Som zvedavý ako dopadne. Takisto som s viacerými konzultoval, tak dávajme info tu a sledujme osud tejto akcie.JUGGLER napísal: ↑Ut 01 10, 2024 10:20 pmMYNZ out všetko po 0,2609 ( -5592 USD )
Dnes vyšli 2 pozitívne správy. Po prvej v ktorej MYNZ uisťuje akcionárov, že má v USA velkú budúcnosť som začal opatrne
v malom predávať. Ale to by nemalo konca kraja, kým by som to po tisícoch predal.
Na MYNZ prišiel väčší bid po tom, čo ju v podvečer vychválili na Benzinge, tak som to u seba využil a strelil som všetko, čo som mal.
Ja som toho mal viac. MYNZ prežil drámu, keď v piatok 20 septembra po zavretí trhov oznámil na Twitter, že sťahuje podanie žiadosti na FDA o uznanie ,,prelomového zariadenia,,. Urobili to podpásovým štýlom a v piatok po zavretí trhov !
Jednoducho nesplňali požiadavky a FDA im navrhla nech žiadosť stiahnu a doplnia relevantné množstvo testov.
Najprv som myslel, že je to fake, lebo odkaz bol cez naozaj ďalší - fake účet na X, dokonca s inou fake správou...
preto som u seba dokupoval ako padala pod 0,20. Išla až niekde ku 0,15.
Bol to zlý sen a napokon na další týždeň som zistil, že to FDA bola pravda !
S kapitalizáciou ktorá padla ku 4 miliónom som sa rozhodol ukončiť špekuláciu, s rozhodnutím , že s akciou si dám pokoj do konca roka 2024.
Všetko relevantné príde v 2025 a dovtedy jej hrozí delisting, nedostatok financií , proste neúspech v USA.
Nepáči sa mi takisto, že v EU sa testy predávajú vo všetkých velkých krajinách, ale manažment nereportuje žiadne pozitívne správy.
Úplne stíchol na celé leto a sústredí sa len na USA. Veď aj Európa je velký a bohatý trh. Proste je to celé divné, tak v pochybnostiach som sa rozhodol pre exit.
U seba som dopadol lepšie vďaka tým dokupom pod 0,20 a niekedy sa pozriem do výpisov, či nie som na MYNZ aj celkovo v zisku.
Celá história môjho tradingu sa niesla v znamení kupuj ked padá, predaj ked vyskočí.
Pritom odkedy ju trejdím cena sa celkove prepadla z niekde nad 1 USD k 0,20...približne -80%.
Tu je screenshot ako som to predal a obstál. Tie poplatky u penny stocks sú u IB riadne vysoké....
Budem ju pozorovať, takisto si pozorne prečítam bikvartálne zverejnenie, ktoré príde zrejme v novembri a podľa tržieb v Európe sa rozhodnem.
Screenshot pozdejšie vymažem.
Dnes vyšla správa ohľadom americkej konkurencie EXAS:
FDA schválila test Cologuard Plus spoločnosti Exact Sciences a stanovila nový štandard v neinvazívnom skríningu kolorektálneho karcinómu
a čo píšu?
Schválenie FDA vychádzalo zo zistení kľúčovej štúdie BLUE-C, jednej z najväčších prospektívnych štúdií v oblasti skríningu CRC, aká sa kedy uskutočnila. V podskupine takmer 19 000 účastníkov s priemerným rizikom preukázal test Cologuard Plus 95 % celkovú citlivosť na rakovinu a 43 % citlivosť na pokročilé prekancerózne lézie pri 94 % špecifickosti bez nálezu pri kolonoskopii.1* Výsledky štúdie BLUE-C tiež ukazujú, že test Cologuard Plus významne prekonal nezávislý fekálny imunochemický test (FIT**) z hľadiska celkovej citlivosti CRC, citlivosti na liečiteľné štádium CRC (štádiá I-III), citlivosti na dyspláziu vysokého stupňa a citlivosti na pokročilé prekancerózne lézie.2
Všimnite si, že trial zahŕňal 19 000 účastníkov s priemerným rizikom. MYNZ si podal žiadosť tuším s výsledkami 290 testov !
Nečudujem sa, že FDA to zmiatlo zo stola
Test od MYNZ ColoFuture a eAArly DETECT: 92% KRK, 82% predrakovinove a 96% dysplazia,Specificity 90,1%.
Ale ten čo predložil ako prelomový ( vyhodnocovať pomáha AI ) má parametre Sensitivity for Colorectal Cancer: 97% (95% confidence interval: 83.3-99.9), Sensitivity for Advanced Precancerous Lesions: 88% (95% confidence interval: 77.2-94.5)
Specificity: 93% (95% confidence interval: 88.4-98.3)
Mimochodom, u nás je dostupný tzv. Colotect – DNA test 93% presnosť v záchytnosti KRK , predrakovinové štádia na 42%, 230 €
Teda MYNZ má najlepší test na svete, ale američania ho len tak nepustia na svoj trh.
Mňa najviac trápi, že tu v EU kde je nemecká MYNZ doma vôbec nerozvírila vody...veď EU je bohatá a ten test ako som zistil sa robí aj u nás a stojí u nás 300 € :
Citujem z webu:
SYMPTOMEDICA s.r.o
Palác Motešických
Laurinská 8 (pešia zóna) / Gorkého 5 (prejazd áut)
811 01 Bratislava
Skríningové vyšetrenie kolorektálneho karcinómu (CRC)
CENA 300 €
Bezbolestná geneticko-molekulárna metóda použitá na vyšetrenie stolice, ktorá je určená na prevenciu pred kolorektálnym karcinómom čreva a včasné zachytenie abnormalít (prekanceróznych zmien), vyhodnotené lekárom.
V súčasnosti sa najviac používajú tieto 2 skríningové metódy. Kolonoskopia je zlatý štandard, ktorý vie asi s 97% pravdepodobnosťou odhaliť KRK. Problém tejto metódy je, že sa jej mnohí boja a vyšetrenie odkladajú, až kým je neskoro.
Druhá častá skríningová metóda je test na okultné krvácanie. Táto metóda je preferovaná drvivou väčšinou, keďže nie je potrebné podstúpiť nepríjemné vyšetrenie. Jej limity sú však značné. Dokáže zachytiť iba asi 63-69 pacientov zo 100, ktorí majú kolorektálny karcinóm.
P.S. nuž a tretia je test od MYNZ, ktorý by mal mať až 88% úspešnosť zachytenia predrakovinových štádii - polypov.
Ak sa tie polypy preukážu, pacient ide na kolonoskopiu, kde mu ich poodstrihujú a zachránia ho pred takmer istou rakovinou.