.
myslim si ze chris asi nehovori o programatoroch priemyselnej linky Teraz nemyslim IT firmy na JRD
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 293 times
- Been thanked: 198 times
OK. Vlastne ma pravdu ...Mika napísal:jaroslav80
myslim si ze chris asi nehovori o programatoroch priemyselnej linky Teraz nemyslim IT firmy na JRD![]()
ale o niecom trosku inom. a btw, ma pravdu.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 194 times
- Been thanked: 447 times
Nikto neukaze.Chris napísal:no tak ktory fesak ukaze ten svoj track-record aspon 2-3 rocny s 50% ROI ?
-Jedni preto, lebo maju male ucty
-Druhi preto, lebo maju velke ucty
-A ti s "normalnymi uctami" zase nebudu riskovat vysmech od tych s "nenormalnymi uctami"
Naposledy upravil/-a jogo v Pi 08 02, 2013 8:35 am, upravené celkom 3 krát.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
Mozme urobit taku vec, ze mi poslete vypis z uctu kde su vidiet len vybery, vklady a vysku kapitalu. Nemusia byt obchody, ani meno, adresa. Len cisla na zaklade ktorych sa da vypocitat vynos (kapital, vybery, vklady).
Ja potom anonymne budem raz za mesiac (kvartal) vyhodnocovat vynos. Teda nenapisem vysku kapitalu, ale len vynos. Alebo naopak - napisem vysku kapitalu, ale nedame tam meno - iba znacku trader1, trader2,...
Chcelo by to aby sa zapojilo viacej ludi a aby posielali screenshoty pravidelne (mesacne alebo kvartalne). Jedneho profi tradera by som na to uz aj mal. Ale treba dalsich aby sa to oplatilo robit.
Ja potom anonymne budem raz za mesiac (kvartal) vyhodnocovat vynos. Teda nenapisem vysku kapitalu, ale len vynos. Alebo naopak - napisem vysku kapitalu, ale nedame tam meno - iba znacku trader1, trader2,...
Chcelo by to aby sa zapojilo viacej ludi a aby posielali screenshoty pravidelne (mesacne alebo kvartalne). Jedneho profi tradera by som na to uz aj mal. Ale treba dalsich aby sa to oplatilo robit.
Jogo ale toto furt nechapem co maju ludia s tym ukazovanim. Sak ukazovalo sa ked sme boli mali, nie?jogo napísal: Nikto neukaze.![]()
-Jedni preto, lebo maju male ucty![]()
-Druhi preto, lebo maju velke ucty![]()
-A ti s "normalnymi uctami" zase nebudu riskovat vysmech od tych s "nenormalnymi uctami"
Naco to vlastne potrebujes vidiet? A normalne seriozne sa pytam. Lebo ja nevidim ako by mi mohlo pomoct keby som videl vysku tvojho uctu alebo kolko si napriklad zarobil za poslednych 5 rokov. No ako mi to pomoze?
- peter977
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 23 04, 2012 9:22 pm
Môj postreh :
Povedzme že existuje krajina v ktorej nie je legálne aby fyzická osoba obchodovala cudzie finančné prostriedky
Povedzme, že v tejto krajine existujú taký ľudia, ktorý príjmy z tejto činnosti nepriznávajú, pretože by sa mohli dostať do problémov (kvôli nelegálnej činnosti)
Povedzme, že takýto človek sa niekomu pochváli na fóre, že zarobil 100 % ročne
Povedzme, že to zverejní a niekto z kontrolného úradu si to všimne
Povedzme, že tomu človeku príde kontrola a obvinia ho z trestnej majetkovej činnosti
Položme si otázku, či má vôbec význam sa tu o tom baviť?
Položme si otázku, či to, že niekto zarobí s vlastnými peniazmi 100 % a zdaní ich a splní tak všetky zákonom dané kritéria... Je človek od ktorého by sme sa mali všetci učiť ako obchodovať...
Čo ak je to človek, ktorý ako mnoho iných obchodníkov, ktorý sa radi prezentujú ziskmi, je človek ktorý drží straty aby jeho zisk na konci roka vyzeral dobre....
Povedzme že existuje krajina v ktorej nie je legálne aby fyzická osoba obchodovala cudzie finančné prostriedky
Povedzme, že v tejto krajine existujú taký ľudia, ktorý príjmy z tejto činnosti nepriznávajú, pretože by sa mohli dostať do problémov (kvôli nelegálnej činnosti)
Povedzme, že tomu človeku príde kontrola a obvinia ho z trestnej majetkovej činnosti
Položme si otázku, či to, že niekto zarobí s vlastnými peniazmi 100 % a zdaní ich a splní tak všetky zákonom dané kritéria... Je človek od ktorého by sme sa mali všetci učiť ako obchodovať...
