investície na dobrú noc
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
-
- Active Member
- Dátum registrácie: Ne 27 11, 2011 8:53 am
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 6 times
investície na dobrú noc
Po dlhom čase sledovania fóra a po pár zrealizovaných obchoch (ktoré som nehlásil), už viac ako rok držím AMD a asi 5 mesiacov INSG..
Hlásim to teda dnes po vacsom poklese...
AMD long 402 x 82,44
INSG long 1000 x 14,88
Plánujem to držať dlhodobo...ale kto vie ako sa rozhodnem...určite však chcem splniť daňový test aj pri INSG
Hlásim to teda dnes po vacsom poklese...
AMD long 402 x 82,44
INSG long 1000 x 14,88
Plánujem to držať dlhodobo...ale kto vie ako sa rozhodnem...určite však chcem splniť daňový test aj pri INSG
-
- Active Member
Re: investície na dobrú noc
Aktuálne INSG 10.19
cca 32% pokles za dnes.
Akcia vcera zverejnila.. podľa mna to nebolo zlé zverejnenie.. Napriek tomu takto padá.
Shorteri idú na plné obrátky
cca 32% pokles za dnes.
Akcia vcera zverejnila.. podľa mna to nebolo zlé zverejnenie.. Napriek tomu takto padá.
Shorteri idú na plné obrátky
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 333 times
Veľmi padla, lebo bola extrémne predražená a výsledky boli horšie ako sa čakalo + očakávania sa znížili. Ja som predal za 21,82 a vtedy som upozorňoval, že je veľmi predražená. Stále je predražená, ale už je to viac v norme (forward P/E: 90,54). Potenciál ale má, ale treba nakupovať dole. Musela by veľmi ohúriť na ER aby sa udržala, alebo išla vyššie. Aj po priemerne dobrých výsledkoch by pravdepodobne išla dolu.
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=insg
Dobrú noc, chápem, že si nahlásil vstupy pri cene keď akcie klesli za cenu akú približne boli pri poklese, ale reálne vstupy máš nižšie. Bolo by lepšie sem dať aj reálne vstupy, aj keď si ich vtedy nehlásil.
Dobrú noc, chápem, že si nahlásil vstupy pri cene keď akcie klesli za cenu akú približne boli pri poklese, ale reálne vstupy máš nižšie. Bolo by lepšie sem dať aj reálne vstupy, aj keď si ich vtedy nehlásil.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
- Guru Member ****
- Dátum registrácie: So 19 03, 2016 11:49 am
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 333 times
Po dnešnom close sa forward P/E znížilo na 63,73, to už nie je tak zlé na dané odvetvie a súčasné ceny akcií. Bude ale závisieť aj od trhov. Keď išlo INSG cez 20, tak forward P/E bolo okolo 200. Ešte dlho (výhľadovo roky) bude INSG nadhodnotené, lebo má potenciál, aký iné firmy v odvetví nemajú, no zároveň až ako Tesla hore nepôjde, takú masu investorov nie je schopné pritiahnuť. AMD je pre investorov viac ,,sexy" ako INSG, ale opäť výrazne menej ako Tesla. Tým ale nechcem povedať, že Tesla je teraz dobrá investícia. Chcem tým hlavne povedať, že INSG sa do výrazného podhodnotenia pravdepodobne nedostane, no zároveň má limity aj s extrémnym nadhodnotením.
Firmy v odvetví zoradené podľa P/E:
https://www.finviz.com/screener.ashx?v= ... pment&o=pe
Edit: alebo ešte inak: Ak by cena akcie bola pred ER povedzme 10 (a nie ako bola), tak by sa žiaden zásadný pohyb neudial, možno by jemne stúpla.
Ak by bola cena povedzme 8, išla by kľudne na horšie ER hore +5%.
Firmy v odvetví zoradené podľa P/E:
https://www.finviz.com/screener.ashx?v= ... pment&o=pe
Edit: alebo ešte inak: Ak by cena akcie bola pred ER povedzme 10 (a nie ako bola), tak by sa žiaden zásadný pohyb neudial, možno by jemne stúpla.
Ak by bola cena povedzme 8, išla by kľudne na horšie ER hore +5%.
Naposledy upravil/-a Martin7 v St 03 03, 2021 1:26 am, upravené celkom 2 krát.
