Computer + vybavení + problémy

Čo sa inam nehodí, ale máte potrebu to napísať

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pon 10 01, 2018 5:43 pm

Kruh z 25 stejnych dilu pro mych 25 akcii a 12 dilu pro portfolio Mary Ann.
Prílohy
Circle-25-stocks-360px.jpg
Circle-25-stocks-360px.jpg (63.46 KiB) Zobrazené 2599 krát
circle-of-25.jpg
Circle-divided-by-12.jpg
Circle-divided-by-12.jpg (94.35 KiB) Zobrazené 2610 krát
Důchodce s 26 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2596
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re:

Poslaťod worldlyxenolith » Pia 10 05, 2018 7:53 am

bloke píše:aj toto sú dobré freeware programy
- obyčajný textový velmi dobrý Edit pad Lite (má záložky a rôzne užitočné features v porovnaní s Wordpadom) http://www.editpadpro.com/editpadlite.html
- a tento kancelársky balík som kedysi pred rokmi skúšal a bol mi celkom sympatický http://www.slunecnice.cz/sw/602propcsuite/ " Kancelářský balík kompatibilní s Microsoft Office. " výhoda - pobeží aj na starších PC
- Užitočné je mať aj osvedčený firewall, trebárs aby ti nekradli drahocenné údaje z PC http://www.personalfirewall.comodo.com/ ...



Thanks for the link.
worldlyxenolith
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Pia 10 05, 2018 7:51 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod JUGGLER » Pia 12 14, 2018 12:13 am

Microsoft Windows 10 Home:

Microsoft má zrejme problém so súkromím na OS Windows 10. Zdá sa, že Windows ukladá dáta na cloud úložisko aj keď ste ukladanie vašej činnosti zakázali.

Tento problém sa po prvýkrát vyskytol na stránke Reddit (spozoroval to How-To Geek). Ak vlastníte PC s Windows 10 tak problém môžete skontrolovať tak že, prejdete do časti Nastavenia> Ochrana osobných údajov a kliknite na položku História aktivít v ľavej bočnej lište.

História aktivít zaznamenáva to, čo ste robili vo vašom počítači pomocou aplikácií, dokumentov atď. Za predpokladu, že ste povolili systému Windows zbierať informácie o týchto aktivitách.

História aktivít sa ale bez akéhokoľvek povolenia nahráva sama od seba na cloud
Existuje však tiež políčko „Umožniť systému Windows synchronizovať moje aktivity z tohto počítača pomocou cloudu“ a to je miesto, kde nastal problém. Aj keď ste toto políčko nezaškrtli , inými slovami, nechcete, aby systém Windows synchronizoval to, čo ste robili – operačný systém vtom aj tak pokračuje.

Kde nájdem uložené údaje
To znamená že, môžete vidieť záznam o vašich aktivitách online – aj keď nie je zaškrtnuté toto políčko – stačí kliknúť na položku Dashboard pre ochranu osobných údajov (vpravo hore, v časti „možnosti ochrany osobných údajov“). Budete sa musieť prihlásiť do účtu Microsoft prepojeného s počítačom (ak ešte nie ste prihlásený) a po kliknutí na kartu História aktivít sa vám zobrazí kompletný zoznam vašich aktivít, aplikácií, ktoré používate, webové stránky, ktoré ste navštívili atď.

Ešte horšie je, ak kliknete na tlačidlo Vymazať históriu aktivít na stránke História činností systému Windows 10 v sekcii Nastavenia. Tieto údaje, ktoré sú uložené v cloude, sa v skutočnosti neodstránia. Zostanú prítomné na vašom osobnom paneli pre ochranu osobných údajov.

Čo sa tu vlastne deje ?
Stručne povedané, všetko je dosť mätúce. Vyskytli sa určité špekulácie, že k tomu dochádza, pretože ľudia majú svoje diagnostické dáta Windows 10 nastavené na „full“ – to je ďalšia možnosť týkajúca sa ochrany osobných údajov v časti Nastavenia> Súkromie> Diagnostika a spätná väzba – ale problém je zjavne v našom počítači. Je nastavený na „základ“ pre diagnostické údaje (ktorý neumožňuje odosielanie informácií o použitých aplikáciách, navštívených webových stránkach atď.).

