JUGGLER napísal:Čaute.
Ja som velmi rád, že v pravidlách a etickom kódexe sa pohýňame dopredu. A že v novom fóre sa na tieto veci bude prihliadať. Základom je, aby sa tu ľudia cítili dobre. A to nielen väčšina, ale aj menšina. Zavedením pravidiel budeme všetci vedieť aké sú podmienky, čo si môžeme dovoliť. Nemusíme mať rovnaké názory, nemusíme sa rovnako správať, ale musíme sa vedieť najvzájom rešpektovať.
Jediny skutocny posun vpred bude, ked tu zavediete jasne deklarovane pravidla vratane kedy sa dava ban (ako dlho, atd.), kedy sa mazu komenty, kedy navrhnut verejne hlasovanie a kedy napr. hlasovanie iba medzi moderatormi - niekedy treba hlasovanie iba ludmi, kt. maju lepsi prehlad o fore ako novo/prednedavnom registrovany uzivatel alebo 100 uzivatelov alias botov za ucelom ovplyvnenia hlasovania.
Samozrejme majitel/moderatori fora by ich mali dodrziavat (ked si ich sami navrhli) aby navstevnici fora vedeli, ze pravidla maju svoj zmysel a aj ich dodrziavanie.
To znizi hadky, nekonecne zabomysie diskusie a nakoniec to pojde prikladom, ze aj na urovni mikrospolocnosti ako je toto forum, dokazeme byt organizovani, respektovat sa navzajom, dodrziavat pravidla a niest plnu zodpovednost za svoje ciny.
Pretoze ak to nedokazeme ani na tejto mikrospolocnosti, potom sa nemusime divit, ze na vacsej urovni spolocnosti ako je napr. samotny stat nie su stanovene jasne pravidla a ak ano, tak sa ani moc nedodrziavaju a ludia nenesu zodpovednost za ciny.
Ja som osobne prekvapeny ako novy uzivatel, ze su tu taketo dalekosiahle diskusie o bane, mazani komentarov, atd.
A pri tom pravidla je velmi zlozite vyhladat a su velmi vagne (velmi siroke pravidla o bane).
Sucasny stav pravidiel na fore ako-investovat.sk
1. set pravidiel, je pri registracii, kt. som dokazal znova vyhladat az ked som sa snazil znova zaregistrovat.
Súhlasíte s tým, že nebudete odosielať žiadne urážlivé, obscénne, vulgárne, ohováracie, nenávistné, výhražné, sexuálne orientované príspevky alebo posielať akýkoľvek iný materiál, ktorý môže porušovať ktorékoľvek zákony krajiny, v ktorej sa nachádzate Vy či v ktorej sa nachádza “Ako-investovať - diskusia” alebo medzinárodné právo. Takéto konanie môže viesť k okamžitému a trvalému vylúčeniu, s upozornením Vášho poskytovateľa internetového pripojenia, ak sa budeme domnievať, že to bude od nás požadované. IP adresa všetkých Vašich príspevkov je zaznamenávaná na pomoc vo vymožiteľnosti týchto podmienok. Súhlasíte s tým, že “Ako-investovať - diskusia” má právo kedykoľvek odstrániť, upraviť, presunúť alebo uzamknúť ktorúkoľvek tému, ktorá by porušovala tieto podmienky. Ako užívateľ, súhlasíte s ukladaním do databázy akejkoľvek informácie, ktorú vložíte. Hoci táto informácia nebude zverejnená/poskytnutá žiadnej tretej strane bez Vášho súhlasu, ani “Ako-investovať - diskusia” ani phpBB nenesú zodpovednosť za akýkoľvek pokus o prienik (hacking), ktorý môže viesť k zneužitiu týchto údajov.
2. set pravidiel som nasiel az ked som pouzil funkciu "Hľadať" ako zapadnuta tema v podfore "Informacie o diskusii"
Standartne su nastavene pravidla ako tema, ktora je vzdy zobrazena ako prva v podfore alebo je to samostatne podforum presne za ucelom lahkeho vyhladania.
vid
http://ako-investovat.sk/diskusia/viewt ... p?f=2&t=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Posielam na inspiraciu ako su nastavene pravidla na forach s niekolkonasobne vyssou ucastou ako tu.
http://superforum.zive.cz/viewtopic.php ... 9#p5636449" onclick="window.open(this.href);return false;
zive.cz ma tiez odstupnovane bany ako to navrhuje Juggler
Negativní hodnocení uživatelů
Negativní hodnost může být udělena uživatelům, kteří svým chováním porušují pravidla diskuzního fóra nebo jinak nevhodně narušují diskuze a obtěžují jiné uživatele. Negativní hodnosti jsou následující:
1. Poslední varování - signalizuje, že uživatel byl upozorněn administrátorem fóra o svém nevhodném chování a je na něj zaměřena zvláštní pozornost.
