Šetriť áno, ale iba efektívne

17.08.2015  /  Redakcia

Založenie spoločnosti trvá približne dva týždne a je to proces plný vyplňovania formulárov, čakania v radoch na úradoch a byrokracie. Zákony vám vstup do podnikania veľmi neuľahčujú, no je tu niekto, kto je ochotný vám pomôcť vykročiť pravou nohou do vašej novej životnej etapy. Pomôže vám tak, že tento proces nebudete musieť vôbec podstúpiť. Ako to je možné?

Nechajte založenie spoločnosti na iných

Využite služby Company Consulting a nechajte založenie s.r.o. na profesionálov. Nemusíte nič robiť, spoločnosť za vás založí firmu na kľúč. Budete mať firmu s menom, ktoré ste jej vybrali vy, s predmetmi podnikania, ktoré ste si vybrali vy a pritom ste nemuseli navštíviť ani jeden jediný úrad či vyplniť formulár s kolkovanou žiadosťou. Jediné, čo musíte urobiť, je podpísať potrebné dokumenty. A dva týždne, ktoré trvá proces zakladania, môžete využiť efektívnejšie.

Nezabúdajte na sídlo spoločnosti

Každá spoločnosť musí mať zapísané svoje sídlo v obchodnom registri. No čo robiť v takom prípade, keď nemáte nehnuteľnosť a kanceláriu nepotrebujete? Ako prvé riešenie vám napadne prenajať kancelárskych priestorov za veľké peniaze. Áno, je to logické, no skúste pátrať po iných možnostiach. Napríklad virtuálna kancelária vám ušetrí stovky eur mesačne. O čo ide? Platíte iba za dlhodobý prenájom adresy, ktorú si zapíšete ako sídlo spoločnosti do ORSR. Výhodné je to hlavne pre tých, ktorí pracujú z domu alebo v teréne a nepotrebujú kancelárske priestory.

Šetrite tam, kde to nepocítia klienti

Šetrenie nie je zlá vec, no nikdy to nerobte tam, kde by to mohlo uškodiť vašim klientom, zamestnancom či obchodným partnerom. Optimalizujte svoje výdavky, dane, náklady na energiu, používajte iba čiernu náplň do tlačiarne, výraznú čiastku ušetríte aj vďaka virtuálnemu sídlu alebo necestujte kvôli každej drobnosti za partnerom a vyriešte to telefonicky. Spôsobov ako efektívne šetriť, je množstvo, toto je len niekoľko z nich.

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.