Treba podotknúť, že celkové nastavenia ochrany osobných údajov stále potrebujú vyššiu úroveň zrozumiteľnosti ( aby bolo všetko pokope) čo by užívateľovi uľahčilo vidieť a upraviť presne to, aké povolenia dáva systému Windows 10 o svojich údajoch. Najmä pokiaľ ide o odosielanie údajov online.

https://www.techradar.com/news/windows- ... cSA-JEM5TQ

P.S. Zaujíma ma, či je lepšie kúpiť verziu Pro, alebo dať W10 Home ,,vyladiť,, odborníkovi?
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.
JUGGLER
 
Príspevky: 7549
Registrovaný: Štv 04 17, 2008 8:39 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod pokus » Pia 12 14, 2018 6:34 am

Nad proprietarnym softwarom uzivatel nikdy nebude mat kontrolu. Riesenim je prejst na opensource.
pokus
 
Príspevky: 227
Registrovaný: Str 01 06, 2016 7:11 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Pia 12 14, 2018 5:50 pm

Ja som funkciu Timeline vo Win10 vypol ihned ked prisiel update, ktory ju tam nainstaloval.

Ked zrusia moznost vypnut Timeline, Win10 u mna konci a supnem vsade radsej hmm upravenu verziu Win7 Ultimate. O 2 roky aj tak budeme iste musiet riesit nejaky novy Windows.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Aurelio » Pia 12 14, 2018 6:12 pm

jaroslav80 píše:O 2 roky aj tak budeme iste musiet riesit nejaky novy Windows.


co som pocul, tak windows 10 je posledny windows. uz budu iba updaty. nieco podobne ako office 365 /aj ked to nie je naj priklad, lebo stale robia boxove officy ako 2016, 2019/. inspirovali sa applom, kt. ma jeden ios a ten iba updatuje. setri im to brutalne naklady na support i development.
Power of Knowledge
Aurelio
 
Príspevky: 298
Registrovaný: Štv 12 13, 2007 10:51 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Pia 12 14, 2018 9:41 pm

OK. V tom pripade ale niektore vyraznejsie "updaty" budu prakticky dalsou verziou Win, lebo Win neobsahujuce ten update proste budu uz neplnohodnotne, kopa aplikacii nepojde spustit a tak. Rozdiel ako WinXP so SP3 a WinXP prva verzia.
Dufam ze Win7 bude realisticky pouzitelny este aspon 5-6 rokov. Na urovni, ze sa v nom budem mat sancu prihlasit trebas do internet bankingu. Myslim, ze s Win98 by som to v sucanosti uz nezvladol a za XP by som ruku do ohna nedal, ze mi nejaky FlashPlayer neprehlasi, ze sa mu nedari updejtnut na potrebnu verziu.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Uto 02 12, 2019 5:41 pm

Pred rokom som v beznom obchode kupoval USB externy 1TB HDD za tusim 65 EUR. Dnes mi chlapik vo fabrike ukazoval 2TB USB kluc, ktory kupil za 4 EUR. Ako je toto mozne??

Hovorim si, niekde musi byt podvod. Vo specifikaciach to ma USB3.0 standart. Nahral som tam 40GB dat a naozaj to ukazovalo takmer ziadne zaplnenie. Zapisovalo to povedzme 1GB/minuta. Televizor to rozoznal. Tvar je malicky a stihly.

Ako je teda mozne, ze v obchode mi ide niekto predat 32GB USB kluc za 10 EUR a na internete 2000GB USB kluc za 4 EUR? Ta teoria o efektivnosti trhu je uplne mimo?
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod pokus » Uto 02 12, 2019 6:01 pm

Vola sa to scam, realne 2tb usb stoja vyse 1000e
pokus
 
Príspevky: 227
Registrovaný: Str 01 06, 2016 7:11 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod cryptotrader » Str 02 13, 2019 10:55 am

jaroslav80 píše:Pred rokom som v beznom obchode kupoval USB externy 1TB HDD za tusim 65 EUR. Dnes mi chlapik vo fabrike ukazoval 2TB USB kluc, ktory kupil za 4 EUR. Ako je toto mozne??

Hovorim si, niekde musi byt podvod. Vo specifikaciach to ma USB3.0 standart. Nahral som tam 40GB dat a naozaj to ukazovalo takmer ziadne zaplnenie. Zapisovalo to povedzme 1GB/minuta. Televizor to rozoznal. Tvar je malicky a stihly.

Ako je teda mozne, ze v obchode mi ide niekto predat 32GB USB kluc za 10 EUR a na internete 2000GB USB kluc za 4 EUR? Ta teoria o efektivnosti trhu je uplne mimo?


