Computer + vybavení + problémy

Čo sa inam nehodí, ale máte potrebu to napísať

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Biosko » Sob 12 08, 2012 4:43 pm

:D ani nie ze s profi programom. Ty si spravil chybu ze si pouzil rastrovy editor miesto vektoroveho. Mal si spravit vektorovu grafiku a nebol by problem.
Biosko
 
Príspevky: 914
Registrovaný: Pia 07 13, 2012 1:24 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Str 12 12, 2012 6:55 pm

Obrázok
Střecha je zubatá v JPG a v EPS by zubatá nebyla.

Po 12 letech online jsem zjistil, že obrázky JPG maji neostrá písmena a zubaté šikmé linie, když mají formát JPG. Že prý to JPG je formát bitmapový a rastrový.
Ten formát lepší se jmenuje nejčastěji EPS a prý je vektorový.
A nyní je možno převést staré obrazy a fotografie z JPG bez nahrávání mega-giga-bajtového programu, online zadarmo na několika webstránkách.
Zde jsem našel jednu :idea: http://vectormagic.com/home :idea:
A slibují tam, že zubaté šikmé linie se zase srovnaji.
Budeme vidět, zda je to pravda.

Obrázok
Jak se zubaté linie prý srovnaji převodem online z JPG na EPS.

Tak se ta střecha opravdu srovnala na :idea: http://vectormagic.com/home :idea: ale teď zas nevim, jak si ten opravený obraz uložit v EPS formátu, protože "uložit jako" zde nějak nefunguje. :?:
Ale do Vánoc se mi snad ty obrázky povede převést z JPG na EPS a uložit jako EPS. Jen aby pak ten Open Office program ty EPS vzal, zobrazil a uložil a převedl na PDF.
Naposledy upravil Ladis dňa Str 12 12, 2012 7:25 pm, celkovo upravené 3
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Biosko » Str 12 12, 2012 7:06 pm

No som ti vravel ze to mas robit vo vektorovej grafike uz davnejsie, neviem ako sa to prevadza, ja ked nieco robim co bude naplagat alebo do knizky ci casopisu alebo hockde tak to robim a kreslim rovno vo vektorovom editore nie v rastrovom.
Biosko
 
Príspevky: 914
Registrovaný: Pia 07 13, 2012 1:24 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod peter.cmorej » Štv 12 13, 2012 8:27 pm

hlavne menej kvalitne zrnite jpeg uz nikdy neprevedies do "kvalitneho nezrniteho" formatu
musis to urobit nanovo a rovno kvalitne
opravte ma niekto ak sa mylim, ale to mi hovori moja sedliacka logika
peter.cmorej
admin
 
Príspevky: 3198
Registrovaný: Pon 10 08, 2007 12:35 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Biosko » Štv 12 13, 2012 8:44 pm

peter, da sa, robia to niektore firmy, samozrejme kvalita moze byt vselijaka lebo to nie je standartny postup a nejde to len tak prevadzat, ale pomocou alg. a scanovania obrazka vedie niektore firmy porobit vectory. V kazdom pripade ten ladisov obrazocek co tu dal nebude problem. Horsie by bolo keby ze mas nejake jpgcko 640x480 a chces z neho spravit plagat A1 :D. A ten ladisov obrazok vyzera ako kresleny v ms paint. Tam su jednoduche veci. 10 minut roboty a prekreslil by si to aj sam a nemusel by platit ziaden service.
Biosko
 
Príspevky: 914
Registrovaný: Pia 07 13, 2012 1:24 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 12 14, 2012 4:58 am

Ovšem na obrázku je jen zubatá střecha a pokud jsou na střeše tašky, tak je opravdu linie zubatá.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Štv 03 07, 2013 7:10 pm