Čo ak je to človek, ktorý ako mnoho iných obchodníkov, ktorý sa radi prezentujú ziskmi, je človek ktorý drží straty aby jeho zisk na konci roka vyzeral dobre....
share your trading ideas
- Strastislav
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Št 31 05, 2012 8:56 am
To že tu uvidím +0,5% alebo +328,62 % p.a. či už pred alebo po nejakých "povinných" úkonoch ma nejak neposunie vpred keď sa nedozviem ako to urobil, resp. ešte lepšie priebežne sledoval ako, čo, prečo robí že to dosiahne. Na rovinu nikdy ma také čísla nejako neinteresovali bez podkladu.peter977 napísal:Položme si otázku, či to, že niekto zarobí s vlastnými peniazmi 100 % a zdaní ich a splní tak všetky zákonom dané kritéria... Je človek od ktorého by sme sa mali všetci učiť ako obchodovať...
napr. Juggler - ja neviem koľko plusu urobí, ani ma to netankuje, ale veľmi rád podumávam nad tým čo, prečo urobil a skúšam sa nejako dostať z toho dačo aj pre seba ... predstav si tú habaďúru keby tu prestal s tou aktivitou tradingovou a raz za mesiac by tu len zavesil IDtrading +12,5%, swing -2,38%, invest +2,05% ... poriadna suchota.
A to druhé (to vyzeral dobre) to celkom, teda presnejšie vôbec nechápem načo by tu niekto vešal nejaký taký nezmysel - polopravdu, haluz ... čo by z toho mal? účet bolí jeho, nie nás očumovateľov ... to fakt si myslíš že takoví sa nájdu?
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Ale ved sa pytal Chris a nie ja.rasto800 napísal:Jogo ale toto furt nechapem co maju ludia s tym ukazovanim. Sak ukazovalo sa ked sme boli mali, nie?![]()
Naco to vlastne potrebujes vidiet? A normalne seriozne sa pytam. Lebo ja nevidim ako by mi mohlo pomoct keby som videl vysku tvojho uctu alebo kolko si napriklad zarobil za poslednych 5 rokov. No ako mi to pomoze?
A nezavadzaj tu otazky z Financnika.cz.
Mne to uz pisat netreba, mam v tom pomerne jasno, hlavne po precitani Janotikovej knihy.
Ako ti to pomoze?
Nuz aby si nemrhal energiou a peniazmi s cielom dosiahnut zhodnotenia, ktore sa aj tak dlhodobo dosiahnut nedaju. To je vsetko.
Ak ti nepoviem, ze maraton sa da zabehnut najrychlejsie za 2 hodiny, ale ti budem naznacovat, ze su ludia, ktori to dokazu za hodinu, tak ak sa ich pokusis napodobnit, tak pravdepodobne si znicis zdravie a aj tak to nedokazes.
To iste plati pre brokerske ucty a bajky o dlhodobych zhodnoteniach niekolko sto percent rocne resp. desiatky percent mesacne.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
A ked uz som napisal a, tak napisem aj b.
Dajme tomu,ze ma niekto uspory 100 000 Euro cash na terminaku. Otvori si brokersky ucet za 10 000 Euro a zhodnoti ho o 100% a zverejni ho. Fantasticky vykon.
Ale v pomeru k usporam je to len 10% zhodnotenie.
Ak pri tom zhodnoteni 100% mal drawdown 90%, tak je len otazka casu, kedy ten ucet zlikviduje a uz nic nebude zverejnovat.
Ale k celkovym usporam je to len 9% drawdown.
Preto sa pri zhodnoteni vzdy treba zaujimat aj o maximalny drawdown.
Pre mna je najdolezitejsi ukazovatel zisk/drawdown vyjadreny v absolutnej hodnote v Eurach.
Dajme tomu,ze ma niekto uspory 100 000 Euro cash na terminaku. Otvori si brokersky ucet za 10 000 Euro a zhodnoti ho o 100% a zverejni ho. Fantasticky vykon.
Ale v pomeru k usporam je to len 10% zhodnotenie.
Ak pri tom zhodnoteni 100% mal drawdown 90%, tak je len otazka casu, kedy ten ucet zlikviduje a uz nic nebude zverejnovat.
Ale k celkovym usporam je to len 9% drawdown.
Preto sa pri zhodnoteni vzdy treba zaujimat aj o maximalny drawdown.
Pre mna je najdolezitejsi ukazovatel zisk/drawdown vyjadreny v absolutnej hodnote v Eurach.
