Mainz Biomed (MYNZ )

Výber akcií, fundamentálna a technická analýza, obchodovanie vs. investovanie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 1355 times
Been thanked: 1861 times

Mainz Biomed (MYNZ )

Príspevok od používateľa JUGGLER »

JUGGLER napísal: Ut 01 10, 2024 10:20 pm
JUGGLER napísal: Št 19 09, 2024 7:17 pm MYNZ 80 000 ks long po 0,3308 USD
MYNZ out všetko po 0,2609 ( -5592 USD )

Dnes vyšli 2 pozitívne správy. Po prvej v ktorej MYNZ uisťuje akcionárov, že má v USA velkú budúcnosť som začal opatrne
v malom predávať. Ale to by nemalo konca kraja, kým by som to po tisícoch predal.

Na MYNZ prišiel väčší bid po tom, čo ju v podvečer vychválili na Benzinge, tak som to u seba využil a strelil som všetko, čo som mal.
Ja som toho mal viac. MYNZ prežil drámu, keď v piatok 20 septembra po zavretí trhov oznámil na Twitter, že sťahuje podanie žiadosti na FDA o uznanie ,,prelomového zariadenia,,. Urobili to podpásovým štýlom a v piatok po zavretí trhov !
Jednoducho nesplňali požiadavky a FDA im navrhla nech žiadosť stiahnu a doplnia relevantné množstvo testov.
Najprv som myslel, že je to fake, lebo odkaz bol cez naozaj ďalší - fake účet na X, dokonca s inou fake správou...
preto som u seba dokupoval ako padala pod 0,20. Išla až niekde ku 0,15.
Bol to zlý sen a napokon na další týždeň som zistil, že to FDA bola pravda !

S kapitalizáciou ktorá padla ku 4 miliónom som sa rozhodol ukončiť špekuláciu, s rozhodnutím , že s akciou si dám pokoj do konca roka 2024.
Všetko relevantné príde v 2025 a dovtedy jej hrozí delisting, nedostatok financií , proste neúspech v USA.
Nepáči sa mi takisto, že v EU sa testy predávajú vo všetkých velkých krajinách, ale manažment nereportuje žiadne pozitívne správy.
Úplne stíchol na celé leto a sústredí sa len na USA. Veď aj Európa je velký a bohatý trh. Proste je to celé divné, tak v pochybnostiach som sa rozhodol pre exit.

U seba som dopadol lepšie vďaka tým dokupom pod 0,20 a niekedy sa pozriem do výpisov, či nie som na MYNZ aj celkovo v zisku.
Celá história môjho tradingu sa niesla v znamení kupuj ked padá, predaj ked vyskočí.
Pritom odkedy ju trejdím cena sa celkove prepadla z niekde nad 1 USD k 0,20...približne -80%.

Tu je screenshot ako som to predal a obstál. Tie poplatky u penny stocks sú u IB riadne vysoké....
Budem ju pozorovať, takisto si pozorne prečítam bikvartálne zverejnenie, ktoré príde zrejme v novembri a podľa tržieb v Európe sa rozhodnem.
Screenshot pozdejšie vymažem.
Som zvedavý ako dopadne. Takisto som s viacerými konzultoval, tak dávajme info tu a sledujme osud tejto akcie.

Dnes vyšla správa ohľadom americkej konkurencie EXAS:

FDA schválila test Cologuard Plus spoločnosti Exact Sciences a stanovila nový štandard v neinvazívnom skríningu kolorektálneho karcinómu

a čo píšu?

Schválenie FDA vychádzalo zo zistení kľúčovej štúdie BLUE-C, jednej z najväčších prospektívnych štúdií v oblasti skríningu CRC, aká sa kedy uskutočnila. V podskupine takmer 19 000 účastníkov s priemerným rizikom preukázal test Cologuard Plus 95 % celkovú citlivosť na rakovinu a 43 % citlivosť na pokročilé prekancerózne lézie pri 94 % špecifickosti bez nálezu pri kolonoskopii.1* Výsledky štúdie BLUE-C tiež ukazujú, že test Cologuard Plus významne prekonal nezávislý fekálny imunochemický test (FIT**) z hľadiska celkovej citlivosti CRC, citlivosti na liečiteľné štádium CRC (štádiá I-III), citlivosti na dyspláziu vysokého stupňa a citlivosti na pokročilé prekancerózne lézie.2

Všimnite si, že trial zahŕňal 19 000 účastníkov s priemerným rizikom. MYNZ si podal žiadosť tuším s výsledkami 290 testov !
Nečudujem sa, že FDA to zmiatlo zo stola

Test od MYNZ ColoFuture a eAArly DETECT: 92% KRK, 82% predrakovinove a 96% dysplazia,Specificity 90,1%.

