Prešiel ďalší týždeň a znova referujem nárast hodnoty. Tento týždeň to išlo každý deň tak troška po schodíkoch hore. Vidno, že investori sú už na prílišný optimizmus opatrní. Aj z toho dôvodu som odpredal fond, ktorý mal 5x pákový mechanizmus. Predpokladám teraz len pozvoľné stúpanie, kým sa zas na svete niečo špeciálne nevyvŕbi, a takéto fondy sú zaťažené úrokom z úveru, čo ich zbytočne znevýhodňuje. V čase stagnácie nie sú moc veľkým pomocníkom, to je proste neodškriepiteľným faktom. Čiže počkáme, kým sa zas niečo nestane, trhy hlboko nepadnú a potom zas dokúpime, lebo vtedy ten úver má zmysel.
V priebehu najbližšieho pol roka by ste v mojom portfóliu mali vidieť pokles vkladov, pretože
som sa rozhodol urobiť veľmi zaujímavú a veľkú investíciu do projektu, ktorý si myslím, že bude mať úspech, a táto investícia ma bude stáť 1 milión eur. Pre niekoho obrovská čiastka, ale verte, že je to len malá kvapka v mori, lebo za túto sumu som si kúpil len 1 % podiel vo firme, ktorá si myslím, má prevratnú technológiu a svoju hodnotu môže mnohonásobne zvýšiť. O tom ale budem písať samostatný článok na ako-investovat.sk Verím však, že to portfólio, ktoré mám, medzičasom narastie, aj keď z neho budú čiastočné odkupy, lebo väčšinu tej investície sa budem snažiť splácať priebežne z novo zarobených peňazí v ostatných firmách.
Dnes vám dám len malú ochutnávku toho, čo vo svete môže existovať, a že tento patent vlastnia Česi, ktorí bývajú blízko odo mňa v Čadci.
Tak posúvam pár linkov:
https://he3da.cz/
https://youtu.be/-Ue5IC7KyJE
https://youtu.be/G874kWAHEgA
To, že elektrifikácia s nami pôjde, to už je snáď každému jasné, ale najväčší problém batérií dnes je ich nestabilnosť, neekologickosť a nebezpečnosť kvôli požiarom. Doteraz sa mediálne požiare ututlávali, ale naozaj ich je veľa. Toto je technológia, ktorá má 100 % recyklovateľnosť, funkčnosť aj pri poškodení, a navyše nehorí to, pričom výrobná cena je menšia ako tie čínske šmejdy. A to najdôležitejšie je, že výroba nie je nijakým spôsobom závislá od Číny, čo znamená, že je to ideálna technológia pre zbrojný priemysel. A tí, čo ma poznáte, viete, že to nepíšem len tak pre nič za nič.
Tak verím, že čoskoro sa dostaneme na burzu a budeme krásne rásť nielen kapitálovým ziskom, ale aj dividendami. Držte mi palce, lebo toto je zatiaľ najväčší risk, ktorý som v živote urobil, a ak to vyjde, asi by si to zaslúžilo aj celodňovú prednášku o tom, prečo a ako som k tomu dospel, keďže väčšina vie, že som veľmi opatrný a umiernený investor, aj keď to často pri tých pákach tak nevyzerá.
Tak držte palce a pokojne mi napíšte do komentára, čo si vy myslíte o takejto technológii, batériách, elektrovozidlách, ale aj fotovoltike a lacnom vykurovaní, lebo toto všetko ja pre klientov zabezpečujem a myslím si, že im to veľa zarába, aby mohli potom viac investovať
https://www.facebook.com/radoslav.valko
Tento titul je najnovší prírastok v mojich portfóliách, ale vôbec mi hanbu nerobí. Práve naopak, za pár mesiacov, čo to mám, si to robí veľmi slušné čísla. Toto však nie je jediná investícia v Poľsku, ktorú mám, lebo urobil som tam vklad aj do nákupu nehnuteľnosti, ktorá by sa mala rentovať. Verím, že jedného dňa sa aj hypotéky v Poľsku umúdria a cena pôjde už len hore.

Prešiel rok, a tým pádom už aj časový test na možnosť výberu bez dane. Vyberám len tie úplne prvé vklady, ale na modrej paličke vidno, ako sa z mála, cca len 90 tis. eur, stalo veľa, cca 250 tis. eur. Stávka na rast po páde, keď Trump blábolil o 100 %-ných clách, sa zasa vyplatila. Nie sú ani clá a nie je ani zastavená ekonomika. Jediné, čo je, je rast a pre odvážnych aj zárobok. Výber som chcel robiť už dávno, ale bohužiaľ prišla vojna v Iraku a prepadlo to, tak som doinvestoval, ale teraz by som to pokojne ešte ponechal, avšak potrebujem tie zdroje na inú investíciu, tak siaham po tých, ktoré zarobili a zároveň sú najrizikovejšie. V zásade, ak by tá investícia, ktorú idem robiť, nevyšla, tak prídem len o to, čo som získal touto stávkou na rast
Hlavný americký index, ktorý je podporený úverom. Dvojnásobná páka nie je nič extra, ale ak sa dobre zapozeráte, tak tie výnosy, ktoré to robí, sú nádherné, a nie je to rok-dva, ale dlhé roky.