Fuuu jogo, no teda, byt prirovnany ku bratom grimmovcom, to je vazne obvinenie hehejogo napísal: A nezavadzaj tu otazky z Financnika.cz.![]()
Mne to uz pisat netreba, mam v tom pomerne jasno, hlavne po precitani Janotikovej knihy.
Ako ti to pomoze?
Nuz aby si nemrhal energiou a peniazmi s cielom dosiahnut zhodnotenia, ktore sa aj tak dlhodobo dosiahnut nedaju. To je vsetko.
Ak ti nepoviem, ze maraton sa da zabehnut najrychlejsie za 2 hodiny, ale ti budem naznacovat, ze su ludia, ktori to dokazu za hodinu, tak ak sa ich pokusis napodobnit, tak pravdepodobne si znicis zdravie a aj tak to nedokazes.
To iste plati pre brokerske ucty a bajky o dlhodobych zhodnoteniach niekolko sto percent rocne resp. desiatky percent mesacne.
S druhou castou ale az tak uplne nesuhlasim co pises. Ked si povies, ze 100% nedas lebo 9 z 10 obchodnikov (pisucich na nejake anonymne webove forum) napisalo, ze to nejde tak to neni podla mna dobry pristup. Ale okej, nech su to aj 10 realni obchodnici, ktori ti ukazu ucty. Nech len ten jeden ti ukaze, ze to ide. No nepojdes jeho cestou? Alebo si skor povies lebo deviatim to nejde a davaju iba 20% rocne tak to nepojde ani mne tych 100%?
Alebo inak. Ty si myslis, ze to tebe pojde, mas na to nejake predbezne vysledky, mas aky taky plan ako to dosiahnut. No neskusis to? Ano je tu sanca ze ti to nevyjde ale zaroven je sanca ze ti to vyjde.
Ja si myslim, ze my ako papucovi traderi 100% davat mozeme. A ano myslim si to ja a nemam ti to ako dokazat, ze to tak je na rozdiel od toho maratonu, ktory staci pozriet svetove tabulky a vidis skratka, ze za hodinu to nepojde
Ja neviem. Podla mna treba hladat sposob ako to pojde a nie hladat ako to nepojde. Ale tak ja som od prirody velky optimista
Chris za mna tiez musi staci to co tu zverejnujem.
Odpoved na tvoju prvu otazku / pripomienku je: ano presne tak. Viem svoje sily rozlozit a este aj tak som silny
.
Na druhu otazku / pripomienku: jedna vec je co je v policy a druha vec co sa robi. Report z toho co mas vo virtualkach
urcite
rozosmial si ma. To su take managerske keci slovenskeho kindermanazmentu ktore si dal ze sa cudujem ze si niekedy robil kodera.
Mimochodom ked som robil v NOKII tak ludia pozerali filmy, hrali po sieti hry a este boli v praci aj xboxi.
Jedine na com zalezalo bolo dodrzat code freeze termin. A mat dovtedy schvalene code review.
Ale vidim ze tu nikto v medzinarodnom korpe nerobil alebo robil v medzinarodnom korpe so slovenskym kindermanazmentom tak napisem ako to v medzinarodnom korpe chodi v zivote kodera ktori kodi AI.
1. Do roboty chodis plus minus kedy chces, je to na dohode teba a sefa, dolezite je zucastnovat sa meetingov a scrumov.
Meetingy so zakaznikmi alebo managementom su zvacsa okolo 16-17. Scrum okolo 10tej kedze malo komu sa chce chodit do roboty na 8mu. Ale vsetko je na dohodach. 8 hodin podla zakonnika v praci. 2 krat do tyzdna homeoffice.
2. Bud makas na projekte alebo robis fixy.
3. Ak robis na projekte, predtym mas meeting s manazerom, architektom, s tym co robi dokumentaciu, s ludmi ktori na tom robia tiez. Kazdy projekt ma deadline a je urceny do ktoreho releasu musi ist. Svoju cast musis stihnut do code freeze. Predtym ti niekto musi spravit code review. Ked je code review v pohode, hodi sa to do integracnej branche.
Ku kazdemu projektu mas dokumentaciu a to co mas robit. Ak su to len nejake dorabky nemas velmi co spekulovat lebo vsetko mas spisane v dokumentacii od architekta. Ak je to nieco nove tak to koordinujete spolu.
Zvacsa musis robit aj testcasy pre svoju robotu.
Ak nemas co robit, skoncil si skor, nudis sa, mozes robit fixy. Fixy si bud sam vyberies ktore chces alebo ti nejaky priradia. Priradia ti vtedy ak napr na tvojom predoslom projekte bol nejaky bug. Maju roznu prioritu, niektore su podmienene releasom na niektorych mozes robit kolko chces.