If you don´t find a way to make money while you sleep, you will work until you die. Warren Buffett
-
- Active Member
Martin, vďaka za reakciu... ty si to predal na vrchole.. výborné načasovanie. Ja však nemám povahu tradera, zistil som to dávnejšie keď som rýchlou realizáciou menších ziskov prišiel o tie väčšie. Rozhodol som sa že sa budem snažiť pri akciách splniť daňový test a potom načasujem výstup.Martin7 napísal: ↑Ut 02 03, 2021 10:03 pm Veľmi padla, lebo bola extrémne predražená a výsledky boli horšie ako sa čakalo + očakávania sa znížili. Ja som predal za 21,82 a vtedy som upozorňoval, že je veľmi predražená. Stále je predražená, ale už je to viac v norme (forward P/E: 90,54). Potenciál ale má, ale treba nakupovať dole. Musela by veľmi ohúriť na ER aby sa udržala, alebo išla vyššie. Aj po priemerne dobrých výsledkoch by pravdepodobne išla dolu.
U AMD som už za vodou... kupoval som to 17.7.2019 za 33.6,-
INSG som kupoval 16.10.2020 za 10.23,-, U INSG som bol včera nachvíľu v červených číslach, tak dúfam že sa to tam dnes už nedostane... ale kto vie.
Máš pravdu akcia je stále predražená...napriek zvyšujúcim sa tržbám tie výsledky nie sú úplne oslnivé
-
- Active Member
Máš pravdu...zverejnenie nebolo oslňujúce...Dúfam že sa za pár dní dostane nad 11
-
- Active Member
Update..
Tak po pár rokoch oživujem svoju tému do ktorej som najmä kvôli pádu insg ani nemal chuť chodiť.. Teraz s odstupom času si uvedomujem že som zlyhal najmä preto, že som z nej včas nevyskocil, keď po corone už bolo jasné že ide od desiatich k piatim..
(teda ešte nižšie)
Vyskočil som až pri cene niečo vyše 2$ (pred reverzným splitom) čo bolo absolútne zlyhanie.
AMD som zavrel veľmi dobre pri cca 162$, a splnenom ročnom teste a plánoval som že vyčkám na nejakú dobrú príležitosť, do ktorej by som mohol ísť... Medzitým boli aj nejaké krátkodobé trejdy s nvda aj asts ale nič čo by bolo ohromujúce.
Nakoniec som ešte kúpil 500 nio pri cene cca 6$, čo stále držím a kde som aktuálne v celkom slušnej strate.
Ďalej držím 100 TSLA čo som kúpil pri cene 350$, kde je to tiež stratové. (Ale pri tejto akcii som veľmi bullish)
Možno som naivný ale myslím, že trhy už veľmi chcú ísť hore, tak to risknem a postupne už začnem nakupovať akcie ktoré budem držať dlhodobo.
A možno spravím aj pár rýchlejších trejdov.. Uvidíme.. (V každom prípade už si to tu chcem zapisovať.)
Čo si o tom myslíte? Je čas uvažovať nad nákupom a obratom trhov smerom hore, alebo nás čakajú ďalšie lows?
Tak po pár rokoch oživujem svoju tému do ktorej som najmä kvôli pádu insg ani nemal chuť chodiť.. Teraz s odstupom času si uvedomujem že som zlyhal najmä preto, že som z nej včas nevyskocil, keď po corone už bolo jasné že ide od desiatich k piatim..
(teda ešte nižšie)
Vyskočil som až pri cene niečo vyše 2$ (pred reverzným splitom) čo bolo absolútne zlyhanie.
AMD som zavrel veľmi dobre pri cca 162$, a splnenom ročnom teste a plánoval som že vyčkám na nejakú dobrú príležitosť, do ktorej by som mohol ísť... Medzitým boli aj nejaké krátkodobé trejdy s nvda aj asts ale nič čo by bolo ohromujúce.
Nakoniec som ešte kúpil 500 nio pri cene cca 6$, čo stále držím a kde som aktuálne v celkom slušnej strate.
Ďalej držím 100 TSLA čo som kúpil pri cene 350$, kde je to tiež stratové. (Ale pri tejto akcii som veľmi bullish)
Možno som naivný ale myslím, že trhy už veľmi chcú ísť hore, tak to risknem a postupne už začnem nakupovať akcie ktoré budem držať dlhodobo.
A možno spravím aj pár rýchlejších trejdov.. Uvidíme.. (V každom prípade už si to tu chcem zapisovať.)