To je hnuj ten Fejsbuk.
Naládoval jsem tam 20 fotos, ale nebyly vidět. Jen já je vidim registrovaný. Za několik hodin jsem zjistil, že se u každého jednoho fota musí kliknout "public", aby bylo vidět foto veřejně. Ale vidět stejně nejsou ty fotos. Ono se na mojí stránce na Fejsbuku ani neobjeví slovo "Album". Tak nevim, kde kliknout "public" u album, aby bylo vidět veřejně. Když já to album vidim registrovaný. To bude asi tim, že židovské fórum Fejsbuk je jen pro židy a proto mně tam nic nefunguje, když nejsem žid. Tedy po mnoha hodinách klikání všude se mi album a fotos stále nezobrazí, pokud nejsem zrovna registrován s heslem. Jen já sám ty fotos vidim a jinak nikdo.
Píšou ale někde, že dnes pořízené fotoalbum a fotos dnešní den naládované bude veřejnost vidět až za 7 dní. :?:
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod peter977 » Štv 03 07, 2013 8:48 pm

Židovské fórum, si zabil! :lol:
Obrázok užívateľa
peter977
 
Príspevky: 401
Registrovaný: Pon 04 23, 2012 9:22 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Istiach » Štv 03 07, 2013 8:52 pm

Ladis ty si magor.
Istiach
 
Príspevky: 1174
Registrovaný: Pia 12 18, 2009 7:20 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 03 08, 2013 3:42 am

"Ladis ty si magor."
Tam ti chybí čárka za jménem.
Ty jsi magor istiach.
Já magor nejsem. To se pozná podle titulu Mgr.
Otázka byla ale, proč se na tom židovském foru Facebook neobjevily vložené fotos.
A jestli se objeví až za 7 dní, jak to někde píšou.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Rado » Pia 03 08, 2013 9:21 am

Ladis píše:"Ladis ty si magor."
Tam ti chybí čárka za jménem.
Ty jsi magor istiach.
Já magor nejsem. To se pozná podle titulu Mgr.
Otázka byla ale, proč se na tom židovském foru Facebook neobjevily vložené fotos.
A jestli se objeví až za 7 dní, jak to někde píšou.


Ladis, čo zabrala nejaká filipínska babenka a ty nadržaný cap jej chceš ukázať fotku Brada Pitta?
Obrázok užívateľa
Rado
 
Príspevky: 2622
Registrovaný: Sob 10 03, 2009 10:54 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod ice809 » Pia 03 08, 2013 10:44 am

Obrázok
ice809
 
Príspevky: 296
Registrovaný: Ned 01 03, 2010 6:18 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Biosko » Pia 03 08, 2013 1:54 pm

Co tu mame nejaku zoznamkovsku party?
Biosko
 
Príspevky: 914
Registrovaný: Pia 07 13, 2012 1:24 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod filip glasa » Pia 03 08, 2013 3:10 pm

podla mna mas v nastaveni na FB nastavene, ze sa sukromne veci (fotky) nemozu zobrazovat inym ludom nez tvojom priatelom. Na FB musis najprv ziskat priatelov (ale kto by chcel mat rasistu za priatela). Alebo nastavit aby vsetci mohli vidiet tvoje sukromne fotky.
Obrázok užívateľa
filip glasa
admin
 
Príspevky: 11207
Registrovaný: Štv 11 30, 2006 9:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 03 08, 2013 3:45 pm

Obrázok

The Ma and Pa of mine, since two and four years dead.

Uz mám tu záhadu vyresenu.
Moje fotos na Facebooku se neukazuji cizim lidem jen bez registrace.
Kdyz se cizí lidi registruji jejich heslem, pak fotos na moji strance vidi.
Ted jsem se registroval s heslem mojí nevesty Maryann
a pak se moje fotos na moji stránce na zidovskem foru Fejsbuk objevily.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Ned 07 14, 2013 2:16 pm

Co všechno ví Facebook o člověkovi.
Zanést svoje jméno registrované na Facebooku a hledat,
co si Facebook pamatuje
http://www.wolframalpha.com/input/?i=facebook+report

O mně má Facebook falešnou informaci,
že jsem narozen 1957 (místo 1954) a že bydlim v Papeete na Tahiti
Později snad si Facebook bude pamatovat falešnou informaci,
že jsem studoval Oxford Uni a že pracuju v Bank of England.
Když člověk vyplní na Facebooku nesmysly, tak je Facebook sežere a pamatuje.
A moje foto na Facebooku je

Obrázok
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Sob 01 18, 2014 5:00 pm