4. Nikto ti nestoji za chrbtom ze co robis, na pc mas full admin pristup lebo ako developer potrebujes vzdy nieco instalovat, popripade testovat. Do virtualiek si mozes instalovat co chces.
5. V praci mas jedalen, restauraciu, bufet, relax roomy, fajciarky ... nikto ti nestopuje cas kolko tam si.
Mika v com ma pravdu? V nicom z toho co povedal. Ako nevravim ze to neplati o firme napriklad ako Zuno. Ale to je presny priklad ako nema vyzerat prostredie pre koderov a preto sa ani takymi firmami nezaoberam.
Odpoved na tvoju prvu otazku / pripomienku je: ano presne tak. Viem svoje sily rozlozit a este aj tak som silny
Na druhu otazku / pripomienku: jedna vec je co je v policy a druha vec co sa robi. Report z toho co mas vo virtualkach
Mimochodom ked som robil v NOKII tak ludia pozerali filmy, hrali po sieti hry a este boli v praci aj xboxi.
Jedine na com zalezalo bolo dodrzat code freeze termin. A mat dovtedy schvalene code review.
Ale vidim ze tu nikto v medzinarodnom korpe nerobil alebo robil v medzinarodnom korpe so slovenskym kindermanazmentom tak napisem ako to v medzinarodnom korpe chodi v zivote kodera ktori kodi AI.
1. Do roboty chodis plus minus kedy chces, je to na dohode teba a sefa, dolezite je zucastnovat sa meetingov a scrumov.
Meetingy so zakaznikmi alebo managementom su zvacsa okolo 16-17. Scrum okolo 10tej kedze malo komu sa chce chodit do roboty na 8mu. Ale vsetko je na dohodach. 8 hodin podla zakonnika v praci. 2 krat do tyzdna homeoffice.
2. Bud makas na projekte alebo robis fixy.
3. Ak robis na projekte, predtym mas meeting s manazerom, architektom, s tym co robi dokumentaciu, s ludmi ktori na tom robia tiez. Kazdy projekt ma deadline a je urceny do ktoreho releasu musi ist. Svoju cast musis stihnut do code freeze. Predtym ti niekto musi spravit code review. Ked je code review v pohode, hodi sa to do integracnej branche.
Ku kazdemu projektu mas dokumentaciu a to co mas robit. Ak su to len nejake dorabky nemas velmi co spekulovat lebo vsetko mas spisane v dokumentacii od architekta. Ak je to nieco nove tak to koordinujete spolu.
Zvacsa musis robit aj testcasy pre svoju robotu.
Ak nemas co robit, skoncil si skor, nudis sa, mozes robit fixy. Fixy si bud sam vyberies ktore chces alebo ti nejaky priradia. Priradia ti vtedy ak napr na tvojom predoslom projekte bol nejaky bug. Maju roznu prioritu, niektore su podmienene releasom na niektorych mozes robit kolko chces.
4. Nikto ti nestoji za chrbtom ze co robis, na pc mas full admin pristup lebo ako developer potrebujes vzdy nieco instalovat, popripade testovat. Do virtualiek si mozes instalovat co chces.
5. V praci mas jedalen, restauraciu, bufet, relax roomy, fajciarky ... nikto ti nestopuje cas kolko tam si.
Mika v com ma pravdu? V nicom z toho co povedal. Ako nevravim ze to neplati o firme napriklad ako Zuno. Ale to je presny priklad ako nema vyzerat prostredie pre koderov a preto sa ani takymi firmami nezaoberam.
Ani nie, ale co koho do toho kto ma kolko penazi na uctoch?jogo napísal: Nikto neukaze.![]()
-Jedni preto, lebo maju male ucty![]()
-Druhi preto, lebo maju velke ucty![]()
Filip ale to by aj tak nebolo overitelne. Hockto ti moze posielat falosne. A nakoniec aky by to malo zmysel?filip glasa napísal: Mozme urobit taku vec, ze mi poslete vypis z uctu kde su vidiet len vybery, vklady a vysku kapitalu. Nemusia byt obchody, ani meno, adresa. Len cisla na zaklade ktorych sa da vypocitat vynos (kapital, vybery, vklady).
Ja neviem ja som tuto temu nezakladal aj ked to tak vyzera.rasto800 napísal:Naco to vlastne potrebujes vidiet? A normalne seriozne sa pytam. Lebo ja nevidim ako by mi mohlo pomoct keby som videl vysku tvojho uctu alebo kolko si napriklad zarobil za poslednych 5 rokov. No ako mi to pomoze?
Preto je dobre ked niekto pouziva grafy s equity krivkou.peter977 napísal: Môj postreh :
-
ice809
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Ne 03 01, 2010 5:18 pm
V IT je to fajn a v poho.