Ako je to mozne? Uplne jednoducho :) 90% cinskych USB lacnych klucov su FAKEs. Softwarovo sa ten kluc moze tvarit ze ma aj 500 terabajtov. Ale v skutocnosti hardwarovo ma napriklad len 4GB. Zapis potom funguje tak, ze po dosiahnuti limitu si bude dalej prepisovat svoje stare udaje od zaciatku. Subor sa bude tvarit ako korektne zapisany, ale ked ho uz chces precitat, tak bude poskodeny. Inak povedane, ten film co ste tam nahrali urcite nebol cely. Teda mohol byt cely, ak ten 2TB kluc mal v skutocnosti kapacitu 64GB napriklad, ale za 4 eura pochybujem. Skuste tam nahrat toho viacej.
cryptotrader
 
Príspevky: 121
Registrovaný: Str 01 03, 2018 12:27 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Str 02 13, 2019 12:25 pm

Vdaka za radu, mal som vtedy len 5 minut na otestovanie. Nahral som tam film a ten isiel. Kolegovi som povedal, nech tam nahadze 40GB zaloh z Acronisu a na druhy den mi povedal, ze to tam islo nakopirovat. 4E som obetoval, ked kluc pride, skusim tam supnut 200GB filmov a spustit niektore z nich a uvidim. Za 4E ked aj ak to bude 64GB tak to nejako prezijem. Dam tam detom rozpravky a nebudem tam dohravat nic naviac.

pokus píše:Vola sa to scam, realne 2tb usb stoja vyse 1000e


Ved toto som vedel aj ja, preto mi tam nieco nesedelo, len som nevedel, v com je figel. Predajca ale garantuje vratenie plnej ciastky ak vyrobok nezodpoveda popisu; tak mozno skusim aj to. Okolo Vianoc sa mi stalo, ze vyrobok z Ciny za 70E v postovom trakovacom systeme pisal, ze bol doruceny adresatovi. Mne nic neprislo ani na poste nic nevypatrali. Predajca mi zaplatil plnu ciastku naspat a neriesil, kde vyrobok vlastne skoncil. Tomu som tiez nechapal.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod cryptotrader » Str 02 13, 2019 1:07 pm

precitaj si toto https://www.rmprepusb.com/tutorials/-fa ... ory-drives Takychto clankov najdes milion.
Co sa tyka ciny, tak ak kupujes cez ebay, aliexpress, gearbest, pripadne platis niekde paypalom, tak si celkom save. Kupujuci maju vacsiu ochranu ako predavajuci.
cryptotrader
 
Príspevky: 121
Registrovaný: Str 01 03, 2018 12:27 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Str 02 13, 2019 8:15 pm

Dakujem, zaujimave citanie.
Supnem tam 100GB filmov a uvidim co to urobi.
Zasnem na ake podvody za ako malo penazi ludia dokazu investovat energiu a vynaliezavost.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod dobrunoc » Str 02 13, 2019 8:33 pm

USB staci otestovat cez H2testw... stiahnes napriklad na slunecnice.cz
Zistis realnu kapacitu media
dobrunoc
 
Príspevky: 37
Registrovaný: Ned 11 27, 2011 9:53 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Str 02 13, 2019 8:42 pm

Dufal som aspon v 8GB kluc za 4 EUR. 2GB ma dostatocne nepotesi; ani na ucel jednorazoveho ulozenia rozpravok pre deti.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Pia 03 15, 2019 10:20 am

Ten 2TB USB kluc sa ukazal nakoniec 16GB USB kluc, ktory prepisuje data ak tam nahram viac nez 16GB. Ked som im to napisal, vratili mi plnu sumu.

Mam dalsiu mne tazko pochopitelnu vec. Micro SD-karta, 32 GB a aj 64 GB. Sprava sa tak, ze prve sekundy kopiruje data okolo 8MB/s. Ked nastavim prioritu rychlosti na ukor toho ze sa nemoze odpojit bez varovania, tak kopiruje aj 20MB/s. Lenze po par sekundach rychlost padne na 1 MB/s a pokracuje to slimacim tempom dlho dlho dlho.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod cryptotrader » Pia 03 15, 2019 2:43 pm

To co ti ukazuje ako rychlost nie je rychlost zapisu na USB kluc, ale skor rychlost citania z disku. Cize sa ti data nacitali z disku do pamate rychlo, to je tych 20MB/s, ale potom sa caka na pomalu SD kartu. CIze tie data, co ti ukazuje 20MB/s sa este realne na karte ani nenachadzaju. Keby si mal napriklad usb kluc s diodkou, tak by si videl, ze este ako dlho sa tie data realne zapisuju. A vytiahnut mozes az potom ked ti dioda prestane blikat.
cryptotrader
 
Príspevky: 121
Registrovaný: Str 01 03, 2018 12:27 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Pia 03 15, 2019 5:26 pm

Dakujem, zaujimave vysvetlenie cryptotrader.
Aku mavas ty realnu rychlost zapisu na microSD karticku s pouzitim citacky kariet v laptope? Mne to vychadza 3GB film/1 hodina.