:?: :?: Rámeček kolem foto program Adobe Photoshop CS2
Ví někdo, kde všude kliknout na programu Adobe Photoshop CS2
aby foto dostalo kolem dokola černý rámeček ???
:?: :?:
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Sob 01 18, 2014 6:34 pm

Obrázok

:idea: Rámeček kontura kolem foto program Adobe Photshop CS2 :idea:
Otevřít v computeru nějaké uložené foto. Kliknout na liště nahoře na Obraz - pak volit Pracovní plocha. Volit Nová velikost - zaháčkovat relativní - Nastavit : šířka 4 pixel, výška 4 pixel - Nastavit barva černá. Pozice - šipky musí být nastaveny na všechny 4 strany a 4 rohy obrazu, jinak těch 8 šipek zvolit. Klik na OK a uložit foto pod novým jménem.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Sob 11 08, 2014 10:24 pm

Policie prý najde data v computeru, PDF, JPG atd., když byla vymazána
a odpadkový koš byl vysypán.
Najdu taky věci, PDF, JPG atd., které jsem včera vymazal po vysypání koše?
A jak to dosáhnu?
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod tilbur » Sob 11 08, 2014 10:58 pm

AJAJ, Ladis robi nezakonne veci :-)
Najlepsie je kupit si nove PC, skopirovat len data, ktore chces. A stary HDD spalit v krbe.
My number one job as a trader is to manage risks not make money.
tilbur
 
Príspevky: 853
Registrovaný: Str 02 03, 2010 9:41 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod kiikino » Sob 11 08, 2014 11:19 pm

ladis skus pouzit google
nieco som nasiel, ked nepomoze hladaj dalej
http://anp.zive.sk/?q=node/1270
kiikino
 
Príspevky: 279
Registrovaný: Štv 08 23, 2012 7:05 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Rokosák » Ned 11 09, 2014 2:32 am

Aj ja mam falosny rok narodenia vo fejsbuku. Ako sa to len mohlo stat? Aha uz si pamatam! Ja som ho udal nespravne.

Co si tyka Ladisovych rodicov, mam dojem ze tam dal fotku Rozenbergovcov niekolko rokov pred popravou.
Neodvratné sa stáva zriedkavo, neočakávané často.
Rokosák
 
Príspevky: 1470
Registrovaný: Str 08 03, 2011 11:43 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Ned 11 09, 2014 6:23 am

Myslim ze Ladis omylom vymazal nejake subory a premysla ci by ich nebolo mozne obnovit.
Obycajne ak odvtedy neubehlo vela zapisov na disk, tak subory tam nadalej su neprepisane a su vymazane len ze "zoznamu suborov". Data recovery programy ich vedia obnovit, obycajne ale bez prveho pismena v nazve. Ak sa ti to nepodari data recovery programom, v BA je na to aj nejaka firma s hlavnym sidlom v Prahe, ktora to robi podla obtiaznosti za 10 EUR a vyssie (raz mi dali ponuku 2000 EUR ked jeden Kanadan potreboval surne obnovit data z HDD ktory prestal fungovat).

Ak chces konkretny program, ja som pouzival RECUVA:

http://www.filehippo.com/download_recuv ... a09a6e9e8/
jaroslav80
 
Príspevky: 1740
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod miroslav12 » Ned 11 09, 2014 11:53 am

A nebo pokud máš na PC nezákonné věci, tak ti doporučím program CCleaner kde si pro mazání nastavíš volbu "Velmi hluboké přepsání, 35 průchodů".

To už potom snad nikdo nebude schopen zpětně přečíst :-)
miroslav12
 
Príspevky: 156
Registrovaný: Štv 09 13, 2012 3:39 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Ned 11 09, 2014 6:12 pm