Ale ten čo predložil ako prelomový ( vyhodnocovať pomáha AI ) má parametre Sensitivity for Colorectal Cancer: 97% (95% confidence interval: 83.3-99.9), Sensitivity for Advanced Precancerous Lesions: 88% (95% confidence interval: 77.2-94.5)
Specificity: 93% (95% confidence interval: 88.4-98.3)

Mimochodom, u nás je dostupný tzv. Colotect – DNA test 93% presnosť v záchytnosti KRK , predrakovinové štádia na 42%, 230 €

Teda MYNZ má najlepší test na svete, ale američania ho len tak nepustia na svoj trh.
Mňa najviac trápi, že tu v EU kde je nemecká MYNZ doma vôbec nerozvírila vody...veď EU je bohatá a ten test ako som zistil sa robí aj u nás a stojí u nás 300 € :

Citujem z webu:

SYMPTOMEDICA s.r.o
Palác Motešických
Laurinská 8 (pešia zóna) / Gorkého 5 (prejazd áut)
811 01 Bratislava

Skríningové vyšetrenie kolorektálneho karcinómu (CRC)
CENA 300 €
Bezbolestná geneticko-molekulárna metóda použitá na vyšetrenie stolice, ktorá je určená na prevenciu pred kolorektálnym karcinómom čreva a včasné zachytenie abnormalít (prekanceróznych zmien), vyhodnotené lekárom.

V súčasnosti sa najviac používajú tieto 2 skríningové metódy. Kolonoskopia je zlatý štandard, ktorý vie asi s 97% pravdepodobnosťou odhaliť KRK. Problém tejto metódy je, že sa jej mnohí boja a vyšetrenie odkladajú, až kým je neskoro.

Druhá častá skríningová metóda je test na okultné krvácanie. Táto metóda je preferovaná drvivou väčšinou, keďže nie je potrebné podstúpiť nepríjemné vyšetrenie. Jej limity sú však značné. Dokáže zachytiť iba asi 63-69 pacientov zo 100, ktorí majú kolorektálny karcinóm.

P.S. nuž a tretia je test od MYNZ, ktorý by mal mať až 88% úspešnosť zachytenia predrakovinových štádii - polypov.
Ak sa tie polypy preukážu, pacient ide na kolonoskopiu, kde mu ich poodstrihujú a zachránia ho pred takmer istou rakovinou.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
Glogol
Guru Member ****
Dátum registrácie: Št 10 05, 2007 12:26 pm
Has thanked: 63 times
Been thanked: 196 times

Re: Mainz Biomed (MYNZ )

Príspevok od používateľa Glogol »

Coloalert je novinka či je to to iste len všade iný názov ?
https://mainzbiomed.com/mainz-biomed-re ... w-version/
Ináč pozerám že ten Exact Sciences ma vyše 12. Mld market cap teda cca 2000x vacsi ako MYNZ. ….
pravda je ako poezia - a vacsina ludi na poeziu s.rie
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Glogol napísal: Ut 08 10, 2024 10:30 pm Coloalert je novinka či je to to iste len všade iný názov ?
https://mainzbiomed.com/mainz-biomed-re ... w-version/
Ináč pozerám že ten Exact Sciences ma vyše 12. Mld market cap teda cca 2000x vacsi ako MYNZ. ….
ColoAlert je ich základný test ( a ochranná známka), ktorého parametre vylepšili cez AI...to by mal byť ten Enhanced ColoAlert.
Myslím, že existuje aj ColoAlert Plus, ktorý v sebe zahrňuje aj test na okultné krvácanie.

Akcia sa vzchopila, ale u mňa už manažment stratil dôveru. Počkám na zverejnenie a ked v EU budú tržby dobré, tak si to ešte rozmyslím.
Urobili chybu, že prišli do Ameriky príliš skoro a nepripravení. Tým, že im cena akcií klesla v USA, padli aj na Xetre.
Stratili tak dôležitý zdroj financovania... Po IPO pri cene 10 mali kapitalizáciu 120mil....pri cene 30 až až 360 mil. ! Teraz 6,35 mil.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
miobaspe
Dátum registrácie: Pi 01 01, 2021 10:26 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 9 times

Príspevok od používateľa miobaspe »

Tuto firmu sledujem a obchodujem odkedy ju tu Juggler davno spomenul.

Musim ho trochu poopravit pretoze zamietnutie FDA v pripade Mainz Biomed nie je to iste ako schvalenie FDA v pripade Exact Sciences.
Mainz Biomed teraz ziadal od FDA iba predbezne schvalenie a zrychlenie procesu schvalovania, ktore by nastalo az potom ked by urobili velku trial studiu. Ta je naplanovana az na rok 2025 a mala by mat cca 10 000 ludi. Toto privilegium resp. zrychlenie im FDA teraz stopla alebo inak povedane stiahli ziadost. Exact Sciences ale uz takuto studiu realizovali a maju finalne FDA schvalenie. Cize uplne rozdielne etapy v procese uvadzania vyrobku do obehu.

Mainz Biomed stratil absolutne moju doveru. Stalo sa tak po tom ako spravu o stiahnuti/zamietnuti FDA uverejnili v piatok po uzavreti trhov na svojom X ucte. Nezverejnili to ako tlacovu spravu na svojej www stranke, ani na facebooku, ani na Linkedin, ani neposlali mailom ako newsletter. Pozitivne spravy takto distribuuju vzdy. Nakoniec to schovali ako nepodstatnu informaciu na svojom webe do sekcie FaQ.

Vtedy som pochopil, ze ideo vedomu cinnost manazmentu a manipulaciu. Nasledne som predal celu svoju poziciu na hodnote cca 0,222. Celkovo som v strate nebol, pretoze som ju aktivne obchodoval.

Teraz tuto akciu shortujem.

