Ohladom ASTS by som sa nebal, ze ho budu vyhadzovat z ETF, kedze je dost silne. Ak sa bude vyhadzovat, tak najskor zo spodku.
AST SpaceMobile Inc (ASTS )
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
12gb54as
- Silver Member *
- Dátum registrácie: Po 04 11, 2024 3:39 pm
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 31 times
Re: AST SpaceMobile Inc (ASTS )
Co som to skumal, tak Jedi urcite nedostane Spacex hned, a za to som rad (kedze sa na zaciatku budu hned chciet na Spacex tradery nabalit, tak to bude lietat ako falcon 19 hore dole
). Od Vanecku dostane Spacex len Warp, ktore ale nie je UCITS.
Ohladom ASTS by som sa nebal, ze ho budu vyhadzovat z ETF, kedze je dost silne. Ak sa bude vyhadzovat, tak najskor zo spodku.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 353 times
Skor premyslam ci ked za posledny mesiac natieklo do space etf-iek 1.3 mld - co aj vidiet - etfka velmi drzat cash nemozu - nakupuju co je momentalne dostupne - asts rklb a pod a potom aj ked nie zo dna na den ale postupne tyzden po tyzdni budu rebalancovat teda to co mali predavat a spacex kupovat. Cim viac pojde spacex hore tym viac sa bojim fomo efektu. Na druhej strane chgpt vravi ze je to realne ale ze spacex legitimuje cely sektor a da sa ocakavat prilev dalsieho a dalsieho cashu …Som na tom tickeri cice dlhodobo ale prve nakupy uz maju viac ako rok tak neviem ci spekulovat s predajom tesne po ipo a cakat na koreciu - predsa len je koniec maja a este nic tento rok nevypustili aj ked uz su na ceste tusim dva satelity aj tak neverim ze daju tr ciel 40 satelitov - alebo radsej nechat tak a nespekulovat. Bude plno clankov kade tade a novy cash do celeho space sa predsa len zacne sypat.
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
-
12gb54as
- Silver Member *
JEDI.DE etf ma v sebe 25 spolocnosti. AST ma takmer 7%. Fakt sa nebojim, ze by ho odtial vyhodili.
https://www.vaneck.com/uk/en/investment ... /holdings/
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Nemyslim vyhodenie ale rebalans na napr 5 percent. Viem ked bude market cap o rok o 50 percent vacsi tak aj 5 percent bude o rok viac akcii ako 7 pecent teraz. Ako vravim nemam obavy o dlhodoby vyvoj len spekulujem ake vlny prinesie super velky balvan co padne do rybnika.12gb54as napísal: ↑St 27 05, 2026 8:51 pm JEDI.DE etf ma v sebe 25 spolocnosti. AST ma takmer 7%. Fakt sa nebojim, ze by ho odtial vyhodili.
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Ten Blue Origin vzdy zastavi pekny rast. Bezos urcite skrti platy a takto to dopadne. Elon mu asi pivo nekupi ….
