Fidelity uvádza fond zameraný na udržateľné vodné a odpadové hospodárstvo

05.12.2018  /  Redakcia

Spoločnosť Fidelity International (Fidelity) oznámila uvedenie nového fondu Sustainable Water and Waste Fund, ktorý sa zameriava na udržateľné investície v oblasti vodného hospodárstva a spracovania odpadu.

Podľa spoločnosti sa očakáva, že do roku 2050 bude až 70 percent svetovej populácie žiť v mestách. Urbanizácia je bez pochýb aktuálne prebiehajúcim trendom na rozvíjajúcich sa trhoch. Rozvinuté trhy zas riešia problémy s rastúcim tlakom na kvalitu infraštruktúry. Keď sa mesto nezameria dostatočne intenzívne na manažment vodných zdrojov a odpadové hospodárstvo, povedie to k jeho paralýze.

Nový fond Fidelity je údajne orientovaný na výnosy s primeraným stupňom rizika. Zameriava sa na globálne spoločnosti, ktoré sa zaoberajú vývojom, realizáciou, alebo predajom produktov a služieb v oblasti vodného a odpadového hospodárstva. Fond má možnosť investovať naprieč celým hodnotovým reťazcom týchto odvetví, vrátane spoločností rozvíjajúcich nové technológie s cieľom uspokojiť rýchlo rastúci dopyt po týchto službách.

Portfólio manažér Bertrand Lecourt má za sebou 18 ročné skúsenosti v odvetví vodného a odpadového hospodárstva. Hovorí: „Príbeh vodného a odpadového hospodárstva je starý ako ľudstvo samé. Napriek tomu mu investori doteraz nevenovali náležitú pozornosť. Investičné príležitosti v týchto dvoch sektoroch poháňa rastúci dopyt po čistej vode, ako aj po lepších možnostiach spracovania odpadu, ktoré vznikajú spolu s rastúcou početnosťou a majetnosťou populácie. Bez vody nedokáže fungovať žiadna ekonomika a bez odpadového hospodárstva nemôžeme hovoriť o udržateľnej ekonomike.

Prostredníctvom unikátnej kombinácie investičných príležitostí v týchto dvoch sektorom dokážeme ponúknuť diverzifikáciu na akciových trhoch, rovnako tak potenciál výrazného rastu a podporu ESG (Environmental, Social and Governance) profilu v investičných portfóliách klientov.“

Fond Sustainable Water and Waste Fund je registrovaný pre predaj v týchto krajinách: Luxembursko, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Holandsko, Španielsko, Veľká Británia, Rakúsko, Belgicko, Chorvátsko, Česká republika, Dánsko, Fínsko, Maďarsko, Írsko, Lichtenštajnsko, Malta, Nórsko, Poľsko. Rumunsko, Slovensko a Švédsko.

Informácie o fonde

Názov fondu: Fidelity Funds – Sustainable Water and Waste Fund

Dátum uvedenia: 07.11.18

Právna štruktúra: SICAV

Mena: USD

Priebežné poplatky za správu (OCF): 1.1 % (Y-shares)

Benchmark: MSCI ACWI

Minimálna investícia: 2,500 USD (Y-shares)

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.