Preco?
- manazment podvadza na kazdom kroku. Dobre spravy (nepodstatne) idu von, zle sa skryvaju. Ako priklad napriklad toto, kde vidia cenu svojich akcii na hodnote cca 0,2
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data ... inzbio.htm
- do konca septembra mali dat vonku cisla. Nedali a posunuli to na december.
- hrozi im ze ich vyhodia z burzy. V novembri maju dosiahnut hodnotu akcie minimalne 1 dolar. Ak to neurobia maju este nahradnych 6 mesiacov na splnenie
- ocakava sa ze to budu riesit splitom
- nemaju volny cash na realizovanie velkej studie kde ma byt 10 000 pacientov
- vobec im nefunguje predaj v Europe. Po logistickej aj distribucnej stranke
- na socialne siete nasadili extremne mnozstvo fake botov a profilov, snazia sa cenu umelo vytiahnut nahor
Referral link pre založenie účtu u Interactive Brokers:
https://ibkr.com/referral/peter2274
iceberg8
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Pi 29 07, 2016 6:18 am
Has thanked: 553 times
Been thanked: 223 times

Príspevok od používateľa iceberg8 »

Tak to ale robi pomaly kazda druha firma na US stock markete.. Predavat teplu vodu.. Neschopny manazment, podivne mergre, atd.. Musel som sa to naucit tou tvrdou cesotu, nech zije support.com, nech zije xela, nech zije root, nech zije tellurian, nech zije towel stock, atd atd, je ich statisticky 300-500 spolocnosti rocne, ktore idu do bankrotu alebo delistu.
Sluby sa slubuju a blazni sa raduju..
Odoslané z počítača
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

miobaspe napísal: St 09 10, 2024 3:54 pm Teraz tuto akciu shortujem.
To by som nerobil. Ak som v živote videl ľudí vykrvácať na burze, bolo to práve pri shortovaní bio stocks.

MYNZ je dnes nad 0,40.

Mrzí ma, že som zavrel celú pozíciu. Mohol som si nechať aspoň 10 000 - 20 000 akcií (v prípade krachu by som prišiel maximálne o 2700-5400)

Rozmýšľam, že stačí ak by sa s niekým dohodli, čo veria projektu a že skúpia akcie...tak všetky akcie z trhu môžu mať za pár miliónov.
Predstav si nejakých milionárov - američanov z Kalifornie, ktorí sa takto rozhodnú vsadiť. Petra Starke bola v tíme okolo prezidenta, má zrejme vplyvných známych. Skupina 5-10 ľudí vrazí 500K alebo 1 milión a budú držať a presadzovať projekt s tým, že zarobia milióny...
Nie je to nereálna špekulácia, lebo tie testy sú dobré... Len ich treba v Amerike presadiť.
Glogol
Guru Member ****

JUGGLER napísal: Št 10 10, 2024 1:46 pm
miobaspe napísal: St 09 10, 2024 3:54 pm Teraz tuto akciu shortujem.
To by som nerobil. Ak som v živote videl ľudí vykrvácať na burze, bolo to práve pri shortovaní bio stocks.

MYNZ je dnes nad 0,40.

Mrzí ma, že som zavrel celú pozíciu. Mohol som si nechať aspoň 10 000 - 20 000 akcií (v prípade krachu by som prišiel maximálne o 2700-5400)

Rozmýšľam, že stačí ak by sa s niekým dohodli, čo veria projektu a že skúpia akcie...tak všetky akcie z trhu môžu mať za pár miliónov.
Predstav si nejakých milionárov - američanov z Kalifornie, ktorí sa takto rozhodnú vsadiť. Petra Starke bola v tíme okolo prezidenta, má zrejme vplyvných známych. Skupina 5-10 ľudí vrazí 500K alebo 1 milión a budú držať a presadzovať projekt s tým, že zarobia milióny...
Nie je to nereálna špekulácia, lebo tie testy sú dobré... Len ich treba v Amerike presadiť.
Priznam sa ze tiez som na ten short myslel ale nemal som odvahu radit kedze som videl ze miobaspe to ma dost podrobne nastudovane a vie co robi. Ale ta velkost resp maly market cap je tak extremna ze hocijaky ( ani nemusi byt velka firma alebo bohac) ich vie zhltnut za 10-20 mil. Druha vec je ze moja intuicia mi vravi ze tento narast je len pump pred riedenim ( ale to su ozaj len domienky).
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Už riedia. To čo dali naposledy bolo myslím 2,5 mil. akcií...čo je 15%...
Shares outstanding išli z 5,61 mil. v 2020 na 21,17 mil v 2024.
A včera neskoro v noci som si všimol, že vyšiel filing na nejaké financovanie s úrokom 7%.( navýšenie na 15% ak nesplácaš)..konvertibilné ( teda zameniteľné za akcie po 0,20 alebo 0,25) a kryté zmenkami. A to už tuším štvrtá dohoda..

P.S. Pozeral som do výpisov: odkedy ju trejdím ( od dec 2023 ) som na nej prerobil -3400.
Takisto som v mínuse na ALT a nerealizovane aj na ASTS.
Takže ako u správneho gamblera mi v pameti ostávajú ziskové trejdy, teda dojem, že vyhrávam, ale celkovo som v strate.
A vážne sa zamýšlam nad sebou, že stockpicking a pozičný trading navždy zavesím na klinec.
Jedine momentum earnings daytrading , prípadne daytrading futures - to dokážem robiť ziskovo...
miobaspe

Ten ich produkt a podnikanie ma viac vrstiev.