Čo si o tom myslíte? Je čas uvažovať nad nákupom a obratom trhov smerom hore, alebo nás čakajú ďalšie lows?
- iosephus
- Gold Member **
- Dátum registrácie: Po 06 02, 2023 2:56 pm
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 83 times
A nebolo by pre teba, rovnako ako pre mňa, lepšie, keby si nakupoval radšej celý Nasdaq, prípadne 2x Nasdaq?
Smart Investor: https://smartinvestor.sk/
-
- Active Member
Dík za reakciu Iosephus.
Univerzálna a určite veľmi dobrá rada.. Na etf nasdaq a spy mám samostatný účet, kde občas dokúpim.. Aj teraz plánujem
-
- Active Member
Dnešný predaj len kvôli výberu zisku. Teslu chcem opäť kúpiť pod 300$. Uvidíme ako sa podarí, keďže v júni štartuje v Austine Robotaxi, čo má potenciál násobne prekonať auto biznis Tesly
-
- Active Member
Buy 5 TSLA Jun 15'27 strike 530 call za $59,04
Takže tesla dnes pokles pod 300$.
Nemám čo váhať.. Kupujem dlhodobé opcie.
Dnešný pokles súvisí s vyjadreniami Elona o jeho obavách z deficitu. Zdá sa že Trump to berie osobne a nepáči sa mu to. Taký menší konflikt... Snáď neprerastie do niečoho väčšieho..
Takže tesla dnes pokles pod 300$.
Nemám čo váhať.. Kupujem dlhodobé opcie.
Dnešný pokles súvisí s vyjadreniami Elona o jeho obavách z deficitu. Zdá sa že Trump to berie osobne a nepáči sa mu to. Taký menší konflikt... Snáď neprerastie do niečoho väčšieho..
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 1778 times
- Been thanked: 2257 times
Pozor, "Don't get married to one stock" . A čo ked to bude naopak?
Moje osvedčené heslo na burze je ,, bude to tak, alebo naopak !,,
Tesla má trhovú kapitalizáciu 950 mld a tržby 95 mld.
Toyota má 4 x menej a tržby 3 x vyššie ( 315 mld.)
General Motors a Ford majú cap 20 x nižšiu a tržby 2 x vyššie ako Tesla.
Musk práve preukázal, že je emociálne nespoľahlivý. Robí si nepriateľov všade.
To ho môže zruinovať. Nikto z ,,big boys,, toto nerobí.
Tesla ja najkontraverznejšia akcia sveta.
Zázrak môže pokračovať, ale aj skončiť.
A technológie sa teraz menia velmi rýchlo...
Chcem ti dobre...diverzifikuj. Nestavaj úspech na jednej firme a ,,hop, alebo trop,,

Tesla má trhovú kapitalizáciu 950 mld a tržby 95 mld.
Toyota má 4 x menej a tržby 3 x vyššie ( 315 mld.)
General Motors a Ford majú cap 20 x nižšiu a tržby 2 x vyššie ako Tesla.
Musk práve preukázal, že je emociálne nespoľahlivý. Robí si nepriateľov všade.
To ho môže zruinovať. Nikto z ,,big boys,, toto nerobí.
Chcem ti dobre...diverzifikuj. Nestavaj úspech na jednej firme a ,,hop, alebo trop,,

-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 344 times
Musk mi pripomína Edisona...geniálny vynálezca s kontroverznou povahou. Veď aj Edison viedol ťažký boj s Nikola Teslom o presadenie jednosmerného prúdu vers trojfázovej sústavy. Nechcel to vzdať a uznať, že Tesla ma pravdu, až ho nakoniec akcionári Edison Electric odstavili od vedenia firmy a prebrali Teslov koncept a z Edisonovej firmy vznikol General Electric. Tak aj Musk možno bude odvolaný(nie prvý krát v svojom živote) a nahradí ho niekto iný vo vedení TSLA, ak to bude potrebné.
-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
- Active Member
Ďakujem JUGGLER za tvoje dobre mienené rady. Viem že sú úprimné. Čítam všetky tvoje príspevky tu na fóre a častokrát mnohým ľuďom veľmi dobre radíš. Cením si to.JUGGLER napísal: ↑Po 09 06, 2025 7:11 pm Pozor, "Don't get married to one stock" . A čo ked to bude naopak?
