to je 1047 eur v cistom.. nic moc teda.. na to ze rozbity 2i vsade inde ako vrakuna je pod 90 tisic nemozne kupit..
Vrátnik, informátor 616
zhodou okolnosti sused vedla robi vratnika, teraz mu zacal pomer, 430 v hrubom, alebo 405 ?
ale tak priemer, median bude urcite nizsi a o dost..
ale je tam dost bullshitov
http://www.platy.sk/platy/elektrotechni ... elektrikar" onclick="window.open(this.href);return false;
ktory elektrikar by robila 774 v hrubom ? 500 v cistom ? tolko ma za 1 den, ked sa snazi a je zivnostnik, ale ratajme za 3 dni, ked sa nedari.. sice dalsie 3 dni nemusi mat robotu, ale aspon si oddychne...
vsimni si, kto taha hore ten priemer - generalny riaditel, ktory chodi do roboty na 3 hod denne - mam to z prvej ruky zo statnej spravy.. totiz si "pipnu" sluzobne a idu riesit deti v skolke...
ziadne BEZNE povolanie ktore som klikol nemalo hrubych nad 1000... nieto cistych..
cize cistsa bieda..
ako netvrdim, ze si niekto nedokaze:
1. najst dobry flek, kde nic nerobi a ma 2000 v hrubom (IBM?)
2. ..dobry flek, kde maka ako blazon za 2000 v hrubom (IBM?)
3.. mat postranny kseft (legalny) a mat 1000 extra popri <1000 v hrubom
4... podnikat/zivnostnit a mat 1-2 tisicky v hrubom pohodlnym tempom
avsak - toto ma len preto, ze prechytraci majoritu, vacsinu, ostatnych. keby kazdy takto zarabal, tak by ceny nehnutelnosti v BA boli este vyssie ako su dnes...
teraz kamos narazil na 360eur, ruzinov, haburska, garzonka, udajne 20m2, kolko to moze mat trhovu? 80k ? tipujem tak nejak, maximalne, mozno aj 70-75, podla stavu. spravcov tipujem plati 100-120, cize majitel z toho ma 250 odhadujem skromne. tj 3k rocne na 75k byt, co je PE25 ? alebo inak 4% rocne? nic moc.. ale popravde, neviem ako by byty v BA mohli ist nizsie, mohli, ale asi je tam spekulativny kapital... v bytovke kde byvam, to je lacna bytovka, je odhadom, a to nesrandujem - 50% bytov prazdnych, ale majitelov ma. panelak, nie posledny developersky vystrelok, kde si developer polovicu necha (nepotrebuje az tak vela cashu), co je jeho cisty zisk a polovicu preda, aby mal cash na dalsi kolos... cize mnoho ludi co ma byty v BA, su spekulanti a tak ceny dole asi nepojdu.. otazne je, ci je to vazna bublina a praskne..
inak je BA, samozrejme, absolutne najlikvidnejsia... par tisic pod trhovu hodnotu a vdaka spekulantom sa byt preda do par hodin... ale mozno sa mylim... cize PE15 by tu bola famozna investicia.. no kedysi to bolo aj PE8

casy ktore su davno prec (8 rokov dozadu?).. ale mozno pridu
edit k tej ferovej cene 33-66 tisic - no.. aj tak si mylim, ze priemerny clovek bez hypo by nenasetril... bezny clovek s 700-1000 v citom minie majoritu, neusetri viac ako 2-3 tisic rocne.. cize 10-20 rokov by setril... a to je 10-20 rokov skromnosti... no a, neviem si predstavit, kolko by potom stal pozemok.. obavam sa ze viedencania by hufne nakupovali, cele stvrte... zhruba to iste, co by "bratislavcan" urobil niekde na ukrajine - nakupoval stvrt/blok za par supov pre neho, tj. relativne bohatstvo.. ale je to zvlastne, trh by bol asi rovnaky, kto by uz len chcel 10 bytov, keby ich nemal komu prenajat, lebo by si ich vela dovolilo... neviem uvazovat..
"Neviem, aky dopad bude mat nasledujuca hosporadska kriza, ale v tej po nej pojde len o drobne." - iceberg8
Poslanci majú pre sneh stále problém s dochádzkou, hlasovanie odsunuli
Food for fuel, fck yeah
Odoslané z počítača