1.
Hoci maju v Europe schvalenie, tak nemaju cisla predajnosti. Ked to maju ludia platit zo svojho, ako prevenciu, tak to nikdy fungovat nebude. Biznis to bude az vtedy, ak to bude hradene bud uplne alebo ciastocne z nejakeho zdravotneho poistenia. Poistovniam sa ale do toho velmi nechce, lebo v tom nevidia zasadnu usporu nakladov. Po pozitivnom vysledku testu od Mainz Biomed totiz bude nasledovat kolonoskopia. Preto sa snazia ludi posielat priamo na kolonoskopiu a platit iba jediny naklad. Cesta k uspechu teda vedie k radikalnemu znizeniu ceny za testovanie. Neviem ci to je vzhladom na technologiu vobec mozne

2.
Mysleli si ze ich zachrani trh v USA. Logicka uvaha. Niekedy na jar to tam boli prezentovat na najvacsej vedeckej konferencii. Tam sa ale nestretli s nejakym velkym nadsenim u tych lekarov. Neviem preco. Bud je to odborna zalezitost, ze tie ich vysledky neboli realne, alebo ze uz mali konkurenciu EXAS v procese ovela ovela dalej alebo v tom mohla byt aj lobby, ze ide o nemecku firmu.

3.
Teraz to vyzera tak, ze ich jedinou nadejou je prevzatie od nejakej vacsej firmy z USA. Nic ale tomu nenasvedcuje ze by to bolo v dohladnom case realne. Podla mojho nazoru ak by ten ich test bol v niecom absolutne prelomovy, tak by sa to uz zrealizovalo lebo Mainz teraz stoji zopar drobnych. Kedze nemaju aktualne peniaze ani na tu velku studiu, ktoru potrebuju na FDA schvalenie tak situacia je kriticka.

Ten moj shorting teda vychadza z tychto informacii a uvah. Ako je ale vidiet aj z poslednych hodin, tak ta akcia je poriadne volatilna a moze byt vzhladom na nizku kapitalizaciu extremne manipulovana zo strany roznych vplyvnych skupin. Vzhladom na to, ze to nie je iba o fundamente a financnych vysledkoch, tak mam v plane ten moj short uzavriet idealne na 0.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

miobaspe napísal: Št 10 10, 2024 6:06 pm Hoci maju v Europe schvalenie, tak nemaju cisla predajnosti. Ked to maju ludia platit zo svojho, ako prevenciu, tak to nikdy fungovat nebude. Biznis to bude az vtedy, ak to bude hradene bud uplne alebo ciastocne z nejakeho zdravotneho poistenia. Poistovniam sa ale do toho velmi nechce, lebo v tom nevidia zasadnu usporu nakladov. Po pozitivnom vysledku testu od Mainz Biomed totiz bude nasledovat kolonoskopia. Preto sa snazia ludi posielat priamo na kolonoskopiu a platit iba jediny naklad.
Reportujú tržby:

Years ended 2023 .... 2022

Revenue $ 895,479 .... $ 529,877
Cost of revenue 385,820 ..... 347,726
Gross profit 509,659 ..... 182,151
Gross margin 57% ..... 34%
Operating expenses:
Sales and marketing 6,158,477 .... 6,396,906
Research and development 9,590,393 ..... 5,019,366
General and administrative 11,405,471 ... 15,209,919
Total operating expenses 27,154,341 ... 26,626,191

Loss from operations (26,644,682) .... (26,444,040)
Other Expenses, net 348,955 .... 56,704

Income (loss) before income tax (26,295,727) .... (26,387,336)
Income taxes provision - -
Net loss $ (26,295,727) .... $ (26,387,336)

Basic and diluted loss per ordinary share $ (1.62) ... $ (1.86)
Weighted average number of ordinary shares outstanding 16,242,334 .... 14,157,492

V Q/A vysvetlili, že reportujú bikvartálne. Naposledy 9 apríla a teraz čakám v polovici novembra (min.rok bolo 16 nov. )

Prečo by malo vadiť poisťovniam, že po pozitívnom výsledku nasleduje kolonoskopia? Ved práve tam lekár pozrie a priamo odstráni polypy.
Tým sa môže zachrániť až 95% prípadov , ktoré by prešli do rakoviny.

Je to práve naopak. Kolonoskopia sa robí mnohokrát zbytočne. A pokial viem, aj teraz sa na ňu čaká celé mesiace.
Napríklad každý pacient ktorý prekonal akúkoľvek rakovinu myslím, že 2 roky každý rok musí absolvovať komplexnú prehliadku., či nádor nevytvoril metastázu. Teda vrátane kolonoskopie.

Ked poisťovňa zaplatí test a ten je pozitívny, podľa mňa sa robí retest a potom kolonoskopia. Ale 9 z 10 pozitívnych pacientov je následne zachránenych - jednak život, jednak diagnostika a jednak liečba rakoviny.