https://www.teraz.sk/zahranicie/raketa- ... lanok.html
https://www.teraz.sk/zahranicie/raketa- ... lanok.html
-
12gb54as
- Silver Member *
Dnes to veru popadalo, cely space sektor 
A aj kvoli tomuto https://www.xtb.com/sk/trhove-analyzy/s ... neho-fondu
A aj kvoli tomuto https://www.xtb.com/sk/trhove-analyzy/s ... neho-fondu
-
12gb54as
- Silver Member *
Vypada to tak, ze to vysava cely space sektor. Zacalo po pred cca 8 dnami, ked buchla New Glenn a v ten isty den odmietol ten dansky fond Spacex. Odvtedy mi jedi.de klesol o 22% – co je zatial najvacsi pokles, aky tento fond zazil.Glogol napísal: ↑St 06 05, 2026 10:27 am To som zvedavy ci ten Rakuten bol/je dovod tych vypredajov. Premyslam ci som sa nemylil ze IPO SpaceX potlaci cenu hore. Ci nebude opacne - ze to IPO vysaje ine space spolocnosti. Uz som zachytil spekulacie ze po IPO aj google moze vypredat ASTS a prejst do SpaceX. https://x.com/spacbobby/status/2051828312167878802
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Do 12.6 mozu obchodovat len chlapci co vidia dopyt po spacex. My ostatni mozne len vestit z vody alebo sa drzat mimo. Ocakavany rast sadzieb tomu nepridava ale osobne im nepripusujem taky vyznam ako ipo. Svrbeli ma ruky nad 120 ale nic som zial neurobil. Povedal som si ze cast to strelim v prvy den ipo euforie … Uvidime ci vobec nejaka bude. Treba mat tyzden pevne nervy.12gb54as napísal: ↑Pi 05 06, 2026 6:18 pmVypada to tak, ze to vysava cely space sektor. Zacalo po pred cca 8 dnami, ked buchla New Glenn a v ten isty den odmietol ten dansky fond Spacex. Odvtedy mi jedi.de klesol o 22% – co je zatial najvacsi pokles, aky tento fond zazil.Glogol napísal: ↑St 06 05, 2026 10:27 am To som zvedavy ci ten Rakuten bol/je dovod tych vypredajov. Premyslam ci som sa nemylil ze IPO SpaceX potlaci cenu hore. Ci nebude opacne - ze to IPO vysaje ine space spolocnosti. Uz som zachytil spekulacie ze po IPO aj google moze vypredat ASTS a prejst do SpaceX. https://x.com/spacbobby/status/2051828312167878802
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Treba uznat ze ten muskov Falcon je otaj momentalna topka. Spolu vazili 13.5 tony …
AST SpaceMobile Announces Successful Orbital Launch of BlueBirds 8, 9, and 10
AST SpaceMobile Announces Successful Orbital Launch of BlueBirds 8, 9, and 10
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2483 times
- Been thanked: 2866 times
SpaceX pomáha napĺňať poslanie ASTS. Teraz môžu posielať hore rovno po 3 satelity naraz.
Možno Elona napadne ponuka k akvizícii. Ten jeho internet do antény za min. 35 USD mesačne by riadne pokročil.
Elon je optimista. Chce tržby SpaceX 1000 mld. už v 2030. To nedosiahne ináč ako akvizíciami najlepších hráčov.
Kapitalizácia ASTS už klesla ku 22 mld a cena akcie pri 70 USD sa mi začína páčiť.
Trochu občerstvujúcich infošiek:
Spoločnosť AST SpaceMobile, Inc. navrhuje a vyvíja konšteláciu satelitov BlueBird v Spojených štátoch.
Spoločnosť ASTS sa javí ako potenciálny dlhodobý príjemca výhod vyplývajúcich z prechodu od tradičnej pozemnej bezdrôtovej infraštruktúry k vesmírnemu pripojeniu typu „direct-to-cell“ a širokopásmovému pripojeniu.
V tejto oblasti sa tvrdí, že konvenčné siete mobilných vysielačov sú nákladné, geograficky obmedzené a kapitálovo náročné, vyžadujú si neustále výdavky na prenájom pozemkov, elektrickú energiu, údržbu a opravy, pričom v mnohých regiónoch stále nedokážu zabezpečiť komplexné pokrytie.
Spoločnosť AST SpaceMobile sa snaží prekonať obmedzenia prostredníctvom satelitnej siete, ktorá dokáže priamo z vesmíru pripájať bežné mobilné zariadenia, čím vytvára efektívnejšiu a škálovateľnejšiu globálnu komunikačnú platformu.
Ekonomickú atraktívnosť spoločnosti posilňujú relatívne nízke náklady na vybudovanie globálnej satelitnej konštelácie v porovnaní s obrovskými investíciami potrebnými na pozemné siete.
Vedenie odhaduje, že konštelácia schopná globálneho pokrytia by stála približne 4,6 miliardy USD, pričom jej satelity ťažia z vyššej obežnej dráhy, ktorá môže predĺžiť ich prevádzkovú životnosť vďaka zníženému atmosférickému odporu.
Optimistický scenár sa zakladá na presvedčení, že telekomunikační poskytovatelia budú čoraz viac vnímať vesmírne pripojenie ako vynikajúci doplnok k tradičnej infraštruktúre a v niektorých prípadoch aj ako jej náhradu, čo bude v priebehu času viesť k jej trvalému zavádzaniu.