Chcem ti dobre...diverzifikuj. Nestavaj úspech na jednej firme a ,,hop, alebo trop,
-
- Active Member
Teslu vôbec neporovnávam s automobilkami.
Preto ma vôbec nezaujíma nejaké p/e.. Je to v kontexte nádchadzajúceho biznisu tesly úplne nepodstatné.
Do tesly Investujem z iných dôvodov.
(A myslím že celkom bezpečne, keďže idem do dlhodobých call opcií, kde mám limitovanú stratu.)
Jedným z dôvodov je autonómne riadenie. Je to biznis, ktorý má potenciál zarobiť násobne viac ako predaj vozidiel. To tu ešte nebolo. Má to potenciál zmeniť dopravu v svetovom meradle. Nielen osobnú súkromnú ale hromadnú dopravu..A v tomto tesla nemá žiadnu konkurenciu. Vôbec žiadnu.
Nie nie, tu naozaj nejde o predaj áut.
-
- Active Member
Ak narážaš na ten rozchod s Trumpom (podľa mňa divadlo), skús sa zamyslieť nad benefitmi.. Musk bol najprv všeobecne obľúbený, dokým sa nespolčil s Trumpom. Jemu a tesle toto viditeľné spojenectvo veľmi škodilo.
(viď vandalizované autá, showroomy atď)
Súčasná situácia sa však vyvíja tak, že Musk opäť začína byť sympatický dokonca aj priaznivcom demokratickej strany. Trump a Musk si obaja povedali svoje, a už sa nekomentujú. (Trump mu praje všetko dobré.)
Takže aktuálne si Musk polepšil, ak to berieme z hľadiska preferencií..
Ale podľa mňa skryté spojenectvo s Trumpom stále existuje, z čoho bude
Tesla naďalej profitovať (áno potrebuje, aby legislatíva išla hladko)
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: Ut 06 04, 2021 9:13 pm
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 249 times
Jazdím na Tesle 4 roky a Autopilot a jeho použitie bolo dosť veľké sklamanie. Bohužiaľ im poriadne (bez falošných brzdení) nefunguje ani adaptívny tempomat, preto sa vždy usmievam, keď niekto spieva ódy na autonómne riadenie.dobrunoc napísal: ↑Ut 10 06, 2025 10:29 am
Jedným z dôvodov je autonómne riadenie. Je to biznis, ktorý má potenciál zarobiť násobne viac ako predaj vozidiel. To tu ešte nebolo. Má to potenciál zmeniť dopravu v svetovom meradle. Nielen osobnú súkromnú ale hromadnú dopravu..A v tomto tesla nemá žiadnu konkurenciu. Vôbec žiadnu.
Nie nie, tu naozaj nejde o predaj áut.
Mimochodom Tesla predáva za peniaze ako príplatok k autu plneautonómne riadenie už 9 rokov, niektorí zodrali už dva - tri autá a stále ho nemajú. Je to smiešne ako dokáže jeden človek predávať neexistujúcu vec za tisíce dolárov dlhé roky.
-
- Active Member
Píšeš o USA? Máš Hw3 alebo hw4?miror napísal: ↑Ut 10 06, 2025 12:27 pm
Jazdím na Tesle 4 roky a Autopilot a jeho použitie bolo dosť veľké sklamanie. Bohužiaľ im poriadne (bez falošných brzdení) nefunguje ani adaptívny tempomat, preto sa vždy usmievam, keď niekto spieva ódy na autonómne riadenie.
Mimochodom Tesla predáva za peniaze ako príplatok k autu plneautonómne riadenie už 9 rokov, niektorí zodrali už dva - tri autá a stále ho nemajú. Je to smiešne ako dokáže jeden človek predávať neexistujúcu vec za tisíce dolárov dlhé roky.
Pravdepodobne ani nemáš FSD, len základný Autopilot.. FSD vo verzii 13 je fantastické aj v meste a na komplikovaných križovatkách. Verzia 12 si vyžaduje nejaké zásahy.. Ten systém ešte nieje spustený ako autonómny. Ale samozrejme bude lepší ako človek.
-
- Platinum Member ***
ako vieš, FSD v Európe nie je spustené, takže či mám alebo nemám je jednodobrunoc napísal: ↑Ut 10 06, 2025 1:38 pmPíšeš o USA? Máš Hw3 alebo hw4?miror napísal: ↑Ut 10 06, 2025 12:27 pm
Jazdím na Tesle 4 roky a Autopilot a jeho použitie bolo dosť veľké sklamanie. Bohužiaľ im poriadne (bez falošných brzdení) nefunguje ani adaptívny tempomat, preto sa vždy usmievam, keď niekto spieva ódy na autonómne riadenie.