V 15.30 pustis platformu a vyskocis z prirazenych pozic
pak muzes kam chces a pak domu pustit platformu jestli se neco nenaskytlo
Prave mi to takto vyhovuje, mam jistotu pres den a nejistotu vecer.
S temi ucty to je asi jedno. Neni treba zverejnovat. Myslim ze je lepsi se bavit o tom kam trhy smeruji a proc. To zda nekdo realne do pozice vstoupi je na kazdem zvlast.
Ja mam dva ucty, na jednom dividendove akcie a na druhem jeste dve akcie a pak Bear/Bull opcni spready. Prvni ucet zavru az tam bude 100% pokud bude, treba i min, nebo vice.
Z opcniho budu pravidelne vybirat zisk pokud bude.
Jinak jsem zacal kompletovat sbirky znamek, pekne pokryvaji inflaci a je to i takova pekna zabava. Dalsi cinnost jsou auto/moto veterani. U jednoho je teoreticke zhodnoceni cca 50% za dva roky ovsem jde o to zda se podari dobre koupit, no jako na burze. Opet si myslim, ze mi pokryji inflaci a mezitim se s nima dobre zabavim.
Bratia Grimmovci z Financniku
tak to mi tedy sedi 
V 15.30 pustis platformu a vyskocis z prirazenych pozic
Prave mi to takto vyhovuje, mam jistotu pres den a nejistotu vecer.
S temi ucty to je asi jedno. Neni treba zverejnovat. Myslim ze je lepsi se bavit o tom kam trhy smeruji a proc. To zda nekdo realne do pozice vstoupi je na kazdem zvlast.
Ja mam dva ucty, na jednom dividendove akcie a na druhem jeste dve akcie a pak Bear/Bull opcni spready. Prvni ucet zavru az tam bude 100% pokud bude, treba i min, nebo vice.
Z opcniho budu pravidelne vybirat zisk pokud bude.
Jinak jsem zacal kompletovat sbirky znamek, pekne pokryvaji inflaci a je to i takova pekna zabava. Dalsi cinnost jsou auto/moto veterani. U jednoho je teoreticke zhodnoceni cca 50% za dva roky ovsem jde o to zda se podari dobre koupit, no jako na burze. Opet si myslim, ze mi pokryji inflaci a mezitim se s nima dobre zabavim.
Ja neviem, vzdy ked nieco pisem, tak pisem aj o com rozmyslal pri tradovani, prakticky polovicu svojej strategie aj co obchodujem aj na co sa zemeriavam som popisal popri vysledkoch. Vysledky su tam preto ze tu nie su len reci o nicom ale ze sa vazne obchoduje.Strastislav napísal: To že tu uvidím +0,5% alebo +328,62 % p.a. či už pred alebo po nejakých "povinných" úkonoch ma nejak neposunie vpred keď sa nedozviem ako to urobil, resp. ešte lepšie priebežne sledoval ako, čo, prečo robí že to dosiahne. Na rovinu nikdy ma také čísla nejako neinteresovali bez podkladu.
napr. Juggler - ja neviem koľko plusu urobí, ani ma to netankuje, ale veľmi rád podumávam nad tým čo, prečo urobil a skúšam sa nejako dostať z toho dačo aj pre seba ... predstav si tú habaďúru keby tu prestal s tou aktivitou tradingovou a raz za mesiac by tu len zavesil IDtrading +12,5%, swing -2,38%, invest +2,05% ... poriadna suchota.
A to druhé (to vyzeral dobre) to celkom, teda presnejšie vôbec nechápem načo by tu niekto vešal nejaký taký nezmysel - polopravdu, haluz ... čo by z toho mal? účet bolí jeho, nie nás očumovateľov ... to fakt si myslíš že takoví sa nájdu?
Je milion ludi ktori rozpravaju o tradeni ale okrem reci po nich nie je ziaden vysledok. Najjednoduchsie to ma trader teoretik, tvari sa mudro nieco vypoti, ked sa podari obdivujte ma nepodari sa, nevadi. Ale nam co obchodujeme stoja chyby tazke peniaze.
Inak tato tema nie je moj napad. Bola odmegovana z mojej temy a mal som stastie ze som bol navrchu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
mali by to byt ludia co ich aspon trochu poznamFilip ale to by aj tak nebolo overitelne. Hockto ti moze posielat falosne. A nakoniec aky by to malo zmysel?
- Ladis
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 14 12, 2006 5:18 pm
- Been thanked: 25 times
Na co by bylo vyprávění o úspěchu daytradera, když 90% jeho slov je lež.
I ten nejslavnější daytrader umí vydělávat jen psaním knih a prodejem přednášek.