Je to pod paywallom, ale vyzerá to na miliardy: Koľko stojí rakovina hrubého čreva a ako ušetriť miliardy
https://www.trend.sk/spravy/kolko-stoji ... t-miliardy

Iný článok: VšZP eviduje v uplynulom roku (2023) celkovo 21 132 prípadov zhubného nádoru hrubého čreva a konečníka.
Najviac poistencov sa liečilo v Bratislavskom a Prešovskom kraji. Podľa štatistík je kolorektálny karcinóm stále na druhom mieste v rebríčku najčastejších zhubných nádorov u mužov a na 3. mieste u žien,“ vysvetľuje Ivana Linetová z oddelenia komunikácie VšZP. Pritom včasné odhalenie zdravotného problému a následná liečba môžu ročne zachrániť až 11-tisíc životov. Liečba rozvinutého štádia rakoviny hrubého čreva a konečníka stojí približne 5-tisíc eur ročne na každého pacienta.

11 000 x 5000 = 55 miliónov € ročne...

Trochu som surfoval a vyzerá to, že MYNZ sa musí deliť o profit z nejakou nórskou firmou. Našiel som to v záznamoch SEC:

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data ... inzbio.htm

Rozdelenie zisku: Rozdelenie zisku je 50 % zisku PGx z licencovaných súprav.

PGx na konci každého kalendárneho štvrťroka predloží CA správu, v ktorej uvedie a zdokumentuje množstvo predaných laboratórnych súprav a zisk PGx z licencovaných súprav.

Platba sa uskutoční do 30 dní od prijatia faktúry, ak nie je vo faktúre uvedené inak.

Platba sa uskutoční v EUR podľa oficiálneho výmenného kurzu platného v deň platby.

PGx je pôvodný názov Mainz Biomed ... CA je Coloalert SA, čo je nórska firma, ktorá vyvinula test.

A nakoniec som to vyšťúral aj z archívov zverejnení MYNZ, ked robila IPO (preklad ):

Licenciu na test ColoAlert sme získali od nórskej výskumnej a vývojovej spoločnosti ColoAlert AS na základe exkluzívnej licenčnej zmluvy z 1. januára 2019. Podľa podmienok licencie platíme spoločnosti ColoAlert AS 50 % čistého zisku, ktorý dosiahneme z testu ColoAlert, okrem ochranného poplatku vo výške 5 EUR za každý predaný test. Licenčná zmluva nemá pevne stanovenú dobu platnosti, ale bude ukončená, ak štvrťročný poplatok zaplatený spoločnosti ColoAlert AS bude nižší ako 25 000 EUR za každý štvrťrok končiaci 31. decembra 2022 alebo skôr a 250 000 EUR za každý ďalší štvrťrok. Dňa 11. februára 2021 sme získali opciu uplatniteľnú na tri roky na získanie duševného vlastníctva na test ColoAlert za (i) buď jednorazovú platbu v hotovosti vo výške 2 000 000 EUR, alebo platbu vo výške 4 000 000 EUR v kmeňových akciách pri ocenení nášho posledného financovania plus (ii) doživotnú licenčnú platbu vo výške 3 EUR za každý predaný test ColoAlert. Ak sa rozhodneme pre jednorazovú platbu v hotovosti, spoločnosť ColoAlert AS má právo požadovať, aby sme zaplatili 4 000 000 EUR v kmeňových akciách v hodnote nášho posledného financovania.

V Európskej únii je test ColoAlert registrovaným produktom CE-IVD podľa platnej smernice 98/79 /ES o diagnostike in vitro („IVD-D“). Od 26. mája 2022 budú výrobky IVD v Európskej únii regulované nariadením o diagnostike in vitro, EÚ 2017/746 („IVD-R“), ktoré nahrádza IVD-D. V súčasnosti vyhodnocujeme kroky potrebné na splnenie nadchádzajúcich predpisov pre náš výrobok ColoAlert. ColoAlert je v súčasnosti validovaný na prístrojoch Roche LightCycler 480 II a Roche Lightcycler 2.0. Mainz BioMed plánuje validovať test na ďalších prístrojoch PCR v reálnom čase používaných v mnohých laboratóriách na celom svete, aby sa umožnilo potenciálne rýchlejšie preniknutie na trh.

Ponúkame ColoAlert Basic, ktorý pozostáva z vyššie popísaného panelu biomarkerov s výsledkami získanými za 9 pracovných dní, a ColoAlert Plus, ktorý zahŕňa aj detekciu hemoglobínu-haptoglobínu, pričom výsledky poskytuje do piatich pracovných dní.
miobaspe

Ked som napisal ze nemaju cisla, tak som to nemyslel tak, ze nereportuju trzby. Reportuju trzby, ale tie su velmi slabe. Ich pristup k reportom je navyse taky, ze najprv nieco terminovo slubia a potom to nedodrzia a posuvaju. V lete vydali stanovisko ze budu reportovat v septembri. Ked to neurobili tak 1.10. v tlacovej sprave uviedli, ze podla pravidiel NASDAQ aj SEC tak musia urobit najneskor do 31.12. a ze to teda urcite zverejnia v priebehu 4 kvartalu.

Ja fakt netusim preco sa to v Europe nerozbehlo, ked to ma davat zmysel aj z pohladu poistovni. Na to by mali odpovedat hlavne tie poistovne. Je vsak pravdou ze nemaju pre beznych ludi ziadnu reklamu ani marketing. Vyzera to tak ako keby ani o to nemali zaujem. Teraz ich vsak moze potiahnut dopredu iba Europa v USA si asi nikto nebude kupovat test, ktory nie je schvaleny FDA.

