Kiyosaki

Prvé otázky o investovaní a o tom, ako začať investovať.
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jaroslav80
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 24 03, 2011 5:19 pm
Has thanked: 320 times
Been thanked: 207 times

Re: Kiysakiho Bohaty tata chudy tata

Príspevok od používateľa jaroslav80 »

Plne suhlasim s Pette. Predsa ak bezny murar vecer namiesto do krcmy pojde skusat spekulovat s realitami alebo akciami, tak je prakticky 100% pravdepodobnost ze narazi na nejakeho Rada alebo Miku, ktori su v spekulovani o 3 svetelne roky pred nim a on si sice bude namyslat ako lacno kupil a ako draho preda, ale v skutocnosti po par mesiacoch pochopi, ze prespekulovali neho a ze prerobi skoro vsetko co do toho investoval. Co by v horsom pripade by mohla byt aj hypoteka. Podla mylne prevzatej rady z Kyiosakyho knihy. A Kyiosakiho knizku si moze stiahnut z internetu ktokolvek od 15 rocneho studentika po toho murara.
Používateľov profilový obrázok
Rado
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: So 03 10, 2009 10:54 am

Príspevok od používateľa Rado »

Ak si to ten murár stiahne z netu, tak už asi dlho murárom nebude. :D Nepoznám veľa takých, ktorí po večeroch čítajú knihy.
Investor nie je ani tak o vzdelaní, ale o povahe. To sa oklamať nedá. Druhá vec, ktorá bráni niečo zmeniť je pohodlie. Ak je niekto zamestnaný s uspokojivým ohodnotením, tak jeho motivácia niečo meniť na týchto istotách je minimálna. Všetko sa razom mení, ak o tie istoty príde.
Sú potom typy ľudí, ktorí majú radi svoju slobodu a nezávislosť. (viď. Juggler) Vždy je to pomer medzi istotou a slobodou. Potom interval je od väzenia s najväčšími istotami, ale žiadnou slobodou, cez zamestnanca, ktorý to má fifty-fifty po podnikateľa, ktorý nemá istoty, ale maximálnu slobodu.
"Every great story on the planet happened when someone decided not to give up, but kept going no matter what." ~Spryte Loriano
“ All is well in the end, if it is not well, it is not the end” – saying in India
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 17 04, 2008 8:39 pm
Has thanked: 2494 times
Been thanked: 2877 times

Príspevok od používateľa JUGGLER »

Súhlasím s Radom, že to nie je o dosiahnutom vzdelaní, ale o povahe. Nepodceňoval by som nikoho. Murár môže byť murár, lebo v detstve nemal podmienky a nikto ho vyššie netlačil.
Mne povedala učiteľka na ZŠ, že nemám na gymko a radšej nech idem na učňovku. Povedal som to otcovi, ten ma vyfackal a bez debaty prihlásil na gymko. V podstate až na VŠ som sa začal zodpovedne učiť. A moja VŠ bola nepotrebná... absolútne nesúvisí s tým, čo robím.
Na to aby som uspel na burze mi trebalo druhú VŠ - VŠ samouka. Do tej ma tlačila len vlastná povaha a zanietenie. Ale dnes musím povedať, že ani vzdelanie, teda kvalifikácia nestačí.
Na toto netradičné povolanie treba zvláštnu povahu a psychiku. Treba mať povahu hráča, ale zároveň byť zodpovedným. Zodpovedný gambler = zvláštna a protichodná kombinácia :roll: .
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
:arrow: Vzdelávanie a užitočné info zadarmo: https://smartinvestor.sk
shc
Active Member
Dátum registrácie: Po 05 09, 2011 6:28 pm

Príspevok od používateľa shc »

Nepodcenoval by som tych murarov, zacinam zistovat ze remeselnici su na tom o dost lepsie ako ja studovany:) (Chlapik mi opravoval kurenie, bol som rad ze som niekoho zohnal a zobral si 50eur za necelu hodinu prace :lol: )
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

shc napísal: Chlapik mi opravoval kurenie, bol som rad ze som niekoho zohnal a zobral si 50eur za necelu hodinu prace :lol:
To kde sú takí lacní kurenári?
Ja platím stovku každý rok za kontrolu a vyčistenie kotla, čo trvá max. pol hodiny.
:idea: ,,Amatérski investori investujúci pasívne do indexového fondu budú mať v dlhodobom horizonte lepšie výnosy ako profesionálni manažéri fondov,, Buffett :mesec:
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip glasa »

medzi remeselníkmi sú rovnako holoprdelníci ako aj frajeri vyvážajúci sa na ojazdených Q7čkách. Ako v každom obore.
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1123 times
Been thanked: 118 times