S rozširovaním konštelácie a zlepšovaním služieb by sa spoločnosť AST SpaceMobile mohla stať základnou vrstvou budúcej infraštruktúry bezdrôtovej komunikácie.
Z hľadiska valuácie sa táto príležitosť považuje za významnú, vzhľadom na trhovú kapitalizáciu spoločnosti ASTS vo výške približne 22 miliárd dolárov v porovnaní s globálnym trhom bezdrôtových telekomunikácii.
Potenciál rastu vyplýva z odhadov odvetvia citovaných spoločnosťou SpaceX, ktoré identifikovali trhy s pripojením priamo do mobilnej siete a s vesmírnym pripojením s celkovým potenciálom presahujúcim 1,1 bilióna dolárov.
Ak by spoločnosť AST SpaceMobile nakoniec získala aj len 10 % tohto trhu, mohla by vygenerovať tržby vo výške približne 110 miliárd dolárov, čo naznačuje významný dlhodobý potenciál rastu a možnosť podstatného prehodnotenia ocenenia spoločnosti.
Možno Elona napadne ponuka k akvizícii. Ten jeho internet do antény za min. 35 USD mesačne by riadne pokročil.
Elon je optimista. Chce tržby SpaceX 1000 mld. už v 2030. To nedosiahne ináč ako akvizíciami najlepších hráčov.
Kapitalizácia ASTS už klesla ku 22 mld a cena akcie pri 70 USD sa mi začína páčiť.
Trochu občerstvujúcich infošiek:
Spoločnosť AST SpaceMobile, Inc. navrhuje a vyvíja konšteláciu satelitov BlueBird v Spojených štátoch.
Spoločnosť ASTS sa javí ako potenciálny dlhodobý príjemca výhod vyplývajúcich z prechodu od tradičnej pozemnej bezdrôtovej infraštruktúry k vesmírnemu pripojeniu typu „direct-to-cell“ a širokopásmovému pripojeniu.
V tejto oblasti sa tvrdí, že konvenčné siete mobilných vysielačov sú nákladné, geograficky obmedzené a kapitálovo náročné, vyžadujú si neustále výdavky na prenájom pozemkov, elektrickú energiu, údržbu a opravy, pričom v mnohých regiónoch stále nedokážu zabezpečiť komplexné pokrytie.
Spoločnosť AST SpaceMobile sa snaží prekonať obmedzenia prostredníctvom satelitnej siete, ktorá dokáže priamo z vesmíru pripájať bežné mobilné zariadenia, čím vytvára efektívnejšiu a škálovateľnejšiu globálnu komunikačnú platformu.
Ekonomickú atraktívnosť spoločnosti posilňujú relatívne nízke náklady na vybudovanie globálnej satelitnej konštelácie v porovnaní s obrovskými investíciami potrebnými na pozemné siete.
Vedenie odhaduje, že konštelácia schopná globálneho pokrytia by stála približne 4,6 miliardy USD, pričom jej satelity ťažia z vyššej obežnej dráhy, ktorá môže predĺžiť ich prevádzkovú životnosť vďaka zníženému atmosférickému odporu.
Optimistický scenár sa zakladá na presvedčení, že telekomunikační poskytovatelia budú čoraz viac vnímať vesmírne pripojenie ako vynikajúci doplnok k tradičnej infraštruktúre a v niektorých prípadoch aj ako jej náhradu, čo bude v priebehu času viesť k jej trvalému zavádzaniu.
S rozširovaním konštelácie a zlepšovaním služieb by sa spoločnosť AST SpaceMobile mohla stať základnou vrstvou budúcej infraštruktúry bezdrôtovej komunikácie.
Z hľadiska valuácie sa táto príležitosť považuje za významnú, vzhľadom na trhovú kapitalizáciu spoločnosti ASTS vo výške približne 22 miliárd dolárov v porovnaní s globálnym trhom bezdrôtových telekomunikácii.
Potenciál rastu vyplýva z odhadov odvetvia citovaných spoločnosťou SpaceX, ktoré identifikovali trhy s pripojením priamo do mobilnej siete a s vesmírnym pripojením s celkovým potenciálom presahujúcim 1,1 bilióna dolárov.
