Trumpeta1978 napísal: ↑Po 20 03, 2023 3:17 pm
Zdravím, len tak zo zvedavosti, nakolko byvam hned vedla: v akom štádiu je teraz cela ta vec s vyhorenym garazovym domom na Drienovej? Nevie niekto? Lebo nic sa tam zjavne nedeje. Poistovna urobila nejake plnenie ? Ze vraj sa to stalo pri nabijani baterie..
Skoncilo hlasovanie, kde sme mali hlasovat o samych zlych rieseniach

Vpodstate najhorsie (podla FB skupiny kde sme) pre kazdeho je, ze nebudu garazove boxy ale len ciary.
Ciery maju stat pri zrekonstruovanom dome cca 19 tisic (IBA ODHAD), pri znovupostavenom okolo 25000 ci kolko na jedno statie... Okrem toho je cela FB skupina (asi to odraza vzorku majitelov) popretkavana konspiratormi, nevzdelancami, radobypravnikmi... takze je tam kopec vasni z kadejakych polopravd a tak...
Faktom je, ze z pre mna nepochopitelneho dovodu spravca nezvolal vseludove stretnutie a teda asi aj preto vzdnikaju kadejake otazky.
Hlasovanie vraj uz zverejnili, ale aby som pravdu povedal, ani som to necital. Uvidim co bude... Osobne sa mi nechce vzdat 2 miest/predat nejake prava (moznost vzdat sa pre tych, co nevlastnia pozemok, ti co vlastnia ani neviem...).. Ale platit 40-50 tisic za 2 nakreslene ciary sa mi tiez nejak nechce...
Poistovna vyplati cast po ukonceni vysetrovania (to uz sa asi udialo) a zvysok zafinancuje po dostavani/zrekonstruovani...
Zaroven sa z toho odrata poplatok za strazenie a naklady na statika, architektov a tak... takze skor budeme dopalcat...
Po tom, ze nebudu boxy (a teda tej cene) je asi najhorsie aj taka nevedomost. Vsetko su odhady (nakladov)... Vraj si nemoze spolocenstvo vziat hypo (co je mne samotnemu divne, lebo napriklad obytny dom si predsa kludne berie na nejake renovacie)... Takze netusim, v akych tranziach budu chciet peniaze a ako to cele dopadne...
Samozrejme na druhej strane sa mi nechce teda vzdat 2 parkovacich miest "uprostred" mesta, kde vznika parkovacia politika... ale ci budu do 10 rokov hodne tie miesta 20tisic /ks (potazmo v hodnote prenajmu) to netusim...
Ked som to chcel poistit ako nebytovy priestor, tak sa to roky nedalo. Niekto pocas poziaru pisal, ze "uz posledny rok sa dalo, ale to je mi platne ako mrtvemu zimnik

...