Veronika má jednak radost z dividend a za druhé má radost z růstu jiných akcií.
Je jasné, že dividendové akcie jako BMW a BASF málo rostou, nebo maji kurz jak před 15 lety. Ale ty byly koupeny jen kvůli dividendám a mohou se levně přikoupit, aby přinesly ještě více peněz z dividend.
Neni vhodné požadovat ze slabých dividendových akcií silný růst kurzu, protože jejich kurz je stále snižován o 5%ní dividendu.
A pak jsou silné akcie s malinkou dividendou a ty jsou tak předražené, že se musejí prodat, než se hluboko propadnou kvůli předražení. Microsoft a Visa a Nvidia.
Jestli je Veronika Polka, neni to žádný zločin, když dělá videa slovensky.
Já dělám Facebook skupiny a knihy španělsky, anglicky, německy a česky. Nechci je dělat slovensky, rusky, čínsky, japonsky a arabsky.

A ty se zlobíš na akcie s dividendou 5%, že nerostou tak silně jako akcie s 0,5%ní dividendou.
To je hloupost. Akcie s 5%ní dividendou jak BASF a BMW dělají každý rok radost s dividendami a mohou se stále levně přikupovat kvůli dividendám.
Já mám silné akcie Cisco Systems a Procter-Gamble, mám je koupeny za málo peněz, ale nemohu je přikoupit, protože jsou silně předražené. A já nechci, aby rostly, já chci, aby se Cisco propadlo na 1/3 a PG na 1/2. Protože je neprodám s výdělkem 300%, ale chci přikoupit pro dividendy.
Když máme vlastní byt, nechceme koupit byt pro syny a dcery, jsme multimilionáři v pesos a vidíme smysl života jinde než v milionech eur a dolarů, pak nepotřebujeme silné akcie, ale slabé akcie pro dividendy. Já jsem multimilionář v pesos a ty asi taky multimilonář v pesos. Není potřeba mít 2 miliony euro, jako má Roberto Fitso.

Největší štěstí v životě je: 2 levné cesty na Tahiti, Moorea, Bora Bora s přestávkou týden v Honolulu-Waikiki a 2 hezké děti.
Extrémně předražené akcie se hluboko propadnou kvůli extrémnímu předražení. Měly by se prodat 15% pod maximem = Airbnb, Alphabet, AMD, Apple, ASML, Broadcom, Cisco Systems, Coca-Cola, Corning, CrowdStrike Holdings, Eli Lilly, Ferrari, Hermes Inter., Intel, Intuitive Surgical, KLA, Lam Research, Marvell Technology, Mastercard, Meta Platforms, Micron Technology, Microsoft, Moody's, Netflix, Nvidia, Oracle, Palantir, Robinhood Markets, Roblox, Sandisk, ServiceNow, Snowflake, SpaceX, Strategy, Tesla, Visa.