FIO hypoteka - hyposporiace konto

Nehnuteľnosti ako alternatíva k (ne)existujúcemu slovenskému akciovému trhu. Hypotekárne úvery - na bývanie aj investovanie.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
RadoD
Active Member
Dátum registrácie: Št 21 09, 2017 12:16 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 9 times

FIO hypoteka - hyposporiace konto

Príspevok od používateľa RadoD »

Caute,

budem riesit refinanc a celkom ma zaujala ponuka FIO banky nielen kvoli nizkemu uroku ale kvoli hyposporiacemu kontu.

Principalne ak by som tam dal rezervu tak o uroky sa pocitaju z istiny - to co je na tom hyposporiacom konte.

Pouzivate to niekto ?

Len tak som hodil do hypokalkulacky a pri 3,38 p.a uroku na 3 rocnom fixe by clovek vedel na urokoch usetrit celkom slusne peniaze ak by som tam mal 10k . Snazil som sa to porovnat ze by som tu rezervu mal mat niekde v XEON ( aby som po 1 roku nemusel danit) tak pri sucastnej situacii mi to pride ako dobry napad na odlozenie rezervy. Nezarobim nic ale ta uspora pri sucastnej sadzbe hypoteky bude lepsia ako cokolvek dostupne na trhu .

Premyslam nad tym zle?

Diki za nazor vopred
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1099 times
Been thanked: 116 times

Re: FIO hypoteka - hyposporiace konto

Príspevok od používateľa rmaly »

RadoD napísal: Št 29 05, 2025 9:39 pm Caute,

budem riesit refinanc a celkom ma zaujala ponuka FIO banky nielen kvoli nizkemu uroku ale kvoli hyposporiacemu kontu.

Principalne ak by som tam dal rezervu tak o uroky sa pocitaju z istiny - to co je na tom hyposporiacom konte.

Pouzivate to niekto ?

Len tak som hodil do hypokalkulacky a pri 3,38 p.a uroku na 3 rocnom fixe by clovek vedel na urokoch usetrit celkom slusne peniaze ak by som tam mal 10k . Snazil som sa to porovnat ze by som tu rezervu mal mat niekde v XEON ( aby som po 1 roku nemusel danit) tak pri sucastnej situacii mi to pride ako dobry napad na odlozenie rezervy. Nezarobim nic ale ta uspora pri sucastnej sadzbe hypoteky bude lepsia ako cokolvek dostupne na trhu .

Premyslam nad tym zle?

Diki za nazor vopred

Neviem, ci si to presne popisal, ako to funguje. Ja som to nevyuzil, ale podla mna to funguje tak, ze ty si pozicias 100k s urokom 3.5% napriklad.
Na nejake hyposporiace konto odlozis 20k. Vysledok - splacas uroky iba zo zvysnych 80k... teda ako keby sa ti tych 20k urocilo 3.5%.
Podla mna to nie je zle... je to vlastne "isty urok bez prace a rizika"...
Paly
Active Member
Dátum registrácie: Št 21 03, 2019 1:30 pm
Has thanked: 22 times
Been thanked: 8 times

Príspevok od používateľa Paly »

Refinacoval som do Fia v apríli, a funguje to presne tak ako píšete.
vsadebol
Dátum registrácie: Ne 22 12, 2024 10:46 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Príspevok od používateľa vsadebol »

ano, ja to mam presne tak - prijemne mat rezervu co sa uroci naj urokom (lepsi terminak nieje)
cico29
Active Member
Dátum registrácie: St 16 05, 2018 11:35 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Príspevok od používateľa cico29 »

navyse ... z vlastnej skúsenosti. Pokiaľ predáte nehnuteľnosť neplatíte ani poplatok za predčasné splatenie hypotéky hoci je to mimo akéhokoľvek výročia.

som automaticky počítal s týmto poplatkom( 1% väčšinou) a milo ma to prekvapilo, že to neaplikuju.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1099 times
Been thanked: 116 times

Príspevok od používateľa rmaly »

Info z fio... vraj od noveho roku bude hyposporiace konto len na 75% ceny (namiesto 100%)... tak zdrazuje sa vsade...
Napísať odpoveď

Návrat na "Nehnuteľnosti / Nemovitosti, Reality, Hypotekárne úvery"