Pravdepodobne ani nemáš FSD, len základný Autopilot.. FSD vo verzii 13 je fantastické aj v meste a na komplikovaných križovatkách. Verzia 12 si vyžaduje nejaké zásahy.. Ten systém ešte nieje spustený ako autonómny. Ale samozrejme bude lepší ako človek.
píšem skúsenosť z toho, čo tu je teraz a to je Autopilot, Enhanced Autopilot a FullSelfDriving a všetky tri možnosti (prvá v základe, ďalšie dve za príplatky) fungujú okrem beta testerov v USA rovnako po svete
-
- Active Member
miror napísal: ↑Ut 10 06, 2025 12:27 pm ako vieš, FSD v Európe nie je spustené, takže či mám alebo nemám je jedno
píšem skúsenosť z toho, čo tu je teraz a to je Autopilot, Enhanced Autopilot a FullSelfDriving a všetky tri možnosti (prvá v základe, ďalšie dve za príplatky) fungujú okrem beta testerov v USA rovnako po svete
Mal som dojem že hovoriš o vlastnej (zlej) skúsenosti s FSD.
Situácia je taká že tam, kde to nieje obmedzené ( napríklad v usa) FSD v hw4 vo verzii v13 funguje výborne, (ale je to spoplatnené.)
Samozrejme základný Autopilot je len tempomat., o tom tu vôbec nebola reč.
Ja som chcel hlavne poukázať na autonómne riadenie (bez vodiča) , ktoré bude naozaj gamechanger. To by sa malo spustiť čoskoro v Austine.
(aj keď už dnes boli z Austinu zábery z jednej tesly y bez vodiča)
-
- Platinum Member ***
Základný Autopilot nie je len tempomat, v Európe základný autopilot je rovnaký ako Enhanced alebo FSD, akurát nemá niektoré funkcie ako EAP obiehanie cez čiaru na dialnici alebo FSD zastavenie na semafore. Ale udržiavanie v čiarach a adapt. tempomat - rýchlosť fungujú rovnako v každej verzii. Neviem prečo stále spomínaš USA, ale my žijeme v Európe. A navyše tie beta verzie v USA sú tu posledný rok ale Tesla predáva FSD už 9 rokov a to po celom svete a na to som mieril - že nemá problém predávať neexistujúcu vec.dobrunoc napísal: ↑Ut 10 06, 2025 9:57 pm
Mal som dojem že hovoriš o vlastnej (zlej) skúsenosti s FSD.
Situácia je taká že tam, kde to nieje obmedzené ( napríklad v usa) FSD v hw4 vo verzii v13 funguje výborne, (ale je to spoplatnené.)
Samozrejme základný Autopilot je len tempomat., o tom tu vôbec nebola reč.
Ja som chcel hlavne poukázať na autonómne riadenie (bez vodiča) , ktoré bude naozaj gamechanger. To by sa malo spustiť čoskoro v Austine.
(aj keď už dnes boli z Austinu zábery z jednej tesly y bez vodiča)
-
- Active Member
Prepáč ja ťa nepoznám, tipoval som že píšeš o svojich skúsenostiach s FSD z USA.miror napísal: ↑Ut 10 06, 2025 10:36 pm
Základný Autopilot nie je len tempomat, v Európe základný autopilot je rovnaký ako Enhanced alebo FSD, akurát nemá niektoré funkcie ako EAP obiehanie cez čiaru na dialnici alebo FSD zastavenie na semafore. Ale udržiavanie v čiarach a adapt. tempomat - rýchlosť fungujú rovnako v každej verzii. Neviem prečo stále spomínaš USA, ale my žijeme v Európe. A navyše tie beta verzie v USA sú tu posledný rok ale Tesla predáva FSD už 9 rokov a to po celom svete a na to som mieril - že nemá problém predávať neexistujúcu vec.
