Ono je to pekne, ze tam clovek da 200K, ale co ak to rachne ? Samozrejme dollar cost average..
Podla mna toto je zrealizovatelne, ale za 1 podmienky.
A to ak sporitel (investor) zacne v 18tke, (urobil som preklep, ze v 10tich, a preklep ma pravdu).
Lebo ako 30 rocny, uz je dost neskoro..
Blbe len je, ze tieto dividendy su dost novinka a neviem co od toho ocakavat..
Vzdy mi prislo ako pyramidova hra, ponzi schema.. Ze si firmy ulievaju a dividendy vyplacaju na oko..
Jednoducho ze laik investor sa dostane uz len k omrvinkam..
200k su 2 byty v BA, ktore tiez stupaju na hodnote (no rachli pred 9 rokmi poriadne), a najom moze prist tiez..
nepocital som to.. za 200k ma clovek slusnu taxi firmu v BA, ale nepocial som to, je ich kopec, nestihaju, ale ake maju ROI, to neviem..
ale ano, akcie su PASIVNE.. mat
POSTRADATELNYCH 200 tisic, tak to riziko za to stoji.. ale POCITAT s nimi v buucnosti, to by som osobne neriskoval...
Totiz by som sa bal jedneho - masovej paniky ludi, a to ze takato panika moze zlozit produktivne a ziskuschopne firmy a potom aj moje akcie stratia hodnotu... Alebo je to blbost?
Normalny clovek 200k neusetri, ani nezdedi. Keby napr ja dedim teraz po rodicoch, ktovie za kolko by sa ich dom predal.. 25km od BA. 180m2. menej ako 10 rocny. ale tak, nededim dnes, dufam ze dalsich 40 rokov ani nebudem dedit

cize.. musim si to usetrit sam.. ale keby clovek maka ako blazon, od 18/20 jednu dekadu, urcite sa to da, jeden clovek z fora mi to pisal a verim mu. A myslim si, ze zatnut zuby po dobu 10 rokov, pre pasivnych 10k rocne nasledne do konca zivot, TEORETICKY, sa garantovane oplati. technicky je s tym uz za vodou, ma 800e mesacne (aj ked nie v cistom), moze byvat a nic nerobit.. akykolvek dalsi prijem je bonus, ktory moze niekam investovat. len toto, ze tej hotovosti je na svete ako maku.. ako to zmeni trh? ktovie,,, bail out tu a tam... biliony z vrtulniku...
"Neviem, aky dopad bude mat nasledujuca hosporadska kriza, ale v tej po nej pojde len o drobne." - iceberg8
Poslanci majú pre sneh stále problém s dochádzkou, hlasovanie odsunuli
Food for fuel, fck yeah
Odoslané z počítača