Chcela by som si od Vas nechat poradit, uz dlho hladam niekoho na koho by som sa mohla obratit. Momentalne pracujem v zahranici a slusne si zarabam, a uz dlhsie rozmyslam investovat peniaze do nehnutelnosti - do kupy mensich bytovych jednotiek : 2 az 3 za ucelom prenajimania. No ja som povolanim zdravotna sestra a v tomto obore sa nevyznam, ale zaroven ma to laka a uvedomujem si ze potrenujem poradit aby som nerobila zbytocne chyby a neprisla o svoje nasetrene peniaze.
Takze k veci: Planujem kupit na hypoteku postupne 2 az 3 mensie byty: 1 az 2 izb vo vatsom meste : Presov a nasledne ich prenajimat. Chcem sa opytat, do akej vysky si zobrat hypoteku? tak aby mesacna splatka hypoteky bola zahrnuta v najme a splacal mi to najomca?
To by bola asi idealna situacia, je to realne?...mam este vela inych otazok, dufam ze Vas tym nejak nezatazujem.
Reálne to je, otázka však je či sa to vyplatí. Ak sa v bytom nevyznáte, tak ťažko nájdete nejakú super výhodnú kúpu. A pri hrubých výnosoch okolo 3-4% je možno až zbytočné riskovať ešte aj s hypotékou.
Ak by sa zadarilo nájsť byty s výnosom okolo 6-7%, tak je to o inom. Výnos = nájomné za rok v percentách z ceny bytu.