Saxo bank začína obchodovanie futures spreadov

24.02.2014  /  Redakcia

Saxo Bank, špecialista na internetové obchodovanie a investície, rozširuje svoje produktové portfólio pre retailových aj inštitucionálnych klientov a zahajuje obchodovanie futures spreadov. Od 18. februára môžu klienti obchodovať futures spready celého spektra investičných nástrojov na všetkých obchodných platformách Saxo Bank vrátane Saxo Trader na mobilných aplikáciách pre tablety a smartfóny.

Uvedením tohto produktu na trh umožní Saxo Bank svojim klientom obchodovať intramarketové futures spready rovnako ako kalendárne futures spready vybraného spektra investičných nástrojov ako je zlato, ropa a ďalšie komodity, úrokové sadzby, dlhopisy a hlavné akciové indexy. Jednou z kľúčových výhod obchodovania futures spreadov je možnosť použitia jedného objednávkového tiketu k prerolovaniu futures kontraktov na ďalší dátum splatnosti pred ich vypršaním, bez rizika legging či spreadového riziká.

Patrice Henault, produktový manažér pre futures a kótované opcie banky Saxo Bank, hovorí:

„Kalendárny spread je definovaný ako predaj jedného alebo viacerých kontraktov a nákup jedného alebo viacerých futures kontraktov na rovnakom trhu, ale v inom mesiaci. Napríklad ide o septembrovú kukuricu na short a decembrovú kukuricu na long. Obchodník s kalendárnymi spreadmi je niečo medzi špekulantom a hedgerom. Než aby prijal riziko nadmerných cenových pohybov, berie radšej na seba riziko rozdielu medzi dvoma odlišnými obchodnými mesiacmi. Kalendárne spready sú menej volatilné ako iné investičné nástroje, akými sú napríklad akcie, opcie alebo futures. Zálohy na spready sú veľmi nízke práve preto, že je na kalendárnych spreadoch tak nízka volatilita. Spready častejšie vytvárajú trendy, tieto trendy sú výraznejšie a trvajú dlhšie než u iných investičných nástrojov.”

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.