ahoj,
aj ja som hladala odpoved na tuto otazku a zacala som sa hrat s excelom. neustale tabulku upravujem a momentalne mam 3 harky:
- prvy harok mi sluzi informacne, co som kedy kupila, aka bola povodna cena a kedy mi uvedeny produkt konci (vratane zapojenia sa do II. piliera);
- druhy harok ma dve tabulky - sucasnost, t.j. tento rok k urcitemu datumu (ja som zacala 5.2.2007), ake vysoke bolo moje porfolio, kolko je to v % na dlhopisove a akciove fondy, dalej kolko mam v zivotnej poistke a pod; druha tabulka na tomto harku je buducnost, resp, kam by som sa chcela dostat o rok. je to ta ista tabulka ako bola sucasnost, len mam upravene % v portfoliu a kolko penazi si je potrebne odlozit za rok, aby sa mi to splnilo; a skoro som zabudla, mam tam este jednu tabulku velmi jednoduchu, kolko som si bola schopna odlozit kazdy mesiac... zatial nic moc, ale ked toclovek takto vidi cierne na bielom, je to motivacia;
- treti harok je nazvany vydavky, niekolko mesiacov si odkladam blocky a spriemerovala som si vydavky v periodach:
mesacne - byvanie, strava, telefon, cestovanie, konicky...
kazde 3 mesiace - elektricenka...
kazdych 6 mesiacov - kurz jazyka, dalsie kurzy...
1x rocne - napr. preventivna prehliadka u lekara (zubar a pod.); tieto vydavky som si rozpocitala na mesiac a z toho viem kolko som schopna usetrit mesacne, bez toho, aby som nemala na kurz jazyka a pod.
mozno to znie velmi komplikovane, ale harky su velmi jednoduche a prehladne. mne velmi pomohli
drzim palce