Zkoušim s Recuva vrátit data vymazaná a z vysypaného koše
ve formátech PDF, ODT, RTF a HTP webstránky.
Dostaly se mi před 3 dny nešťastnou nádodou do koše a ten jsem vysypal.
Rychlým hledáním je Recuva nenašla, tak zkoušim hloubkové hledání dat z vysypaného koše, které trvá hodinu.
Pokud to Recuva zase nenajde, nic se neděje, já mám ta PDF, ODT, RTF a HTP webstránky uloženy na CD 11.6.2013, tak jsem si to vrátil do computeru z CD a ty změněné webstránky např: http://nr1a.com/STOCKS jsem zobrazil a pak zpracoval editorem, který mi ukázal celé HTML kódování, které jsem okopíroval a vložil do souboru z 11.6.2013. A těch ODT, ze kterých jsem utvořil PDF, tam jsem od 11.6.2013 téměř nic neměnil, až na to, že jsem doplnil pár slov o BMW akcii, kterou považuji až od května 2014 za dobrou držet stále jen pro dividendy jako důchod.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pon 11 10, 2014 2:26 pm

Moc divná věc, Recuva ani Undelete360 žádné ODT data od OpenOffice z vysypaného koše nanajdou, i když byly vysypány z koše před 4 dny. A při hledání ODT dat dosud uložených v computeru s lupou computeru se taky nenajdou. Až na ty ODT data, které jsem dal předvčírem do computeru z CD vypáleného 12.6.2013.
Tak je to záhada, kam se ta vymazaná ODT data poděla a proč se nenajdou.
Ale neštěstí to neni, když je mám na CD z 12.6.2013 a do dnes jsem v těch textech téměř nic nezměnil. Až na tu BMW akcii, kterou jsem zas doplnil mezi akcie na stálo pro dividendy.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jaroslav80 » Pon 11 10, 2014 2:48 pm

Ziadne data v pocitaci obycajne nie su natolko dolezite, aby mi ich straty bolo prilis luto.
Pocitac by mal byt kedykolvek pripraveny na format HDD a nainstalovanie cisteho systemu. Spolu s potrebnymi programami za 3-4 hodiny nie je co robit a casto pocitac potom vydrzi aj 3-4 roky bez antiviru a inych spomalovacov do dalsieho formatovania HDD.
Kto si tych zopar malo podstatnych udajov raz za cas neskopiruje na DVD alebo externy HDD, tak za lenivost zaplati.
jaroslav80
 
Príspevky: 1740
Registrovaný: Štv 03 24, 2011 6:19 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Chris » Str 12 17, 2014 9:44 am

Sice amatersky pohlad na vec, ale tak niekde v hlbke je skryta cast pravdy. :)
http://chat.fx4living.eu Slack trading chat
Obrázok užívateľa
Chris
 
Príspevky: 596
Registrovaný: Str 08 17, 2011 10:43 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Pia 12 19, 2014 12:34 pm

Je to možné, že už dva dny nefunguje kamera na Facebooku přes Interner Explorer browser
a musí se použít Google Chrome nebo Mozilla Firefox, jak mi stále oznamuje PC?
Pokud se nechá standard browser Explorer a Firefox se chce použít jen pro kameru, tak to asi nefunguje.
Jedině kdyby byla Mozilla standard browser, tak by asi kamera šla.
Ale třeba za pár dní se něco na Facebooku opraví a bude zas kamera fungovat i před Explorer, že?

"Leider wird unsere neue Videoanruffunktion noch nicht von Internet Explorer unterstützt. Öffne Facebook in Google Chrome oder Mozilla Firefox, um mit Maryann per Video-Chat zu kommunizieren." Mi oznamuje computer už dva dny.
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Ned 12 20, 2015 4:20 pm

Od léta 2015 nový system Windows 10 nezobrazuje na webstránce přehrávadlo hudby
http://nr1a.com/praha-fotos1.htm
<embed src="http://nr1a.com/music/___Ponoi.mid" autostart="false" volume="75" width="145" height="45"></a>

A těžko se hledá možnost vytvořit od nějaké webstránky klikací symbol na desktop.