Juggler to co si nasiel k tym licencnym poplatkom je zaujimave. Nevedel som o tom
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Len na okraj. Existuje sturtup v UK, ktorý sa chystá vyjsť s testom, ktorý za 120 libier detekuje 12 druhov rakovín v skorom štádiu z 99% presnosťou:

narýchlo preklad:

Na základe klinických informácií od 20 000 pacientov s rakovinou naši vedci vyvinuli test na včasné odhalenie rakoviny s názvom miONCO.
S 99 % presnosťou a vysokou citlivosťou miONCO prekonáva podobné testy a dokáže odhaliť 11 ďalších najčastejších foriem rakoviny vrátane rakoviny prostaty, vaječníkov a pankreasu v ranom štádiu.
Minister zdravotníctva Wes Streeting, ktorý sám prežil rakovinu, označil test miONCO za „prelomový“ a nedávno získal prostredníctvom Národného inštitútu pre výskum zdravia a starostlivosti ďalšie finančné prostriedky vo výške 2,5 milióna libier na ďalšie zlepšenie testu, jeho zrýchlenie a zlacnenie.
Výhľad do budúcnosti, rozšírený skríning s väčšou presnosťou
Test miONCO, ktorý vedie profesor Paul Skipp z University of Southampton, využíva formu PCR testu zdokonaleného počas pandémie COVID-19. Vyžaduje približne 10 - 15 kvapiek krvi a očakáva sa, že jeden test bude stáť len 120 libier, čím sa otvárajú dvere populačnému skríningu rakoviny v rámci NHS, ktorý by mohol zmeniť mieru prežitia a zachrániť tisíce životov ročne.
Dúfame, že toto dodatočné financovanie poskytnuté začínajúcej spoločnosti Xgenera povedie k vytvoreniu testu NHS.
Test miONCO, ktorý bol podporený v rámci programu Against Breast Cancer Discover, by mohol zmeniť situáciu v oblasti detekcie rakoviny. Tento inovatívny test je navrhnutý tak, aby identifikoval prítomnosť rakoviny prsníka a iných druhov rakoviny v ranom štádiu, kedy môžu byť možnosti liečby účinnejšie. V prípade úspechu by test miONCO mohol skutočne zmeniť pravidlá hry a poskytnúť nádej nespočetným jednotlivcom a rodinám postihnutým rakovinou.
Profesor Paul Skipp, University of Southampton
Profesor Skipp dodal: „Spojené kráľovstvo vynakladá 800 miliónov libier ročne na skríning štyroch druhov rakoviny (rakoviny prsníka, hrubého čreva, krčka maternice a pľúc) a ďalších 91 miliónov libier sa vynakladá na falošne pozitívne následné vyšetrenia.“ Dodal, že test s nízkym počtom falošne pozitívnych výsledkov (keď sa pacientom nesprávne povie, že majú rakovinu) by viedol k lepšiemu postupu pri skríningu rakoviny, čo by v konečnom dôsledku zvýšilo šance mnohých pacientov na prežitie.

https://www.againstbreastcancer.org.uk/ ... blood-test
https://www.theguardian.com/science/202 ... on-cancers

a tu je linka na startup: https://www.xgenera.com/
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 511 times
Been thanked: 377 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

JUGGLER

špekulovať s takotou firmou, to si vyžaduje fakt odvahu a to som sám robil v minulosti všelijaké rizikove biotech, na toto by som ale "gule" nenašiel..
Je to aspon dobré upozornenie hlavne pre ostatných, menej skúsených investorov, aby mali pred malými firmami velký rešpekt a radšej sa im vyhli, alebo keď už, tak s nie velkym kapitalom. V priebehu času sa totiž môžu vyskytnut tolké rôzne problémy, že je otázka či to za to velke riziko stojí.
miobaspe

JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

miobaspe napísal: Po 21 10, 2024 2:22 pm Dali von nove cisla. Nic moc ...

https://mainzbiomed.com/mainz-biomed-re ... te-update/
Hej. Prišiel mi alert.

Zverejnenie polročných výsledkov:
https://www.globenewswire.com/news-rele ... pdate.html

Tržby sú 520 770 to je +4% vyššie ako pred rokom. Strata je 11 milionov, čo je menej ako pred rokom ( 14,8 mil )
Podla odhadov análov sú tržby inline (220 v Q1 +300 Q2 dáva spolu 520K za polrok ).
Strata bola očakávaná (odhad, estimates) -0,47 na akciu a je -0,49.
Výsledky hodnotím ako neutrálne.

Čakal som medziročne väčšie tržby... čiže to nie je vôbec ohromujúce ani rastové, vzhladom , že v EU a SAE sa už testy predávajú.
Zisk u bio nie je v tejto fáze podstatný, len aby nebola velká strata.
11 miliónov za pol roka pri čistých príjmoch z testov okolo 300 tisíc...no neviem, kto to bude financovať ak to potrvá dlhšie.
Tá strata je in line, resp. len o trochu väčšia ako čakali análi (dvaja ).

Komentár manažmentu:. FDA sa posúva do druhého polroka 2025: ,,Running a 2,000 patient study, with average risk patients in the U.S., to read out in the second half of 2025 (eAArly DETECT 2). With eAArly DETECT 2, the Company addresses the recent FDA feedback and prepares for a new submission for breakthrough device designation with an expanded data set, including a larger average-risk patient population,,.