Vo verzii a HW ktoré som spomínal funguje FSD skvele. U nás samozrejme nie, kvôli legislatíve EÚ. Napriek tomu sa to dá kúpiť, to je pravda (nieje to neexistujúca vec) . Kúpa je dobrovoľná a je na konkrétnom zákazníkovi z akého dôvodu to chce mať... (možno to dostal v rámci nejakej akcie alebo v balíku s niečím iným... a predpokladá napríklad úpravu legislatívy) toto by som tesle nevyčítal
-
- Platinum Member ***
- Dátum registrácie: St 03 02, 2010 8:41 am
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 39 times
Mne je fakt jedno, co si kto robi s vlastnymi peniazmi. Ale aj napriek moznej perspektive firmy ti ukazem, ze nerobis dobre.
Mas nominal investicie cez 70k. Neviem, aky velky ucet trejdis, ale ked nemas okolo 1mil a viac, tak je to dost velky gambling.
Stale si musis uvedomit, ze si zatial kupil len "vzduch".
Cierne ciary v grafe su Tvoje BE nad ktore sa musis dostat.
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
-
- Active Member
Ahoj Tilbur. Ďakujem za reakciu. Graf aj tabuľka vyzerajú pekne. Ja milión u brokera určite nemám.. A ani nerozumiem ako si dospel podľa teba k tejto pre mňa optimálnej sume.. (zdá sa mi ten tvoj odhad trošku zavádzajúciTilbur napísal: ↑St 11 06, 2025 9:14 am
Mne je fakt jedno, co si kto robi s vlastnymi peniazmi. Ale aj napriek moznej perspektive firmy ti ukazem, ze nerobis dobre.
Mas nominal investicie cez 70k. Neviem, aky velky ucet trejdis, ale ked nemas okolo 1mil a viac, tak je to dost velky gambling.
Stale si musis uvedomit, ze si zatial kupil len "vzduch".
Mám 2 priblížene veľkosťou rovnaké účty, na xtb mám len etf a na IB akcie ( a teraz hlavne opcie) .
Všetky moje opcie sú v zisku, môžem ich predať hneď s pekným ziskom ale akciu tesly odhadujem na cca $750 do konca roka, čo mi v opciach vynesie o dosť viac
Samozrejme teória. Ale nieje to ako ty hovoríš vzduch, keďže opcie môžem predať zo ziskom kedy chcem a zároveň mám limitovanú stratu cca 70k.
Treba si uvedomiť že ide o dlhodobé opcie (samozrejme ich časová hodnota sa bližšie k ich expirácii znižuje)
Naposledy upravil/-a dobrunoc v St 11 06, 2025 12:44 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- Active Member
Ale tento obrázok je už naozaj zavádzajúci.
Vôbec sa nemusím dostať nad tieto sumy.
-
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Po 04 08, 2008 9:03 pm
- Has thanked: 166 times
- Been thanked: 344 times
Obdivujem tvoju odvahu počas hádky Trumpa s Muskom nakúpiť 5 opcii TSLA a na druhý deň ďalšie 3. Ja som našťastie počas hádky nebol pri počítači, neviem, či by som nezatvoril pozície v TSLA na reálnom účte, lebo som tam už v peknom zisku, ale nemám splnený daňový test.
Bolo by dobré, keby si bol uviedol veľkosť účtu kvôli money managementu ešte pred zahlásením týchto obchodov, ale ak si uviedol reálne veľkosti pozícii, tak už je neskoro, lebo nechcem, aby si tu uvádzal reálnu velkosť tvojich účtov.
Inak si ma inšpiroval, lebo s TSL3.L ktorý mám kúpený v gamblingu, vôbec nie som spokojný, lebo pri veľkej volatilite veľmi stráca a ani výhoda daňového testu tieto straty nenahradí ...asi prejdem na opcie podobne ako ty.
Bolo by dobré, keby si bol uviedol veľkosť účtu kvôli money managementu ešte pred zahlásením týchto obchodov, ale ak si uviedol reálne veľkosti pozícii, tak už je neskoro, lebo nechcem, aby si tu uvádzal reálnu velkosť tvojich účtov.
Inak si ma inšpiroval, lebo s TSL3.L ktorý mám kúpený v gamblingu, vôbec nie som spokojný, lebo pri veľkej volatilite veľmi stráca a ani výhoda daňového testu tieto straty nenahradí ...asi prejdem na opcie podobne ako ty.

-Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
-
- Platinum Member ***
Ako som pisal. Su to tvoje peniaze a mozes si s nimi robit co chces. Mne je to jedno. Nechel som grafom zavadzat. To su ceny, ktore potrebujes dosiahnut v case exspiracie kontraktu.