Ked som ju prepol do modu "high performance", kde ju treba bezpecne odpajat ale zase pouzivana cache je vacsia, tak prve sekundy to do cache nahravalo aj 100MB/s.
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod cryptotrader » Pon 03 18, 2019 10:04 am

Tak ja uz kupujem len vysokorychlostne karty, cize cca 100MB/s citanie a 60-100MB/s zapis. Rovnako aj harddisk mam uz M2 SSD a ten dava cez 1GB/s. Takze so mnou sa to moc neda porovnat.
cryptotrader
 
Príspevky: 121
Registrovaný: Str 01 03, 2018 12:27 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Chris » Uto 03 19, 2019 4:04 am

Ake m.2 dava 1GB/s, teda 8Gb/s? :-) nejaky Raid z 3x alebo si zacal cestovat v case? :-D
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Obrázok užívateľa
Chris
 
Príspevky: 596
Registrovaný: Str 08 17, 2011 10:43 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod cryptotrader » Uto 03 19, 2019 10:31 am

:D haha. Chris a ty zase v ktorom storoci zijes? Ale mas pravdu, trocha som sa pomylil. nie je to 1GB/s ale 3GB/s ;)

SSD 960 EVO - SSD formátu M.2 Technické parametry Kapacita: 500 GB Formát: M.2 Rozhraní: PCIe 3.0 x4, NVMe 1.1 Hmotnost: Max. 10g Záruka: 3 roky Čtení a zápis Sekvenční čtení: až 3,200 MB/sec Sekvenční zápis: až 1,800 MB/sec Náhodné čtení (4KB, QD32): až 330,000 IOPS Náhodný zápis (4KB, QD32): až 330,000 IOPS Náhodné čtení (4KB, QD1): až 14,000 IOPS Náhodný zápis (4KB, QD1): až 50,000 IOPS Speciání funkce: TRIM S.M.A.R.T GC (Garbage Collection) - Auto Garbage Collection Algorithm Šifrování: AES 256-bit Režim spánku Vnitřní paměť NAND Flash
cryptotrader
 
Príspevky: 121
Registrovaný: Str 01 03, 2018 12:27 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Chris » Uto 03 19, 2019 7:11 pm

kks , ja uz potrebujem dovolenku :D
sam som zabudol co mam doma 970PRO :D
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Obrázok užívateľa
Chris
 
Príspevky: 596
Registrovaný: Str 08 17, 2011 10:43 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Uto 03 26, 2019 8:21 pm

:?: Umi Windows 10 samo od sebe vypalovat CDs s daty :?:
nebo se nejprve musi sejmout z webu Microsoftu a instalovat zadarmo 52 MB program :?:
Express Burn CD and DVD Burner Free

Ale asi ten program Express Burn nefunguje zadarmo stale a jednou bude chtit zaplatit 60 euro.

A tak se pro Windows 10 stahuje nejcasteji stale zadarmo CDBurnerXP
https://www.stahuj.cz/multimedia/vypalo ... nerxp-pro/
Důchodce s 26 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2596
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Str 03 27, 2019 6:03 pm

Mal by to zvladnut aj priamo Win10 bez third parties programov.

https://www.easytechguides.com/burn-a-c ... ws-10.html
jaroslav80
 
Príspevky: 1577
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Str 08 14, 2019 9:02 am

Když se e-mail na hotmail.com zobrazí až za 10 minut, ale e-mail na seznam.cz se zobrazí rychle

Našel jsem s Google.com, že starý Outlook Express nefunguje u systému Windows 10 a na zobrazení e-mailu na hotmail.com je nutno použít jiný program.
Ale Bing.com od Microsoftu nic takového nenajde. Jakoby Outlook Express pro hotmail.com fungoval dál i u systému Windows 10.

:?: Tak nevím, jak urychlit zobrazení e-mailu na mém kontu hotmail.com :?:
Důchodce s 26 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2596
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pon 10 07, 2019 1:06 pm

:?: Proč nejde vytisknout foto jednoduše, jen přes Photoshop to jde?
Když otevřu computerem foto, nebo kliknu pravým tlačítkem myši na symbol fota
a pak volím tisknout, je pak zobrazeno foto v zařízení tiskárny, jak bude vypadat výtisk.
Po kliknutí tisknout mi ale vyleze z tiskárny čistý papír.

Tedy otevřu program Adobe Photoshop, tím otevřu stejné foto jak předtim a kliknu vlevo nahoře na tisknout.
A foto se mi vytiskne.
Proč tedy nejde u mne už léta tisknout foto přímo, ale jen přes Adobe Photoshop to jde? :?:
Důchodce s 26 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2596
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Predchádzajúci

Späť na Off topic - nie len investovanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia


cron