Na to budú potrebné ďalšie prachy a druhá polovica 2025...podla týchto výsledkov ak dovtedy každý polrok 11 mil...tak neviem.
Ja som rád že som z nej vonku...nepáči sa mi fake optimizmus manažmentu, že ,,v septembri 2024 spoločnosť Mainz Biomed oznámila povzbudivú spätnú väzbu, ktorú dostala od FDA v súvislosti s označením prelomovej pomôcky,, ...kua však im to zamietli s tým, že nech stiahnú žiadosť a doložia tú štúdiu z 2000 pacientami ( predložili im len cca 250 výsledkov ).

Time is money....keby som videl aspoň rast tržieb..že tie testy v EU rastú...že majú nejaké nové správy o preplácaní testov poisťovaňami...ani len nešpecifikovali termín kedy by mohol uzrieť svetlo sveta PancAlert ( test na rakovinu pankreasu)....ako chcú vyriešiť nízku cenu akcie pre ktorú ich môže nasdaq delistovať..... Ja zostávam bokom. Vidím ju viac na short ako na long, ale bio akcie neshortujem (jedine cez opcie, ktoré však u tejto nie sú )
miobaspe

Ten manazment tej firmy je brutalny.
Tlacovu spravu vydali v pondelok lebo uz museli. V piatok totiz adresovali akcionarom velmi zaujimave dokumenty:

https://s3.amazonaws.com/sec.irpass.cc/ ... 088934.htm

Akosi nepovazovali za potrebne spomenut v tlacovej sprave ze 13. novembra bude mimoriadne valne zhromazdenie. Hlavny bod programu bude odsuhlasenie splitu akcii podla potreby od 2:1 az po 100:1. Cielom je dosiahnut pozadovanu hodnotu na burze minimalne 1 dolar.

Este jedna zasadna poznamka k vyhladu v suvislosti s FDA lebo si to kazdy pletie. To co chcu riesit v 2Q 2025 je to iste co chceli riesit teraz v lete a co im FDA zamietla. Vola sa to eAArly DETECT 2, je to studia kde chcu iba 2000 pacientov. Ma to priniest iba predbezne schvalenie buducej pomoci FDA po ukonceni hlavnej velkej studie. Ta hlavna studia sa vola ReconAAsense, ma koncit az v roku 2026 a ma tam byt cca 10 000 pacientov...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

miobaspe napísal: Ut 22 10, 2024 1:27 pm To co chcu riesit v 2Q 2025 .
Dík za vysvetlenie. Nie v 2Q ale dokonca v druhej polovici roka. Takže môže to byť aj 4Q a teda 1 rok odteraz.. :roll:
Dík za info
:beer:
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 511 times
Been thanked: 377 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

vo všeobecnosti, čo sa týka Biotech, tak vývoj liekov je velmi zdĺhavý. Potom nastáva samotné testovanie pod dohladom FDA /v Usa/. To tiež niečo trvá, naviac všetko to stojí danú firmu obrovské peniaze ktoré do toho neustále vráža ale nemá istotu či nakoniec bude liek schváleny. A keď ho aj schvália, tak je otázka ako obstojí v trhovej konkurencii ostatných už existujucich liekov na danu chorobu. Tento celý proces bežne trvá aj cez 10rokov a v podstate v ktorejkolvek fáze môže byť ukončený ak sa napr ukážu vážne vedlajsie ucinky hoci iba u jedného testovaneho pacienta.
Pokial je firma ktorá liek vyvíja finančný gigant tak vie ustáť všeličo, ale častokrát su tie firmy velmi malé a podkapitalizované takže neustale bojuju s tým kde zohnať peniaze na ďalšie fungovanie čo ide castokrat aj na ukor retailovych investorov.
Zažil som to viackrat a bola to často riadna "jazda" hore aj dolu, ale z racionalneho pohladu je to zbytočné riziko, hlavne pokial človek do toho chce dať väčší kapitál, nestoji to za to. Jedina dobrá vec na tom je, že ked ten liek sa začne aj realne predávať, tak človek ma z toho radosť, že to pomôže tolkym ludom, pretože časom sa to stane generikom a bude navzdy dostupne pre cely svet.. :)
p.s.
pozeram ze ten MYNZ ma kapitalizaciu necelych 7mil. Usd- tak to je na US pomery skutočne malinká spoločnosť

p.s.2
kedysi som urobil taky pokus, že som vybral asi 15 menších Us firiem s kapitalizaciou do 100mil Usd, rozne odvetvia ale hlavne biotech, ktore boli všetky podla analytikov ako "strong buy" a potom som ich skontroloval o 1-2 roky neskor: Väčšina z nich urobila vyrazny prepad hodnoty, pripadne uplne zanikli.
miobaspe

Dnes som uzavrel svoju short poziciu. V zelenych cislach, priblizne tak ako som si predstavoval.

Je to iba preto, ze ta akcia je lahko manipulovatelna a ked sa s nou zacne nejaky kapital hrat, tak to moze lietat hore dole. Cize nechcem riskovat.