Predas mozno so ziskom a budes za hviezdu.
-
- Active Member
Ahoj Jogo. Ďakujem za reakciu. Nikto nevie ako to naozaj so sporom Trump-Musk bolo (je?).jogo napísal: ↑St 11 06, 2025 3:00 pm Obdivujem tvoju odvahu počas hádky Trumpa s Muskom nakúpiť 5 opcii TSLA a na druhý deň ďalšie 3. Ja som našťastie počas hádky nebol pri počítači, neviem, či by som nezatvoril pozície v TSLA na reálnom účte, lebo som tam už v peknom zisku, ale nemám splnený daňový test.
Inak si ma inšpiroval, lebo s TSL3.L ktorý mám kúpený v gamblingu, vôbec nie som spokojný, lebo pri veľkej volatilite veľmi stráca a ani výhoda daňového testu tieto straty nenahradí ...asi prejdem na opcie podobne ako ty.![]()
Ja som to sledoval online a išla jedna bomba za druhou. Nedávalo mi to zmysel, čo títo dvaja robia, zvlášť keď týždeň pred tým Trump ďakoval Elonovi za prácu v Doge.
Niesom priaznivcom rýchlych jednostranných záverov t.j. že obaja sú hlupáci a robia hlúpe veci.
Inak by sa nedostali tam kde sú. Jeden je najbohatší a druhý najmocnejší človek sveta.
Možno je to len taká konšpirácia, že to bolo účelovo takto vymyslené, ale pre mňa je dôležité že nieje na prospech ani jedného z nich tento "spor" eskalovat. Súčasná situácia je win-win pre obe strany.
Inak chvíľu som rozmýšľal či (v rámci diverzifikácie
-
- Active Member
Ceny ktoré potrebujem dosiahnuť v čase exspirácie (tj.o cca 2roky) vyplývajú priamo zo zápisu nákupu opcií (strike cena), na to netreba graf.
Skôr si myslím, že si sa pomýlil (alebo neuvedomil dátum expirácie) a myslel si, že na to aby som bol v zisku, potrebujem dosiahnuť strike cenu.
A vôbec mi nejde o to, aby som bol za hviezdu. Skôr ma zaujímajú názory hviezd
- JUGGLER
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
- Has thanked: 1778 times
- Been thanked: 2257 times
Som pozrel tie opcie. Neuveriteľné ako sú likvidné a takmer bez spreadov.
Tilbur asi myslel, že v čase expirácie by ti priradili toľko akcií TSLA, že by si musel mať na účte 1 mil.
Ale ja si tiež myslím, že to pre teba nie je dôležité...ved keby ťa mali priradiť, musel by si byť in the money, teda nad strajkom
a to už by si bol milionárom ...aj tak nie si povinný držať do expirácie
Mne sa celkom páči čo robíš, lebo jeden obchod ťa môže dostať ,,za vodu,, a kludne na tej ceste
ked Tesla vyskočí hore, môžeš si vyberať zisky a pri poklesoch dokupovať dalšie opcie.
Toto keby si urobil tesne po volbách, tak si už tento obchod mohol mať za sebou.
Po volbách pred pol rokom bola TSLA po 250
(bolo jasné že Musk je winner a my sme z chodcom došli k záveru, že TSLA je strong buy )
A išla nad 480 behom 1,5 mesiaca !
Môže byť, že teraz nastane ošial pri zavedení FSD a budeš to mať za sebou zakrátko.
Nič nie je vylúčené a je dôležité aby si tých 70K investície bral ako kúpu auta, ktoré nemáš poistené a môžu ti ho ukradnúť...
Tilbur asi myslel, že v čase expirácie by ti priradili toľko akcií TSLA, že by si musel mať na účte 1 mil.
Ale ja si tiež myslím, že to pre teba nie je dôležité...ved keby ťa mali priradiť, musel by si byť in the money, teda nad strajkom
Mne sa celkom páči čo robíš, lebo jeden obchod ťa môže dostať ,,za vodu,, a kludne na tej ceste
ked Tesla vyskočí hore, môžeš si vyberať zisky a pri poklesoch dokupovať dalšie opcie.
Toto keby si urobil tesne po volbách, tak si už tento obchod mohol mať za sebou.
