Je tu opäť Česká investičná konferencia

20.09.2016  /  Redakcia

Makroekonomické projekcie, špekulácie o najbližšom vývoji na trhoch alebo prezentácie jednotlivých fondov na treťom ročníku Českej investičnej konferencie určite nebudete počuť. Na najväčšej investičnej konferencii o akciách sa ale dozviete konkrétne investičné príležitosti, ktoré vám predstavia poprední českí a slovenskí portfólio manažéri. Kedy sa táto akcia uskutoční, kde a kto na nej vystúpi sme sa spýtali Daniela Gladiša z Vltava Fundu, ktorý spoločne s Lenkou Rož Schánovou 10. a 11. novembra 2016 konferenciu organizuje.

Prečo konferenciu organizujete?

D. G .: Na rozdiel od českého akciového trhu, ktorý skôr živorí, sektor investičných fondov rôznych typov prekvitá, je pestrý a rozmanitý. V našej krajine pôsobí rad vynikajúcich investičných manažérov, ktorí sa starajú o peniaze svojich investorov a robia to veľmi dobre. Bohužiaľ však niektorí z nich sú pre širšiu investičnú verejnosť pomerne málo známi. Na druhej strane, ľudí, ktorí u nás investujú sami alebo hľadajú niekoho, komu by starosť o svoje peniaze mohli zveriť, je u nás veľa. Doteraz však u nás neexistovalo fórum, kde by sa obe strany mohli stretávať. Preto sme sa rozhodli usporiadať 10. a 11. novembra 2016 už v poradí tretí ročník Českej investičnej konferencie.

Ako prebiehal minulý ročník sa môžete pozrieť v tomto videu.

Prečo by sa mali ľudia konferencie zúčastniť?

 D. G .: Dôvodov je hneď niekoľko:

1. Môžu sa zoznámiť s najlepšími českými i slovenskými investičnými manažérmi, pokiaľ ide o investovanie do akcií

2. Získajú tipy na dobré investičné príležitosti a súčasne budú môcť porovnávať rôzne investičné štýly a prístupy prezentujúcich investičných manažérov

3. Na praktických workshopoch si môžu rozšíriť znalosti danej témy a zúčastniť sa diskusií

Kto na konferencii vystúpi?

D. G .: Naším cieľom bolo priniesť na konferenciu to najlepšie, čo na českom a slovenskom akciovom trhu je, a súčasne tiež ukázať jeho pestrosť. Medzi rečníkmi vystúpi napríklad Ján Hájek z fondu Top Stocks, Miron Zelina z Privatbanka a tentoraz máme aj investičného manažéra zo Švédska pre spestrenie aj porovnanie.

Pre koho je konferencia určená?

D. G .: Pre každého, kto investuje alebo sa k tomu chystá, chce sa niečo nové priučiť a lepšie sa v tomto odvetví zorientovať. Najväčšiu pridanú hodnotu tu zrejme nájdu tí potenciálni investori, ktorí hľadajú investičného manažéra, ktorý by im svojím charakterom aj investičnou stratégiou najlepšie vyhovoval.

Ako budú vyzerať jednotlivé časti programu?

D. G.: Konferencia je rozdelená do dvoch dní. Prvý deň prebehne desať prezentácií všetkých pozvaných investičných manažérov, ktorí predstavia jednu akciovú investičnú príležitosť. Nezapočujete žiadne makroekonomické projekcie a už vôbec nie predajné prezentácie jednotlivých fondov. Prezentácie budú zakončené panelovou diskusiou a po nej bude nasledovať neformálna koktail party.

Druhý deň pokračuje konferencia šiestimi praktickými workshopami. Osobne budem viesť workshop na tému Ocenenie spoločnosti Berkshire Hathaway. Ján Hájek sa zameria na tému Ako nájsť kvalitnú rastovú akciu a Branislav Soták Ako zmenilo trhové prostredie algoritmické obchodovanie.

Koľko stojí vstupné?

D. G .: Vstupné (early bird) na prvý deň konferencie, 10. novembra, si ľudia môžu zakúpiť za zvýhodnených 3 999 Kč + DPH do 28. septembra. Od 29. septembra stojí vstupné 4 999 Kč + DPH. Workshopy, ktoré prebiehajú nasledujúci deň, 11.novembra, si je nutné zakúpiť zvlášť. Cena 1 workshopu stojí 999 Kč + DPH.

A kde sa môžu ľudia registrovať?

D. G.: Registrácia na konferenciu prebieha priamo na webe www.ceskainvesticnikonference.cz. Aktuálne informácie o konferencii je možné tiež sledovať na sociálnych sieťach Facebook, Twitter alebo LinkedIn.

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.