Týždenný komentár: Čo nového v crypto svete? (20)

31.05.2018  /  Redakcia
kryptomeny-a-ico-ako-investovat

Americké ministerstvo spravodlivosti začalo vyšetrovanie cenových manipulácií a Coinbase upgradol svoju obchodnú platformu. Nielen o týchto udalostiach sa dozviete v našom dnešnom komentári najzaujímavejších udalostí, ktoré sa udiali v kryptosvete za uplynulý týždeň.

 

Nórsko, rovnako ako Švédsko a Švajčiarsko plánujú vytvoriť vlastné kryptomeny. Nórska centrálna banka vidí vo vytvorení digitálnej meny doplnok fiat meny, nie jej náhradu. Všetky tri krajiny k tomuto kroku vedie dlhodobý pokles záujmu verejnosti v hotovostné platby a nárast popularity rôznych digitálnych platobných metód. Švédsko pracuje na príprave regulácií pre e-korunu, Švajčiarsko čaká na schválenie zákona k e-franku v dolnej komore parlamentu.

 

Coinbase, jedna z najväčších kryptobúrz na svete oznámila akvizíciu spoločnosti Paradex, platformy, ktorá umožňuje užívateľom obchodovať kryptomeny priamo medzi sebou. Coinbase plánuje technológiu vylepšiť a začať využívať Paradex globálne. Paradex burza využíva 0x protokol, ktorý je postavený na ethereovom blockchaine.

Coinbase tiež nahradil svoju obchodnú platformu GDAX novou verziou, ktorú nazval Coinbase Pro. Nová platforma by mala byť jednoduchšia a viac intuitívna. Coinbase plánuje do novej platformy integrovať aj engine Paradex, čím by mohli užívatelia získať prístup k obchodovaniu množstva tokenov priamo z ich peňaženiek.

 

Na Mac-bookoch sa  objavil Malware, ktorý umožňuje ťažbu kryptomeny Monero. Podľa Malwarebytes Labs sa „mshelper“ Malware nainštaluje po inštalácii súboru, ktorý sa vydáva za Adobe Flashplayer.

 

Kryptoburza Bitfinex spolupracuje s vládou pri hľadaní neplatičov daní z obchodovania kryptomien. Burza rozposlala časti užívateľov oznámenie, podľa ktorého musia poskytnúť daňové informácie vláde britských panenských ostrovov. Tá ich následne vymení do krajín, v ktorých majú užívatelia trvalé bydlisko.

 

Americké ministerstvo spravodlivosti si posvieti na vysokú volatilitu ceny Bitcoinu a Etherea. Ministerstvo začalo vyšetrovanie kryptobúrz z možnej manipulácie cien. Vyšetrovanie budú viesť prokurátor a zástupcovia CFTC (Commodity Futures Trading Commission). Chcú sa sústrediť na veľkých traderov, ktorí môžu mať ilegálnymi aktivitami veľký dosah na cenové výkyvy na kryptotrhu (napr. plnením objednávkových kníh falošnými objednávkami s cieľom naviesť ostatných traderov k nákupov alebo predajom).

 

TOP 10 KRYPTOMENY:

 

 

Trhová kapitalizácia kryptotrhu minulý týždeň klesla z 360 až na 320 miliárd dolárov. Dominancia Bitcoinu sa výrazne zvýšila až na necelých 39%.

 

Bitcoin počas celého týždňa prudko klesal, a z 8 500 dolárov na začiatku týždňa sa dostal až na víkendových 7 350 dolárov. Týždňové obchodovanie tak zakončil so stratou necelých 14%.

 

V červených číslach skončili minulý týždeň aj ostatné kryptomeny z Top 10. Najhoršie dopadli Cardano (-24,5%), Bitcoin Cash (-22,9%), Ethereum (-20,9%) a IOTA (-20,3%). Naopak, najmenšie straty zaznamenali TRON (-9,4%) a EOS (-10,8%).

 

Zdroje: coinmarketcap.com, blokt.com, bloomberg.com, bitcoinschannel.com, investing.com, newsbtc.com

 

Upozornenie: Tento článok slúži iba na informačné účely. Ste plne zodpovedný za akékoľvek prípadné obchodné a investičné rozhodnutia urobené na základe informácií z tohto článku.

 

ako-investovat.sk

Európska únia

Ako-investovat.sk

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.