Larry Williams jako William O'Neil. Jen komedianti a autoři knih.
Někdy mezi 2005 a 2009 začal poprvé spekulovat na burze Pavel Špaček.
Někdy mezi 2007 a 2012 si založil vlastní hedge fond na Bermudách : "Focus Global Equity Fund".
Vypůjčil si jméno od cizího fondu "Synergy Focus Global Equity Fund" a oddělil od jména slovo Synergy.
Jako by klamal s jménem Berkshire Hathaway Holding u jeho Hathaway Holdingu.
Jako by klamal se jménem Nike s jeho oděvy Nika.
Krásný graf ukazuje Pavel Špaček dětem pro jeho fond, který prý jde každý rok průměrně 17,3% nahoru a +122% posledních 5 let.
Však na cizích stránkách to nelze ověřit.
Známá fráze manažerů hedgefondů "Fond je určen pro kvalikované investory, kteří maji zkušenosti s burzou". Ve skutečnosti jen ti největší hlupáci by dali peníze do hedgefondu, at už jej vede slavný Madoff, Paulson, nebo Gladiš, Koza nebo Špaček.
Místo aby vybíral 20% z ročních zisků klientů jako poplatek s jeho fondem na Bermudách, tak prodává Pavel Špaček v Brně hloupým dětem přednášky o tradingu - 7 hodin za 3.990 korun.
Že prý by se měla každá spekulace ukončit se stop loss orders 5% pod nákupním kurzem. Takže hloupé děti po přednášce každou akcii snadno a rychle se ztrátou 5% prodaji a nikdy nevydělají desítky procent za rok s levnou akcií od podniku silně zvyšujícího letos zisk.
Video 6,45 minuty : Pavel Špaček se stal profesionální prodavač přednášek
http://youtu.be/-B11EXnFZQg" onclick="window.open(this.href);return false;

Český hedge fond Focus Global Equity Fund
Zřejmě byl obrázek malovaný od humoristy Neprakty vystřižen z Dikobrazu.
Známý podvodník s hedgefondem John Paulson ztratil vloni -22%, když DAX rostl +25%. A Pavel Špaček by chtěl vydělat každý rok průměrně 17,3% s jeho fondem na Bermudách. Takže prodává v Brně přednášky pro děti o tradingu.
I ten nejslavnější daytrader umí vydělávat jen psaním knih a prodejem přednášek.
Larry Williams jako William O'Neil. Jen komedianti a autoři knih.
Někdy mezi 2005 a 2009 začal poprvé spekulovat na burze Pavel Špaček.
Někdy mezi 2007 a 2012 si založil vlastní hedge fond na Bermudách : "Focus Global Equity Fund".
Vypůjčil si jméno od cizího fondu "Synergy Focus Global Equity Fund" a oddělil od jména slovo Synergy.
Jako by klamal s jménem Berkshire Hathaway Holding u jeho Hathaway Holdingu.
Jako by klamal se jménem Nike s jeho oděvy Nika.
Krásný graf ukazuje Pavel Špaček dětem pro jeho fond, který prý jde každý rok průměrně 17,3% nahoru a +122% posledních 5 let.
Však na cizích stránkách to nelze ověřit.
Známá fráze manažerů hedgefondů "Fond je určen pro kvalikované investory, kteří maji zkušenosti s burzou". Ve skutečnosti jen ti největší hlupáci by dali peníze do hedgefondu, at už jej vede slavný Madoff, Paulson, nebo Gladiš, Koza nebo Špaček.
Místo aby vybíral 20% z ročních zisků klientů jako poplatek s jeho fondem na Bermudách, tak prodává Pavel Špaček v Brně hloupým dětem přednášky o tradingu - 7 hodin za 3.990 korun.
Že prý by se měla každá spekulace ukončit se stop loss orders 5% pod nákupním kurzem. Takže hloupé děti po přednášce každou akcii snadno a rychle se ztrátou 5% prodaji a nikdy nevydělají desítky procent za rok s levnou akcií od podniku silně zvyšujícího letos zisk.
Video 6,45 minuty : Pavel Špaček se stal profesionální prodavač přednášek
Český hedge fond Focus Global Equity Fund
Zřejmě byl obrázek malovaný od humoristy Neprakty vystřižen z Dikobrazu.
Známý podvodník s hedgefondem John Paulson ztratil vloni -22%, když DAX rostl +25%. A Pavel Špaček by chtěl vydělat každý rok průměrně 17,3% s jeho fondem na Bermudách. Takže prodává v Brně přednášky pro děti o tradingu.
