Radoslav Valko

Finanční poradcovia, poradenské spoločnosti, spolupráca, zamestnanie, sprostredkovanie finančných služieb.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Používateľov profilový obrázok
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2454 times
Been thanked: 2836 times

Radoslav Valko

Príspevok od používateľa JUGGLER »

MiBi napísal: Pi 17 04, 2026 8:18 am V dohladnej dobe pribudne dalsi ucastnik:
https://www.facebook.com/radoslav.valko ... 9t96kPvbpl
Screenshot 2026-04-17 081456.png
pozvánka padla už pred polrokom:
JUGGLER napísal: Po 27 10, 2025 3:08 pm Bude mi cťou! Nevidím žiadny problém. :potlesk:
Len je to dodnes v archíve.
K vyhodnocovaniu budem potrebovať pravidelný reporting.
Nie sporadicky, ale po skončení každého kvartála.

Som zbežne pozrel tie obrázky. Treba odpovede na otázky. Teda vyjasniť si čo ideme reportovať.
Napríklad historicky (obrázok z archívu) nevidím žiadny výnos 2012-2020.
Hodnota účtu vtedy kopírovala vklady. Dokonca bez poplatkov.
Potom v 2020 (od covidu ) hodnota účtu stúpla nad vklady.
Ale do konca roka 2022 padla znova pod vklady. Takže čo s tými 10 rokmi?
Od konca 2022 začína ,,investičná,, doba? Vidím tam výnosy cca +100% do konca 2024.
.
VR 12 24.jpg
.

To, čo vidím teraz je iný účet. Začína v 9/2024 vkladom pod 100 000.
Suma 1,76 mil € ktorá je tam dnes je pekná, ale vklady tvoria dokopy cez 1,4 mil.
Zhodnotenie pred vojnou v Iráne odhadujem približne na +40%
Pred cca 2 týždňami kleslo na +5 až +6%...zároveň pribudol vklad 600 tisíc
Nuž a teraz tam je tam výnos cca +22%, ale pozor:
cca 30% je SP500 2x teda dvojpákové
cca 13% je Nasdaq 2x , teda dvojpákový
cca 13% je SP500 5x teda päťpákový :roll:
cca 15% SP500 normálne

Bude to teda tak trochu gambling, ale OK. Každý príbeh je vítaný.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1634 times

Radoslav Valko

Príspevok od používateľa MiBi »