Príspevok od používateľa rmaly »

http://www.penize.cz/spotrebitel/245285 ... tuji-firmy" onclick="window.open(this.href);return false;
Biosko
Platinum Member ***
Dátum registrácie: Pi 13 07, 2012 1:24 pm

Príspevok od používateľa Biosko »

Napise dalsiu knizku a je zarobene spat :D
rmaly
Guru Member ****
Dátum registrácie: St 21 04, 2010 12:53 pm
Has thanked: 1123 times
Been thanked: 118 times

Príspevok od používateľa rmaly »

:)
tusim v diskusii je spomenute, ze nieco pripravuje (ako zbankrotovat) :)

Akoze nepacil sa mi tiez styl clanku (ako vytykaju v diskusii pod clankom. Osobne prva kniha (respektive neviem ci bola prva v poradi - proste bohaty tata / chudy tata) sa mi pacila a styl ako ho zhadzoval autor clanku sa mi nepacila. Neobhajujem samozrejme Kiyosakiho ako takeho (ci je / neni arogantny a pod)... ale zaujimava infoska.
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

prave o tom je leverage - peniaze inyh ludi. Ked sa zadari tak si miliradar. Ak nie, tak ide firma do bankrotu, Ty osobne (ak nie si hlupy) nie. Vid. Kiyosakiho dvojicka - Donald Trump.
Ta veta, ze me nekonecny vynos a v podstate bez rizika dava zmysel. Lebo risk prenasas na veritelov, dodavatelov (ako v clanku) a podobne. Ale ak je zisk, tak ten je tvoj.
Systemovo z pohladu celej ekonomiky je to dost zle. Pretoze mozes riskovat viac ako si mozes realne dovolit. A pri problemoch padaju nie len podniky Trumpov, Kiosakiyov, Hascakov, Tkacov, ale aj ich dodavatelia a veritelia (niekedy banky).
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Kontaktovať používateľa:

"Bohatý táta radí, jak zbankrotovat". Samozřejmě s hlavní myšlenkou, jak na takovém bankrotu co nejvíce vydělat.
ked to urobi cesky alebo slovensky podnikatel, tak je to tunelar a podvodnik.
Keby taka kniha naozaj vysla, tak nech nas boh chrani pred zaplavou podobnych podnikatelov. Zatial je icch nastastie stale iba mensina.
lukaskoo22
Dátum registrácie: Ne 25 02, 2018 11:46 am

Príspevok od používateľa lukaskoo22 »

moja recenzia na knihu: http://akopodnikat.eu/biznis/kniha-boha ... dobny-otec" onclick="window.open(this.href);return false;
MiBi
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: St 07 07, 2021 11:52 am
Has thanked: 29 times
Been thanked: 1658 times

Re: Kiyosaki

Príspevok od používateľa MiBi »

Kiyosaki spúšťa 10 tweetov bohatstva. V prvej lekcii ukazuje, ako zarobiť na AI bubline

https://www.forbes.sk/kiyosaki-spusta-1 ... bak@mpa.sk

Namiesto všeobecných sľubov plánuje predstaviť konkrétny plán s „10 možnými krokmi, ktoré majú čitateľom pomôcť čo najviac zbohatnúť.“

Tridsaťročné spľasnutie bubliny
Prvé vety príspevku sa vedú v duchu varovania pred rizikami súčasnej ekonomiky. „Japonsko ukončuje carry trade. Tridsať rokov požičiavalo miliardy investorom na globálnych trhoch a peniaze tiekli do nehnuteľností, akcií, dlhopisov, komodít a podnikov. Tento jav nafúkol aktíva do najväčšej bubliny na svete… Najväčší krach v histórii sa začal počas Dňa vďakyvzdania,“ upozorňuje milionár na jeden z najväčších očakávaných problémov svetového trhu.

