ČÍNA - TECHNOLOGICKÝ POKROK
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 1090 times
- Been thanked: 567 times
Re: ČÍNA - TECHNOLOGICKÝ POKROK
Čína začína s masovou výrobou domácich nástrojov na výrobu čipov pre DUV
https://www.theinformation.com/articles ... p-industry
**
Stále to ale zdaleka neznamena ze by Čina dobehla napr to čo dokaze ASML
https://www.theinformation.com/articles ... p-industry
**
Stále to ale zdaleka neznamena ze by Čina dobehla napr to čo dokaze ASML
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
- Has thanked: 336 times
- Been thanked: 219 times
Aky tam je akoze iny dovod na tie 3 EUR cla na minipolozky?
Ja ti ho vysvetlim uplne po lopate. Europska komisia ich diletantskou a zakernou politikou odstrihla EU od ruskych energii, nasledkom coho je vyroba v EU totalne nekonkurencieschopna. Zvysit dane nekonkurencieschopnym podnikom a parazitovat na nich si nemozu dovolit, lebo ludia by ich uz zase vyniesli v zuboch na namestie bastily ku gilotine. Tak sa prisali na prso cinskej vyroby a vyberaju si peniaze na udrzanie chodu tej totalne zbytocnej institucie (EK a jej pridruzene organy) - platia to vsedni obcania EU salamovou nenapadnou metodou. Ked im niekto vyhodi na oci ze parazituju zacnu blabolit ako oni chrania europskych vyrobcov.
-
andre
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Št 02 07, 2015 11:43 pm
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 293 times
Čína má blízko ke křemíkové samostatnosti. Úspěšně prý okopírovala stroje ASML pro výrobu nejpokročilejších čipů
https://www.zive.cz/clanky/cina-ma-bliz ... fault.aspx
https://www.zive.cz/clanky/cina-ma-bliz ... fault.aspx
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2574 times
- Been thanked: 2916 times
Fakt? Ešte to zopakuj 2x a potom začni zisťovať performance.
iShares China Large Cap UCITS ETF po 19 rokoch konečne prekonal svoje high z 2007.
Odčítaj infláciu a si v strate. To isté sa týka Indie.
Nie všetko je zlato, čo sa blyští... Rozmýšlaj prečo. Ja už svoju teóriu mám...
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 2574 times
- Been thanked: 2916 times
To je to isté. The same shit…A ani za boha si to nezistis?
-
Glogol
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 360 times
Jj uz sa to tu preberalo x krat. Treba oddelit technoligicky pokrok cinskych spolocnosti ktory je jednoznacny od investovania do cinskych spolocnosti. Strucne moj pohlad - v cine je priorita aby z pokroku prosperoval stat cina a nie jednotlivec a uz vobec nie cudzinec.JUGGLER napísal: ↑Pi 21 08, 2026 12:16 amFakt? Ešte to zopakuj 2x a potom začni zisťovať performance.
iShares China Large Cap UCITS ETF po 19 rokoch konečne prekonal svoje high z 2007.
Odčítaj infláciu a si v strate. To isté sa týka Indie.
Nie všetko je zlato, čo sa blyští... Rozmýšlaj prečo. Ja už svoju teóriu mám...
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
- Trumpeta1978
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
- Has thanked: 1090 times
- Been thanked: 567 times
v Číne vládnu komunisti, toto treba vždy brať do úvahy. Osobne by som si nikdy tam žiadnu akciu nekupil.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ani ohladom USA to nevyzera velmi tak, ze by tuzili, aby z ich najlepsich dojnych krav profitovali cudzinci. A ze by v tom zmysle nerobili aj opatrenia.
Ale taky Trump-COIN radi ponuknu a predaju komukolvek... A za "spravnu cenu" dokonca aj LNG do Europy.
Naposledy upravil/-a jaroslav80 v Pi 21 08, 2026 11:16 am, upravené celkom 1 krát.
- Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 270 times
kto ma dlhyyyy horizont, nic nekomplikovat, akumulacny NASDAQ - ANAV(TER 0,13%)...
₿.a.r.i.s.t.a.
₿ has no top because fiat has no bottom
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
“There are three classes of people: those who see, those who see when they are shown, and those who do not see.” - Leonardo da Vinci
f.i.r.e.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
Ale to nevyzera velmi ako "cinske technologicke firmy ako vyrobcu pamati, cipov, robotov, ai, vesmirny program, quatum computing, atd..."
- Adammd
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: Ut 11 10, 2016 2:47 pm
- Has thanked: 496 times
- Been thanked: 270 times
samozrejme, ze nie, pisem o nekomplikovani a vymyslani roznych portfolii, nielen cinskych
Trumpeta1978 napísal: ↑Pi 21 08, 2026 10:56 am v Číne vládnu komunisti, toto treba vždy brať do úvahy. Osobne by som si nikdy tam žiadnu akciu nekupil.
₿.a.r.i.s.t.a.
f.i.r.e.
f.i.r.e.
-
jaroslav80
- VETERAN MEMBER *****
V Cine sa na rozdiel od Japonska a Juznej Koreji rozhodli, ze nebudu mat vojenske zakladne USA a cakat, kedy im z Washingtonu prezident prikaze, kolko stoviek miliard musia povinne preinvestovat v USA a kolko zbrani a za aku cenu nakupit od USA.
Mozes si tipnut, kto v dlhodobom horizonte bude uspesnejsi - ci Cina, Japonsko alebo Juzna Korea.
Ja tipujem, ze v Azii byt spojencom USA bude pocas nasledujucich desatroci synonymom neuspechu a problemov.
Mozes si tipnut, kto v dlhodobom horizonte bude uspesnejsi - ci Cina, Japonsko alebo Juzna Korea.
Ja tipujem, ze v Azii byt spojencom USA bude pocas nasledujucich desatroci synonymom neuspechu a problemov.