Prešiel ďalší týždeň a znova referujem nárast hodnoty. Tento týždeň to išlo každý deň tak troška po schodíkoch hore. Vidno, že investori sú už na prílišný optimizmus opatrní. Aj z toho dôvodu som odpredal fond, ktorý mal 5x pákový mechanizmus. Predpokladám teraz len pozvoľné stúpanie, kým sa zas na svete niečo špeciálne nevyvŕbi, a takéto fondy sú zaťažené úrokom z úveru, čo ich zbytočne znevýhodňuje. V čase stagnácie nie sú moc veľkým pomocníkom, to je proste neodškriepiteľným faktom. Čiže počkáme, kým sa zas niečo nestane, trhy hlboko nepadnú a potom zas dokúpime, lebo vtedy ten úver má zmysel.
V priebehu najbližšieho pol roka by ste v mojom portfóliu mali vidieť pokles vkladov, pretože som sa rozhodol urobiť veľmi zaujímavú a veľkú investíciu do projektu, ktorý si myslím, že bude mať úspech, a táto investícia ma bude stáť 1 milión eur. Pre niekoho obrovská čiastka, ale verte, že je to len malá kvapka v mori, lebo za túto sumu som si kúpil len 1 % podiel vo firme, ktorá si myslím, má prevratnú technológiu a svoju hodnotu môže mnohonásobne zvýšiť. O tom ale budem písať samostatný článok na ako-investovat.sk Verím však, že to portfólio, ktoré mám, medzičasom narastie, aj keď z neho budú čiastočné odkupy, lebo väčšinu tej investície sa budem snažiť splácať priebežne z novo zarobených peňazí v ostatných firmách.
Dnes vám dám len malú ochutnávku toho, čo vo svete môže existovať, a že tento patent vlastnia Česi, ktorí bývajú blízko odo mňa v Čadci.
Tak posúvam pár linkov:
https://he3da.cz/
https://youtu.be/-Ue5IC7KyJE
https://youtu.be/G874kWAHEgA
To, že elektrifikácia s nami pôjde, to už je snáď každému jasné, ale najväčší problém batérií dnes je ich nestabilnosť, neekologickosť a nebezpečnosť kvôli požiarom. Doteraz sa mediálne požiare ututlávali, ale naozaj ich je veľa. Toto je technológia, ktorá má 100 % recyklovateľnosť, funkčnosť aj pri poškodení, a navyše nehorí to, pričom výrobná cena je menšia ako tie čínske šmejdy. A to najdôležitejšie je, že výroba nie je nijakým spôsobom závislá od Číny, čo znamená, že je to ideálna technológia pre zbrojný priemysel. A tí, čo ma poznáte, viete, že to nepíšem len tak pre nič za nič.
Tak verím, že čoskoro sa dostaneme na burzu a budeme krásne rásť nielen kapitálovým ziskom, ale aj dividendami. Držte mi palce, lebo toto je zatiaľ najväčší risk, ktorý som v živote urobil, a ak to vyjde, asi by si to zaslúžilo aj celodňovú prednášku o tom, prečo a ako som k tomu dospel, keďže väčšina vie, že som veľmi opatrný a umiernený investor, aj keď to často pri tých pákach tak nevyzerá.
Tak držte palce a pokojne mi napíšte do komentára, čo si vy myslíte o takejto technológii, batériách, elektrovozidlách, ale aj fotovoltike a lacnom vykurovaní, lebo toto všetko ja pre klientov zabezpečujem a myslím si, že im to veľa zarába, aby mohli potom viac investovať
https://www.facebook.com/radoslav.valko
710782053_10233975422869767_3990808623857177794_n.jpg
Tento titul je najnovší prírastok v mojich portfóliách, ale vôbec mi hanbu nerobí. Práve naopak, za pár mesiacov, čo to mám, si to robí veľmi slušné čísla. Toto však nie je jediná investícia v Poľsku, ktorú mám, lebo urobil som tam vklad aj do nákupu nehnuteľnosti, ktorá by sa mala rentovať. Verím, že jedného dňa sa aj hypotéky v Poľsku umúdria a cena pôjde už len hore.

710756890_10233975423109773_3237633425613213703_n.jpg
Prešiel rok, a tým pádom už aj časový test na možnosť výberu bez dane. Vyberám len tie úplne prvé vklady, ale na modrej paličke vidno, ako sa z mála, cca len 90 tis. eur, stalo veľa, cca 250 tis. eur. Stávka na rast po páde, keď Trump blábolil o 100 %-ných clách, sa zasa vyplatila. Nie sú ani clá a nie je ani zastavená ekonomika. Jediné, čo je, je rast a pre odvážnych aj zárobok. Výber som chcel robiť už dávno, ale bohužiaľ prišla vojna v Iraku a prepadlo to, tak som doinvestoval, ale teraz by som to pokojne ešte ponechal, avšak potrebujem tie zdroje na inú investíciu, tak siaham po tých, ktoré zarobili a zároveň sú najrizikovejšie. V zásade, ak by tá investícia, ktorú idem robiť, nevyšla, tak prídem len o to, čo som získal touto stávkou na rast

710537019_10233975424309803_9139668377285317473_n.jpg
Hlavný americký index, ktorý je podporený úverom. Dvojnásobná páka nie je nič extra, ale ak sa dobre zapozeráte, tak tie výnosy, ktoré to robí, sú nádherné, a nie je to rok-dva, ale dlhé roky.
Napísať odpoveď

Návrat na "Finančné poradenstvo, poradcovia"