Po negatívnom príspevku však Kiyosaki pristupuje aj k 10-krokovému plánu a ponúka prvý investičný tip. Ten sa vzťahuje k aktívam, ktoré sa s jeho radami tradične nespájajú.

Jeho hlavná myšlienka spočíva v presvedčení, že masívny a nezastaviteľný rast umelej inteligencie, ktorá si vyžaduje významné a nepretržité dodávky energie, robí z investícií do tradičných producentov komodít mimoriadne výhodnú príležitosť na zbohatnutie.
JUGGLER
VETERAN MEMBER *****

Forbes je ekonomický bulvár.
Radšej mám Trend.
Trumpeta1978
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 28 03, 2017 9:05 pm
Has thanked: 1042 times
Been thanked: 552 times

Príspevok od používateľa Trumpeta1978 »

Tak pán Kiyosaki zase mal potrebu na seba upozorňovať:
Nevím, jaký konkrétní impuls nebo událost způsobí splasknutí největších finančních bublin v historii. Ať už to bude cokoli, ten okamžik je podle mě velmi blízko. Jakmile bubliny splasknou, předpovídám, že zlato bude rok poté stát 35 000 dolarů za unci. Stříbro podle mě rok po krachu dosáhne 200 dolarů za unci. Bitcoin by mohl rok po krizi vystoupat na 750 000 dolarů za minci. A Ethereum podle mě rok po krachu dosáhne ceny 95 000 dolarů. Zdroj: Robert Kiyosaki/X.com"
Odpoveď Gpt čo si o tom myslí:
Zlato: 35 000 USD/unca
To by znamenalo približne 10-násobok dnešnej ceny.
Taký rast by si pravdepodobne vyžadoval veľmi vážnu menovú krízu, prudký pokles dôvery v americký dolár alebo vysokú infláciu až menovú reformu.
Nie je to nemožné, ale išlo by o historicky mimoriadnu udalosť.
Striebro: 200 USD/unca
To je podstatne realistickejšie než zlato za 35 000 USD.
Striebro je volatilnejšie a počas silných komoditných cyklov môže rásť rýchlejšie ako zlato.
Aj tak by to znamenalo niekoľkonásobný nárast.
Bitcoin: 750 000 USD
Ak by došlo ku globálnej strate dôvery vo fiat meny, Bitcoin by mohol byť jedným z najväčších príjemcov kapitálu.
Takáto cena nie je matematicky nemožná, ale vyžadovala by obrovský prílev inštitucionálnych aj súkromných investícií a výrazne vyššiu adopciu.
Ethereum: 95 000 USD
To by znamenalo ešte extrémnejší rast než pri Bitcoine.
Aby sa to stalo, Ethereum by muselo dominovať veľkej časti decentralizovaných financií a digitálnej ekonomiky.
Čo je podľa mňa pravdepodobnejšie

Ak by naozaj prišla veľká finančná kríza:

zlato by pravdepodobne výrazne posilnilo,
striebro by mohlo rásť ešte dynamickejšie,
Bitcoin by mohol po počiatočnom prepade (keď investori predávajú všetko) neskôr prudko rásť.

To sa už čiastočne ukázalo napríklad počas kríz v minulosti – rizikové aktíva často najprv klesnú spolu s akciami a až následne sa kapitál presúva do aktív považovaných za ochranu pred infláciou alebo znehodnotením meny.

Môj celkový pohľad
Veľká finančná korekcia alebo recesia: pomerne reálna možnosť v horizonte niekoľkých rokov.
Extrémna menová kríza vedúca k zlatu za 35 000 USD: možná, ale podľa mňa má nízku pravdepodobnosť.
Bitcoin na 750 000 USD: možné v dlhodobom horizonte, no skôr ako výsledok postupnej adopcie než bezprostredne rok po kríze.
Všetky štyri predpovede naraz už rok po krachu: podľa mňa ide o scenár s veľmi nízkou pravdepodobnosťou.

Ak by som mal odhadnúť pravdepodobnosť, že sa do jedného roka po prípadnom veľkom krachu naplnia približne tieto úrovne, hodnotil by som ju ako pod 5 %. Oveľa pravdepodobnejší je scenár, že ceny týchto aktív výrazne vzrastú, ale zostanú podstatne nižšie než uvádza Kiyosaki.
Napísať odpoveď

Návrat na "Investovanie v začiatkoch - začíname sporiť, investovať,"