ZDARMA kniha v PDF ♥ ♥ Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/kniha.htm
♥ ♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ ♥ https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
♥ ♥ http://nr1a.com/AKCIE ♥ ♥ https://www.facebook.com/groups/2660933057270038/
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Touto vetou. x-krat som ju cital na ich fore.rasto800 napísal:
Fuuu jogo, no teda, byt prirovnany ku bratom grimmovcom, to je vazne obvinenie heheCim konkretne som si zasluzil? Snad za to, ze nepotrebujem vidiet cudzie ucty a ich zhodnotenie? To hadam nie...
Lebo ja nevidim ako by mi mohlo pomoct keby som videl vysku tvojho uctu alebo kolko si napriklad zarobil za poslednych 5 rokov.
K druhej casti prispevku
Len tolko:druhou castou ale az tak uplne nesuhlasim co pises. Ked si povies, ze 100% nedas lebo 9 z 10 obchodnikov (pisucich na nejake anonymne webove forum) napisalo, ze to nejde tak to neni podla mna dobry pristup. Ale okej, nech su to aj 10 realni obchodnici, ktori ti ukazu ucty. Nech len ten jeden ti ukaze, ze to ide. No nepojdes jeho cestou? Alebo si skor povies lebo deviatim to nejde a davaju iba 20% rocne tak to nepojde ani mne tych 100%?
Ako vies, ze ten jeden nie je iba nahodna fluktuacia, ktora sa po case vrati do normalu a ty sa pokusas napodobit nahodnu fluktuaciu rozlozenia ziskov?
Ladis by mal zverejniť svoj účet.
On nedokáže zverejniť ani svoje pozície. Podľa neho daytrader z 90% lže a on z 10% hovorí pravdu, tak si vyber.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 08 10, 2007 12:35 pm
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 17 times
počujte Ajťáci, čo sa sa v práci tak nudia, že aj trejdovať stihnú
... nie je niekto z Vás náhodou Java freak, ktorý by pre mňa len tak z nudy "za pár drobných" niečo zbúchal ? vidím to max na dva dni. Alebo nemáte nejakého Java freak nudiaceho sa kolegu ?
btw. aj kamoš hľadá schopného Javistu, dokonca na trading related projekt. Len nájsť dobrého Javistu čo by mal aj čas vyzerá byť mission impossible.
btw. aj kamoš hľadá schopného Javistu, dokonca na trading related projekt. Len nájsť dobrého Javistu čo by mal aj čas vyzerá byť mission impossible.
-
ice809
- Gold Member **
Ladis stahnul z Webu i akcie ktere doporucoval na roky 2008, 9, 10, 11, 12. To jsem nepochopil, ale on je tajnustkar a zverejnuje jen cizi adresy a fotografie.Rado napísal:Ladis by mal zverejniť svoj účet.![]()
![]()
On nedokáže zverejniť ani svoje pozície. Podľa neho daytrader z 90% lže a on z 10% hovorí pravdu, tak si vyber.
Videli jste toto? http://www.chytresazky.cz/
Jen tak jsem zkousel bez registraci dosahnout tech kurzu co tam pisou, ale myslim ze to neni realne. Vzdy uz byl jeden kurz jinde nez mel byt. No a hlavne chteji poslat penize do penezenky odkud potom zakaznik preliva penize. Jiste to neni zdarma .
Mate nekdo zkusenost?
-
ice809
- Gold Member **
Ja nejsem Javista, ale mam kamose co umi. Problem je, ze jsou lini. Tak kdyz se s nimi pekne domluvis tak nebude asi problem. Mam se ptat? Co mam rici ze chces? Nebo napis v bodech o co go a zkontaktuji vas.peter.cmorej napísal:počujte Ajťáci, čo sa sa v práci tak nudia, že aj trejdovať stihnú... nie je niekto z Vás náhodou Java freak, ktorý by pre mňa len tak z nudy "za pár drobných" niečo zbúchal ? vidím to max na dva dni. Alebo nemáte nejakého Java freak nudiaceho sa kolegu ?
Peter ono nie je problem zohnat Javistu, len z vlastnej skusenosti dobry programator z maleho projektu nic nema okrem dobreho pocitu a par drobnych. Za 2 dni roboty to je tak 200eur na rucku, ja uz na to cas nemam lebo chcem mat weekend volny ale mozno by som skusil niekoho pozhanat, kontakty este mam, tak mozes poslat popis na moj mail.
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
ja som za to ochotny vyflaknut max tisicku .. to je moj vrchny prach bolesti. Ide u upravu jedneho java open source programu urceneho k editovaniu PDF. Ice, to s tou lenivostou je problem. Chcem najst niekoho, kto si sadne, zbucha to a nebudem na neho musiet cakat mesiace kym sa mu zachce. Chalani, poslete mi na seba do PM adresy ?
