Konsolidácia úveru nemusí byť zložitý proces

21.05.2014  /  Redakcia

Banky dnes ponúkajú pri splácaní pôžičiek lepšie podmienky a tak mnoho klientov uvažuje o možnosti refinancovať svoj úver. Od konsolidácie však často môže odrádzať, zložitosť tohto procesu – množstvo papierovania a času, ktorý je pri podobných bankových operáciách nutný. Dnes však klienti vedia svoje úvery refinancovať aj online – bez nutnosti absolvovať návštevu banky.

Refinancovanie aj bez návštevy bankovej pobočky

Konsolidáciou pôžičiek sa odstráni hneď niekoľko problémov, spojených s nevýhodným splácaním. Dnes už klienta nemusí pri refinancovaní odrádzať obava zo zložitosti a zdĺhavosti tohto procesu, pretože všetko sa dá vybaviť rýchlejšie, prostredníctvom internetu. Takúto možnosť ponúka aj online banka Zuno, jediná banka, ktorá na Slovensku aj v Českej republike funguje bez fyzických pobočiek. Výhodou je, že pri konsolidačnej pôžičke z online banky si vedia klienti hneď zistiť, koľko na novej pôžičke ušetria. Do online kalkulačky na stránke zadajú mesiac a rok, kedy im bol úver poskytnutý, výšku úveru, počet mesiacov, na koľko si klient úver bral a výšku mesačnej splátky. Žiadosť o refinancovanie sa podáva prostredníctvom internetu, klient ju podpisuje sms – kódom.

Prečo refinancovať?

Klient, ktorý sa rozhodne svoje úvery konsolidovať, si nezníži len mesačnú splátku, ale získa o svojich pôžičkách lepší prehľad. Množstvo úverov v rôznych bankách a spoločnostiach môže pri ich splácaní spôsobiť chaos, ktorý plynie z rôznych podmienok  každej jednej spoločnosti. Jedna pôžička u jednej banky preto problémy s náročnou administráciou odstráni. V prípade, ak si klient potrebuje požičať nielen na splatenie pôžičky, ale tiež na iný účel, v mnohých bankách nie je problémom požiadať aj o vyššiu sumu akou je tá, ktorá je potrebná na splatenie súčasného úveru.

Tieto články Vám prináša kolektív nášho neúnavného redakčného tímu. Máš záľubu v investíciach? Pridaj sa k nám aj ty.