2. Dočasný BAN - hodnost udělená na dobu určitou. Společně s jejím udělením je uživateli zamezen přístup do SuperFóra.
3. Trvalý BAN - hodnost udělená na dobu neurčitou. Společně s jejím udělením je uživateli zamezen přístup do SuperFóra.
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 40&t=82686" onclick="window.open(this.href);return false;
definovane pripady, kedy sa mazu prispevky
1. Úvodné ustanovenia
Všetci používatelia sú povinní prečítať si a dodržiavať nižšie uvedené pravidlá. S používateľmi je od začiatku ich pôsobenia na fóre zaobchádzané s predpokladom, že tieto pravidlá čítali a porozumeli im. Používatelia, ktorí porušia pravidlá fóra, môžu dostať upozornenie, či vykázanie z fóra (ban) na dobu určenú vedením fóra. Pokiaľ nesúhlasíte s týmito pravidlami, kontaktujte niektorého z administrátorov formou súkromnej správy so žiadosťou o deaktiváciu.
3.4 Osobné útoky, fašistický a rasistický podtón: pretaktovanie.sk je diskusné fórum venované informačných technológiám, vede a fyzike. Ani jedna z týchto skupín nie je tvorená fašizmom, rasizmom, preto sú tieto diskusie na fóre zakázané.
https://www.hojko.com/pravidla-fora-cit ... t6559.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Odstupnovane bany.
Pravidlo 5:
Členstvo na tomto fóre je bezplatné. Námietky na členstvo alebo pravidlá budú ignorované. Pri porušení pravidiel fóra, bude užívateľ dočasne vylúčený z fóra. Pri opakovanom porušení pravidiel bude užívateľ z fóra trvalo vylúčený a jeho konto bude zablokované (ban).
Dočasné vylúčenie z fóra predstavuje dĺžku trestu 1 - 3 dni.
Pravidlo 6:
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie, ďalej hanobenie národa, rasy, sexuálnej orientácie, etnickej alebo národnostnej skupiny a akákoľvek národná, rasová alebo náboženská nenávisť, ktorá podnecuje k diskriminácii, nepriateľstvu alebo násiliu, propagácia drog a zľahčovanie ich užívania, podpora terorizmu a nabádanie k extrémizmu je na fóre zakázané v príspevkoch (vrátane obrázkov a odkazov), súkromných správach a v komentároch karmy.
Porušenie tohto pravidla bude znamenať dočasné alebo trvalé vylúčenie z fóra (ban).
Obchádzanie cenzúry vulgarizmov je považované za porušenie pravidiel.
Hlasovanie o Ladisovom bane
Ja som hlasoval za ban (aj ked Leon nedefinoval dlzku banu).
Dovody:
1. Ladisove prispevky boli opakovane osobne utoky na Jugglera, osocovanie, nadavanie z krcmy 3. cenovej a dokazane zavadzanie/klamanie
2 Podla pravidiel standartnych for, ktore som tu uviedol a myslim si, ze su benchmarkom aj pre diskusie na ako-investovat.sk, tak Ladis by dostal minimalne docasny ban
3 Kedze sa ukazalo, ze Ladis dalej pokracoval v osocovani aj ked nedostal docasny ban na ako-investovat.sk, tak volba trvaleho banu, tiez by nebola chybna
4. Ladisove "polahcujuce okolnosti" pocet prispevkov v pocte 2500 a ze udajne je tu jediny skutocny "value investor" su uplne irelevantne z dovodov 1-3. plus jeho vykriky do tmy, ze by za ne mal dostat medailu (tu presne plati "dovera, reputacia sa buduje dlhe roky ale znicit ju dokazeme niekedy jednym dvoma cinmi"). Radsej tu nemat ziadneho "value investora" ako takeho, kt. tu uboho, opakovane a nekonstruktivne utoci a nadava inym uzivatelom.