Fundamentalne je to pre mna slepa ulicka a mrtvy projekt. Vela som o nom v poslednych dnoch rozmyslal. Vychadzam z toho, ze uz davno maju vsetky schvalenia a povolenia v Europe. Ak by ich produkt bol v niecom extra tak by to testovanie preplacali bud uplne alebo ciastocne zdravotne poistovne v Europe. Taktiez by ich uz zrejme za smiesne peniaze kupila nejaka europska farma firma.

Cize navonok ten produkt vyzera pre laika dobre a ma aj super cisla, ale niekde vo vnutri tam je hacik o ktorom asi vie iba uzsi okruh ludi…
Glogol
Guru Member ****

Mainz Biomed (MYNZ) files for 30.77M share and warrant offering
https://www.streetinsider.com/Corporate ... 26954.html
Neviem ci to takto musia ci to uz ani nikto z manazmentu nechce ...
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Mainz Biomed a Thermo Fisher Scientific podpísali dohodu o spolupráci na vývoji novej generácie skríningového produktu na skríning kolorektálneho karcinómu pre globálne trhy.

https://www.globenewswire.com/news-rele ... rkets.html
Glogol
Guru Member ****

JUGGLER napísal: Ut 12 11, 2024 3:57 pm Mainz Biomed a Thermo Fisher Scientific podpísali dohodu o spolupráci na vývoji novej generácie skríningového produktu na skríning kolorektálneho karcinómu pre globálne trhy.

https://www.globenewswire.com/news-rele ... rkets.html
Zaujmave 200 mld firma a spolupraca so 7 mil .... Mohli ich zhltnut na predjedlo. Asi kvoli tym licenciam ale nechcu - radsej nieco vlastne ...
https://finance.yahoo.com/quote/TMO/
miobaspe

Na mimoriadnom valnom zhromazdeni, bol schvaleny reverse split v pomere od 2:1 do 100:1. Cielom je zachovat hodnotu akcie nad urovnou 1 USD, aby nedoslo k delistovaniu z burzy.

https://mainzbiomed.com/wp-content/uplo ... EDGAR2.pdf
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Dík za info. Celkom sa mi páči výrazné zníženie rizika bankrotu cez spoluprácu s TMO.
To je firma s obrovským vplyvom a prepojením na deep state.
Oholia nemcov do kosti, ale ked tie testy presadia, tak kapitalizácia 5 mil. by mala vyrásť.
Je to beh na dlhú trať, ale páči sa mi to istenie rizika cez partnera...diagnostika sa robí cez prístroje TMO, takže pre nich double efekt.
:beer:
miobaspe

Potvrdeny reverse split 1:40 k datumu 3. december 2024.

https://mainzbiomed.com/mainz-biomed-an ... ock-split/
Fund
Gold Member **
Dátum registrácie: Po 15 02, 2021 2:46 pm
Has thanked: 201 times
Been thanked: 83 times

Príspevok od používateľa Fund »

Former NFL captain and Super Bowl champion George Starke has partnered with Mainz Biomed (NASDAQ: MYNZ) and Thermo Fisher (NYSE: TMO) to fight colorectal cancer. This collaboration aims to revolutionize early detection and treatment, raising awareness and advancing global healthcare solutions. Together, they’re making a life-saving impact.
zdroj:
https://x.com/theheadhog/status/1863230 ... kyDftoj2Eg
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Ja mám záhadu okolo MYNZ.
Nepametám sa, že by firma zachránená pred delistingom klesala po ohlásení reverse splitu a pokles takisto po splite.
Je to velmi zvláštne ..možno sa mýlim, ale mám ešte 2 záhady, ktoré si neviem vysvetliť:

1. Pametám si, že market cap pri cene 0,20 už bol cca 5 mil. USD.
Aj preto som si povedal, že risknem cenu 8 USD po splite, lebo market cap bude stále nízky...
...proste firma bude mať burzovú hodnotu len 5 mil. USD, tak hádam s perspektívou, že razbude testovať po celých USA aby TMO
na tom zarobilo...tak že sa časom zvýši trhová cena aspoň na desiatky miliónov.
Ved TMO je miliardová firma a ked sa pametáte, zistili sme, že kedysi kúpila od Mistríka eseročku s tržbami 300K za 14 mil. USD
(americká odmena za to, že odstúpil v prospech Čaputovej, ale nebudeme tu konšpirovať, vráťme sa k biznisu)

Prekvapuje ma, že teraz, ked cena po splite je historicky najnižšia, vidím market cap 13,52 miliónov USD
To je trikrát väčší ako si pametám tých 5-7 mil.
Pri terajšej cene 6,75 USD by bola cena pred splitom :40 = 0,1687 USD
Proste pre mňa to je záhada. Ale možno mi šibe a nepametám sa dobre...

2. Druhá záhada: dajte si do IB ticker UOKA
A vyskočí vám, že je to Mainz Biomed NV, obchodovaná v USA po 0,155 USD a krajina Čína.
Zároveň je tam , že ticker UOKA je firma MDJM Ltd.
Pod tickerom UOKA na yahoo finance, aj na finvize je MDJM ltd - pôvod U.K, real estate, market cap 2,5 M USD
Tak toto je ako nočná mora...neviem si to vysvetliť.

Toľko záhad okolo toho MYNZ, že už ľutujem že som do nej znova vošiel ( a vraj do tej istej rieky nevstúpiš...)
Prílohy
MYNZ UOKA.png
Napísať odpoveď

Návrat na "Akcie - investovanie do akcií"