Ak by spoločnosť AST SpaceMobile nakoniec získala aj len 10 % tohto trhu, mohla by vygenerovať tržby vo výške približne 110 miliárd dolárov, čo naznačuje významný dlhodobý potenciál rastu a možnosť podstatného prehodnotenia ocenenia spoločnosti.
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2483 times
- Been thanked: 2866 times
Akcie spoločnosti AST SpaceMobile (ASTS) cez noc pred utorokom klesli o 6 % po tom, čo subjekt spojený s generálnym riaditeľom podal návrh na predaj akcií v hodnote takmer 183 miliónov dolárov, čo vyvolalo nové obavy z rozriedenia akcií len niekoľko dní po najnovšom vypustení satelitu BlueBird.
Akcie ASTS v pondelok klesli o 9 % a zaznamenali tak druhý po sebe idúci deň strát.
Subjekt spojený s generálnym riaditeľom podal oznámenie o predaji akcií ASTS
Z nového podania z pondelka vyplýva, že spoločnosť AA Gables 2, LLC podala oznámenie o navrhovanom predaji 2,5 milióna kmeňových akcií triedy A spoločnosti AST SpaceMobile s celkovou trhovou hodnotou približne 183 miliónov dolárov.
Ako maklér bola uvedená spoločnosť Citigroup Global Markets.
V oznámení sa tiež uvádza, že spoločnosť AA Gables 2 v priebehu posledných troch mesiacov nepredala žiadne cenné papiere.
Kľúčová informácia pre investorov: Abel Avellan, zakladateľ, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti AST SpaceMobile, je jediným členom a riadiacim členom spoločnosti AA Gables 2.
V oznámení sa uvádza, že akcie sa uvádzajú na trh na základe predplateného termínového kontraktu medzi spoločnosťou AA Gables 2 a Citibank, dcérskou spoločnosťou Citigroup Global Markets.
Zmluva môže byť vyrovnaná fyzicky alebo v hotovosti.
Na zabezpečenie svojich záväzkov spoločnosť AA Gables 2 zaviazala 2,5 milióna kmeňových podielov spoločnosti AST & Science, LLC, ktoré sú spätne odkúpiteľné alebo vymeniteľné za kmeňové akcie triedy A spoločnosti AST SpaceMobile. Tieto podiely boli získané ako kapitálový vklad od Avellana.
BlueBird 11, 12 a 13 sú pripravené na ďalší štart
Oznámenie o navrhovanom predaji prichádza týždeň po tom, čo spoločnosť AST SpaceMobile oznámila úspešný štart svojich satelitov BlueBird 8, 9 a 10 z vesmírnej základne Cape Canaveral Space Force Station na palube rakety Falcon 9.
Satelity BlueBird 8, 9 a 10 majú rozlohu približne 2 400 štvorcových stôp a podľa spoločnosti AST SpaceMobile ide o najväčšie komerčné komunikačné sústavy, aké kedy boli umiestnené na nízkej obežnej dráhe Zeme.
Spoločnosť uviedla, že tieto satelity dokážu poskytovať takmer dvojnásobnú špičkovú rýchlosť prenosu dát v porovnaní s jej pôvodnými satelitmi BlueBird Block 1, ktoré nedávno dosiahli špičkovú rýchlosť sťahovania 98,9 Mbps priamo do bežných smartfónov.
„Satelity BlueBird 8, 9 a 10 predstavujú pokračovanie realizácie vízie, ktorá sa kedysi považovala za nemožnú: vesmírne širokopásmové mobilné pripojenie pre každého a všade,“ povedal Avellan.
Tiež dodal: „Tento prvý hromadný štart je len začiatok,“ a spresnil, že satelity BlueBird 11, 12 a 13 budú čoskoro odoslané na ďalší štart, zatiaľ čo satelity BlueBird novej generácie až po BlueBird 37 sú už v aktívnej výrobe a montáži.
Ako vnímajú ASTS drobní investori?
Na portáli Stocktwits bol sentiment drobných investorov voči ASTS „neutrálny“ pri 521 % náraste objemu správ za posledných 24 hodín.
