Si robíš srandu, že ?filip glasa napísal:Nikdy sa mi nezdalo, že by SME a ŠImečka bol nejako extrémne zaujatý voči SDKÚ a Dzurindovi.
Skupinka existovala, to mi môžeš veriťfilip glasa napísal:
Ale robiť z toho takú kauzu ako skupinka?
Cieľom (finančných) skupiniek je prospech pre ich členov. A Dzurindova skupinka sa náhle rozhodla, že odstaví od biznisu tú druhú skupinku. Druhá skupinka reagovala tak, ako reagovala. Snažili sa (aj s výdatnou pomocou SME) vytvoriť tlak na pád vlády s cieľom, aby im Dz. vrátil späť ich biznis, resp. aby im istú časť biznisu nechal. To je to smutné pre voliča, resp. občana. Že tlak na pád vlády nebol preto, že by skupinka malá iné videnie, resp. chcela veci realizovať inak (slušnejšie, ako bola krycia legenda SF), ale primárne im ide o biznis.filip glasa napísal:cieľom skupinky bolo len také pindanie, alebo aj voľačo konkrétne?
Ale veď Počiatek aj Kaliňák sú podnikatelia. Napríklad majú sieť reštaurácií Steam&Coffe, Harley Pub ...jonatanus napísal: z coho ma pociatek peniaze (100mil dom)? z toho ze robil kdesi riaditela to asi nebude...
Majetkové pomery spomenutých pánov ma v podstate nezaujímajú. Napísal som len info, ktoré mám z ako-tak spoľahlivých zdrojov.jonatanus napísal: su podnikatelia.. to si myslis ze "z dvoch" restauracii si postavis 100mil dom?
ale aj keby stat rozdeloval 5 korun, vzdy sa najde niekdo, komu sa to oplati tunelovat. a budu nam vladnut este radovo vacsi babraci jak teraz...Tibor napísal:Keby štát rozdeľoval rádovo menej, tak by im stačil vlastný biznis.
"podnikatelia".......V polovici 90. rokov získala v privatizácii 70% akcií firmy Kovošrot firma „TRIANGEL CAPITAL, s.r.o.“. Jedným z konateľov firmy bol aj Elemír Tichý[1]. Kovošrot pre svoju zadĺženosť (len FNM dlhoval 58 miliónov korún) dali majitelia do konkurzu. Jej investičný majetok bol správcom vyčíslený na 158 miliónov korún a hodnota spoločnosti na 51 miliónov. V prvom kole za Kovošrot piešťanská firma ponúkala 51 miliónov korún, napriek tomu však bol predaný v druhom kole firme KRUPP, s.r.o. za 25 miliónov korún, ktorej konateľom bol v tom čase aj Robert Kaliňák. V druhom kole však existovala aj vyššia ponuka: na 30 miliónov. Súd zhodnotil, že počas konkurzu prišlo k pochybeniam a konkurzný správca predával majetok bez predchádzajúceho súdneho rozhodnutia: vyčiarkol teda správcu Petra Szivósa zo zoznamu správcov, k žiadnej inej náprave však nedošlo. Kaliňáková firma tak získala majetok Kovošrotu za 25 miliónov korún, medzi ktorý patrili:
* pozemky v Bratislave (22 000 m2, cena sa v tom období pohybovala v tejto oblasti okolo 5 000 Sk za m2)
* pozemky v Trenčíne (27 000 m2)
* chata v Tatranskej Štrbe
Firma Krupp krátko po tranzakcii previedla pozemky na ďalšie firmy: Bussines Park Bratislava a.s.[2] - dnes už vystupuje pod názvom Jarabiny a.s. - a firma Bratislava trade center a.s. V oboch firmách figuroval aj Ján Počiatek. V druhej polovici roku 2004 do nových firiem vstúpil Elemír Tichý, ktorý na začiatku vlastnil Kovošrot - tým sa majetok očistil od dlhov a vrátil sa do rúk pôvodných majiteľov.
okrem toho ze to ma o vyse 100koni slabsi motor, by v tom ti policajti vypadali dost zvlastne.. a obavam sa ze okrem tej imprezy nic ine okolo miliona nenajdes.. za 1.5mil najdes napriklad 350z, co ma 300koni, ale to je mrnave kupe, dost tazko pouzitelne pre policajtov.filip glasa napísal:Subaru Impreza WRX a určite kopec ďalších tak cez milión.
no zase z kategorie "nikoho to netrapy" bude skorej tento pan:filip glasa napísal:Mimo to zaujímavá je aj kauzičika "Fico Developer a.s." v Rusovciach.
zas keby sa okolo dzurindu tocili kadejaky smejdi, mafiani a tucni vagabundi, myslim ze len tak by to nezamaskoval..filip glasa napísal:No asi to bude lepšími novinármi
ani tych mafianov by som nehadzal do jedneho vrecafilip glasa napísal:Ja myslím, že sa točia mafiáni aj okolo našich. Len trošku šikovnejšie a menej nápadne. Vždy majú na to v strane nejakého dočasne vysoko postaveného "dobrovoľníka", ktorého môžu v prípade potreby vykopnúť.
http://www.micr.cz/scripts/detail.php?id=3261jonatanus napísal:neviem ci su v cechach politici viacej skorumpovany alebo mate lepsich novinarov
ze to robia prilis okato.. snad aj tym ficovim/meciarovym volicom je jasne ze te pozemky trocha "smrdia"filip glasa napísal:No neviem čo Robovi vadí na Mečiarovi a jeho kumpánoch. Sám má takých v strane.
no ale v mediach o tom nikdy nic moc nebolo... pozri si plus7 dni clanky o pociatkovy - pan podnikatel, pan riaditel, pekne si zarobil.. ani slovo o nakom kovosrote.. v telke to vytahol akorat raz palko a nikdo sa o to viac nestaral.filip glasa napísal:na začiatku sme tu písali o Počiatkovi a Kaliňákovi. Ten ich biznis s tými pozemkami tiež bol okatý a zjavný. Akurát to bolo už dávnejšie.