Expandujete na český trh?

19.08.2015  /  Redakcia

Niekedy sa podnikatelia rozhodnú pre expanziu na zahraničné trhy. Môže to byť preto, že slovenský trh im je už malý, hľadajú nové výzvy alebo vidia na zahraničnom trhu voľné miesto, ktoré im na Slovensku chýba. Ako najlogickejšia voľba sa nám ponúka Česka republika – podobný jazyk, podobné zákony, spoločná história a podobná mentalita. Je komplikovanejšie založiť spoločnosť v Česku ako na Slovensku?

Založenie spoločnosti v Česku

Založenie s.r.o. v Čechách je komplikovanejšie ako na Slovensku a to hneď z dvoch dôvodov – spísanie zakladateľskej listiny musíte urobiť v prítomnosti notára a základné imanie musí byť minimálne vo výške 200 tisíc KČ, čo je približne 7000 €. Ste presvedčený o tom, že český trh je pre váš ďalší biznis tá najlepšia možnosť aj napriek týmto podmienkam? Využite služby spoločnosti M2B a nechajte si založiť českú „sročku“ bez akýchkoľvek starostí a problémov.

Nový trh = potreba propagácie

Pri vstupe na nový trh vaše dlhodobo budované je prakticky neznáme. Opačne to je iba v prípade veľkých medzinárodných spoločností, ktoré sú známe po celom svete. Preto je dôležité vytvorenie web stránky v českom jazyku, aby ste zacielili a zaujali novú skupinu. Záleží to od vášho rozpočtu, no vstup na nový trh by mal byť spojený aj s reklamnou kampaňou, ktorá by o vašom príchode dala jasne vedieť. No najdôležitejšie sú informácie na vašom webe a to z jednoduchého dôvodu.

Prilákajte ľudí na svoj web

Propagácia cez web je výhodná hlavne preto, že oproti televíznym, bilbordovým či internetovým kampaniam, je veľmi lacná. Je to váš priestor a môžete tam svojim návštevníkom povedať, čo chcete a nie ste časovo limitovaný. Dôležité je, aby ste tam mali jedinečný obsah, ktorý ich na vašu stránku priláka. Samozrejme, urobiť web a čakať vysokú návštevnosť bez pomoci je utópia, preto urobíte najlepšie, keď využijete služby linkbuildingu. Vaša stránka  vo výsledkoch vyhľadávania podľa vašich kľúčových slov začne stúpať vyššie a vyššie a návštevnosť bude rásť a rásť. Nečakajte však okamžite prvé miesto, buďte trpezlivý a úspech sa dostaví.

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.