Jeden používateľ odmietol najnovší vývoj a uviedol: „Ide prevažne o administratívne vyrovnanie finančnej transakcie, ktorá bola zverejnená už dávno.“
Iný používateľ uviedol: „Dnes som kúpil opcie call. Zdalo sa mi, že je to dobrý deň na nákup opcií call.“
https://finance.yahoo.com/markets/stock ... 43616.html
Akcie ASTS v pondelok klesli o 9 % a zaznamenali tak druhý po sebe idúci deň strát.
Subjekt spojený s generálnym riaditeľom podal oznámenie o predaji akcií ASTS
Z nového podania z pondelka vyplýva, že spoločnosť AA Gables 2, LLC podala oznámenie o navrhovanom predaji 2,5 milióna kmeňových akcií triedy A spoločnosti AST SpaceMobile s celkovou trhovou hodnotou približne 183 miliónov dolárov.
Ako maklér bola uvedená spoločnosť Citigroup Global Markets.
V oznámení sa tiež uvádza, že spoločnosť AA Gables 2 v priebehu posledných troch mesiacov nepredala žiadne cenné papiere.
Kľúčová informácia pre investorov: Abel Avellan, zakladateľ, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti AST SpaceMobile, je jediným členom a riadiacim členom spoločnosti AA Gables 2.
V oznámení sa uvádza, že akcie sa uvádzajú na trh na základe predplateného termínového kontraktu medzi spoločnosťou AA Gables 2 a Citibank, dcérskou spoločnosťou Citigroup Global Markets.
Zmluva môže byť vyrovnaná fyzicky alebo v hotovosti.
Na zabezpečenie svojich záväzkov spoločnosť AA Gables 2 zaviazala 2,5 milióna kmeňových podielov spoločnosti AST & Science, LLC, ktoré sú spätne odkúpiteľné alebo vymeniteľné za kmeňové akcie triedy A spoločnosti AST SpaceMobile. Tieto podiely boli získané ako kapitálový vklad od Avellana.
BlueBird 11, 12 a 13 sú pripravené na ďalší štart
Oznámenie o navrhovanom predaji prichádza týždeň po tom, čo spoločnosť AST SpaceMobile oznámila úspešný štart svojich satelitov BlueBird 8, 9 a 10 z vesmírnej základne Cape Canaveral Space Force Station na palube rakety Falcon 9.
Satelity BlueBird 8, 9 a 10 majú rozlohu približne 2 400 štvorcových stôp a podľa spoločnosti AST SpaceMobile ide o najväčšie komerčné komunikačné sústavy, aké kedy boli umiestnené na nízkej obežnej dráhe Zeme.
Spoločnosť uviedla, že tieto satelity dokážu poskytovať takmer dvojnásobnú špičkovú rýchlosť prenosu dát v porovnaní s jej pôvodnými satelitmi BlueBird Block 1, ktoré nedávno dosiahli špičkovú rýchlosť sťahovania 98,9 Mbps priamo do bežných smartfónov.
„Satelity BlueBird 8, 9 a 10 predstavujú pokračovanie realizácie vízie, ktorá sa kedysi považovala za nemožnú: vesmírne širokopásmové mobilné pripojenie pre každého a všade,“ povedal Avellan.
Tiež dodal: „Tento prvý hromadný štart je len začiatok,“ a spresnil, že satelity BlueBird 11, 12 a 13 budú čoskoro odoslané na ďalší štart, zatiaľ čo satelity BlueBird novej generácie až po BlueBird 37 sú už v aktívnej výrobe a montáži.
Ako vnímajú ASTS drobní investori?
Na portáli Stocktwits bol sentiment drobných investorov voči ASTS „neutrálny“ pri 521 % náraste objemu správ za posledných 24 hodín.
Jeden používateľ odmietol najnovší vývoj a uviedol: „Ide prevažne o administratívne vyrovnanie finančnej transakcie, ktorá bola zverejnená už dávno.“
Iný používateľ uviedol: „Dnes som kúpil opcie call. Zdalo sa mi, že je to dobrý deň na nákup opcií call.“
https://finance.yahoo.com/markets/stock ... 43616.html
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
Nemyslím že Elon chce ASTS, internet ma a biznis s mobilnými operátormi je pod jeho úroven. Ak si chce splniť ten sen o mesiaci mal by kúpit LUNR kým je lacný …