(bolo jasné že Musk je winner a my sme z chodcom došli k záveru, že TSLA je strong buy )
Môže byť, že teraz nastane ošial pri zavedení FSD a budeš to mať za sebou zakrátko.
Nič nie je vylúčené a je dôležité aby si tých 70K investície bral ako kúpu auta, ktoré nemáš poistené a môžu ti ho ukradnúť...

-
- Active Member
Časť ceny akcie je určite naviazaná na Muskove vzťahy s administratívou Trumpa.JUGGLER napísal: ↑St 11 06, 2025 9:46 pm Som pozrel tie opcie. Neuveriteľné ako sú likvidné a takmer bez spreadov.
Nič nie je vylúčené a je dôležité aby si tých 70K investície bral ako kúpu auta, ktoré nemáš poistené a môžu ti ho ukradnúť...![]()
Preto aj po voľbách tak vyletela.
Čo sa týka spustenia Robotaxi teraz v Austine, ono to nieje stopercentné, že nastane ošiaľ. Ako ty hovoríš: môže to byť tak, alebo naopak
Sú tam aj riziká. Môžu nastať nejaké problémy, stačí nejaká kolízia a cena môže aj padnúť. Btw. Práve dnes som čítal že sa 12.6 v Austine chystá protest od anti Muskovych aktivistov Tesla Takedown a Resist.
Podľa mňa cena pôjde zásadne hore, až keď bude jasné že autonómne riadienie - Robotaxi prinesie pre Teslu zisky. Analytici by to mohli vyhodnotiť podľa nasadenia autonomnych áut a ich stúpajúceho počtu v ďalších mesiacoch. Musk sa vyjadril že začne s 10 až 20 autami, a ich počty bude znásobovať každé 2 týždne až mesiac, ak nebudú problémy.
A čo sa týka mojich opcií, musím si dať pozor na ich vnútornú hodnotu, keďže tá bude blížiacou sa expiraciou klesať.. Veľkou nevýhodou oproti akciám je aj nemožnosť uplatnenia časového testu. Keď raz predám opcie v zisku pred expiraciou, daniam a odvodom sa nevyhnem.
-
- Platinum Member ***
Vnutorna hodnota Tvojich opcii je nula.
Casova hodnota Tvojich opcii je momentalne cela cena opcie. To je ten vzduch, co som pisal.
Milionovy ucet som myslel tak, ze je to OK, ak riskujes jednym obchodom do 10% z hodnoty uctu. Nominal po priradeni je viac ako 700k, ak skoncia opcie v peniazoch.
Mam pocit, ze si len hladal vhodny pakovy nastroj ako to zahrat a vybral si si LEAPS opcie. Aj napriek nevyhodam v zadnovani.
Neches asi nechavat do exspiracie. Ako trader sa vzdy pozeram na riziko, ktore podstupujem. Zisk je druhorady.
Neviem velkost Tvojho uctu a vyzera to tak, ze nie je okolo miliona. To znamena, ze riskujes zrejme prilis vela. Mas momentalne zisk cca 10k, takze straty zatial nemusis riesit.
Casova hodnota Tvojich opcii je momentalne cela cena opcie. To je ten vzduch, co som pisal.
Milionovy ucet som myslel tak, ze je to OK, ak riskujes jednym obchodom do 10% z hodnoty uctu. Nominal po priradeni je viac ako 700k, ak skoncia opcie v peniazoch.
Mam pocit, ze si len hladal vhodny pakovy nastroj ako to zahrat a vybral si si LEAPS opcie. Aj napriek nevyhodam v zadnovani.
Neches asi nechavat do exspiracie. Ako trader sa vzdy pozeram na riziko, ktore podstupujem. Zisk je druhorady.
Neviem velkost Tvojho uctu a vyzera to tak, ze nie je okolo miliona. To znamena, ze riskujes zrejme prilis vela. Mas momentalne zisk cca 10k, takze straty zatial nemusis riesit.
- osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 478 times
- Kontaktovať používateľa:
Za mna je zakladna otazka aku stratu prijmes, ak cena TSLA pojde do dole a iba do strany. Teda aky mas plan?
Existujú starí obchodníci a odvážni obchodníci. Je len veľmi málo starých, odvážnych obchodníkov. “ -Ed Seykota-
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.
Láska nad zlato, myšlienka nad majetok.
Chodci a cyklisti vážia menej ako šoféri a šoférky. (prieskum EU)
Na obchodovani s NG nie som ziskovy.