Martin7 napísal: ↑Po 13 03, 2023 9:15 pm Súhlasím Franto. Ale vidíš ako Powell v novom roku zmäkol. Mali kopec príležitostí pritvrdiť a nič. Keby to bolo na mne, nasadil by som taký prísny tón, že by o 5 minút prerušili obchodovanie na 15 minút kvôli prepadu trhov cez 7%. Mám taký pocit, že zajtrajšie dáta budú lepšie ako sa čaká, alebo aspoň nebudú horšie, prípadne nebudú výrazne horšie.
Veru, asi príde ten čas, že len sa otočíš a už niečo zatiaľ stihne zbankrotovať. Alebo padnúť o 50% a vzápätí vyskočiť späť hore o 50% (tak ako teraz tie banky)
Uvidím kde vystúpim, podľa vývoja situácie (najmä fundamentov). Môže to byť kľudne aj veľmi dlhý trejd. Ešte 6-7 burzových dní ako tento a vymažem celú minuloročnú stratu. Alebo ďalšie 3 týždne ako tento a detto.
Martin, mohol by si Jugglerovi splniť jeho prosbu, už len za tu prácu, čo tu odvádza na fóre s hitparádou, 24-spôsobmi investovania do ETF, nezištnými radami, ktorými pomáha ľuďom na fóre, by si to zaslúžil...ber tu hitparádu ako jeho koníček. Tak mu urob radosť
martin sory, som relativne zaciatocnik-12 rokov na burze,, ale, ked si sa uz zapojil do nejakej sutaze hitparady-nikto ti to predtym neprikazoval, je elementarna povinost tam aj prispieavt a, inak mas vzdy moznost z nej aj vystupit-len to vopred oznamit, a nie sa tvarit, ze ta niekdo ta nahana-stiahnut minulorocny vystup a preposlat sem do fora netrva viac ako 5 minut prace ,aj to s nadsadzkou , mozno uz kamarati nebudeme po tomto prispevku ale niekto ti tu musel povedat pravdu-ked ini nenasli odvahu, obchodujem real , a viem co robi psychika pri obchodovani ,a najme prispevky tajtrlikov ktory tam nikdy nedali realne prispveky-realne obchody, ja som ten margin call zazil niekolko krat-ked som obchodval na paku. dufam ze prispejes k zachovaniu seriozinosti tohto fora, aj neuspechy mozu posuvat dalej, ked si ich niekto vie vylozit spravne. dik, nehnevaj saMartin7 napísal: ↑Ut 21 03, 2023 9:23 pm Vyhodnotím to teda 2.4. v nedeľu (možno až neskoro v noci). Minulý rok aj tento kvartál. Fakt skôr nestíham. Ja sa len niekedy čudujem, ako tu na fóre máte toľko času celé dni vykecávať. Myslel som, že to spočítam neskôr a pohoda, fakt som nevedel, že to niekomu bude vadiť.
![]()
Pokiaľ ide o Jugglera, jeho prínos je nespochybniteľný![]()
. Keď sa niekto v mojom okolí začína zaujímať o investovanie, hneď odporučím toto fórum a aby hlavne dával na rady Jugglera (aj iných) a naopak aby rady ľudí, ktorí sú komerčne zaujatí nebrali vážne / ignorovali
.
Snáď si neplatil až také veľké dane a odvody = 27 000USD, len zo zisku za rok 2021 na tomto brokerskom účte:
Ináč tento tvoj účet je modelová situácia, ako dokážu dane a odvody a potom jeden stratový rok zo siedmich
Bolo by dobé keby sa zmenil zákon ,že aj fyzická osoba si môže započítať zisky a straty navzájom paragraf 7 a 8 a započítať straty z minulých rokov tak ako podnikatelia.Akceptujem ,že vrátane podnikania si započítajú straty z minulých rokov, ale prečo majú taký benefit aj pri investovaní.jogo napísal: ↑Ut 04 04, 2023 4:26 pmSnáď si neplatil až také veľké dane a odvody = 27 000USD, len zo zisku za rok 2021 na tomto brokerskom účte:
Ináč tento tvoj účet je modelová situácia, ako dokážu dane a odvody a potom jeden stratový rok zo siedmich
riadne skorigovať účet.
Maš prehľad, koľko z tých peňazí, čo si vyberal z tohto účtu išlo na dane a odvody len zo ziskov na tomto brokerskom účte? Viem, že prvú pozíciu v AMD si podržal vyše roka a nemusel si daniť.
Nechcem to tu viac rozoberať, predsa je to len reálny účet, ale maš ho zapáčený cez TQQQ a BULZ, tak snáď stratu tohto roku dobehneš a hlavne využiješ daňový test, aby si nedanil znova zisky, ktoré si už raz zdanil.![]()
Ahoj Martin, ak sa mozem spytat, to NIO nakupujes ADR? co sa tyka ADR je zdanovanie rovnake ako u akcii?Martin7 napísal: ↑Št 27 04, 2023 8:42 pm BUY 100 NIO @ 7,86
- po dlhšej dobe som späť v NIO
- už včera som chcel kúpiť za 7,70, ale ešte viac som chcel kúpiť SOXL a dnes som mal order na 12,50, ale low bolo 12,52![]()
Celkovo držím (nákupné ceny):
ETF (3x leverage, LONG):
1800 TQQQ @ 22,1444 (100 @ 44,00 + 100 @ 31,40 + 1600 @ 20,20)
140 BULZ @ 240,05 (10 @ 310 + 10 @ 318 + 10 @ 328,80 + 10 @ 304 + 20 @ 275 + 20 @ 250 + 30 @ 180 + 30 @ 170)
Akcie:
100 AMD @ 139,80
100 INTC @ 56,70
100 MU @ 67,80
100 NIO @ 7,86
100 NKLA @ 9,86
500 PLX @ 8,80