Ví někdo, kde všude klikat, aby se z webstránek dostal symbol a link na obrazovku?
Ví někdo, jestli má dnes player nové kódování, HTML script než <embed src="http://..... "></a> ?
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Ladis » Str 11 02, 2016 2:25 pm

Internetové radio
Máte doma internetové radio? Ono se dostane mono už i za 2.100 korun nebo 85 euro.
A že prý se musí radio spojit s internetem, pak registrovat heslem, asi heslem od computeru nebo novým heslem?
A přes běh vysílačů spuštěný dálkovým ovládačem se najde hledaný vysílač. Internetová adresa vysílače se nastavit nedá. Jenže prý to internetové rádio dostane 30.000 vysílačů z celého světa. Tak to by automatické hledání od 1. vysílače do 30000. vysílače trvalo hodiny.
:?: Tak nevim, dostanu tam rádio Tiare FM nebo ne? Jestli máte to internetové radio doma, bud'te tak laskavi a zkuste najít radio Tiare FM, pokud se najde za pár minut! Díky!
Computer tento můj oblíbený vysílač najde na http://www.tiarefm.pf
V krámu mi povídal prodávající uprchlík, že rádio koupím, ten vysílač Tiare FM zkusím doma vyhledat a když ho nenajdu, vrátím rádio do obchodu a dostanu peníze zpátky.

Internetové radio za 85 euro
Prílohy
internet-radio-lenco.jpg
internet-radio-lenco.jpg (57.32 KiB) Zobrazené 9940 krát
Důchodce s 30 dividendovými akciemi nar. 1954 Obrázok Diskusní forum http://forum.nr1a.com Obrázok Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://nr1a.com/AKCIE Obrázok
Obrázok užívateľa
Ladis
 
Príspevky: 2616
Registrovaný: Štv 12 14, 2006 6:18 pm
Bydlisko: Alicante

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod iceberg8 » Str 11 02, 2016 7:08 pm

no nejde to tam manualne nastavit ?
ako hlada to radio stanice? akym sposobom ?
nema nahodou nejake pred-definovane stanice/url linky ?
"Neviem, aky dopad bude mat nasledujuca hosporadska kriza, ale v tej po nej pojde len o drobne." - iceberg8
Poslanci majú pre sneh stále problém s dochádzkou, hlasovanie odsunuli
Food for fuel, fck yeah
Odoslané z počítača
iceberg8
 
Príspevky: 612
Registrovaný: Pia 07 29, 2016 6:18 am

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod jogo » Str 05 03, 2017 3:11 pm

Neviete mi niekto poradit?
Kupil som novy notebook s nainstalovanym Windows 10. Kedze mam na turnusoch mobilny internet obmedzeny na 200MB denne, tak sa mi casto stava, ze za hodinu mi Windows10 stiahne cely objem dat bez toho, aby som ja surfoval alebo cokolvek s notebookom robil. Googlil som, vsetko co som nasiel, som urobil(zakazal update windowsu, zakazal pouzivanie kamery,mikrofonu, proste vsetko,co sa dalo zakazat, odinstaloval programy, ktore tahali data...), trochu sa to zlepsilo, ale stale mi stahuje velky objem dat a prekrocuje limit. A tahaju to uz systemove programy, ktore neviem zakazat alebo odinstalovat.
To mam fakt na ten novy notebook nainstalovat windows7, aby mi prestal ten notebook stale cosi zo siete tahat? :shock:
Disclaimer: Všetky informácie, ktoré poskytujem na tomto fóre, sú určené výhradne ku študijným účelom. V žiadnom prípade neslúžia ako investičné doporučenie.
jogo
 
Príspevky: 4222
Registrovaný: Pon 08 04, 2008 9:03 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Alo Bunda » Str 05 03, 2017 3:32 pm

jogo píše:Neviete mi niekto poradit?
Kupil som novy notebook s nainstalovanym Windows 10. Kedze mam na turnusoch mobilny internet obmedzeny na 200MB denne, tak sa mi casto stava, ze za hodinu mi Windows10 stiahne cely objem dat bez toho, aby som ja surfoval alebo cokolvek s notebookom robil. Googlil som, vsetko co som nasiel, som urobil(zakazal update windowsu, zakazal pouzivanie kamery,mikrofonu, proste vsetko,co sa dalo zakazat, odinstaloval programy, ktore tahali data...), trochu sa to zlepsilo, ale stale mi stahuje velky objem dat a prekrocuje limit. A tahaju to uz systemove programy, ktore neviem zakazat alebo odinstalovat.
To mam fakt na ten novy notebook nainstalovat windows7, aby mi prestal ten notebook stale cosi zo siete tahat? :shock:

Píšem z mobilu nie som doma Jogo chod do casti kde sa robia nastavenia aktualizacii Windows a tam by malo bytnieco také ako zrušenie dátového platenwho internetu alebo pripojenia na aktializacie
Daj si do googlu. Internetové pripojenia uctovane podľa objemu
If God had wanted women to play ball,
he would've made them men.
It's only a game if you win but if you lose it's
a stinking waste of time
Insurance is like marriage.
You pay and pay but you never get anything back
Alo Bunda
Obrázok užívateľa
Alo Bunda
 
Príspevky: 362
Registrovaný: Ned 07 27, 2014 8:11 am
Bydlisko: Chicago

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod JUGGLER » Str 05 03, 2017 3:55 pm

Ja mám popri ADSL doma ako náhradný internet na trading Orange G4 s mesačnými dátami 6 GB. Nikdy som dáta nevyčerpal , ale stále ked mi prišla návšteva z Anglicka, dáta zmizli za 3 dni. Nevedeli sme tú záhadu vyriešiť, stopli sme kadečo, aj deťom wifi na tabletoch a stále tie dáta zmizli a musel som dokupovať nové ( 1GB za 4€). Nakoniec mi z Orangu spravili analýzu spotreby a zistili sme, že 45 minútový hovor cez Skype medzi SK a GB (bez kamery) zožral až 4,5 GB dát.

Chcem sa opýtať. Môže byť taká spotreba dát cez Skype naschvál nastavená, že z toho nejak profituje Microsoft?

P.S. MSFT kúpil pred 5 rokmi Skype.
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.
JUGGLER
 
Príspevky: 7652
Registrovaný: Štv 04 17, 2008 8:39 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Istiach » Str 05 03, 2017 4:15 pm

Nasiel som napr toto:

https://superuser.com/questions/703399/ ... inute-call

https://www.quora.com/How-much-data-doe ... per-minute

Ak ti v tom nesarapatil nejaky malware, tak 4.5GB je asi nemozne.
Istiach
 
Príspevky: 1174
Registrovaný: Pia 12 18, 2009 7:20 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod demorez » Str 05 03, 2017 4:24 pm

vsak normalne daj pocas hovoru resource monitor a tam uvidis aktualne vytazenie siete
demorez
 
Príspevky: 99
Registrovaný: Sob 10 20, 2012 10:39 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod petok » Str 05 03, 2017 4:27 pm

Istiach píše:Ak ti v tom nesarapatil nejaky malware, tak 4.5GB je asi nemozne.

vyhral loteriu, skype ho vybral ako superuzol, takze cez neho isli data aj inych uzivatelov
"Skype při svém uvedení zaujal zejména technickým řešením. Sami uživatelé byli uzly komunikační sítě a provoz nesměřoval přes velké drahé datacentrum, ale přes počítače uživatelů, tedy tzv. peer-to-peer řešení. Ty výkonnější počítače na rychlejším internetu systém vybral jako superuzly, které řídily komunikaci."
petok
 
Príspevky: 145
Registrovaný: Sob 08 06, 2011 11:52 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod Istiach » Str 05 03, 2017 5:28 pm

tak super :D
Istiach
 
Príspevky: 1174
Registrovaný: Pia 12 18, 2009 7:20 pm

Re: Computer + vybavení + problémy

Poslaťod JUGGLER » Str 05 03, 2017 5:44 pm

On skypoval zo svojho anglického laptopu na laptop svojej mamy do Anglicka. Odo mňa mal akurát internet. Čiže tá spotreba je velká asi iba vtedy ak ide o výmenu dát medzi dvoma angličanmi. Doma má nelimitované dáta, takže môže byť, že pôsobí ako superuzol. Doma sťahuje veľa...Skype to asi vie rozoznať.

V každom prípade je to kvantum dát. Ked v SR zaviedli ADSL v 2004, tak som fungoval na mesačnom limite 4 GB. Vtedy u nás nebola taká možnosť, že nelimitované dáta..
Trading: ,,in the stock markets, timing is everything,,
Investovanie: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri hedge fondov. Buffett.
JUGGLER
 
Príspevky: 7652
Registrovaný: Štv 04 17, 2008 8:39 pm

PredchádzajúciĎalší

Späť na Off topic - nie len investovanie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť


cron