Jogo este raz to napisem. Mne osobne vobec nepomoze ani ked mi napises, ze 10 rokov mas stabilne 20/50/100% rocne. Lebo ja si obchodujem svoje a nie tvoje, strucne povedane.jogo napísal: Touto vetou. x-krat som ju cital na ich fore.Mna vobec nezaujimaju vysky uctov ani absolutne cisla. Ide mi o dlhodobe zhodnotenia, tak aby zahrnovali vsetky fazy ekonomickeho cyklu. Jasne, ze byci od roku 2009 zarabaju ako nikdy predtym.Ale co robili v 2008 roku? Nestratili tam ucty?
Zeby sa mi tym zlepsil pocit, ze to co robim moze fungovat? No neviem, mozno na zaciatku ked som o tom vedel prd a niekde som si precital ze takto sa da stabilne zarabat tak ma to inspirovalo aby som sa na to kukol, ze ako tymi akciami sa zarabaju tie miliony. Ale teraz uz viem, ze to, ze ty zarabas 100% rocne mi ani trochu nepomoze v mojom obchodovani.
Ak sa budeme bavit o vstupoch a vystupoch a teda priamo o sbosobe ako dosiahnut tych 100% rocne to uz je ine. Tam napriklad kuknem ako to dotycny robi, sam si to zanalyzujem a kto vie, mozno nieco z toho pouzijem. Ale tu debata bola nie o tom ale o tom ci si navzajom ukazovat ucty a nieco si tym dokazovat. Ja nie som z tych co potrebujem niekomu nieco dokazovat. A predpokladam, ze len malokto tu na fore. Aj ked pripustam, sutazivost tu je a kto by nechcel vykazat najlepsi rast uctu a vsetkym to natriet.
Inak niekde si spominal, ze dolezite su absolutne hodnoty v EUR. S tym samozrejme suhlasim. Mna tiez zaujima kolko zarobim mesacne/rocne v absolutnych cislach a nie percentach, lebo ak chcem z toho zit tak skratka viem, ze musim zarobit tolko a tolko za rok. Z percent sa nenajem
No to ja neviem. Ale takto nad tym vobec nepremyslam. Ja neriesim inych obchodnikov. Riesim seba. A co viem, tak to je suma ktoru chcem zarobit za rokjogo napísal: Len tolko:
Ako vies, ze ten jeden nie je iba nahodna fluktuacia, ktora sa po case vrati do normalu a ty sa pokusas napodobit nahodnu fluktuaciu rozlozenia ziskov?
Peter moju vies uz som ti pisal
, je jednoducha [mojnick]@[mojnick].net alebo com alebo name alebo org
Inak ked som este bral projektiky pomimo vyuzival som
http://www.freelancer.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.guru.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.odesk.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadaj na jednu z nich popis projektu a uvidis kolko ludi sa ti na to nahlasi
Nieco ako burza programatorov a IT ludi. Myslim ze sa to hodi presne pre tvoj ucel. Dokonca mozno aj usetris lebo si vyberies trebars najlacnejsiu ponuku.
Zadaj na jednu z nich popis projektu a uvidis kolko ludi sa ti na to nahlasi
Nieco ako burza programatorov a IT ludi. Myslim ze sa to hodi presne pre tvoj ucel. Dokonca mozno aj usetris lebo si vyberies trebars najlacnejsiu ponuku.
-
jogo
- VETERAN MEMBER *****
Rasto: Vzdavam tuto debatu, vedies 1:0. 
Ale jake ze vediem 1:0 neblazni.jogo napísal:Rasto: Vzdavam tuto debatu, vedies 1:0.
Ja som uz ale chcel napisat, ze to dalej uz nema asi zmysel lebo to obaja vidime inak a nic s tym nespravime
A treba sa skor ist venovat samotnemu obchodovaniu!
-
peter.cmorej
- VETERAN MEMBER *****
jasne, adresu mam, dik. Guru som uz raz skusil, ale zatial ma ti mali zlti Indovia iba riadne seru. Urcite by som preferoval niekoho s kym mozem prehodit par slov v rodnej reci, pripadne si ist nieco vysvetlit na pivo. Ale Guru mam v zalohe. Vies z vlastnej skusenosti odporucit na co si dat pozor alebo na co prihliadat ked chcem niekoho nahirovat z Guru ? na reviews, bodove hodnotenie a portfolio som uz kukal a bolo mi to prd platneBiosko napísal:Peter moju vies uz som ti pisal, je jednoducha [mojnick]@[mojnick].net alebo com alebo name alebo org
Alebo vies odporucit nejakeho konkretneho Inda s ktorym si robil ?